2010-01-15

Redan fredag?

Tiden verkar ha ökat sin fart under 2010. Jisses det är redan fredag eftermiddag och helgen stundar. Mycket har det varit på jobbet vilket har föranlett inflyttad kopparslagare som är j.....t svår att vräka. Har nu dragits med denna hyresgäst i tre dagar och imorse var han extra hård. Så det var bara att inse, gå till jobbet var en omöjlighet. Så tomtarna vägrade samarbeta med nissarna och kopparslagaren bankade på som attan.

Imorgon åker våra vänner tillbaka till Indien och jag är inte på jobbet och säger hejdå. Det känns lite tråkigt men vad gör man när man har kopparslagare på besök? Dessutom hände något igår med en av vännerna vilket gjorde att denne drog från jobbet och var helt okontaktbar. Försökte messa, skriva mejl och göra inlägg på facebook men inget svar. Dock fick jag svar imorse vilket gjorde att jag kunde andas ut. Jag hoppas vännen löser sitt problem och kan återvända med ett leende på läpparna. Fasiken det kan inte vara lätt att sitta i ett land och försöka lösa en liten kris i sitt hemland.

Ikväll ska jag få andra vänner på middag. Dock ska jag inte stå för matlagningen utan det ska en av vännerna göra. Ska bli skönt att få middagen lagad. Står för det drickbara istället men här blir det lugnt. Med kopparslagare blir det inte mycket inte.

Imorgon ska Mor firas och då blir det ytterligare en middag som inte behövs lagas. Me like a lot!!!! Sedan blir det lugnt på kvällen och bara softa framför tv: n eller datorn.

Söndag ska det bli bio med vänner och filmen Avantar. Så helgen är bokad så att säga. hehe

Dotera har anlänt till Manilla och har det så bra. 30 grader varmt, sol och bad, bara hon och Freunde tillsammans med vänner. Så de lever livets glada dagar nu. Hon behöver verkligen vila upp efter tuff sommar och höst.

Så vore det inte för min nya inneboende hade helgen tett sig helt perfekt. Som det är nu är det att knapra piller och göra det bästa av allting. hehe

Ha en riktigt skön helg!

2010-01-10

Söndag eftermiddag och snön den har återigen börjat falla!

Idag är en trött, sleten men lycklig dag. Sonen och Caesar är hemma och tystnaden har flugit sin kos. Det är alltid lite ljud runtom och det är så skönt. Visst har det varit skönt att vara helt ensam och kunna göra vad man vill utan att man stör någon annan. Men samtidigt blir man väldigt lat. Ingen middag har gjorts, frukosten varit lite si och så med, lunchen har intagits på jobbet. Försökte leja Ingen till städningen men Ingen tog inte jobbet. Så huset har varit rörigt, tomt och tyst. Nu är huset rörigt, fullt och livligt. hehe Nja kanske inte så rörigt eftersom jag drog en 10-poängsvals igår enligt mitt tycke. Juryn sa 2 poäng. Pratades om att det fortfarande låg lite råttor och gonade sig i hörnen. hehe Idag har de faktiskt visat sina fula nunor så måste väl inträda en vals till om en stund.

Igår kom Sonen hem något tidigare än beräknat vilket innebar för honom att han var tvungen att stå ute och frysa i 10 minuter. Jag var iväg och hämtade upp Deep och Gopesh som nu är här hos oss igen för en kortare visit.

Började med att bjuda på glögg och pepparkakor eftersom Deep och Gopesh verkligen gillade det. De lämnade över presenter de köpt i Indien till mig och Sonen. Jag fick ett handsytt överkast som är ett otroligt vackert arbete. Ska försöka få in en bild på det. Sedan fick jag även 2 st olika teér från Darjeeling, ett grönt och ett Golden Orange Pekoe. Inslagna i vackra påsar och doftandes härligt. Sonen fick en t-shirt med Hare Krishna. Sedan hade de fler presenter till honom men inget som en Mor skulle se. hehe

Så jag fick min middag med massor av pojkar i huset, hela 4 st faktiskt. Även om den ena var missnöjd med maten som serverades. Jisses vad bortskämd Caesar har blivit när han har bott hos Mor och Far. Nu har verkligenheten hunnit ikapp honom och han står vid sin matskål och gnäller. Var är oxfilén? Var är de handskalade räkorna och den smarrigt goa skinkan? Matte du måste verkligen gå i lära hos Morfar. Jag behöver lyx och flärd!! Inte några jädra torra kulor som är stenhårda att tugga. hehe


Dock var de 3 andra pojkarna nöjda och glada med min matlagning. Eftersom Gopesh är vegetarian och Deep inte så fick jag verkligen tänka efter när jag skulle inhandla middagen. Dessutom fick inget med KO ingå i måltiden. Så vad bestod då middagen av? Jo jag gjorde en potatisgratäng med sojagrädde, vitlök och getost. Till det serverade jag lammfilé i tunna tunna skivor samt sojafiléer till Gopesh. Som vanligt var de lite misstänksamma mot maten så de började väldigt försiktigt med potatisgratängen. Detta har de ju aldrig tidigare ätit så då måste man provsmaka först. hehe Deep var väldigt försiktig även på lammet. Men efter de första tuggorna så sa det bara svisch och maten var slut. Sonen åt han också och njöt! Jag lyckades till och med få Gopesh att ta ett halvt glas rödvin till maten. Deep vägrade för vin smakar unkas. Han höll sig till ölen istället.

Vi satt och åt länge och pratade och pratade. Vilken omställning för mig. Här har man i en hel vecka tuggat i sig knäckebröd och te på kvällarna mol allena. Och nu så var vi helt plötsligt 4 st runt bordet. Najs verkligen och jag njöt ordentligt. Även Sonen njöt och skojade. Hans engelska flyter på jättebra nu så till den milda grad att han börjar korrigera Mor sin. hehe Men efter middagen drog sig Sonen tillbaka ner för att vila upp sig. Han hade ju suttit i en bil i flera timmar och var supertrött. Dessutom har det väl varit lite si och så med sömnen under veckan som gått. hehe Precis som det ska vara när man är borta utan Mor för första gången. hehe

Efter middagen tog jag fram whiskey och lite annat drickbart eftersom jag vet att dessa 2 herrar inte dricker kaffe speciellt mycket. Whiskeyn var tydligen god. hehe För den tog slut och en något rullande Deep försökte hävda att han absoluuut inte var onykter. hehe Gopesh drack vatten, julmust och lite öl. Själv drack jag nog en hel del vin. Så både jag och Deep var nog lite rultiga igårkväll. hehe..

Så idag får man lida lite för allt det roliga igår. Trött och sleten med en liten kopparslagare på besök. Men det är det väl värt. Idag har jag bara tagit det lugnt och njutit av ledigheten. Sov länge, hade en riktig mysfrukost med Sonen och nu sitter jag vid datorn.

Hade tänkt och hälsa på Dotera innan de sticker till Manilla men hon avrådde eftersom hon har tillbringat natten på toa. Min lilla dotter som avskyr allt med magsjuka. Stackars stackars henne! Dessutom dagen innan de ska åka. Hoppas hoppas verkligen inte att Freunde får den också innan de har kommit fram. För då blir det inte roligt. Håller tummar och tår att Freunde slipper ifrån magsjukan så att de kan njuta av sin tripp till Manilla. I och för sig är de ju där i 1 månad men ändå. Inte kul att börja sin resa med magsjuka. Speciellt inte när man är i annat land. Men Freunde förebygger genom att dricka en whiskey och äta en massa vitpepparkorn. Så det ska nog gå bra. Men jag hade verkigen velat krama om henne och snosa lite på henne innan de åker. Ja ibland sätter någon käppar i hjulen!