2012-05-12

Svisch så var fredagen över!

Jisses man hinner ju knappast med. Helt plötsligt är det lördag och en efterlängtat lördag för det innebär sovmorgon!

Långsamt långsamt börjar jag bli bättre i käken och jag hoppas verkligen att antibiotikan tar bort skiten för magen och kroppen börjar säga stopp. Vettisjutton vad jag gör om detta inte hjälper. Antagligen skär de väl upp igen och spolar rent och skär bort infekterat kött/käkben. Så håll nu tummarna att jag blir av med infektionen. Behöver alla tummar jag kan få.

Gårkvällen tillbringades först med en supergod middag i sällskap med sonen + flickvän + J. Sedan blev det hockey vilket jag inte är speciellt intresserad av men som J ville se. Det var ju Sverige-Ryssland och tjohej vad det gick bra. Not! Eftersom jag inte är intresserad av hockey har jag heller inte lärt mig reglerna men något som jag dock förstod var att domarna var helt kass. Det var mycket upprörda känslor här hemma när Jemelin gjorde en spearing på Franzén och sedan crosschecken från Kalinin som pajade Franzéns näsa. Sonen skrek, J skrek och jag och sonens flickvän fnissade över de upprörda känslorna. Visst det var inte juste men Franzén var väl inte så oskyldig heller. Men rätt ska vara rätt. Jag tycker att Franzén skulle fått 2 min för crosschecking eller vad det heter och Jemelin skulle fått matchstraff för spearingen. Han angrep ju mannens värdefullaste kroppsdel. Vad som hände vid crosscheckingen vet jag inte för då hade jag tröttnat och höll på med annat. Men om man läser tidningarna så har man ju korrigerat detta men vad hjälper det nu? Franzén har bruten näsa och Sverige förlorade med hela 7-3.

Lördagen tillbringas i lugn och ro. Lyssnades på regnets plaskande utanför och senare blir det grillning tillsammans med sonen och en kompis till honom. Så ska börja förbereda för grillningen.

Tjing på er alla och ha en riktigt trevlig lördagkväll!

2012-05-10

Vet ni, snart är det fredag!

Snart har arbetsveckan gått och jag har lyckats, peppar peppar, jobba trots allt. Men har gett mig den på att inte ge mig. Tänker inte lägga mig platt fall för ett par nedrans superp....ppande bakterier. Nä, nu är det antibiotika, antibiotisk munskölj som gäller för att döda, döda, döda och jag njuter när jag märker att elakingarna börjar oja sig och oja sig. Svullnaden har lagt sig lite, värken har börjat bli mindre och jag har kommit på hur jag ska hantera tröttheten. Det är att kasta sig en halvtimme i sängen direkt när man kommer hem från jobbet. Sedan bara ha ett soffhäng tills klockan är lagom att lägga sig.

Här har vi haft ömsom sol ömsom regn idag. Man märker att naturen är i behov av regnet för bara sedan igår när det regnade så har det fullkomligt exploderat runt om i skog och mark. Gräsmattorna börjar växa och bli gröna, knopparna på träden brister och blommorna börjar lysa i naturen. Tulpaner, hyacinter, pärlhyacinter, gullvivor, maskrosor blommar nu i min trädgård. Det enda som saknas nu är värmen tycker jag. Tänk att komma hem, öppna altandörren, dra in trädgårdens dofter och duka för middag ute. Mmm jag längtar längtar.

Gjorde mig till och skulle göra köttfärssås och spaghetti till middag ikväll. Stod och filurade hur jag kunde snajsa till den. Tog färska tomater och körde i mixen tillsammans med vitlök och basilika lite peppar. Tyckte det blev en jättegod och fräsch smak. Sonen kommentar: Vad fan har du gjort, det smakar ju apsväng. :-( Varför kunde du inte bara ha gjort en vanlig köttfärssås? Så det var bara att försöka smaksätta så att det skulle passa sonen också. Ni vet ketchup! Så i med lite ketchup och sedan lite grädde. Vips så kunde sonen äta det men först när han hade hällt på ketchup i en stor fet klump.

Nu ska jag smälta maten, slänga mig i soffan och bländra bland kanalerna.

Ha en fortsatt trevlig kväll!

2012-05-09

Lillördag är det idag...

Veckan började ju inte så bra. I måndags började jag svullna upp igen i munnen och etter värken kom tillbaka. Släpade mig till jobbet och kämpade mig igenom dagen. När jag kom hem var så trött och slut dessutom etter värre i munnen. Kändes som jag hade en stor tennisboll i kinden. Det pulserade och bankade, värkte och höll på. Fick knappra in mig en citadon för att kunna överhuvudtaget stå upprätt.

Så tisdagen började med att jag fick jaga käkkirurgen för att få hjälp. Jag hade också börjat få feber och värken grasserade. Fick till slut tag i henne och jag fick komma in. Jo mycket riktigt, infektionen var tillbaka men ännu värre än tidigare. Så för att "boosta" bort bakterierna körde de ner en spruta med antibiotika i operationssåret och tryckte in en massa. Ingen trevlig upplevelse kan jag säga, satan i gatan vad ont det gjorde. Tyvärr rynkade käkkirurgen på pannan och såg mycket bekymrad ut. Började svamla om att det börjar likna sjukhusbakterien. En ilsken liten rackare som förökar sig snabbare än kaniner och försämrar läkningen av såret. Fi fan, det verkar ju inte så himla kul. Vad sjutton gör man åt sådant, frågade jag. Starkare antibiotika, längre period att äta dem och sedan om inte det biter för vi se vilket alternativ vi ska ta. Åkte hem och tyckte synd om mig själv. Väckte sonen och bad honom följa med till apoteket som sällskap.

Så nu knaprar man antibiotika för tredje gången inom loppet av 3 månader vilket påverkar hela ens system. Trött som attan, yrsel till och från och som grädden på moset, magont och illamående. Men det positiva, svullnaden har börjat lägga sig, värken är inte lika ihärdig och febern har lagt sig. Så nu era jädrans bakterier nu är det slut med p....ppandet.

Idag var det trögt som attan att jobba. Kände mig liksom i en bubbla där allt gick långsammare än vanligt. Höll ut hela dagen och när jag kom hem för några timmar sen stöp jag rakt ner i sängen och sov en timme. Nu känns det lite bättre. Antar att det kommer att vara så här under hela kuren. Så det är upp till mig att besluta hur länge jag orkar jobba och hur mycket jag orkar genomföra.

Kände ni doften av sommar när det regnade? Det gjorde jag, solvarm asfalt, nyvattnat och nyklippt gräs. Visst är väl försommaren här nu, eller? Gräset är ljusgrönt, buskar och träd har börjat få nästan hela sina blad, körsbärsträden står i blom och syren bara skriker om att få öppna upp sig och blomma. Gullvivorna har börjat få blommor och maskroserna har börjat sitt intåg. Humlorna surrar och jag såg årets första bi, citron- och påfågelsfjärilarna dansar i luften. Så visst måste det väl ändå vara sluttampen på våren och början på försommaren.
2012-05-06

En morgon full med överraskningar

Först får jag en samtal från energisprutan herself, P. Nu minsann är det slut på lata dagar, här ska du nu byggas upp till en fit lady i sina bästa år, eller något sådant. Så nu ska golfklubborna putsas så att vi kan gå kurs helgen innan midsommar. Sedan ska cykeln in till verkstaden för att lagas så att vi kan ut på cykelutflykter. Japp min vän energisprutan oroar sig för min hälsa! Tänk om man ändå hade en liten del av hennes energi. Men jag har ju turen, för hon är min bästa väninna, så då får jag sörpla i mig hennes energi när vi träffas.

När sinnena hade vaknat upp ordentligt och kroppen fattat att det är morgon så var det något som var annorlunda idag. Först kunde jag inte sätta tummen på det men efter ett insåg jag vad det var. Värken i käken har börjat stilla sig till att bara värka lite granna. Ingen pulserande, bultande värk utan mer en stilla flod av värk choker. Så nu märker man att det börjar gå mot bättring. Tjoho, kanske slipper jag att käka en massa ipren och alvedon under dagen. Får se...

Sedan strålar solen på andra sidan fönstret. Ingen snöstorm, inget regn utan en strålande sol. Även om det inte är så jättevarmt är ändå solen där!

När jag läste era kommentarer kommer nästa överraskning. En fråga som ställdes för hur länge sedan som helst har fått sitt svar :-) Inget superviktigt men ändock en nyfiken fråga som fått sitt svar. Tack, Chilli!


Emsa den goaste har också varit inne och sagt några goa ord. Tack vännen!

Så denna dag artar sig till att bli en bra dag!

Pöss på pannan allihopa!