2012-09-19

Solen skiner och det är en fin höstdag

Vad hösten är vacker när den visar sig från sin bästa sida. Sol, hög luft, ännu lite värme och sprakande färger i naturen. Än har inte alla färgerna kommit men de börjar, rött, orange, gult, brunt, grönt. Naturen förbereder sig för vila, igelkottar pinnar omkring och samlar inför vintern, fåglar börjar flyga söderut. Himlen fylls av flyttande och skrikande fåglar. Fast ännu hänger sommaren kvar med fingertopparna, allt för att ge oss tid att acceptera att snart är vintern här.

Själv tycker jag att hösten är en mysig tid efter all hysteri som blir när vår och sommaren är här, den börjar lugna ner sig. Man kan med gott samvete sitta och kurra inomhus utan att någon tycker att man förkastar en sommardag. Man kan sitta med sin bok eller tv-tittande utan att få gliringar. Man får mer tid för eftertanke och lugn. Dessutom kan man tända en massa ljus, brygga en kanna med gott te och bara njuta av lugnet och ron. Jag tror att vi alla djur som människor behöver denna tid för att återhämta oss, bygga upp oss igen inför vår och sommar. Sedan kan jag tycka att vintern är lite väl lång men det har väl sitt syfte det med. Som att vi ska längta till vår och sommar, ljusa nätter, humlors surr.

Just nu tillåter jag mig själv att vara sjuk utan att ha dåligt samvete. Igår var jag hemma för att jag hade en fruktansvärd huvudvärk och idag för rösten har sprungit sin kos. Jag slappar, dricker mycket te och vitaminer för att hjälpa kroppen rensa ut skiten. Visst kassan sinar när man är hemma och sjuk men själen mår fasiken så mycket bättre. Har börjat inse att man måste lyssna inåt och inte lyssna utåt. Ganska enkelt kan man tycka men inte om man är den som aldrig ger sig.

Har nu också fått besked att jag kommer inte stå mellan två arbeten den sista september utan det har skjutits framåt till 21/12. Var ytterst tveksam om jag skulle tacka ja till ytterligare en förlängning men det pågår saker runt om som gjorde att det mest strategiska var att tacka ja. Sedan får vi se om jag har gjort bedömningen rätt eller inte. Men faktiskt det oroar inte mig så jättemycket mer än beroende på utgång så påverkar det mina framtida planer. :-)

Jag har hittat något som är så grymt roligt och en affär som är otrolig. Tillväxten är enorm om man lägger ner lite tid och ork i det hela. Detta kommer göra mig oberoende, rik på både det ena och andra sättet och framförallt både jag och sonen kan jobba i det tillsammans.

Snart kommer jag glida fram i världen med ett stort leende på läpparna för jag kommer inte behöva oroa mig för framtiden.