2009-03-07

Klockan är över midnatt!Klockan är över midnatt och äntligen har vi hittat hem igen! Nä skoja bara. Men jag måste nog ge sonen några kurser i codriwing eller helt enkelt köpa en talande GPS. Vi lyckades med att köra fel, köra rätt men tro att vi har kört fel och sedan äntligen köra rätt när mamsen fick läsa kartan. =) Det tar sig sa kärring och .......

Denna dag har varit helt fantastisk. Först sov jag till tie och läste för första gången på 2 månader morgontidningen i lugn och ro. Började bli hungrig så jag gick ner och väckte sonen. Det första som sonen säger är: Men mamma skulle vi inte ha sovmorgon. Dame, klockan är ju 11 och ungen tycker inte att vi har haft sovmorgon. Hmpf, förnärmad kallade jag på Caesar så att han skulle få fart på Husse och det fick han. Medan sonen gick ut med Caesar så lagade jag brunch. Hungrig som bara den... Inte bra när man lagar brunch.... Det blir så mycket på bordet då.

Sedan bar det iväg till Anna, makens systerdotter, som fyller den aktningsvärda åldern 25. Där bjöds det på smörgåstårta a'la Anna, Pinocciotårta och hembakade kakor. Slurp smask MMMM. Gottigottgott. Bestämdes också att jag och sonen ska hälsa på makens storasyster Ingela och hennes nya man Jan-Åke innan de flyttar till ny lägenhet. Sedan blir det ett besök till när de har flyttat eller inte bara ett utan flera besök. De bor ju i stora Staden. Det är skönt att familjen fortfarande kan umgås trots allt som varit. En överraskning var att makens andra systerdotter hade kommit ner från Lule för att fira lillasyster. Kul att träffa henne. Det var jättelängesedan vi såg henne.

Efter kalaset bar det iväg hemåt men på vägen dit bestämde vi för att hälsa på dottern och så gjorde vi. Det värmer ett mors hjärta när besöket faller väl. Det blev en överraskning eftersom dottern inte visste att vi skulle komma. Lite kul faktiskt.

Kvällen har fortsatt med sköna vibbar. God mat, gott sällskap av sonen och sedan mys i soffan. Tittat på tv:n och bara kopplat av tillsammans med sonen. Åh det är så skönt så nu lägger jag mig med en stor lyckobubbla i mitt hjärta och kommer nanna så sött. Idag har jag gjort det som betyder mest för mig. Umgåtts med mina nära och kära. Så jag önskar er alla en riktigt skön sömn!

Åh så skönt att få sova!

Åh vad det var skönt att sova ut. Har bara tagit det lugnt på morgonen och läst tidning. Nu har jag precis väckt sonen för att vi ska äta brunch. Efter det ska vi iväg på födelsedagsfirande. Denna gång är det kusin Anna som fyller år och vill bli firad. Hon har flyttat så nu ska vi, jag och C, ut på äventyr. Vi ska hitta hem till henne. Som tur är finns det Eniro kartor så vi kan skriva ut en vägbeskrivning. Vi får väl se hur det går. Detta är första gången sonen ska agera kartläsare. hehe


Ha en skön dag därute

2009-03-06

Fredag jippi!

Ikväll har jag varit med sonen till frissan, handlat presenter, äta och allt innan kl är halv sju. Underbart helt enkelt underbart.

Nu ska jag snabbt in i duschen, fixa till fejan och ge mig iväg och gratulera K på hennes födelsedag. Sonen är hemma med nyinköpt XBox 360 spel och fullt nöjd med att Mor i huset försvinner ett tag. Han och Caesar ska spela spel hela kvällen och vill inte ha Mor hemma. =)

Nu måste jag hasta vidare. Ni får ha en skön fredagskväll!

Hmpf Gäsp och pust


Återigen är det morgon och det alldeles för snabbt. Sitter och äter min frukost för jag hade så otroligt svårt att få upp kroppen ur sängen idag. Signalerna går inte ända hem. Hjärnan har gått i strejk och då fungerar ingenting i resten av kroppen. Snacka om makt.

Nu ska jag hasta iväg till mina kära arbetskollegor och försöka göra livet glatt för dem. =)

Ha en underbar dag allihopa!

2009-03-05

Ännu en dag är avklarad!Efter en sen kväll,tidig morgon och sen kväll är både kropp och själ helt slut. Nu börjar energin tryta och jag längtar till imorgon kväll för då börjar helgen då jag förhoppningsvis får vila och ej slita utan ladda batterierna inför ytterligare en slitvecka.

Tänk att det kan vara så slitsamt att dokumentera, testa och dokumentera igen. Det är ju inte direkt något kroppsarbete såsom byggarna har. Man lyfter inga tunga saker, utan lätta små papper. Man gräver inga djupa hål med handkraft utan man gräver i problem där ingen handkraft behövs. Man drar inga tunga ledningar och rör utan endast små länkar där man skriver a till b för att koppla ihop siffror och flöden. Man murar inga murar med slev och cement utan skriver några siffror och bokstäver för att få upp en mur. Så egentligen borde jag vara superpigg men fasiken det är jag inte. Jag är så in i norden trött och hjärnan luktar bränt. Jag borde inte gnälla för jag sliter inte ut min kropp utan sitter på min kontorsstol och knappar på några tangeter. Max på sin höjd tar jag en promenad fram och tillbaka till skrivare som ligger 3 meter bort eller går iväg till ett annat rum och sätter mig igen. Jag ställer mig visserligen upp ibland och höjer mitt skrivbord. Men inte ens där använder jag någon större kraft en ett fingers. Så hur kan jag då vara så inåt helvete trött och slut i kroppen? Det är för mig en gåta.

Här sitter jag och gnäller när det finns så många andra som har det värre. En del har inget jobb att gå till, en del är nedbrutna av en slitsam sjukdom eller döende, en del jobbar med att komma tillbaka efter en avskyvärd händelse eller djup sorg. Dessutom har jag själv varit utan jobb så det vet jag är svårt. Jag har själv kommit tillbaka från en stroke i hjärnan och vet hur tungt det är att kämpa sig tillbaka. Jag har också gått igenom svår sorg flertal gånger så jag borde kunna se allt detta och vara tacksam för det jag har men fasiken det funkar inte. Så det enda som återstår är väl att krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet och tänka:

Ja ja idag är idag och det har varit en skitdag. Imorgon är en annan dag med nya möjligheter och glädjeämnen.

Så mina vänner jag kryper ner i sängen och sluter mina ögon och vaknar till en ny dag med nya möjligheter och glädjeämnen.En snabbis....

.. får det bli nu så här på morgonen. Vaknade sent efter att sonen hade ett litet psykbryt inatt. Tiden för makens dag börjar närma sig och jag har jobbat över länge. Det ställer till det i en tonårings huvud. Men han var glad när vi la oss kl 01.


Nu ska jag hasta iväg till jobbet!

Stanna upp för en sekund och tänk, andas i nuet. Bara vara där en kort sekund gör att hjärnan får vila från framtidens planer.


Ni får ha en underbar dag!


2009-03-04

Nu är det dags att......slå ihop de blå och drömma sig bort. Drömma om lycka, kärlek och värme.

Kom ihåg vänner:

Att oavsett vad ni gör idag eller råkar ut för idag så finns det alltid en morgondag!

O jag kom på en till:

Om gårdagen av vårt liv inte existerade,
då kunde du bättre utstå morgondagen.

Men en sak är helt klar,
utan gårdagen blir det ingen morgondag.

(Hittade denna på nätet för ett tag sedan..)

God kväll Sverige och världen!


Wow var hemma före kl 20! Ikväll var första kvällen på länge som jag inte jobbar efter kl 20. Sitter och njuter av tystnaden och lugnet lägger sig i kroppen. Imorgon kväll hoppas jag på en ännu tidigare kväll. Nu kanske jag kan boka den där tiden till frisören, städa huset och framför allt fylla kylskåpet eller bättra på min kondition med en kvällspromenad med Caesar. Ja inte ikväll men kanske imorgon.

Tänk vad man är konstig ibland. När man har hur mycket tid som helst hinner man inte med och när man inte har tid ja då hinner man absolut inte med. Jämfört med tiden jag hade för några veckor sedan och med tiden som finns idag hade jag hunnit med massor. Varför är man sådan? Är det för att man inte ser tiden på samma sätt eller är det för att man inte ser på saker och händelser på samma sätt? Eller kan det vara så att man är så bortskämd med tid så man ser inte att man faktiskt har hur mycket tid som helst?

Tid är ett väldigt abstrakt ting och hur man än gör kan man inte förändra den. Man kan inte dra tillbaka den och inte heller sätta den framåt. Ja nu menar jag inte sommar- och vintertid utan att man vill gå tillbaka eller hoppa framåt. Man kan inte stanna den eller hejda den en liten stund. Nä för oavsett vad du gör så rullar tiden i sin gilla takt. Det är bara upp till dig själv hur du vill följa tiden och hur du vill tillägna dig tiden. Om ett par veckor så kommer jag säkert sitta här och sucka över att tiden bara rusar iväg även fast jag inte jobbar över.

Vi människor är fenomenala djur och väldigt duktiga på att anpassa oss. Se bara hur vi har utvecklats sedan urtidsmänniskan Homo Habilis.

Jag undrar om våra förfäder hade samma problem? Satt de i grottorna runt lägerelden och klagade över tidens gång eller var man mer vän med tiden? Vad pratade man om och vad i hela friden klagade man över? De hade ju nästan inga kläder, parfym, läppstift, smink, lockborstar, locktänger, handväskor, högklackat. Men oavsett det materiella tror jag nog att jag kan föreställa mig vad en kvinna tänkte men vad tänkte männen? De hade ju inte ishockyespel, bilar, motorcyklar, elektriska apparater av olika storlekar och slag, radiostyrda bilar. Var männen enklare att förstå eller upplevde kvinnorna samma sak som vi? Visst ett slag i huvudet och insläppning i grottan. Mycket tydligt budskap. Men det alldagliga och helgmysiga. Fanns det? Hmm, försöker komma ihåg vad det skrevs i Grottbjörnens folk och de påföljande böckerna. Ah nu kommer jag ihåg. NÄ DEFINITIVT mycket bättre nu förtiden med samspråket och samspelet mellan man och kvinna om man går på vad som står i dessa böcker. =)Om ni kommer ihåg så filmatiserades denna bok och Daryl Hannah spelade Ayla. Nej nu måste jag allvarligt ge mig. Nu har jag suttit och svamlat hur länge som helst. Se där återigen. Jag hade tid till att tvätta, plocka undan med mera men vad gjorde jag? Satte mig ner och skrev ett intensägande inlägg.

Klockan är inte ens sju.......och här sitter jag vid frukostbordet. Trött som bara den, med tändstickor till ögonen och te för magen. =)

Vad vore bättre sätt än att starta sin dag med detta:


Bildkomp av BergyVN till underbara Yannis (Yiannis Chrysomallis) "In the morning light"God Morgon Världen!

2009-03-03

Nu är det dags att nanna kudden....här i stugan.

Men innan det vill jag bjuda er på lite kuriosa om den svenska folktron kring natten och dess mörker.

På natten härskar de onda väsen medan gryningen och ljuset drev dem bort. Trollen sprack när de träffades av morgonens första solstrålar och djävulen skrev kontrakt med de som var vakna under midnattstimmen. Därför mina vänner gå och lägg er så att ni inte utsätts för detta.

Önskar Er goda drömmar tills morgonstrålen kikar in genom Ert fönster och fåglarna kör sin vårkonsert.

Klockan är strax nio på kvällen......och jag är precis hemkommen från jobbet. Som vanligt sen afton från jobbet. Nu hoppas att jag att detta snart är över så man kan återgå till lite normala gängor. Har köpt mig en kam som jag räknar ner på precis som killarna hade, en del, inför muck. Min muck är snart kommen och nedräkningen har börjat. Jippie då kommer jag vara go och glad!

--------------------------------------------------------

Här tog jag en tankepaus på ett antal timmar för att klura på nedan utmaning!!


Igår fick jag en utmaning av Paula

BOKSTAVSVERS om våren
Reglerna är enkla:
Varje ord börjar på samma bokstav, du väljer själv vilken bokstav!
Inget ord får upprepas, varje ord ska alltså förekomma bara en gång
Versen ska innehålla minst trettio ord
Annars är ordvrängning tillåten, humor likaså!
Illustrera gärna din vers med en bild
När du skrivit din vers, länka hit till Paula och skriv en kommentar så Paula kan komma och läsa
Har du ingen blogg eller hemsida kan du snickra ihop din vers direkt i kommentarsfunktionen hos Paula.

Här kommer mitt försök till en bokstavsvers om våren.

Trevliga truliga tider
Tänder tusen tussilagon.
Tidigt tittar tärnan tittut.
Töandets tjäle toppar
Trånande tranors
Tango takt.
Takdroppet trillar till
Tidelidu tjatande trast.
Tackors telningar tetas
Tillgiven tjur.
Tindrande tjäderfru
Tjusar turlig tupp.
Tackom tidenders
Tassande tillkomst.

Puh det var ett tungvrickande om något!

God morgon!


Vad är väl trevligare än att vakna med:

Morning has broken as Sung by Cat Stevens

lyrics by Eleanor Farjeon

Morning has broken, like the first morning
Blackbird has spoken, like the first bird
Praise for the singing, praise for the morning
Praise for the springing fresh from the word

Sweet the rain's new fall, sunlit from heaven
Like the first dewfall, on the first grass
Praise for the sweetness of the wet garden
Sprung in completeness where his feet pass

Mine is the sunlight, mine is the morning
Born of the one light, Eden saw play
Praise with elation, praise every morning
God's recreation of the new day
Ha en underbar dag därute och var försiktiga!

2009-03-02

Dagen började ju inte så bra =)Imorse var det pilexpressen som gällde. Hann inte äta frukost utan jobbtelefonen ringde oavbrutet. Som tur var hann jag duscha innan telefonen börja ringa men inte klä på mig, äta frukost, borsta tänderna. Utan det var bara att försöka göra detta under tiden man pratade. =) Och ni kan ju tänka er vilket resultat det blev. hehe Frukost var bara att glömma. Ner med ett par mackor i väskan och sedan pilexpressen till jobbet. Där satte det igång direkt så någon frukost hann jag inte med utan jag fick äta brunch istället vid kvart i tolv. Gissa om magen skrek och knorrade. Mat- och sovklockan hade skrällt hela förmiddagen så mina kära arbetskollegor bad mig att snälla ät något NU! =)

Ikväll blev det att jobba över igen för att försöka hinna med allt. Jobbade fram till 22.30 så någon middag hann jag inte heller med. Utan det blev te och mackor (de jag hade med mig till jobbet) istället. Inte så goda efter en dag. Men vad sjutton det är bara att tugga och svälja. Sedan ut med Caesar i snöyran och nu sitter jag här och försöker komma på något vettigt att skriva. Nu ska jag titta in en snabbis hos mina favvisar och se vad de har haft för sig idag och ikväll. Får se om jag hinner hälsa på alla.

Dame, jag har försovit mig!

Jag lyckades med konststycket att försova mig med 1½ timme. Men men det är bara att hoja på så man kommer iväg till jobbet.


2009-03-01

Klockan är tio på kvällen och jag är färdig med jobbet!Äntligen är jag färdig med jobbet som var tvunget att blir färdigt tills imorgon. Har suttit sedan kl 12 och slitet med tester, datoruppkoppling som slutar att fungera med mera. Men nu är det klart och jag kan bara att sätta mig i soffan och njuta. En hård dags arbete både lördag och söndag tröttar ut en och huvudet surrar av olika testfall. Men jag har nu gjort vad som behövs så att andra kan göra sitt. Imorgon lägger jag fötterna på skrivbordet och händerna bakom nacken! =)

Som tur är har jag världens underbaraste son som har ställt upp hela helgen med att både laga mat och gå ut med Caesar. Hade inte han funnits hade jag nog suttit fortfarande.

På eftermiddagen ringde Dottern och berättade att hon har legat sjuk i flera dagar. Stackarn, hon har legat med både feber, ont i kroppen och kräkningar. Undrade naturligtvis varför hon inte ringt tidigare till lilla mamsen men hon har varit så dålig och bara legat och sovit.

Nu ska jag kravla mig in i duschen och tvaga mig ordentligt och sedan hälla upp ett stort glas vin. Ladda upp med en go bok, krypa ner i sängen, sippa på mitt vin och sedan kanske John Blund kommer. För imorgon är det återigen en arbetsdag. Skillnaden från helgens arbeta är att man måste upp i ottan för att komma till jobbet i tid. Men innan jag gör detta måste jag naturligtvis checka läget hos mina favvisar. Kanske inte alla för då lär jag bli sittandes tills efter midnatt.

Så till er som jag inte orkar besöka ikväll och lämna kommentarer, imorgon då NI! Men till dess:
Solen skiner genom mina grå fönster!Vilken underbar sol som strålar därute. Det enda var att den rackaren väckte mig alldeles för tidigt.=) Och inte bara mig utan även skogens alla fåglar som bestämde sig för att ha en vårkonsert utanför mitt fönster. Det har sjungits, dansats och sjungits väldigt mycket just denna morgon. Alla diverse sorters fåglar har funnits här utanför mitt fönster. Några lyckades jag identifiera och några inte. Så nu ska jag ta ett snack med deras föräldrar.=) Normalt njuter jag av detta vårtecken men inte tidigt på morgonen. Speciellt inte en sovmorgons-morgon. Men det var bara att ge upp och pallra sig upp. =)Och det kan man ge sig katten på att när man väl har pallrats sig upp ur sängen så tystnar konserten. Hmpf förbenade fåglar. Tog min kopp och ställde mig mot husknuten men inte fasiken var det så skönt som det verkade. Var säkert en fem minusgrader. Inget som man står i morgonrock och myser i.

Det är nu dags att väcka sonen och sedan göra lite frukost åt oss. Magen kurrar och jag är nu jättehungrig. Tyvärr tror jag inte att sonen uppskattar att bli väckt nu. Klockan är ju inte ett. Så jag kommer nog mötas av ett stönande och ett pustande. Caesar den stackarn är jättesugen på att få gå ut och lyfta på benet och det ska han få göra. Just nu vill han bara tillbringa tiden ute. Det löptider hos grannarnas två tikar. Så stackarn han är helt förvirrad och han vet inte vilken tass han ska stå på. Han har fortfarande inte fattat det hela. hehe

Sedan är det bara att bita i det sura äpplet och börja jobba trots det sköna vädret.

Timmen är sen......och jag har precis hunnit igenom mina favvisars blogg. Det enda tokiga med det hela är när jag väl har uppdaterat mig så passar de första på att uppdatera sina inlägg. Hmm, detta är ju ett heltidsjobb att hålla sig uppdaterad på sina favvisar. Men ack så skönt att tassa in hos dessa och bara läsa och njuta. En del sorgliga men ändå på något sätt glädjefyllda. En del bara sprudlar av livsglädje andra om hopp. Tänk så olika vi är men ändock har vi samma behov. Kärlek, vänner, glädje och framförallt ett liv.

I två dagar, kvällar och nätter har jag varit orolig för min väninna M som jag berättade om förut. Hon har inte svarat på telefonen på två dagar. Jag har ringt hennes son och han svarade lite flyktigt att det är något fel på telefonen. Ikväll ringde jag hennes exman för jag är så orolig. Men blev lugnad. Hon mår kanske inte så bra men är hemma hos sin Mor och Far. Ibland kan man bli lite sur på sina vänner. Man finns där, plockar upp dem när de mår dåligt, men de bemödar sig inte att slå en signal och säga "Jag lever". Det är allt man behöver veta. Man behöver inte prata långa stunder bara höra rösten och veta att de fortfarande lever gör att hjärtat kan slå lite lättare. Fan för dig M jag har varit orolig som fan. Så nu har jag sagt det. Men jag älskar dig ändå.

Ikväll ringde en annan vän, en manlig sådan. Någon som jag har ringt men inte fått kontakt med. Vi har inte känt varandra så länge men ändå har vi blivit vänner. Vi pratar en stund och det visar sig att han har haft det tungt ett par veckor. Tyvärr blev han skadad i en muskel pga av en så fjuttig sak som att halka. Muskel kraschad och han blev i stort sett liggandes hemma i 2 veckor. Humöret antar jag varit i botten. Men hallå Mr J varför har du inte ringt tidigare? Jag finns här och svarar i telefonen.

Tänk om vi kunde bli bättre på att kommunicera med varandra. Undvika att utsätta andra för oro. Varför är vi så otroligt dåliga på att sträcka oss efter vänner när vi mår dåligt? Man behöver inte bara höra av sig när man har kravlat upp ur mörkret. Man kan ringa även när man är nere i mörkret, kanske får man höra att du jag orkar inte just nu för jag mår inte så bra själv. Men man kan ändå höra av sig. Som vän borde man kunna ta att den andra inte orkar höra just nu. Varför kan vi inte bara inse. Vänner finns där och hjälper oss när vi mår dåligt,när vi mår bra och när vi flyger uppe i bland molnen. Finns de inte där är de inga vänner.

Kommer att tänka på några visdomsord jag läste av Abdu'l Bahá:

"Glädjen ger oss vingar.
I glädjens stunder är vår
styrka mer livsbefrämjande,
vårt förstånd klarare."


Med dessa visdomsord avrundar jag för natten.