2009-12-26

Annandagen med snöyra!

Infann sig julstämningen? Nä den verkar har rymt med julskinkan och bara lämnat saknaden efter sig. Dock var julaftonen trevlig och mysig med Kalle Anka (ej Anna), glögg, klappar och god mat. Mina föräldrar var kvar länge. De höll ut ända till kl 2200. Då var denna dam riktigt trött må jag säga. Säga vad man vill om gamla föräldrar men uppiggande är de inte. Men kvällen var trevlig ändå.

Juldagen såsades omkring i pyjamas hela dagen för kortare pauser ute med hunden. Sonen rymde hemifrån och lämnade sin gamla mamma ensam och suckandes. Tänk om man ändå vore en ungdom utan ansvar för hem, suckade denna gamla dam. hehe Men vad hjälper det. Sonen rymde i alla fall. hehe Kan tänka mig att han tycker samma om mig som jag om mina föräldrar. Långsamma och inte direkt uppiggande.

Idag bär det iväg till mina uppiggande föräldrar (not) för en god Annandagsmiddag. Dock vågar kära Far inte köra så de bjuder på taxi istället för jag får inte ta bilen eftersom Mor och Far vill dricka vin till maten. Men inte tänker jag låta mina gamla föräldrar betala taxi inte. Nä den betalar jag själv.

Ikväll ska grannen och jag käka pepparkakor, dricka vin och inta en ädelost tillsammans. Vi får se hur sent det blir.

Jul vettisjutton, men en trevlig helg har det varit hittills. Så det är bara inse julstämningen infinner sig inte i år. Skulle inte förvåna mig om den kommer lagom till nyår. hehe

Önskar er alla en trevlig Annandag jul! (hmm jul igen)

2009-12-24

JULAFTON!Har julstämningen infunnit sig i kroppen och knoppen? Nä har inte fått in den än trots julskinkekok, granklädning och julsånger. Kanske kommer den när man väl sitter i soffan framför tv:n och intar sin glögg till det absolut viktigaste på hela aftonen, God Jul med Kalle Anka och hans vänner. Fattar inte alls varför julstämningen inte har krypit in i kroppen. Men jag har väl inte mentalt insett att det verkigen är julafton idag.

Men till er alla på andra sidan skärmen önskar jag er en

RIKTIGT GOD JUL MED MASSOR AV KLAPPAR OCH FÖRNÖJELSE I NÄRA OCH KÄRAS SÄLLSKAP!

2009-12-23

Så är det dagen före julafton!

Idag är denna dam ledig från jobbet för att hinna fixa innan julafton. Det är mycket som ska fixas. Städas, inhandla julmaten, pynta gran och slå in sista klapparna. Det blir en bråd dag och tiden den bara flyger iväg. Klockan är redan över tolv och denna dam har ännu inte krypit ur pyjamasen.

Hoppas att ni andra har en skön dag före julafton!

Dan före dan före dopparedagen!

Kan fortfarande inte fatta att julafton är om två dagar. Letar och letar förtvivlat efter julstämningen i kroppen och knoppen. Men icke har den infunnit sig där ännu. Kanske kommer den imorgon när det ska inhandlas föda inför julaftonen, kläs gran om julsakerna återfinns, dansa tvagarevalsen och skålla skinka. Men banne mig om den finns här ikväll.

Jag hoppas att lugnet infinner sig i kroppen dessutom efter all stress som varit fram tills ikväll. Var hemma vid kvart i åtta ikväll för att kunna vara ledig imorgon. Men då kommer väl en annan stress in istället, julstressen. Det är kanske den som saknas för att få julstämning? Vettisjutton men något stämmer inte i år.

Ute snöar det igen och kallt är det. Så snön kan man inte klaga på att den saknas. Ah, en ljusdank! Det är ju för fasiken vitt ute och julen har ju de senaste åren varit grön. Där har vi felet. Det är därför julstämningen inte har infunnit sig. Då skiter jag i den och njuter av allt det vita istället. Basta!

Nu ska denna dam draga ut Caesar på sista svängen för inatt och sedan krypa ner i sängen för att sova till kl 10 minst imorgon förmiddag. hehe

Alla ni på andra sidan skärmen. Var försiktiga i snöyra och julstress!

2009-12-21

Måndag kväll snart tisdag!

Ikväll har vi haft lilla julafton hos Dotera och Freunde på restaurangen. Vi var en blandad kompott som kom men det roligaste var barnen. För, för mig, är julaftonen egentligen barnens afton. Tindrande barnaögon som längtande ser på paketen under granen. Kanske varit och skakat på dem för att se om de kan lista ut vad som finns i paketen. Jobbigt för de åldriga föräldrarna men roligt för de andra. Freundes barn var där och det var lite av tindrande barnaögon och förväntansfulla ivriga barn. Lite trötta efter skola och dagis men så fort det var dags för klappar så kom orken tillbaka. hehe Maten var god och sällskapet gott även om mina gamla föräldrar har svårt med folksamlingar så gick det förväntasfullt bra. Sonen fick en supersnygg klocka och Gentlemannens handbok från Dotera och Freunde. Jag fick vackra champagneglas med en flaska champagne som ska avnjutas vid tillfälle. Mor och Far fick en flaska champagne och en flaska sällsynt rödvin. Så även de var nöjda. Dotera fick från mig lite snygga underkläder och en underbar scarf. Freunde fick en After Shave lotion av dyrare sort av mig och Sonen. Sonen gav storasyster ett presentkort på kläder förstås.... Så nu sitter man här nöjd och glad att få uppleva lite jul tillsammans med Dotera. Imorgon drar de till Spanien för att fira jul med vänner därnere.

Själv ska jag jobba och slita för att förhoppningsvis kunna vara ledig den 23:e. Men det får vi se hur det blir med. Pengar slutar inte att rulla bara för att det är jul och då måste någon eller några vara där och fånga upp dem.

Uppdatering på lägenheten: Mäklaren hade dragit iväg på julsemester utan att meddela mig huruvida jag var med lägenhet eller inte. Igår såg jag att lägenheten var borttagen från Hemnet och då började ju jag att fundera vad som har hänt. Ringde mäklaren som då förstås inte blev så glad för att jag störde henne på semestern. Men vad sjutton jag vill veta.

Läget är följande: Föreningen godkände inte mitt senaste bud utan ville ha en visning till i januari. Därför tog man bort lägenheten från Hemnet och lade den "vilande". Så då sa jag bara helt frankt. Okej då har ni inget bud alls. Jag drar mig tillbaka för nu är jag less på denna historia. Så nu sitter föreningen utan bud och en lägenhet som står och kostar pengar. Jag är förstås lite ledsen i ögat för lägenheten är ju perfekt för mig och Sonen. Men men får se det så här. Denna var inte rätt för mig utan någonstans finns det en annan som bara står och skriker efter mig.

Nu måste denna dam gå och nanna kudden för att orka upp att jobba imorgon!

God natt allihopa på andra sidan skärmen!

2009-12-20

Söndag kväll och snön är kvar!

Så är helgen till ända och snart är det dags att träda in i julveckan. Jisses vad tiden flyger iväg. Tyckte inte det var länge sedan man skrev om höstens intåg med sina vackra färger. Nu har den vyn ändrats till att vara vit, vit och oändligt vit. Vi har nu haft snöfall i flera dagar så snöhögarna har vuxit sig höga. Skottat har man gjort, slirat i trafiken har man gjort och klagat förstås. Men hur det än är så kan man inte förneka att det är fasiken så mycket vackrare med vit snö än regn och rusk. Det verkar som Kung Bore även har vandrat ner till Skåneland och släppt lite av det vita. Så nu kan man väl ändå säga att vintern verkligen är här.

Idag har tiden tillbringats med att leta efter den förbannade jullådan med tomtar och julgranskulor. Men jag mitt snille har lyckats försnilla denna låda så några tomtar har det inte kommit upp ännu. Granen kan inte tas upp eftersom lådan är gömd någonstans i mitt stora förråd. Ja jisses vad man kan ställa till med när städlusten ramlar på en. hehe

På kvällningen har vi haft finbesök av vännerna L & B samt son. Fikat, pratat och bytt julklappar. Himla trevligt sällskap en söndagskväll! Sedan kom M över en liten sväng och tjattrade bort lite tid. Så middagen blev rejält försenad. Men vad gör väl det när man får trevligt besök?

Imorgon blir det lite av en liten julafton med Dotera och Freunde. De åker iväg över julen till Spanien så vi firar lite imorgon istället efter jobbet. Ska bli riktigt trevligt det också. Då har man något man kan se framemot när man sliter i sitt anletes svett på jobbet.hehe

Sedan blir det att träla och streva fram till onsdag kväll. Att julen närmar sig har jag inte fått någon känsla för ännu eftersom inget är sig riktigt likt detta år. Jag jobbar ända in i det sista, Dotera är borta över julen, snön ligger vit utanför och Caesar den stackaren har problem med kulorna. Fast vad gör väl det. Julen kommer i alla fall.

Ha en bra måndag allihopa!