2012-01-21

Lördag förmiddag....

.... och jag sitter och njuter av att frukost lång tid. Inte hasta som på veckorna utan bara njuta, tugga långsamt och dricka nybryggt te, inte te från tepåse. Läsa tidningen, skriva ett inlägg, ja bara helt enkelt ta det lugnt. Så skönt!

Den här veckan har varit helt klart den hittills värsta veckan på riktigt länge. Vi är på väg och ska byta system och här därför så kallad frysperiod för uppdatering av data. Vi har folk på utbildning samtidigt som verksamheten skriker efter sina varor. Godsmottagningen överbelamras med gods för att de inte hinner gods-motta, bilar står i kö för att få lasta av varor, folk på godsmottagningen är också på utbildning osv osv. Ja kort sagt KAOS! Så det har blivit mycket övertid och sena kvällar hem eftersom saker måste bara fixas. Och nästa vecka ser inte ut att bli bättre heller. För då ska jag utbildas i det nya systemet 8:30-17. Innan start måste jag in och kolla upp om det ligger något akut som måste fixas, gå kursen, komma tillbaka till jobbet och kolla upp igen. Ja så man kommer nog vara riktigt slut i bollen när man kommer hem. Men det är inte förrän på måndag.

Nu är det helg och här ska det njutas. Började redan igår med äta middag med sonen och J. Blev kyckling Thai Satay och ris. Ett gott vin och sedan kaffe på det.

Idag ska jag alldeles strax ta en sväng ner på byn och köpa present till Mor som har fyllt den aktningsvärda åldern 80. Efter det ska vi iväg och fira Mor med god middag som dotera och hennes man har fixat. För att sedan bara krypa upp i soffan och slötitta på tv:n.

Imorgon blir det sovmorgon länge för att ladda batterierna inför kommande vecka.

Själva då, vad hittar ni på?

2012-01-15

Söndag förmiddag!

Vad härligt det har varit att ha helg med SOVMORGON. Fredag kväll, hela lördagen och hela söndagen är absolut mina favoritdagar och kvällar. Man kommer hem från jobbet fredag kväll och har en hel helg framför sig att göra precis vad man vill på. Denna helg har jag bara slappat och tagit det lugnt för jag dras med lite feber och hoppas att den ger med sig till imorgon. För just nu är det absolut inte läge att vara borta från jobbet.

Helgen har bestått i god mat, dryck och spel ute på nätet. Mest facebook-spel faktiskt, allt för att tömma skallen från jobbtänk. Det är jättemycket nu eftersom vi snart ska implementera ett nytt affärssystem och produktionen måste fungera under tiden vi stänger ner alla system. Våra stackars leverantörer går upp i taket för att vi dunkar in beställning efter beställning och allt måste vara klart före 27 januari. Samtidigt så har vi folk bort på utbildning i det nya systemet plus att vi har en ny tjej som ska läras upp. Så är helt slut när jag kommer hem på kvällarna och behöver koppla bort hjärnan. Vad bättre än spela spel som kräver ett annat tänk?Ja förstås man skulle kunna sjunka ner i soffan och blänga på tv eller läsa en bok. Men detta tömmer inte min hjärna på hjärn-aktivitet. Utan det jag gör är tvingar hjärnan att byta spår. Låter det konstigt? Ja kanske men det fungerar för mig.

Nu ska jag väcka sonen och hans kompis så att de kommer upp någon gång.