2009-02-28

Solig lördag......och här sitter jag och jobbar. Testar och validerar information och system. Så tråkigt men ett måste för att mina kära arbetskollegor ska få ett fungerande system i mars. Men kommer nog att ta en paus för att åka ut och hälsa på min dotter och hennes frende. Har inte sett henne på jättelänge och saknar henne. Har visserligen pratat med henne per telefon men det blir inte samma sak. Jag tror också att C saknar sin storasyster. Vi får se hur långt jag kommer i testen. För att koppla av lite nu från slitet måste jag bara ge er en liten kuriosa på Lördag.

Visste ni att Lördag har fått sitt namn efter vikingarnas tradition att bada, löga sig, denna dag, lögardagen och som vi alla vet är den sjätte dagen i veckan. Men enligt Judiska och Kristna traditionen räknas Lördag som den sjunde dagen och därmed vilodagen. Jag som alltid trott att det är söndagen som är vilodagen. Ni vet dunk dunk och sova sova.

Nu kommer jag osökt in på Lördagsgodis. Detta fenomen som man har kört i vår familj hur länge som helst. Inte fick man äta godis mitt i veckan inte. Naturligtvis var jag tvungen och se om det stog något om detta fenomen och det gör det faktiskt. Lördagsgodis kom till som begrepp under 1950-talet då man arbetade hårt med att få bort kariesangrepp på barn. Antagligen då också flourtanten med sina äckliga muggar kom till. Kommer ihåg när hon kom med sina små blå muggar och man skulle sitta och gurgla omkring i munnen en hel evighet. Kinderna värkte och man försökte förtvivlat låta bli att få ner äcklet i magen. Nu idag förstår jag nyttan med då var man livrädd för Flourtanten. Vår flourtant hade en pekpinne med sig och gurglade man inte ordentligt fick men ett rapp över axeln så man höll på att svälja skiten istället.

En betydligt mörkare historia kring lördagsgodis är att mellan 1945-1955 gjordes det något som går under namnet, Vipeholmsexperimentet, medicinsk experiment på utvecklingsstörda. Man i stort sett matade de stackars patienterna med kola, Vipeholms-kola, i jättestora mängder för att se vad som händer med tänderna. Patienterna och deras anhöriga var helt omedvetna om detta eftersom de flesta patienterna kom från Norrland vilket var en medveten politik. Det hindrade anhöriga från att bara dimpa in och hälsa på. Man kunde styra besöken och därmed "snygga" till innan besök kom. En intressant artikel finns publicerad om detta i Handikapphistoria. Det var ingen rolig läsning men dock nyttig. Så med tanke på detta så får ordet Lördagsgodis en helt annan innebörd för mig och jag skippar detta. Nu får det bli Helggodis istället.

Det fanns också ett tv-program som hette "Lördagsgodis" där Robert Sjöblom var programledare och sändes någon gång på 80-talet. Om jag inte missminner mig så visades historien om "Rädda Joppe" (någonting mer) i detta tv-program. Kommer inte riktigt ihåg hur programmet var men just "Rädda Joppe" kommer jag ihåg för någon gång senare när jag fick mina barn och de tittade på "Björnes Magasin" visades "Rädda Joppe" igen och då fick jag en flashback.

Suck! Nu måste jag tillbaka till 111 222 333 världen och testa att ettor, tvåor och treor blir noll fel.

Kl är 2.21 lördag morgon


och jag har tittat på 50cent filmen. Egentligen skulle jag ligga och sova vid den här tiden men så bidde det inte. Men nu tänker jag nanna kudden och sova länge.
2009-02-27

Fredag hela veckan!Sitter här och bara njuter av att det är fredag och imorgon är det SOVMORGON! Detta är värt att firas så jag har hällt upp ett glas vin och sippar långsamt på det. Låter vinet rulla på min tunga och bara njuter av dess arom. Det enda störmomentet är att Inga verkar strejka. Hon har varken städat, bäddat eller lagat middag ännu. =)Dock mötes jag av en överraskning och det är att sonen har gjort en kladdkaka som vi ska njuta av senare. Just nu är han ute och gör området osäkert.

Har nu kikat in hos en del av mina favvisar och det verkar som att alla känner att snart är våren här. Det märks på andan i deras inlägg. Mycket handlar om sol, fågelkvitter och glädje. Ja nu närmar vi oss en gladare tid med sol, förhoppningsvis värme.

Som jag misstänkte Inga har gått i strejk så det var bara till att laga middagen själv. Har nu avnjutit en förrätt med avocado och skagenröra, Hälsingestintans hängmörad biff och rösti i sällskap med sonen och Eureka.

Sedan blev jag kvar framför tv:n och titta på slutet av Let's Dance. Sedan rusade jag naturligtvis till datorn för att avsluta mitt inlägg.

Gäsp Gäst och åter Gäst2009-02-26

Och nu så lockar John Blund med sin visa!Kommer ni ihåg den?

Titta, kom och titta
kom sätt er här omkring
det dröjer säkert ännu stund
innan sömnen kommer med John Blund.
Han vill visa oss någonting.

Sedan, genast sedan
när sagan tagit slut.
Då lovar vi att sova så sött
efter dagen är man ganska trött.
Men först tar John Blund med oss ut.

Läggdags, det är läggdags
för klockan slagit sju,
Vi träffas säkert åter en dag,
då vi roar oss ett slag
Sov så gott med er nu!


Kan minnas texten fel men tror att den gick så.Torsdag kväll snart fredag!Go kväll på er alla!

Här har det efter tö nu börjat snöa igen. Hmm, våren verkar inte vilja komma ännu. Sitter just nu och snaskar popcorn och kollar in mina favvisar. Och nu har en av mina favvisar Johan gett mig en utmaning som jag självklart inte är sen att ta. Så här är den.

1. Ta fram din mobil (här är första problemet vilken ska jag välja?)
2. Bläddra igenom din inkorg för sms. (shit hade jag så här många?)
3. Stanna när du räknat till tio och skriv meningen i sms:et (hmm, en två tre tio)
4. Gör likadant på varje fråga.

Here I go!


1. Vad säger du alltid till din bästa kompis? Hej toppentjejen! (jo faktiskt det var den första meningen i mitt tionde sms.)
2. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss? Du - vad gör man om man redan har det där eländet då? (syrran syrran)
3. Vilket sms blev du mest berörd av? Rätt svar igen! (fick ett sms med dolt nr, det satte igång en gissningslek!)
4. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig? Bra! (och det var faktiskt min Mor som skickade detta eller snarare Far som visade Mor hur man skickar sms.)
5. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor? Okej! (ja det är väl helt okej att vinna en mille?)
6. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? Ring mig, kramar! (jodu det vore intressant om gud ringde =) )
7. Vad vill du höra mest av allt? Vad har du för mejladress? (raggningsförsök misslyckat hehe)
8. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen? Ronny väntar! (ingen kommentar)
9 Din romantiska replik? I så fall äter vi den när jag kommer hem så vi kan snacka lite skit! (ingen kommentar här heller hehe)
10.Vad skulle du säga om du blev bestulen? Nej! (fast en massa annat också)

Inser nu att jag måste rensa inkorgen. Okej så nu tänker jag kasta denna utmaning vidare och de som jag är mest nyfiken på vad de har i sin telefon är:

En älskarinnas Bekännelser (kanske får vi veta lite mer om kärlekshistorien)

Tesstamente (kanske får vi en bild oxå)

Afrodite (så äntligen kanske jag kan lista ut vem den andre är)

Lallis (man kan kanske få sig ett klokt ord på vägen)

Herr Enbart (där ryms nog många triggande ord)

Tindra (här kanske vi får oss ett gott skratt)

God morgon Sverige!God morgon alla där ute. Inatt har det blivit en drömfylld natt och det med en av mina favvisar på bloggen. Jag har aldrig träffat henne personligen utan vi har möts här. För mig är hon den sköna och underbara och det bekräftar hennes alias också. Hon ställde en fråga på sin blogg igår och min hjärna har arbetat för högtryck hela natten för att lösa det. Jag har kommit på det ena eller andra svaret men några av mina svar är inte rumsrena och ska därmed icke nämnas på bloggen. Vem är då denna sköna kvinna om har engagerat mig inatt. Jo the one och only Afrodite.

Nu ska jag hasta iväg till jobbet och icke tänka på detta. För nu behövs hjärnan till annat. Ha en riktigt skön dag därute.

2009-02-25

Slutade normal tid idag!Olala jag slutade i normal tid idag. Hur skönt som helst. Kunde sticka iväg med JanE och shoppa. Han hade fått nys om att det var rea på en sportaffär i stan' så han undrade om jag kunde släppa honom där när jag åkte hem. Självklart allt för mina kära arbetskamrater. Men att bara släppa av honom och åka hem kunde jag ju inte göra. För sjutton gubbar det var ju rea! Vilken kvinna kan motstå röd lapp och kompispris? Inte jag i alla fall. Tyvärr hittade jag inget och inte JanE heller. JanE blev hämtad av sin svärfar och jag fortsatte strosa i butikerna. Ringde min son som inte skulle komma hem förrän kl 21. Ringde Far och han ville ha kvar Caesar över natten. Ännu en gång olala. Hela kvällen för mig själv.

Vad göra med all denna frihet? Jo nu kunde jag ju passa på och åka och fika hos bästa kompis M. Ringde henne och hörde genast att det var något fel. Herrejösses tjejen hade svimmat igår och börjat krampa. Varit borta i 5 minuter. Far hennes skjutsade in henne till akuten där hon blev inlagd för undersökning och observation. Som tur hittade de inget på CT skallen, ej heller på alla prover de tog.
Nu avvaktar hon besked på EEG:n för att se om det är något. Det var det jag kände på mig. Vi brukar alltid prata lite på kvällarna för att höra hur läget är och så. Men igår svarade hon inte trots att jag höll på och ringa fram till 22. Jag funderade allvarligt på att ringa hennes Far för att höra om M var okej. Men bestämde att nä jag inbillar mig nog bara. Hon är säkert iväg och fikar eller något annat. Bestämde mig för att svarade hon inte idag ringer jag hennes Far. Men hon svarade. Jag åkte genast dit med blomman jag köpte igår till henne. Lilla älskade gumman var alldeles förkrossad och orolig som sjutton. Men jag hoppas att hon mådde bättre efter att jag hade varit där. Checkar av läget imorgon.

Kom hem till tyyyyyyyyyyyyyyyystnnnnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaad! Aha finns det något ljuvligare efter en halv veckas högljudt spelande från sonen? Näääääää! Nu ska jag ta mig en kopp värmande lugnande te och sedan nanna kudden.God morgon, gäääsp!2009-02-24

Gäääässsssssspppppppppppp!Så är nu snart tisdagen till sin ända och man kan gå och nanna kudde. Ska bli så skönt.

Var ute lite på nätet och hittade denna kuriosan kring sömnbrist!

Många säger att de inte har sovit en blund under natten eller att de har vänt och vridit sig under hela natten. Det stämmer sällan, även om en människa rör på sig 30-40 gånger per natt under sömnen. Bilden av sömlöshet beror förmodligen på att vi vaknar till när sömnen är ytlig. Detta minns vi nästa dag som om vi har varit vakna mycket.Sömnen består av olika stadier som vi växlar mellan flera gånger per natt. De första timmarnas nattsömn är de som betyder mest för återhämtningen och den sömn som kroppen själv strävar efter.

* Insomning

Mycket lätt och ytlig sömn, upplevs ofta som halvvaket. Under detta stadium tillbringar vi enstaka minuter av den totala sömntiden. Vi är mycket lättväckta.

* Bassömn

En lätt sömn som utgör den enskilt största delen av nattens sömn. Kroppens och hjärnans aktivitet är låg och vi kan väckas av normal samtalston. I detta stadium befinner vi oss under 40-60 procent av sömntiden.

* Djupsömn

Vilosömn utan drömmar. Kroppen återhämtar sig fysiskt och psykiskt. Nya celler bildas. Hjärnan sorterar dagens minnesintryck. Ämnesomsättningen är låg, andningen och hjärtfrekvensen långsam, kroppstemperaturen är låg och musklerna slappnar av och vi är svårväckta. Immunsystemet aktiveras och tillväxthormon frisätts. Detta är den mest vilsamma delen av sömnen.

* REM-sömn

Drömsömn som fått sitt namn av ögonens snabba rörelser (Rapid Eye Movement). Perioderna av drömsömn blir längre efterhand som natten lider. Vi vaknar ofta i en period av drömsömn.

Det måste innebära att man har förbrukat ett x antal kalorier under sömnen. Yes ska nog inte klaga någon mer gång.Ops!Tack vare goa bloggisar blev jag uppmärksammad på att det gick inte att kommentera mina inlägg pga blockering via ordverifieringen. Har nu tagit bort den för ett tag så får vi se om det blir bättre. Jag säger som Britney Ops! Men inte I did it again.=)

Har nu suttit och läst mina favvisars bloggar, inte alla, för det har jag inte hunnit ännu. Lugn jag kommer till er också, don't worry!

Idag har vi på jobbet haft 3 stora samtalsämnen på tapeten. SEMLOR, SEMLOR och så var det visst någon som förlovade sig eller hur det nu var. Det har snaskats semlor både på morgonen, efter lunch och på eftermiddagen. Nu är det ju så att jag är inte så förtjust i semlor så jag har inte deltagit i detta. Jag har suttit bakom min skärm och i smyg snaskat choklad istället. Mycket nyttigare inför badsäsong 2009. hehe Vad är det som gör att semlor är så eftertraktade? Vad har de som jag inte har? =)De förekommer bara en månad per år och jag förekommer jämt? Förstår inte detta. Får nog kalla in Ture Sventon så att han får forska i detta. =) Men då måste jag väl muta honom med en temla först eller kanske ringa hans sekreterare fröken Jansson och be henne beställa hos konditoriet Rota (tror jag att det heter).

Den tredje stora nyheten om vår kronprinsessas förlovning med en "son av folket" hade sprungit förbi mig om inte Världens Bästa JanE hade uppdaterat mig och Världens Bästa Åsa om detta. Han satt nämligen och lyssnade på hur det gick på skidfronten och därmed också på nyheter. Okej okej jag borde kanske vara mer intresserad men det är jag faktiskt inte. Men till er alla som är intresserade här kommer en kort referat ur Aftonbladet: "Jag sa ja ja ja" och "Det kanske inte sa klick...." Kul för kronprinsessan att hon äntligen får göra slag i saken. Grattis!

Just nu sitter jag med öronproppar och försöker koncentrera mig på att skriva en intressant blogg. Men sonen spelar XBox Live med sina kompisar. Det är ett himla liv och ibland kommer han ut för att hämta andan. Han ser för rolig ut. Spelkontroll i handen och headset på huvudet. Det bästa med detta är att telefonräkningen minskar. hehe Men nedrans vad de skriker till varandra. Jag kan höra genom öronpropparna även hans kompisar.

Nu ska jag ut och läsa mera blogg.....

Tisdag morgon och solen är på väg upp!
Inatt har det inte blivit mycket med sömn. Sonen har spelat spel och sprungit i trappen ett antal gånger. Tyvärr är jag en sådan person som är väldigt lättväckt. Detta blev jag efter att barnen kom och hade en man som sov som en stock. Man hade kunnat smällt en handgranat precis vid hans öra utan att han vaknade. Därför var någon tvungen att vakna och det blev ju jag då. Därför var jag alltid beredd nattetid och han fick vara beredd att kliva upp på morgonen. Så jag är väldigt ljudkänslig och väcks väldigt lätt vilket sonen vet. Han försöker då tassa så försiktigt han kan för att mamma drake inte ska komma utflygande och kasta etter.Ett antal gånger inatt var jag på väg upp för att just kasta etter men besinnade mig och slöt ögonen igen. Men det tar på krafterna att inte få sova, besinna sig och sedan försöka sova. Ikväll blir det ett allvarligt samtal med sonen. Lite respekt måste visas mot gamla mor. hmpf!

Nu ska den här gamla draken ge sig iväg till jobbet och förgylla tillvaron för sina arbetskamrater. Ha en bra dag därute och var försiktiga!

2009-02-23

Jisses vad tog tiden vägen?Idag har det verkligen varit en riktigt tjurrusardag. Tiden har bara försvunnit och nu helt plötsligt är klockan snart tolv.

Kom hem sent från jobbet. Gjorde det där tråkiga. Betala räkningar och se hur plånboken blev alldeles tom. Pengarna hinner inte mer än komma in så ska de iväg igen utan att man har hunnit haft trevligt för dem. Så återigen åker svångremmen på. Suck!

Men kvällen bjöd på en överraskning. Det ringde på dörren och utanför står T som jag inte har sett på urlänge. Han ville bara kika in och se hur vi mår. Vi tog en kaffe och pratade bort säkert 2 tim. Sådana här överraskningar gillar jag. Satt sedan i telefon med M och tjatade bort 1 tim. Efter det ringde K och så gick 30 min till.

Ja och som vanligt har jag varit ute och tassat in hos favvisarna och skrivit kommentarer och ser sk...t vad klockan är mycket. Snabbt på med jackan ut och rasta Caesar för sista gången innan det är dags att nanna kudde.

Och nu börjar magen kurra. Hmm, har glömt bort att äta. Äh det får vänta till imorgon. Kommer säkert drömma om stora saftiga biffar. Hehe.... Det är nog bäst att stoppa något i magen i alla fall.God morgon vintern!Vaknar till en värld som är alldeles snötyngd. Himlen grå och några minusgrader. Brr inte nog med att man har svårt att vakna man måste skotta det första man gör för att komma ut genom dörren. Me dislike!

Men det är ju en bra start på sportlovsveckan för de som har yngre barn. Nu kan ju pulkan, skidorna som köpts in utnyttjas. Kul för dem!

Härhemma kommer sonen sova tills jag ringer och väcker honom. Sedan släpa sig upp ur sängen fram till tv:en. Ner i soffan med täcke och kudde. Slöa fram till 1. Brunch framåt halv 2 och sedan ner i soffan igen. Vid ungefär 3 börjar kompisarna vakna och då blir det fart under galoscherna. Troligt ner på stan och fika, strosa runt. Mmmm, låter som en skön start på veckan.

Själv ska jag nu hasta iväg till jobbet och fortsätta med mitt förbenade projekt. Höra en del klaga och en del skratta åt min frustation. Det enda som känns positivt just nu är att även chefen börjar känna frustation. Det är inte så enkelt att få igenom detta projekt. Men i april så kommer jag sjunga lättnadens sång för då ska vi vara klara.

Ha en bra dag därute och var försiktiga i snön!

2009-02-22

Nu är det snart dags att gå upp och jobba!


Och här sitter jag fast i bloggens värld. Nä nu måste jag verkligen ta mig i kragen. Dags att krypa ner och sluta ögonen så att man är någorlunda pigg imorgon.


Äntligen har jag lyckats


Här kommer den tjej som jag skrev om förut. Sara-Maria Lövgren och hennes Wings. Lyssna och njut!

Nu har Sara-Maria rullat ett tag. Hoppas att ni gillade henne.

Kram

Halloj därute i snöovädret, i alla fall här!


Härom kvällen var jag ute som vanligt på bloggkoll. Hamnade på en blogg som skar rakt igenom min själ. Det handlar om en familj som har blivit utsatt på det absolut värsta sättet man kan tänka sig. Ett av barnen blir utsatt av sin far på det mest outhärdligaste man kan tänka sig. Han våldför sig på sin egen dotter. Dottern som har älskat sin far belönar han på detta sätt. Flickan är bara 6 år gammal och hennes liv tillbaka är hårt. Nu kämpar mamman, brodern och den lilla flickan med att få till en vardag. Att få hjälp med att bearbeta det som har hänt. Att se till att denna man blir satt bakom lås och bom.

Men vad händer i den stad de bor i. Jo om inte spe och spott från omgivningen. Dottern blir kallad hora, mobbad i skolan vid 6 års ålder. Sonen blir också utsatt och får höra vilken hora till syster han har. Vad fan är det för värld vi lever i. De har kämpat och kämpat med att få bort umgängesrätten och så lyckats för dottern men inte för sonen. Denna familj blir mer utsatt än svinet som har gjort detta. Det är de som blir straffade inte svinet. Hjälp mig att stödja denna familj genom att gå in och ge er energi till denna familj. Visa att världen inte är förjävlig. Visa att det faktiskt finns något som heter medmänsklighet i denna värld.


Bloggen heter metrobloggen.se/ett djupt sår


Tillsammans blir man starkare!

Svaret på gåtan

Okej nu har det gått tillräckligt lång tid för att lägga ut svaret på gåtan:

Ingenting

Presentkort till FarSå har jag nu skapat en presentkort till Far. Blev faktiskt nöjd med det. Så här blev det.Detta borde ju locka ut Far och Mor ur huset och besöka staden, eller hur?

Så nu är det bara på med sviden och iväg och fira Far.God morgon, gissa vad, jag har hittat en tävling till!Här ytterligare en tävling som pågår och dessutom hittade jag en ny butik som var jätteintressant.
Tävlingen hålls inne hos Kalasgott och butiken heter Aromia. Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

God förmiddag alla därute. Här idag är det snöoväder. Det snöar och snöar och har gjort så hela natten. Precis lagom till sportlovet som är hos oss veckan som kommer. Nu är ju mina barn så stora så snö lockar inte längre. Nu vill vi ha sol och värme.

Snart ska vi iväg och fira Far som har fyllt den aktningsvärda ålder om 78 år. Har ni tänkt på vad jobbigt det är att försöka köpa presenter till sina föräldrar. I alla fall till mina föräldrar. När man frågar vad de vill ha svarar de alltid: "Inget för vi har allt redan". Det låter ju bra men riktigt så enkelt är det inte. Jag tänkte en gång att okej om det är det svaret jag får tar inget med mig mer än mitt glada humör. Tror ni födelsedagsbarnet blev glad. Nä inte, utan besvikelsen lyste i ansiktet och frågan med. VAR ÄR MITT PAKET?? Försökte då förklara med ett "Jamän du sa ju att du inget ville ha". Men hjälpte det. NÄ fick vackert komma upp dagen efter med en present. Så nu denna gång när jag frågade får jag fortfarande svaret: "Jag vill inget ha". Vad fasen ger man en herre på 78 år som säger att han inte vill ha något men väntar sig att få något? Har funderat och funderat till slut ramla fem-öringen ner. Jag skriver ett presentkort på att Födelsedagsbarnet och hans hustru får ett presentkort på en valfri restaurang där 3-rätters middag väntar. Så nu ska jag ta en kaffe och rita ett fint presentkort.

Återigen hittade jag en tävling!


hemmahosjessica" Kan ni vinna dessa underbara sjalar.

Så har vi gått in på vilodagen, SöndagBeatles "Good Night" utförd av Dave bjuder jag er denna natt!