2009-09-30

Onsdag kväll och jag är så trött!

Sitter här och gäspar munnen ur led. Det är dags för att nanna kudden. Men innan dess lite snabb uppdatering vad som händer på den här sidan av skärmen.

Måndag och tisdag gick åt att försöka återställa ett kraschat program på jobbet. Blev övertid för att försöka få igång programmet och servern igen. Själva övertiden i sig är inte så jobbig utan det jobbiga var att försöka prata med en indier med indisk brytning på engelskan. Himalaya vad svårt det är att förstå en del indier. De pratar en grötig engelska som är så otroligt svår att förstå. Dessutom att försöka klura ut vad de pratar om när det rör sig kring datorer, server, program och programmering är fasiken inte lätt. Både måndagen och tisdagen gick åt att försöka skruva in kanalen för indisk engelska. Många gånger fick jag be om att de upprepade det de sa för att försöka förstå. När det inte hjälpte så var det bara att be dem skriva ner det så att man kunde läsa via chatt. Men till slut lyckades vi få upp programmet och server så Mission was completed kl 17:30 igår kväll.

Ikväll var vi hemma hos M och käkade middag och tittade på Idol. Det var supertrevligt och maten var god. Men till slut så kände jag att ögonen började falla ihop och jag flummade iväg någonstans långt bakom tv-skärmen. Då var det bara att bryta upp och åka hem. Egentligen vill jag nu sätta mig framför tv:n och njuta av ett nytt avsnitt av True Blood men kroppen orkar inte riktigt med det. Utan det blir att se på reprisen istället alternativt SVT play.

Så mina kära bloggvänner, jag ber så hemskt mycket om ursäkt att jag inte har tittat in hos er på ett tag och att jag inte orkar med det ikväll heller. Men nu är denna donna helt slutkörd och imorgon är det dags att börja delvis på det nya jobbet. Så då är det viktigt att jag är klar i knoppen så man inte sitter som en fågelholk när det berättas vad de förväntar sig av mig.

2009-09-27

Söndag kväll och helgen är slut!

Vad fan hände med helgen? Vettisjutton, från att ha varit fredag eftermiddag till att nu vara söndag kväll. Jo just det, vi var i Leksand och hälsade på. Men asså tiden är inte juste som rusar så där. Vi hann ju knappt med att umgås ju. Vips så var det dags att sätta sig i bilen och köra hem. Nästa gång kanske vi kan vara där flera dagar. Barnen har ju sina höstlov men vet inte om de sammanfaller ännu.

Ja vad hände då? När vi väl kom fram vid 8-tiden var det ett enda stort kram- och pusskalas. Sedan en superduber god middag. Därefter var det tajm för att uppdatera varandra om vad som har hänt sedan sistens. Jisses vi bubblade, tjattrade, slukade öl, kramades, bubblade ända fram till 2. Sedan började denna dams ögon flacka och då är det dags för sängen.

Lördagen började vid halv 12 då husets boende behagade komma upp ur sängen. Själv vaknade jag kl 9 och försökte verkligen somna om. Men som en äggsjuk höna väntade jag bara på att huset skulle vakna. Plockade fram en bok för att läsa och satt i ett hörn vid fönstret och försökte läsa i mörkret. Det var verkligen jättemörkt pga av en sådan där "mörkläggningsgardin" som stänger ute allt solljus. Till slut vaknade huset och vi kunde stolpa ner för trappen och inta en frukost under tjatter, skratt och skrik. hehe Jisses vilket liv det var. Framåt 3-tiden var det dags att börja förbereda inför Heléns släkts stormning. De hade bestämt att middag skulle det bli när jag och sonen ändå var där. Så i huset förbereddes det tacos med grönsaker inför anstormningen av nyfikna släktingar. Vid 5-tiden började anstormningen. Pju vid 21-tiden var det slut och då kunde vi fortsätta vårt tjatter. Kom i säng även denna natt kl 2.

Dagen började som vanligt med att jag vaknar och ligger och vrider och vänder på mig för att invänta de andra. Vid halv 11 gav jag upp tassade ner i köket. Satte på kaffet och förberedde frukosten så tyst jag kunde. Storsonen fick ju vackert lägga sig i soffan för att överlåta sin säng till mig och sonen. Så jag försökte vara så tyst jag kunde så att jag inte väckte storsonen. Tassade ut med en kopp kaffe och satte mig på trappen och läste bok i solen. Vid halv 12 kom sonen ner, därefter en av tvillingarna. Men resten av huset snarkade och snusade gott. Vid 20 över tolv gav jag upp och väckte resten av huset för jag och sonen skulle ju åka tidigt för att komma hem någorlunda i tid. Då kan man ju inte sitta och vänta på att resten av hushållets medlemmar skulle vakna. hehe Kom vi iväg tidigt. NÄ bilen startades vid 3-tiden och vi var hemma vid 7. Men vi har haft det som vanligt helt underbart däruppe. Puss tilll hela familjen!

Nu ska denna dam lägga sig i sängen med sin bok och en varm kopp te för att sedan nanna kudden.

Ha en underbar måndag!