2010-09-18

Lördag kväll och huset är städat!

Så har helgen kommit och det är så skönt. Sovmorgon, megafrukost och sedan lite dans med snabeldraken för att sedan bara njuta av nystädat hus. Det är precis som det ska vara en lördag kväll. Snart är det dags att börja med middagen och grannen kikar över för en matbit. Igår vart jag bortskämd av grannen med middag efter jobbet och det var en perfekt början på helgen. Att slippa laga middag, sjunka ner i grannens soffa och få middagen serverad. Så nu är det payback time - Aforia ska försöka sig till att laga en god middag och få grannen att känna samma avslappnade känsla som infann sig hos Aforia igår.

Sonen har det kämpigt just nu. Helt plötsligt har han förstått vad pluggande innebär nu när han inträtt i gymnasieskolans sfär. Nu är det slut med lek och stim. Tidiga morgnar och sena eftermiddagar gör att sonen just nu går omkring som en zombie här hemma. Mycket pluggande och börja lära sig självdisciplin med läxor tär på den unga kroppen. hehe Först nu förstår han hur trött man kan vara efter en lång dags jobb. Förhoppningsvis kommer han in i det snart och kan då också börja själv ta ansvar för att saker ska fungera.

Nya jobbet har inneburit tidiga kvällar hemma och gjort Aforia lite förvirrad. Inget jobb som kräver dygnet runt service utan här gås det till jobbet på morgonen för att sedan komma hem tidigt. Redan vid 17-tiden är man hemma och kan börja ta sig an allt vad hushållet begär. Har tagit tid att komma ner i varv, vilket har gjort att tiden bara har flugit sin kos. Men nu börjar lugnet härska i Aforias kropp så när helgen kommer kan man slappna av. Kanske kan bloggandet öka också. Vem vet vad denna höst innebär? Men skönt är det i alla fall.

2010-09-12

Söndag kväll och mätt i magen!

Så är det snart dags för måndag igen och faktiskt så känner jag ingen hatkänsla för tiden går så fort så jag har tappat bort vilka dagar det är. Jag fattar faktiskt inte var min tid tar vägen. Jag hinner inte med allt det jag vill göra. Bloggen till exempel har jag fått prioritera ner för att hinna med allt.

Tänk att vi har tassat in i september. Vart sjutton tog sommaren vägen?? Nu börjar mörkret falla och höstvindarna sliter i husknutarna. Löven börjar byta färg och dalar långsamt ner från träden. Del av naturen står i brand och man känner kylan krypa närmare. Nu börjar tetarmen ge sig till känna och skriker efter nya smaker. Man märker runtom att hösten är här för i fönstrena brinner det ljus igen. Lampor är tända och ljuden på gårdarna börjar tystna. Naturen går till ro och försöker berätta för oss att nu är det dags att andas in och andas ut. Slå ner på takten och försöka komma till ro. Än har det inte klickat till hos mig för här rusar tiden och jag som sagt hinner inte riktigt med.

Var varit på Sting konsert med grannen i veckan. Men blev besviken för att det var svårt att hitta Sting i filharmoniska musiken. Mycket stråkar, flöjtar, fioler men väldigt lite Sting. I alla fall som jag tycker Sting är. Grannen som är en större fan av Sting än jag blev också besviken. Kvällen blev inte riktigt som vi hade tänkt oss utan vi satt och gäspade i stort sett hela konserten. Till slut gav vi upp och åkte hem.

Ifredags var det middag med Jensa och den nya familjemedlemen. Kissemissen Alfons har flyttat in och röjer nu omkring hemma hos Jensa. En riktig buspojke som far som en skottspole fram och tillbaka. Och som alla andra som barn så slocknar han rakt upp och ner. Sover en stund för att sedan röja omkring igen.

Lördagen har jag tillbringat till storstädning, ommöblering för att sedan pipa över till Ann-Sofie för en god middag. Eftersom vi inte har träffats på länge blev det riktigt sent inatt. Najs kväll och natt med mycket prat och skratt.

Idag har jag fortsatt med storstädning och möblera om. Så äntligen är det gjort och det återstår bara sonens rum att fixa till. Jag hatar att städa men det är så skönt efteråt. Så nu doftar det såpa och granrot blandat med kantarellsås och entrecote. Så nu ska jag krypa upp i soffan och slötitta en stund på tv:n innan det är dags för sängen.