2010-01-09

Helgen är här och jag är ledig!

Vilken underbar morgon det har varit. Sovmorgon och när man vaknade strålande sol utanför. Vovvsen hemlämnad och superglad att äntligen få komma hem. Dock lite sorgsen för att sonen har ännu inte kommit hem. Vilken underbar helg det blir denna helg.-Till och med tomtarna och nissarna har hållit sams!

Först så är man ledig både lördag och söndag. Inget jobb, inget tvång och dessutom så kommer familjen bli komplett igen. Ja nästan, Dotera kommer ju inte hem men både Caesar och Sonen kommer att vara hemma nu. Caesar anlände hem med buller och bång.. Far hann inte ens ta av honom skyddskappan utan Caesar for upp genom trappen och rakt in i sovrummet till mig. Hmrmmm jo denna dam låg faktiskt kvar i sängen när vovvsen kom hem. Vilken glädjerusning det blev. Helt plötsligt en blöt och lycklig nos rakt in i fejjan. hehe Det är en speciell känsla! Senare ikväll kommer Sonen också komma hem. Någon gång runt 8-9 tiden.

Även våra vänner från Indien, Deep och Gopesh har anlänt till Sverige igen. Så ikväll blir det middag tillsammans med massor av pojkar. Inte illa om man jämför med förra helgen, då prinsen drog till champagnebordet. hehe Så nu är det slut med tystnaden i detta hus och denna dam måste nu då skärpa till sig. Slut med slapparkvällar och sura miner. hehe

Enda smolket i bägaren är att Dotera drar iväg till Manilla för en hel månad. Kul för henne men lite dystert för mor hennes. Även om vi inte ses så ofta är hon ändå i närheten och det känns tryggt. Nu ska hon ut på äventyr i Manilla för en hel månad. Det blir tungt innan hon ringer och säger att hon är hemma igen. Inte för att jag inte önskar henne detta utan för att oron kommer att lägra denna kropp tills Dotera är hemma välbehållen igen.

Snart ska dansskorna snöras på och en trånande vals ska intagas tillsammans med dammråttornas värsta fiende. Sedan ska det skuras golv med moppen den glada. Så vad är väl Let's Dance när man kan valsa omkring hemma? Ja det skulle ju vara att denna dans utförs utan publik och utan någon jury, som tur är. Dock kommer julen få hänga kvar en liten stund till. Vi har ju för sjutton gubbar inte kommit fram till påska ännu. hehe Men snart så kommer julen läggas i glömska ett par månader för att ersättas med längtan efter stången. Sillen kommer att komma på kort besök under våren för att sedan återigen besöka oss på stångens dag. Julskinkan däremot har rymt tillbaka till stian och prinsen som sagt han sitter nog kvar vid champagnebordet och luktar på sina korkar.....

2010-01-05

Trettonsdagsafton och ensam hemma!

Har precis kommit hem från jobbet. Trött och sleten är jag. Huset är tomt och ekot rullar mellan väggarna. Ska ta mig en kall öl för att kompensera kylan utomhus, -20. Till det tänker jag servera en underbar grillad kyckling a la konsum. Efter det ska jag ägna mig åt er mina vänner och försöka titta in hos er alla.

Inte kom goda féen och förtrollande mig till en underskön kvinna i söndags utan jag fick vackert klä mig själv. Droskan var heller inte framkörd utan fick knöka in mig i bilen och köra själv. Hämta upp kompisarna som inte heller haft besök av goda féen. hehe Så vi var ett härligt och urtjusigt gäng som anlände till balen. Skridandes på den röda mattan och gjorde fina poser men ingen fotograf var där och fotade. Gled snyggt in i den stora hallen och mötes av ett sorl från hundratals människor i varierande klädsel. Balen var i full gång och glada skratt rungade och fyllde upp slottet. De flesta hade redan fått i sig maten och drycken. Så de var i lagom form. Själv höll jag mig till Loka medan vännerna slörpade i sig både champagne och vin. Maten var god, lite småplock av olika rätter. Sedan var det dags för dansen. Men var den en riktigt baldans typ vals. Nä utan dunkande disco och techno. Det är svårt att dansa disco och tecno i långklänning och högklackat må jag säga. Hade varit betydligt mycket bättre med en smäcker vals i armarna på prinsen. Men se prinsen rymde ner till champagnebordet och det dignande godisbordet. Klockan 00 flydde denna dam ut genom dörrarna för att inte råka ut för samma sak som Askungen. Hade absolut ingen lust med att bilen skulle förvandlas till möss och pumpor. Var hemma vid 00:30 efter att släppt av vänner lite här och där. Nöjd och belåten kröp jag ner i sängen för att få min skönhetssömn innan klockskrället åbäckade sig och Nissarna fattade galoppen.

Klockan 08:30 var det uppställning på jobbet måndagmorgon för att ta sig an ännu en dag med årsbokslut. Och vips är vi framme vid Trettondagsaftonen och det borde vara dukat urtjusigt och frestande mat men se inte då. Sonen roar sig i fjällen medan Mor i huset sliter för slantarna. Så nu ska Mor i huset intaga sin delikata kyckling a la Konsum och en stor kall!
Tjing på er!

2010-01-03

Första söndagen på det nya året!

Det är tomt och tyst i stugan. Skratten, bullren och busen har tystnat. Sonen har dragit till fjällen med kompisar och Caesar har dragit till Far. Själv ska jag jobba, jobba och återigen jobba eftersom vi har årsbokslut nu.

Denna dag kunde ha börjat bättre. Tomtarna på loftet stängde av väckarklockan så att Nissarna inte skulle vakna och dra kroppen ur sängen. Vid 12 vaknade Nissarna till och upptäckte. Jisses vad gör vi i sängen? Vi skulle ha varit på jobbet nu! Japp man har gjort det igen. Men men får ta igen det imorgon istället.

Nu sitter jag här och väntar på den goda feen. Ikväll blir det bal på slottet och än så länge har hon inte dykt upp. Vad fasiken ska man ha på sig? Får ta någon gammal trasa och hoppas på att den goda feen kommer i tid. hehe Precis som Askungen måste denna dam vara ute ur salen kl 24 annars faller allt. hehe För imorgon ska de jobbas igen.

Leksand var helt underbart och avkopplande. Vi hade precis som vanligt hur bra som helst med mycket glädje och kärlek. En egobust så det heter duga. hehe Men resan dit var inte så rolig. Precis vid Borlänge började det bli snörök så det heter duga. Fy bubblan vad otäckt det är att köra i snörök och mörker. Men vi kom fram lyckligt. Vägen hem var lika jobbig. Snörök, snöfall och ett ständigt fallande mörker. Vid Strängnas var vi vittnen till en liten bilolycka. Killen i bilen framför fattade inte att man inte kan köra i 70 i skarp kurva och snömodd. Så han kraschade rakt in i vägräcket. Bilen åt helvete men de klarade sig undan med chock. Så resan hem tog 7 och en halv timme istället för 4. Snacka om att man var stendöd när man kopm hem.

Lördagen var det bara att kliva upp för att jobba och sedan hem och hjälpa sonen att packa. Skjutsa honom till vännerna för att de skulle kunna gå upp tidigt och åka till Sälen idag. Har fått sms lite då och då för en uppdatering vart de är. Men nu har det varit tyst ett tag så då börjar modershjärtat oroa sig. Fast de borde vara framme vilken minut som helst nu. Så då blir det ju lite körigt för dem att packa in i stugan och sedan packa upp.

Nä jisses här kan jag inte sitta mer för nu måste fejset fixas, kläderna på eftersom feen vägrar infinna sig.

Ha en bra söndagkväll!