2009-11-11

Onsdag kväll och snart True Blood!

Popcorna på gång, tv:n färdig och jag är beredd! Här ska det tittas på vampyrer och Sookies levende i en konstig värld. hehe Dessutom är det ju lillördag och det måste firas med en stor bunke med popcorn och ett stort glas...... vatten. hehe
Hoppas att ni har det bra så här på onsdagskvällen. Själv borde jag ligga i sängen redan men vad fasiken det är ju bara onsdag en dag i veckan!

Ha det gott!

2009-11-08

Grattis alla fädrar runt om vår jord!

Idag är som alla vet Fars dag. Denna dag som Far i huset ska firas med blommor och blad. I vårt hus är Fars dag en jobbig dag eftersom barnens Far inte längre finns med oss. Sonen vill inte vakna utan sover in i det längsta. Dotera jobbar och står i. Imorse när jag gick upp började jag tänka tillbaka till de dagarna när barnens far levde. Vilket tissel och tassel det var i vår stuga. Maken låg i sängen med hopknipna ögon för att låtsas sova när barnen tjoandes hoppade upp i sängen och skrek: Grattis på Fars dag! Sedan buset, paketöppningen med hjälp av ivriga små barnhänder, frukosten som andäktigt intogs i vår säng. Tindrande barnaögon som bara väntade på pappas Åh en sådan fin teckning på en hund! Men pappa det är ju en drake! Eller: Men oj vilken fin smörkniv du har gjort, Sonen och Vilken fin duk, du har sytt dotera. Barnens glädje när pappa visade sin tacksamhet över så fina saker. Senare år blev det kalsonger, strumpor, slipsar i olika kulörer och former. Samma tacksamhet att barnen fortfarande firar sin far.


Eller som när man själv var liten och brottades med att rita den allra finaste teckningen, sy den allra finaste duken, sandpappra den allra finaste smörkniven. När man sedan satt i Fars säng och bara väntade på hans förvånade och glada min när han öppnade paketet som man hade slitigt med att slå in. Och få höra Far säga: Nämen vilken vacker liten hund du har ritat, eller Åh så len och slät du har fått smörkniven. Då kände man sig som den allra bästa och finaste Dottern i hela världen och Far den absolut bästa Far man kunde tänka sig. Då var man bäst! hehe Sedan kom man in i fasen tonåren och trulade och tuggade tuggummi. Struntade utåt sätt i om det var Fars dag eller inte. Herrejösses det var väl inte hela världen. Fast i hemligthet slet man sitt hår i förtvivlan över att man inte var så duktig längre på att skapa fina teckningar, avskydde att ha träslöjd, och syslöjden fick man ju inte längre sy enkla dukar utan nu var det svårare saker som skulle sys och som framförallt inte passade Far. Då tog man den enkla utvägen, ner på staden och köpa en slips som affärsmännen slängde efter en när man var inne i affärerna. Även om slipsen var ful som stryk så köpte man den.

Nu är det morfar som får bli firad extra mycket istället. Farfar finns inte längre med oss och då blir ju morfar extra viktig. Dock måste jag väl medge att just Fars dag är en dag som inte längre är så viktig för oss. Fast jag vet att den är det för min Far, barnens morfar. Skulle vi hugaligen glömma bort att fira honom skulle han bli grymt sårad och besviken. Och jag tycker det blir svårare och svårare att köpa present eftersom man inte får några önskemål. Alltid samma svar på frågan om vad Far min önskar sig i Fars dag present. Inget, jag har allt jag behöver. Samtidigt vet jag att skulle vi inte ha någon present med oss utan ta Far på orden så skulle Far bli otroligt besviken. Så även i år har vi då brottats med vad vi skulle köpa. Till slut fick det bli en ny mobiltelefon eftersom hans nuvarande lägger av titt som tätt. Döm om min förvåning så blev Fars glädje över denna mobil så stor att han nästan började gråta. Tårarna glittrade i ögonen och han torkade de försynt. Det var nog länge sedan vi fick en sådan reaktion från Far. Då kändes det faktiskt lite som när man själv var liten och hade ansträngt sig med att sy en duk, målat en teckning. Fars glädje över presenten var lika stor som när jag var liten. Därefter blev det en 3-rätters middag som inte gick av för hackor och nu har denna donna fått sig en matlåda som ska införmundigas imorgon. hehe


Så hur har er Fars dag tett sig?