2009-07-17

Fredag och packning pågår för fullt!

Jisses vad det händer saker här sedan vi fick resan från Dottera. Först pajade hemtelefonerna. Så det var bara att ge sig iväg och köpa nya. Sedan pajade min mobil. Samma sak där ut och köpa ny. Bilen är inte lagad ännu utan det tar ytterligare en vecka. Så iväg och lämna tillbaka hyrbilen. Känns helt onödigt att den ska stå outnyttjad i en vecka på min parkering och kosta pengar.

Känner oss jättestressade just nu. Har inte packat färdig och ikväll kommer J för att berätta lite om Turkiet som han precis kommit hem från. Så är vi hyperstressade och känner inte hinner vi färdigt till imorgon. Men men vi får väl packa, packa och packa och sova efter vi har packat färdigt.

Slutgnällt för egentligen spelar inte det så stor roll. Har man bara pengar och passet med sig fixar sig resten. Imorgon bär det då iväg till soliga Turkiet och värmen. Det är hot hot hot i Turkiet just nu så det kommer att bli mycket barhäng i skuggan. hehe

Detta inlägg kommer att vara det sista på en vecka eftersom jag troligen inte kommer att kunna göra några inlägg från Turkiet. Får jag möjlighet gör jag det och låter er veta vad som händer. Hinner tyvärr inte att gå in till er goaingar och kommentera innan jag far. Så jag vill passa på att önska er en riktigt skön vecka så hörs vi när jag kommer hem. La Familia var försiktig på playan och tänk på att dricka mycket när det är varmt... hehe .....

Merhaba!

2009-07-15

Första riktiga goa dagen på semestern!

Idag har dagen bjudit på flera överraskning. Började redan imorse vid 10-tiden. Telefonen ringer och på andra sidan är makens moster M. Pratade en stund och sedan säger hon. - Ni kan väl komma och hälsa på oss. Svaret blev: - Nja jo men vi åker till Turkiet på lördag så vi får ta det efter vi kommer hem. I åtanken hade jag att vi skulle inte hinna åka till Sundsvall och hem igen innan lördag. Men si så fel jag hade de var i våra hemtrakter med husvagen. Så istället för att fixa inför resan åkte vi iväg och hälsade på dem i husvagen. På väg ut sprack himmelen upp och det blev 27 grader varm. Sonen tog till och med ett dopp under tiden som vi hälsade på M och S. Superhärlig dag tillsammans med M och S. De bjöd på grillad korv, potatissallad och kall lättöl. Mums.

Vid 18-tiden åkte jag, sonen, bästa väninnan M och hennes son S, Moster M och morbror S ut till dottera och Frende för att äta middag. Även kvällen blev superhärlig med mycket prat, skratt,umgänge, god mat och god dryck. Har precis landat hemma och sitter med en kall öl. Dagen har varit precis så som man vill att en bra dag ska vara. Superhärlig, mycket prat, skratt och umgänge samt god mat. Till och med Dottera och Frende kunde vara med oss en stund eftersom det inte var så mycket gäster. Även Caesar har haft en bra dag. Först med moster M och morbror S hund Molly, som antagligen löper. Vilket gav Caesar lite najs doft. hehe Sedan ut till Dottera och Frende och träffa lilla Poppy, Caesars favvis. Nu ligger Caesar helt slut och bara vill nanna kudden. hehe

Enda nackdelen, inget tvättande och inget packande inför lördagens avresa. Men vad sjutton har hela morgondagen och fredagen att fixa detta. På fredag kväll blir det grillafton i goda vänners lag. Semestern har verkligen börjat bra so far. En dag i slapphetens tecken (måndag), en dag i chock (igår) och idag överraskningens dag. Me like a lot.

Hoppas att ni därute har haft det lika najs!

2009-07-14

Vi befinner oss i chock!

Ingen farlig chock utan mer än glädjechock. Dottera ringde tidigare idag och frågade lite vad vi gjorde. Sen släpper hon bomben. Hon och hennes frende bjuder oss på en veckas resa till Side i Turkiet. Vi åker nu på lördag och kommer hem tidigt på morgonen den 27:e. Har fortfarande inte fattat. Vi ska till Turkiet. På lördag, jisses! Vad ska man ha med sig, vilken valuta gäller, vilken vaccination behöver man. Många frågor poppade upp i huvudet. Började genast leta efter vilka vaccinationer vi har. Hepatit A och B har vi alla fall skydd för i 4 år enligt min duktiga dotter. Och det var den de rekommenderade när jag ringde och kollade med vaccinationsbyrån. Stelkramp förstås men den är ju klar. Så nu är det bråda dagar att tvätta, packa, inhandla lite nytt och fräscht. Växla valuta för det var bäst att ha pengarna med sig. Tydligen förekommer det problem med kort bedrägerier där. Men det är väl som på alla turistorter. Ja jisses, kan inte riktigt fatta detta.
Ser väl inte helt illa ut?

Jisses vad tiden flyger när man har semester!

Nja det var väl inte riktigt sant. Men tiden går väldigt fort just nu för jag har påbörjat ett speciellt projekt. Detta projekt tar mycket av min tid och i viss mån gör att jag glömmer bort tiden. Men jag har inte glömt er alla mina bloggvänner. Men ibland räcker inte tiden till till allt man vill göra.

Tyvärr kommer inte Sonen iväg på sin kryssning med kompisen och dennes familj. Fick besked ikväll att det var fullbokat. Vilket i förlängningen innebär att mina 4 barn- och hundfria dagar och nätter försvann i ett huj. Förstod väl att det var för bra för att vara sant. Mina planer var att åka till Göteborg med min väninna P i 2 dygn. Men jag är inte sämre än att jag tänkte okej, ingen kryssning för sonen behöver inte innebära att Göteborg ställs in. Utan då fick sonen kolla med M's son S om han ville hänga med som sällskap. Givetvis ville han det. Så jag messade P och sa att ingen ko på isen. Vi kan åka till Göteborg ändå. Sonen tar med sig S som sällskap. Men tji det ville inte P. Hon hade tänkt sig mer en "Heartbreak hotel-resa" och det gick ju inte när sonen och S var med.Så det var bara att glömma. Försökte med S mamma M om hon ville hänga med. Men hon har inte semester förrän i början av augusti så det gick inte. Näha, men helgen därefter då. Om vi åker på fredagen och hem på söndagen då behöver hon ju inte ta semester. Men se det gick inte det heller. För då jobbade M helgen. Jaha, alltså är meningen så att vi inte ska göra några större tripper dessa två veckor. Så tolkar jag det som. Vad tror ni?

Kommer nog tyvärr inte vara så aktiv att kommentera ett tag framöver pga av mitt speciella projekt. Hoppas att ni kan stå ut med det och ändå följer mig?