2009-06-13

Chockad avslutning av ett trevligt dop!

Idag kändes som att nu var jag på gång. På gång att bli frisk och det skulle bli så trevligt på dopet av vännens son. Startade kl 11:30 med att förbereda mig för dopet som skulle börja med samling och mat från kl 14. Fick upp sonen vid 11:45 och kom iväg för att lämna Ceasar vid 13-tiden. Lämnade över Caesar till Far och Mor som naturligtvis ville se barnbarnet i kostym. Han var så tjusig men vill inte bli publicerad här, tyvärr. Far tog kort och Mor nästan grät. Ja ni vet morföräldrar....

Iväg och hämta upp väninnan M och hennes son S för att sedan handla en fin bukett till Värdparet. Sedan nästa stopp för att hämta väninnan P. Vidare ut till Dottera och visa upp sonen. Det slutade med att hon skulle också med på dopet men var tvungen att åka hem och byta om. Så iväg för att hämta nyckel av Frende som redan åkt till dopkalaset. Släppa av väninnorna med söner för att sedan åka hem till Dottern och byta om.

Till slut var Dotter och jag på plats på dopfesten och intog en superb måltid en och halv timme försenade. Men det gjorde inget för att dopet skulle inte vara före kl 17. Minglade omkring och pratade medan man åt maten och hade allmänt trevligt. Blev till och med bjudna på midsommarfest hos värdparet. Helt enkelt det var en jättetrevlig tillställning. Gjorde ett avbrott för att skjutsa Dottern tillbaka till Restaurangen strax före kl 17 eftersom hon var tvungen att arbeta. Tillbaka vid 17:30 och hann precis till själva dopakten som hade blivit försenad pga försenade gäster. Tur för mig. Trots regn och rusk var stämningen god tack vare att vi kunde sitta i värdparets stora lada. Dopet skedde på loftet till ladan så att vi gäster slapp stå i hällregn. Det var en annorlunda upplevelse att vara i en lada på ett dop men helt i värdens anda. hehe

När det var dags att bryta upp åkte vi förbi Dottern för att säga hejdå. Tog en lite vätskepaus och skulle åka vidare men någon behövde fylla på snuset. Sagt och gjort vi körde långsamt iväg och svängde in mot macken och plötsligt har vi kolliderat. Bilen bakom uppfattade inte att vi skulle svänga utan trodde att vi skulle köra rakt fram trots att jag blinkade. Så han körde in i bakvagnen och knycklade till vänster hjulhus. Alla i bilen var helt chockade och den förare som kört in i oss både chockad och dessutom väldigt upprörd. Han tyckte att jag blinkade för sent så att han inte hann uppfatta att jag skulle svänga. Det tog en hel timme för att reda upp denna soppa och dessutom vägrade polisen komma ut för att hjälpa oss. Så länge det inte är några personskador rycker de inte ut. Vi brottades tyvärr med ett stort problem pga att risken för missförstånd var stort från mitt håll pga den andra förarens CP-skada. Vid upprört tillstånd pratar man väldigt snabbt och i förkortade meningar. När man dessutom brottas med en CP-skada är talet redan otydligt för dem som inte normalt umgås med dessa personer. Dessutom är tyvärr dessa utsatta för väldigt mycket fördomar och känner sig i underläge redan. Men lugna som en filbunkar var vi nog allihopa utan den stackars föraren som körde in i oss. Mitt i alltihopa kände jag att mest synd var det om den andra föraren. Han trodde vi skulle döma honom pga hans CP-skada men jag lugnade honom och sa att detta kunde ha hänt vem som helst. Han var ouppmärksam på att vi också skulle svänga in till macken och sådant händer. Vi dividerade och till slut när han förstod att jag inte dömde honom eller skyllde olyckan på hans CP-skada utan på hans ouppmärksamhet så lugnande han ner sig. Detta var en ögonblickshändelse där andra föraren brast i sin uppmärksamhet och inte beroende på hans skada. Jag lugnade honom återigen med att jag kommer inte någonstans i min anmälan ta upp hans CP-skada för den är inte relevant i detta. Stackarn han var helt övertygad om att vi dömde honom som idiotidiot direkt. Men visst jag ska inte förneka att jag innan vi överhuvudtaget klev ur bilen uttryckte mig som : Vilken jävla idiot. Vad i helvete har föraren sina ögon? Men uttrycket var inte syftat till någon skada eller så utan mer att ja ett uttryck i chock och ilska. Jag sa nog så några gånger under hela processen men inte riktat mot hans skada utan som sagt mer åt hur dålig uppmärksamhet han hade. Han kallade dessutom mig i sitt chockade tillstånd: Din jävla idiot varför blinkade du så sent? Det var ditt fel alltihopa. Och jag tror inte heller han menade något mer än att han var chockad, frustrerad och ilsken som man är i en sådan här situation.

Ja så nu sitter jag här med en krockskadad bil som måste in på verkstaden för att lagas och en massa pappersarbeten som ska göras och sedan skickas in till försäkringsbolaget. Men jag säger fortfarande så här: Det var tur att det inte var någon hastighet inblandad för då hade vi haft personskador också med. Nu är det endast materiella skador på bilarna. Men kul är det inte och avslutet på en sådan underbar dag och kväll var ju inte den bästa. Dessutom blir det ju lite körigt när bil ska till verkstad och jag ska till jobbet. För naturligtvis ligger de inte i närheten av varandra utan bilverkstan på ena sidan stan och jobbet naturligtvis på andra sidan. Så måndag morgon blir det tyvärr försening till jobbet. Men men vi här hela och ingen av oss är skadade och det är det viktigaste.

Nä hörrni nu ska jag fylla på mitt glas vin och softa en stund i soffan innan det är dags att nanna kudden. För trots allt man är nog lite chockad fortfarande eller snarare chocken kommer nu.

Lördag förmiddag och sonen har ännu inte gått upp!

Håller på just nu och skakar liv i sonen. Vi ska om 2 timmar iväg på dop och han är trött som en gnu. Nu hör jag att han är på väg. Puh! Det är ett hårt arbete att få upp tonåringar ur sängen.

Idag tror jag minsann att förkylningen börjar fly sin kos. Det var nog den där whiskeyn igår. Får ta en till ikväll.

Nu ska de två odjuren utfordras för att sedan piffas upp inför dopet.

Ha en bra lördag.

Så är det lördag igen!

Och inte har denna dam nannat kudden ännu. Det är nackdelen när man är hemma och är sjuk. Man läser, slumrar, äter, tittar på filmen, slumrar. Så när det är dags att sova är man inte trött.

Igår hälsade grannen på och önskade god bättring. Vi spelade lite backgammon som jag vann förstås.... Förutom en gång och då blev jag skyldig en tur till något mälareslott. Har ingen aning vilket men det visar väl sig. Själv ska jag inkassera 3 middagar, ett besök på Tullgarns slott med allt vad fikabordet bjuder på. Det ska bli intressant och se hur grannen löser detta. Ja jag menar. Han är ju nästan aldrig nykter på helgerna. Men men det är hans sak att lösa. hehe

Dagen har tillbringats med bok, snortrasor, hosta och honungste. Till kvällen slank det ner en whiskey till 2 st dvd-filmer. Den ena filmen berörde mig djupt. Den heter: The Stoning

Filmen är baserad på verkliga händelser och handlar om en amerikanska, Catherine Mulligan, som gifter sig med sin livs stora kärlek, Hamid. Hon följer honom till Iran och konventerar över till islam. Men Hamids far är inte nöjd med sonens val av hustru och ser till att Catherine blir dömd enligt Sharialagarna - till döden genom stening. Man får följa hennes kamp till överlevnad. Tung men en mycket gripande film. Ger den 4 näsdukar av 5.

Nästa film som lades i dvd:n var: Yes Man med Jim Carrey.

En perfekt film efter den tunga filmen The Stoning. Precis som alla andra Jim Carrey filmer bjuds det på goda skratt. Filmen handlar om Carl Allen som är deppig efter en svår skilsmässa och ett trist jobb. Han träffar en gammal kompis som går hos en självhjälpsguru som lever efter filosofin: Säg ja till allt och livet blir glatt och trevligt. Inte en fullt så vriden Jim film men ändock så lyser han igenom. Ger den 3 näsdukar av 5.

Nehe ni nu måste jag verkligen lägga huvudet på kudden för imorgon ska vi på dop.

2009-06-10

Förbannade förkylning!

Idag har det känts bra och jag var redo att gå och jobba imorgon. Men vad händer? Jo febern är tillbaka med lunghosta och lite svårt att andas. Nu är jag lite smått trött på detta. Ska aldrig mer ta över budkaveln från Dottern. hehe Eller är det så att kroppen säger: Hmm min dam du har inte rest färdigt med Herr Obama ännu så var du sjuk lite till! Du har icke varit trogen honom utan läst andra. Så nu får du vara sjuk så att du är honom trogen. Men se kroppen just nu skiter jag högaktningsvärt i Herr Obama och den resa jag har med honom. Jag vill bli frisk! Så har du nu fattat kroppen, imorgon är du så god och är frisk. Imorgon vill jag se det där trolltricket Simsalabim nu är du frisk. Förstått?

Har försökt med alla tricks att bli frisk. Vila, sova, dricka äcklig dricka som Syster Yster rekommenderade, druckit alla slags vitaminer och andra hälsokostdrycker, läst, ätit och sovit. Men har det hjälpt? Ja det har det i och för sig, i alla fall några timmar. Men jag vill inte bara vara frisk i några timmar jag vill vara frisk flera dagar och inte bli sjuk igen.

Ni där på andra sidan skärmen. Har ni några goda råd att ge en dam som sviks av sin kropp? Hur i helvetet blir man frisk från en enveten förkylning?

Som ni märker börjar tålamodet tryta och denna dam tröttna på att vara sjuk. Så därav detta helt vansinniga inlägg. Kanske hjälper det. hehe

Hjälp!

2009-06-09

Tisdag i ett moln av bomull!

Så har ännu en vecka börjat och den började inte så bra. Jag tog över Dotterns budkavel och drog på mig en nedrans förkylning med hög feber. Som den sanna Mor jag är tyckte jag att det är ju synd att Dottern ska gå omkring och vara dålig. Vi var två som tänkte så, jag och hennes frende. Så nu drar vi omkring med denna nedrans förkylning. Gårdagen tillbringande jag frysandes, snorandes och hostandes i antingen sängen eller i soffan. En fördel är det ju dock med att vara sjuk. Man får tid för eftertanke och tid för att läsa ännu mera böcker. Så igår avverkade jag två st böcker samt en del av Barack Obamas bok. Har nu kämpat med Herr Obama ett tag men blir så trött när jag läser honom. Dels för att det är så mycket att ta i och dels för att den är på engelska. Brukar normalt sett inte ha några problem med att läsa engelska men just denna bok är kämpig. Vet egentligen inte varför eftersom engelskan är inte svår. Tror nog att det är mer en psykologisk spärr. Tror att den ska vara svåra än vad den är. Om ni förstår vad jag menar.

På kvällen kom Dottera och Frende över för att dricka en slurk kaffe samt lämna över lite kläder som Dottern har rensat ut. Kanske kunde Mor finna något som hon tyckte om och det gjorde hon.

Idag har febern gått ner lite men förkylningen fortsätter att härjar genom kroppen. Huvudet är inlindat i bomull och näsan söndersnuten. Men imorgon har säkert detta flytt sin kos och hittat en ny värd att bryta ner.

Nu ska jag krypa ner i soffan igen för att fortsätta min resa med Herr Obama. Ha en så bra dag ni kan därute!

2009-06-07

Första söndagen i första sommarmånaden

Så tittar solen fram efter en veckas gråtunga moln med ett evigt regnande. Fortfarande är det kallt men solen värmen upp hoppas jag. Just nu är det bara 6 grader i skuggan. Hua!

Igår tog vi det väldigt lugnt jag och sonen. Framåt kvällningen började vi röra på oss. Sonen åkte iväg till en kompis och jag väntade bästa väninnen M för en grillafton. Tyvärr kunde vi inte sitta ute eftersom det regnade och 4 grader ute. Men grilla kan man alltid göra ändå.

Efter att vi hade ätit så förberedde vi filmtajm - Australia - skulle ses. Ladda med godis, god dryck, näsdukar och sköna kuddar. Så var allt klart för att bänka sig framför tv:n. På med filmen och börjar tugga godis. Först trodde vi att vi hade fått på fel film för den var rätt rolig i början. Men ju djupare in i filmen vi kom desto mer drama blev det. En sisådär i mitten av filmen började jag tycka att nu var det tråkigt. Inget hände, det var en massa pussipuss och bara glädje. Återigen började jag undra om vi fått fel film. Men sen drog det igång igen.

Med risk att få på skallen så måste jag säga att den var inte så bra som alla har sagt. Många döa passage att ta sig igenom och lite väl mycket klipp i den. Om jag skulle betygsätta den skulle den få 3 näsdukar av 5.

Men kvällen var trevlig och vi avslutade den med att titta på den gamla serien "Sjukhuset".

Precis nu åkte sonen och hans kompisar till den stora nöjesparken och lär väl vara borta till framåt 20. Själv ska jag ut och shoppa solsängar. Vad ska ni göra idag?

Sista delen - Världens bästa student är firad!

Mottagningen hölls på restaurangen och släkt och vänner var bjudna. Tyvärr tog ju Dotterns vänner studenten samtidigt så hennes vänner kunde inte komma. Tårtan jag och barnen bakade blev tydligen inte så lyckad så frende fixade en smörgåstårta istället. Så när alla gäster kommit så bjöds det på champagne och smörgåstårta med en något hängig studenterska.

Vi som var där och firade henne var: Mormor, Morfar, Mor, Bror, Faster, Fasters frende, kusin vitamin, mina bästa vänninor M och P, M's Son och Angel och förstås frende. Vi skålade och hurrade för Dottern. Jag höll ett kort tal och lämnade över presenterna. Av mig, M, P och S fick hon ett silverhalsband som passade som handen i handsken. Av sin bror fick hon en silverring med en liten sten i. Av Mormor och Morfar fick hon mormors gamla Bismarklänk ca 30 år gammal. Av faster och kompani fick hon silverhalsband med en blå sten och ett snyggt armband. Av frende fick hon örhängen med diamanter och smaragder. Jag tror att hon blev glad för alla presenterna. Vid talet jag höll så tog jag upp min frustration över hennes plakat och jag tror att Dottern förstod att det låg kärlek i detta och att det var därför jag blev så nedrans arg.

Mottagningen höll på i 2 tim sedan var det dags att åka hem för att restaurangen var abonnerad. Men frende bjöd på whiskey så att P och faster frende fick dricka och dricka. Så kort och gott kom vi inte iväg förrän de första gästerna till den som hade abonnerat stället kom.

Vi hann också med att fira faster I som fyllde år och gav henne en flaska vin från familjen. Vi sjöng och hurrade till Mormors och Morfars förtret. Men I blev glatt överraskad och mös när vi uppvaktade henne. Jag tror att hon trodde att vi hade
glömt bort hennes födelsedag mitt uppe i studenten. Men icke sa Nicke, vi kom ihåg.

Efter firandet åkte jag hem med sonen och P kom över senare. Vi grillade och drack vin och snackade halva natten. Det är så skönt ibland att få snacka av sig och få goda råd. Till synneste och sist så blev avslutningen på dagen bra både för Dottern och mig. Hon behövde "bara" jobba till kl 01 medan frende och Angel arbetade till 04. Själv kom jag i säng vid 01:30 glad och trött.

Dagens lärdom är att det löser sig på något sätt ändå även om det inte blir som man har tänkt sig.