2011-12-31

Sista dagen på 2011

Så har 2011 års sista dag infallit och snart är det 2012. Utanför smäller det och Caesar den stackaren darrar av skräck. Efter mycket om och men lyckades jag släpa ut honom så att han fick kissa av sig. Med lock och pock samt en massa godis tog vi oss runt i alla fall 15 minuter. För varje smäll fick han söka efter godis. Det fick honom på lite andra tankar. Men när den stora smällen kom räckte inte något gott godis till för att få honom att slappna av. Utan då var det tjurrusning hem och in i det trygga boet. Denna dag är skräckens dag för Caesar med allt smällande och tjutande.

Själv blir det en lugn afton med middag med en god vän. Alla andra var upptagna på sitt håll eller jobbar eller är sjuka. Så det nya året firas in i lugnt gemak. Det märks att man börjar bli äldre för man känner ingen panik bara för att man inte kommer iväg på fest.

Nyårssupén kommer att bli:

Toast Skagen som förrätt.
Vitlöksdoftande fläskfilé i senapssås serverat med färsk tagliatelle.
Ostbricka med brie, taleggio och cambonzola.
Vaniljpannacotta som efterrätt.

Det vattnas redan i munnen :=).

Hur blir er nyårsafton?

Till sist

ETT GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA från lilla mig.


2011-12-26

Annandag jul....

..stormade in tillsammans med Dagmar och Cato. Hujeda mig vad Dagmar och Cato har dansat omkring utanför imorse. Trodde ett tag att rutorna skulle ge vika och altan taket skulle följa med i deras virvlande dans. Trött är man efter deras festande eftersom de drog omkring och inte ville ge sig iväg. Kl 3.30 fick jag ge mig ut och jaga grejor från altanen och säkra fast dem så att de inte skulle blåsa iväg. Hade hellre legat i djup törnrosasömn än att ge mig i kast med Dagmar. Hon var inte nådig inte. Men så läste jag Jeanette Lilitha Bencze kommentar på facebook och tänkte det är nog så man ska tackla detta. Och vips så somnade jag sött i sängen. Tack söta Lilitha för din kommentar, den räddade morgonsömnen. : )


Just nu kan man inte skryta med att man är pigg och alert. Trött som en gnu såsar jag omkring hemma och bara längtar till sängen. Blir nog en eftermiddagslur för att ta igen lite sömn. 

Hur har ni haft det inatt/imorse när Dagmar drog förbi?