2009-05-28

Torsdag kväll och det har precis passerat en åskskur!

Hur har ni haft det idag då? Här har det varit en riktigt trött dag med huvudvärk. Men så har det också passerat ett antal åskregn men ingen urladdning.

Sitter och tittar ut genom fönstret och ser plötsligt grannpojken utanför i badbyxor. Skrattandes, dansandes i åskregnet. Mor hans står i dörren och ler övervakande. Vi har ingen direkt värme här men ändock dansar pojken i regnet. Tänk vad han har roligt just nu åt regnet som står som spön i backen. Jag sitter bakom fönsterrutan och småler. Minnena från när man var liten smyger sig långsamt upp ur hjärnbalken. Plötsligt kommer jag ihåg den där känslan när man var liten och det ösregnade på sommaren. Då stog min mor i dörren och log medan jag dansade i regnet tillsammans med mina kompisar. Kommer fortfarande ihåg doften som steg från asfalten och vattendropparnas plaskande och skvättande när de landade på asfalten. Det killade på benen när dropparna skvätta upp och trummade på huvudet när dropparna uppe från dundrande ner. Man skrattade och tyckte att det var så roligt att göra regndansen. Men började man frysa och Mor höll en stor badhandduk och virade runt ens speniga kropp. Efteråt fick man varm choklad med bullar. Det var en känsla det.

Då slog mig en tanke: Tänk om JAG skulle sätta på mig baddräkten, studsa ut genom dörren, börja dansa i regnet. hehe Sonen övervakandes i dörren med handduken redo. hehe Det vore en syn det. Då skulle nog grannarna tro att jag ha tittat alldeles för djupt i flaskan.

Men vore det inte skönt att slänga allt över axeln och bara börja göra som barnen? Njuta och glädjas av stunden. Glädjas över årstidernas växling, människors leenden. Kommer ni ihåg när man tyckte att sommaren var lång och härlig. Oavsett regn eller sol så var det bara härligt med sommaren. Inte klagade man över att sommaren varit dålig. Utan man njöt av dagen och var det sol så var det bra. Var det regn så var det bra. Det fanns alltid något man kunde göra oavsett väderlek. Man var inte så kinkig. Man kunde bada oavsett om det regnade eller strålade en sol. Man kunde leka ute oavsett väder. Så vad är det som gör att man helt plötsligt inte kan detta längre? Att det blir knotigt när det börjar regna?

Har försökt fundera när sonen slutade njuta av sommaren med sitt barnasinne. Jag tror att barnasinnet fördunklades när han började i högstadiet. Nu njuter han mest av att vara ledig inte av vädret och lekarna. Om jag försöker ännu mer dyka ner i hjärnbalken så ja det var nog när man började i högstadiet som sommaren blev mer en plikt än ett nöje. Det otvungna försvann och man kunde inte bara gå utanför dörren och träffa sina kompisar. Utan nu skulle det börjas planera och bokas tider. Ja det var då vuxenvärlden öppnades.

Nu måste jag sluta att fundera och hjälpa sonen med pluggandet inför fysikprovet. Ciao!

2009-05-27

Lillördagen är snart över!

Go kväll alla ni där på andra sidan skärmen. Hoppas att er lillördag har varit bra och att ni kan lägga huvudet på kudden nöjda.

Själv är jag jätteglad just nu för jag har fått en award från Miranna med motiveringen:

...och så till AFORIA för att du gör precis det som det står på utmärkelsen...
..."brightens my day" även om jag inte har en aning om i fall du är blond eller inte... hihi)Jodå Miranna jag är blond och blåögd av naturen, grrr och klös. Men just nu har håret intaget en färg som ligger någonstans mellan råttans och blondinens. hehe som tur är finns det hjälp att tillgå.

Ikväll var jag på bostadsrättsföreningens årsmöte och vad hände där? Jo nu är man även invald i valberedningen. Vad det nu betyder. Har inte den blekaste men det löser sig säkert på vägen. Förr eller senare får jag reda på vad det betyder. hehe Och inte heller var det någon som backade på valet av mig som kvartersombud. Jisses undrar vad denna förening tänker med. Om de visste vem de har valt in. hehe

Så nu är man ännu mer involverad i sitt område och har då kanske också möjligheten att bitscha lite så något händer runt omkring.

Innan jag slutar detta inlägg vill jag bara pusha och uppmuntra 2 st härute. Det är först och främst L som kämpar så tappert genom rättegång och sorg. Gå in till henne och ge henne goa ord på vägen är ni snälla!

Sedan är det La Familia Afrodite som kämpar och står i för att bli färdig lärare. Gå även in till henne och framförallt pusha henne så att hon orkar genomföra det sista.

Go girls go!

Näpp nu ska jag lägga huvudet på en kall och skön kudde för att drömma mig bort mot sol och värme.

2009-05-26

Tisdag kväll snart onsdag!

Så är tisdagen snart slut och onsdagen på ingång. Idag har det varit lite tungt med tanke på den dåliga sömn jag har haft sista nätterna. Men sonen börjar långsamt bli bättre och någon mer allergichock har han inte haft.

Imorgon ska man presenteras som kvartersombud på det årliga årsmötet i föreningen. Vi får väl se hur det går. hehe Kanske har grannarna kommit på bättre tankar.
Har nu försökt tassa in hos de flesta men ack tiden är så kort. Hinner inte riktigt med alla er mina vänner för det är så många inlägg som ska läsas. Försöker hålla mig ajour och komma med kloka åsikter men ibland hinns det inte. Hoppas i alal fall att er dag har varit bra och att morgondagen blir bättre.

Nu har jag fnulat färdig på vem som ska få min fina awards jag fick av L.Denna vill jag ge till La Familia Afrodite - för att hon kämpar med sin pluggande, svär och har sig. Nja kanske inte så högt men ändå. Snart gumman snart är du klar. Fortsätt med din fina blogg och alla de inlägg som du gör. Vi tål att höra det du skriker om hehe....

Så med detta avslutar jag kvällens inlägg och önskar er alla en riktigt god natt. Å Gumsan - akta så att ögonen verkligen inte blir pingisbollar.

2009-05-25

Måndag avklarad!

Men den började inte så bra. In på sista timmen av söndagen började sonen klaga över halsont och att det pirrade konstigt i ansiktet. Vartefter klockan gick desto större blev sonens läppar, kinder och hals. Huvudet började likna en fotboll. Så det var bara att slänga sig in i bilen, väcka Far och Mor och fråga om de kunde ta Caesar medan jag åkte akut in till sjukhuset med sonen. Kl 00:30 bar det in till sjukhuset med ilfart med en son som bara växte kring hals och munnen. Vi blev snabbt inslussade i ett akutrum och sonen fick lägga sig ner. Tryck och puls kontrollerades och sedan fick han kortison och histamin. Sonen hade råkat ut för en allergisk chock och reaktion. Han svällde och svällde men till slut lyckades kortisonet och histaminet ta ner svullnaden. Sedan fick vi sitta till kl 03 innan vi blev hemsläppta med stränga order till mig att bevaka sonen så att det inte svällde upp igen. Kl 06 imorse släcktes mina ögon för en stunds sömn. Vaknade med ett ryck kl 07:30 för sonen lät konstigt. Men han bara drömde och svullnaden hade lagt sig till obefintlighet. Kl 10 vaknade jag igen med ett ryck och undrade varför jag kände mig groggy. Verkligheten ramlade över mig och jag tassa ut till soffan där sonen sov. Puh! Nu hade svullnaden lagt sig helt och sonen sov gott. Ner igen i sängen för att vakna igen kl 12.

Snacka om att man känner sig utsatt när det händer sådana här saker. Varför sonen fick denna reaktion vet vi inte. Tillsammans med läkaren konstaterade vi att inget i det han hade ätit, druckit var någon speciell orsak. Antagligen så pga att sonen dras med en förkylning så reagerade kroppen med denna allergi. Men mot vad vet vi inte. Utan vi får utröna det vartefter han intar det som vi intog igår. Konstigt men intet ovanligt enligt läkaren. I dessa pollentider så kan kroppen bara hastigt och lustigt reagera för att aldrig mer reagera på samma sak.

Ikväll blir det ingen bloggrunda hos er mina vänner för jag är så in i norden trött och ska alldeles strax lägga mitt huvud mot kudden. Kommer troligen inte kunna sova avslappnat inatt heller eftersom sonen nu återigen har fått tillbaka sin yrsel och tendens till att svimma. Så det blir väl ett ständigt rännande för att kolla hans allmäntillstånd.

Sov gott ni där på andra sidan skärmen!

2009-05-24

Så är helgen slut och ny vecka börjar!

Far och Mor var här och fikade och besiktade altanen. Klart godkänd blev utlåtandet och vi satt länge och njöt av trädoften. Men som vanligt blev Far rastlös så han började greja omkring med det ena och andra. Dra åt skruvarna på bordet, rev ner spaljerna för att de var fula, sopade altanen för att det var gräs på den osv. Mor tittade bara på och skakade lite lätt på huvudet. Själv satt jag och sipprade kaffe och småskrattade åt Far som inte kan sitta still längre än 10 minuter.

Avslutade helgen med att grilla med familjen Granne och väninnan M. Tänk att maten smakar så bra när man sitter ute och äter. Läste hos Bokmalen att det var dramatiskt uppe i Umeå. Här ner hos oss blev det ett lite svartsjukedrama mellan hundarna ikväll. M hade Milon med sig och grannen sin Tyra. Milon den lugne hade lite jobbigt med Tyra den lekfulla så Milon sa ifrån till Tyra som inte fattade något. Hej vad kul, ska vi leka. Nä morr och nafs sa Milon och då hoppade riddare Caesar in och försvarade söta Tyra. Lät mycket illa men inget farligt. Lite revirpinkeri bara men alla tre hundarna blev lite chockade över sina beteenden. hehe

Milon blev mycket förgrymmad på Caesar, bästa kompisen, för att han gick in och försvarade sköna Tyra. Så gör inte kompisar tyckte Milon så han bestämde helt enkelt att bara vända rumpan till när Caesar försökte be om förlåtelse. Sedan blev alla tre hundarna helt slutkörda så de somnade på var sin ända av altanen med Caesar liggandes i mitten för att hålla koll.

Sedan blev det en liten backgammon turnering, bäst av fem och jag förlorade med 2-3. Skit också! Men men det tar jag igen imorgon eller så.

Nu är det dags att nanna kudden den sköna igen för att ta sig an en ny lååååång vecka. Hela 5 dagar måste vi arbeta denna vecka. Det blir tungt!

Sov gott alla på andra sidan skärmen!

Snart kommer det fikagäster!

Mor och Far blev så nyfikna på hur min nya altan ser hur så de bjöd in sig på en kopp kaffe. Far ska väl förstås inspektera så att allt har blivit korrekt gjort. Mor kommer väl att sitta i skuggan och oja sig över hur varmt det är. Solen strålar och det är varmt och skönt på altanen. Efter att Far och Mor har åkt ska jag försöka åka iväg och köpa mig 2 st solsängar att ha på altanen. Igår fick jag inte med mig några eftersom min granne tog en stor plats i bilen. hehe

Sedan i fredags när altanen blev klar har det grillats så det står härliga till. Sedan har det slunkit ner en och annan öl till detta. Tyvärr har back-gammon spelet fått ligga i vila eftersom R har varit med och grillat. Men ikväll kanske det bler en serie.

Hoppas ni får en lika härlig dag därute i Cybern.