2009-08-21

Fredag kväll och snart dags för middag!

Så har ännu en vecka gått och det är äntligen fredag! Ska snart iväg på middag hos goa vänner och håller på att fixa till mig lite.

Imorgon blir det kräftskiva hos M och då blir det livat i kvarteret. hehe Nubbarna ska tagas med visor de höga. hehe Då ska vi skrålla och ta ton så det ekar i hela kvarteret. Som tur är, är en del av grannarna inbjudna. Hoppas att ni har en bra fredagkväll med massor av trevliga händelser.

2009-08-20

God morgon!

Hösten är definitivt här nu! Tittar på termometern och den visar på 8 grader, brrr!!!! Vart tog den utlovade sensommarvärmen vägen???? Solen har börjat jobba sig fram genom molnen. Fågelkvittret är som bortblåst och man ser himlen fyllas med flyende fåglar. Men samtidigt så börjar luften bli klar, löven ta sig höstskruden på med sina färger i grönt, orange, gult och rött. Snart har vi ett nytt färgskådespel i naturen. Äpplena, päronen, plommonen mognar och är snart dags att plocka. Svamp och bär har fyllt skogen så att vi kan fylla på våra förråd. Kvällarna blir mörkare och ljusen fyller våra hus. Filtar plockas fram och placeras på lämpliga ställen. För visst är det skönt när mörkret lägrar sig att tända sina ljus, krypa upp i soffan med något varmt att dricka. Slå upp sin bok eller slå på tv:n och bara kura. Så visst hösten har sin charm!

Ni får ha en bra dag därute!

2009-08-19

Problem med att kommentera på blogg.se

Är det fler än jag som har problem med att lägga kommentarer hos de som har sina bloggar på blogg.se? Skriver in kommentaren klickar på skicka och får 504 Gateway timeout.

Har nu försökt och försökt men ger upp för ikväll. Så alla mina bloggvänner, ledsen men det går inte att kommentera hos er ikväll! Återkommer imorgon kväll istället.

Onsdag kväll och hjärnan går i 170!

Hjärnan snurrar i 170 men kroppen går i 10. Har varit ute och surfat lite. Hamnat lite här och där och slås av hur snabba vi människor är att döma, för eller emot. Vad snabba vi är på att vända oss för eller emot trots att det många gånger bara är spekulationer. Varför kan vi inte vänta på att sanningen tas fram och bevisas och då först fälla vår dom? Jag beundrar de som letar sanningen och har orken att grotta men är det den rätta sanningen som kommer fram? Är det inte så att sanningen har flera sidor beroende på hur många som är involverade? Vi har ju alla olika referensramar med oss i bagaget. Det som för mig är en sanning kanske inte är det för en annan part.

Hur många gånger har man inte kommit på sig själv att "döma" en ohörd utefter en tidningsartikel, påannons i tv osv? Allt beroende på vinklingen från den som säger "sanningen". När sedan någon börjar grotta i vad som är sanning eller inte så visar det sig vara någon helt annan sanning. Då sitter man där och skäms för att man är så snabb i sin dom. Jag vet med mig själv att jag har vissa områden där min domardräkt kommer på snabbare. Då är jag snabb att döma för att sedan kanske vara tvungen att backa för att "sanningen" var fel. Detta vet jag och jag arbetar hårt med att inte få på mig domardräkten utan avvaktar för att se "den andra sanningen" innan jag fäller min "dom".

Hur gör ni?

2009-08-17

Kvällen har gått åt att sitta barnvakt åt 2 halvstora änglar!

Ikväll har jag och Sonen varit barnvakt åt Frendes flickor 10 och 8 år. 2 st änglar som inte för något väsen. Lugna och goa och som älskar min mat. hehe Då kan de ju inte annat än vara små änglar. Vi har målat, ritat, tittat på film, gått ut med Caesar m.m. Men nu är det 2 st trötta tjejer som väntar på att få hämtas upp och få åka hem och sova. Är faktiskt oxå trött även om de inte är så betungande. Snart ska jag krypa upp på min matta igen och slappna av för att sedan sluta mina blå och sova hela natten.

S kom och hjälpte till med att fixa till lampan inne i förrådet som helt plötsligt slutade fungera. Inte så bra när lyset kom igång. Attans så det var stökigt därinne. Hmm nu måste man fixa till där också. Men nu ser man i alla fall vart man sätter fötterna och var alla grejor är. Tack S! Du är bäst!

Nu märks det att man har jobbat en vecka. Imorse när man kom till jobbet kändes det som vanligt igen. Längtan efter semester och helgerna smyger på en. hehe

Ha en god natt och en bra dag imorgon.

2009-08-16

Shaktimattan är inköpt och provad!

Igår köpte jag en sådan här!Köpte den gröna för att den anses ge lugn och harmoni. Nog blev jag lugn alltid. Men satan vilken skjuts man fick på blodomloppet. Första sekundrarna stack det lite, sedan blev det varmt för att sedan börja klia något så grönjävligt. Ett tecken på att blodcirkulationen fick sig en rejäl skjuts. Var tvungen att ta bort mattan för jag höll på att hoppa ur skinnet. Somnade som klubbad och vaknade 11:30. Så nog blev jag lugn.hehe

Återkommer med kvällens tur med mattan imorgon. hehe

Lite bilder från Turkiet

Äntligen har jag fått in alla semesterbilder. Här kommer lite smakprov från Side, Turkiet!Stranden precis nedanför poolen på Hotel YaliVår favoritrestaurang Gül Restaurang. Där fick man med sig deras vindruvor som hänger i klasar över borden.Baren på hotellet med personal