2009-01-31

Lördagkväll med körslaget


Jaha då var Körslaget över och Team Hanna vann. Jag tyckte nog att Team Eric skulle vinna men men. Båda var riktigt bra ikväll. Nu har vi ätit, druckit öl, tittat på Körslaget och dessutom fick jag äran att jämna till Maries hår. Om det nu blev så mycket jämnare vet i sjutton.


Nu ska vi sätta oss framför tv igen och titta på filmen The Love Guru och smutta på lite champagne och moffa godis.

Hoppas ni får en lika trevlig lördag som jag. I goda vänners lag, god mat, gott att dricka och sedan sitta i soffan och skratta.

God natt Världen!

Äntligen är lördagen här!

Så äntligen har lördagen gjort sitt intåg efter en kämpig vecka på jobbet. Det var så skönt att slippa ställa den förbennade väckarklockan och bara få sova. Tyvärr vaknade jag kl 4 imorse och hade svårt att somna om. Låg och vred och vände mig i sängen. Gick upp en sväng, drack lite vatten och försökte somna om. Vad fasen är det med en när man väl har sovmorgon så vaknar man och har svårt att koppla av. Till slut lyckades jag stänga av hjärnan och somna om. Vilket gjorde att jag vaknade inte förrän kl 11.30 och flög upp ur sängen. Sova bort en dag så där. Sedan lyckades jag stänga av stresshormonen och bara rycka på axlarna och säga till mig själv. Du förtjänade att sova ut. Världen går inte under bara för att du låg i sängen så länge.Efter att ha resonerat med mig själv en stund gick jag ner och väckte sonen. Där finns det inga stresshormoner som pockar och försöker störa. Han sov som en stock kl 12 och var väldigt ovillig att kliva upp. Men jag lockade honom med att jag gör en brunch till oss med stekt bacon och löskokt ägg. Då vaknade hans livsande och upp kom han med ett leende på läpparna. Mamma du är för go du, steka bacon och koka ägg till mig. Vips så var man uppe bland molnen och bara njöt. En härligare start på lördagen kunde man inte få. Sonen leende och själv så sög man in hans åsyn när han slukade bacon och ägg. =)

Fortsatte med att läsa nyheter och kolla bloggen. Pratat i telefonen med Marie och ditten och datten. Tassa in hos sina favvisar och lägga lite kommentarer. Pratat med dottern också som uppdaterade mig på hennes liv just nu. Vips så har klockat runnit iväg och nu sitter jag här kl halv fem på kvällen och skriver min blogg. Stressen borta och jag bara njuter. Tagit mig en kopp kaffe och svarar på de kommentarer som kommit in. Hängt på lite tävlingar och försökt motivera varför ska jag just vinna. Varför ska man behöva motivera att man ska vinna. Det är ju självklart. Det är ju jag som tävlar. Förstår de inte det. ;O)

Nu ska jag hastigt städa och plocka undan för snart kommer Marie. Vi ska äta gott, dricka lite vin och kolla blogg, dejtingsiter etc. Ha en riktigt tjejkväll. Kanske hyra en film, snyftare, och leva ut våra känslor. hehe... Sonen kommer att få spader. I övervåningen sitter två kärringar och snyftar till en film och dricker mera vin. Blä.


Lördagens visdomsord:

Leendet är en sympatisk rynka som slätar ut de andra.
Christian Kjellerup


Så sant så sant!

2009-01-30

Jippi fredag och helgen stundar

Äntligen är det fredag och imorgon mina vänner är det SOVMORGON..... Jajamänsan imorgon ska ingen klocka ringa och väcka en mitt i ottan utan jag kan bara snarka ikapp med Caesar. Min hund snarkar lika bra som en hel karl. Den enda skillnaden är att Caesar kan man inte daska till och be honom lägga sig åt andra hållet, inte heller kasta en kudde på honom. För det ger han blanka sjutton i eller så käkar han upp kudden. Han lyfter bara lite lätt på ögonlocket och fnyser lite och fortsätter sedan att snarka. Hjälp! Finns det inte något som man kan ge hunden så han slutar snarka??

Idag har det gått hyfsat på jobbet. Inget gnäll, suck, pust och stånk från min sida. JanE har suttit hemma vid sin dator så där vet vi inte och Världens bästa Åsa hon har varit som vanligt, glad och trevlig. Dock kan vi väl utan att ljuga säga att när JanE inte är med oss så är det lite tomt. Men världens nästbästa Åsa gör sitt bästa för att vi, jag och världens bästa Åsa, inte ska känna oss så ensamma på flygeln. Thess gör sitt bästa också. Snygg tittar till oss då och då för att se till att vi inte somnar. *L*

Ikväll har jag och C haft vår kvalitetstid tillsammans. Ätit 2-rätters middag och pratat om veckan som har varit. Snart ska han ut med sina kompisar så då får morsan sitta ensam.

Var inne hos en av mina favvisar, lindhsjanta och hon den rackaren är på Hard Rock Weekend och rockar loss. Mmm, får försöka övertala väninnorna att nu måste vi ut och shaka annars stelnar vi till.

Var inne hos ännu en av mina favvisar och hon ska få en ny bebis. Vilken underbar nyhet efter allt som hon och hennes man gått igenom. Man får riktigt gåshud när man får höra att det vankas bebis. Ni måste bara kolla in hennes blogg, MammaMelissa.Hon har verkligen ordets begåvning och kan få en att sträckläsa. Hon som jag har något gemensamt vi har änglabarn. Snart har vi något annat gemensamt också, jordabarn.
Så jag önskar verkligen dem all lycka!


Jahaja nu drog sonen ut och här sitter jag med bloggen. Hmm, måste seriöst göra något annat. Men vad sjutton, det är så himla skönt att få skriva av sig, tassa in till någon annan och ge uppmuntrande ord på deras väg genom livet.

Vill ge så här efter ett glas vin och god middag ge er det bästa visdoms ord jag har fått och det är:


En glädje driver hundra sorger på flykten. Kinesiskt ordspråk


<

2009-01-29

Fick nyss ett mejl

Så är jag här igen. Kan bara inte låta bli att lägga ut följande visdomsord som kom till mig via mejl.


LIVSINSTRUKTIONER:


1.
Ge människor mer än vad de förväntar sej
och gör det för att du tycker om det...


2.
Tro inte på allt du hör, spendera inte allt du får
och sov inte så mycket som du skulle vilja...


3.
När du säger: ' Jag älskar dig', säg det på riktigt...


4.
När du säger: 'Jag är ledsen', se personen i ögonen...


5.
Tro på kärlek vid första ögonkastet...


6.
Älska djupt och passionerat.
Du kan bli sårad, men det är det
enda sättet att leva livet komplett...


7.
Förolämpa inte!


8.
Tala långsamt men tänk snabbt...


9.
Om någon ställer en fråga som du inte
vill svara på, le och fråga istället:
' Varför vill du veta det?'


10.
Säg prosit när du hör någon nysa...


11.
Låt inte ett litet missförstånd förstöra en stor vänskap...


12.
När du upptäcker att du gjort fel, rätta till det genast...


13.
Le när du svarar i telefon, den som ringer hör att du ler :o)


14.
Spendera lite tid ensam...


15.
Öppna din famn för ombyten/förändringar,
men släpp inte på dina värderingar...


16.
Kom ihåg att tystnad ibland är bästa svaret...


17.
Lev ett bra och värdigt liv...


18.
När du blir gammal minns det som varit,
då kan du njuta av det en andra gång...


19.
Tro på människor, men lås alltid din bil...


20.
Dela med dig av allt du vet...
Det är ett sätt att uppnå odödlighet...


21.
Avbryt aldrig någon som håller
på att visa dej sin tillgivenhet...


22.
En gång om året, åk till ett
ställe du aldrig varit på....


23.
Om du tjänar mycket pengar,
placera dem för att hjälpa andra
medan de fortfarande lever...


24.
Lär dej alla regler, och bryt en del...


25.
Närma dig köket och kärleken med djärvhet...


Dessa punkter är ett indisk tantra och är väl så sanna.


Ute och kollade runt på bloggen

Precis nu var jag efter mitt inlägg ute och surfade omkring. Via Bokmalensvardag blogg kom jag in på en annan, Saker och Ting, där hon väckte min nyfikenhet. Hon hade testad att googla på sitt namn och fått lite grann. Så genast gick jag ut på Google och sökte på mitt namn. Hugaligen inte var man anonym inte. Detta var vad jag hittade på mig.

Att jag finns på en lista på Aftonbladet och fått en alldeles egen jordglob.


Att jag är medlem i Tastelines olika klubbar.

Att jag tände ett ljus på Aftonbladets sida för de som drabbades av Tsunamin ett år efter katastrofen.

Att en av mina väninnor har lagt upp mig som vän på Facebook.

Nu förstår jag Norrlänningen bättre. Allt du gör eller syns i är spårbart och det enkelt att hitta på nätet.


Men vad sjutton. Man kan hittas enkelt på andra sätt också.Tro aldrig att du är osynlig för det är du inte. Det finns alltid någon därute i vida världen som har koll på dig.Torsdag kväll och ytterligare en arbetsdag är slut.


Så är nästsista arbetsdagen gjord för denna vecka. Idag har jag inte stånkat och pustat så mycket. Tror jag i alla fall. Men mitt pustande och stånkande har smittat av sig till Världens Bästa JanE. Datanörden har fått problem med sin bärbara dator vilket har lett till att han har fått byta ut den 2ggr allaredan. Stackarn, det är inte lätt när tekniken inte är med en. Speciellt tungt är det när det kommer en s.k tekniker som inte kan hjälpa till med mjukvaran utan endast hårdvaran. Välkommen JanE till teknikens underbara värld.

Så här har datanörden sett ut idag.Världens nästbästa Åsa blev nog lite glad över att få bli omnämnd i min blogg. Skön tjej som precis kommit tillbaka från en sejour i vårt grannland Norge. Dessutom pluggar hon på distans vilket är tufft. Jobba heltid och samtidigt plugga. Go tjejen Go!

Norrlänningen vill inte vara med på bild för han är rädd att det ska sätta för mycket griller i huvudet på folk. Hmm, undrar vad man skulle kunna få för griller. Inte fasen vet jag. Han är ju inte direkt någon Brad Pitt. *L*


Ikväll upptäckte jag att halva min avdelning ligger ute på facebook. Så naturligtvis var jag tvungen att tracka mina kära kollegor även där. hehe De ska inte tro att de kommer undan mig även på fritiden. Som tur är finns det ingen ångervecka på sina kollegor. För fanns det skulle jag nog bli utkastad direkt. Men det gäller att se det positiva i det hela.
2009-01-28

Droppe för utsatta barn

Så är man där igen. Kan inte låta bli att blogga lite till. Var inne hos Kicko, www.metrobloggen.se/chrisblogg. Hittade dit via Herr Enbart. Hon hade på sin sida något som jag genast adopterade. Gör detsamma ni!

Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg, så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord. Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn som lider i sin ensamhet.
Denna droppe adopterade jag hos Kicko

Onsdag kväll och jag har läst bloggar

Hej och hå så är en arbetsdag över igen. Med samma gnäll, stön och pust från mig. Glada tillrop från mina kära kollegor och en reaktion på att de var utlagda på min blogg. *L* Men en stackare på jobbet blev lite ledsen och därför bara för din skull Världens nästbästa Åsa *L* lägger jag nu även ut dig här på min blogg.

Allt för rättvisans skull.

Nu får vi se om det är fler av mina kära kollegor som vill vara med i min blogg. *L*

Vi är många nördar på mitt jobb, jag som är stånk och pust nörden, JanE som är datanörden, Världens bästa Åsa som är synörden och så då Världens nästbästa Åsa som norsknörden. Sedan har vi många andra goa människor runt oss till exampel Snygg och Thess som kivas dagarna i ändan. Resten vet jag inte om jag törs skriva om. De kanske blir förgrymmade på mig om jag nämner dem här. Får ta reda på det imorgon så får vi se om jag gör en uppdatering på nördfronten. *L*

Just nu består mitt arbeta av att jag sitter tillsammans med Norrlänningen och försöker få igång ett nedrans system eller snarare uppgradera ett system. Det är detta som orsakar mitt pustande, stönande, svärande och frustande. Men snart kära kollegor så är denna tid över och då ska jag le och vara så snäll så!!! Hmpf!


Men nu över till något helt annat. Jag har med intresse följt inlägget som Herr Enbart har gjort på sin blogg om prostitution. Där stötts det och blöts det huruvida det är okej att köpa sex med pengar eller som många påpekar med sprit. Vad är prostitution och vad är inte. Är det prostitution om man går på krogen, träffar ett objekt, fyller och fylls med sprit för att sedan rulla hem och avsluta en blöt kväll i en säng hos okänd? Något dock som saknas i diskussionen är den manliga prostitutionen. Den är ju lika förekommande som den kvinnliga. Men det är kanske mer okej att "hora" som man än som kvinna? Själv tycker jag att inget är mer okej än det andra. Något som dock är säkert är att prostitution är världens äldsta yrke och så länge människor finns kommer den att leva kvar i en form eller annan.

Nä slut om detta nu! Det räcker med debatten Herr Enbart har på sin sida.


Tänker avsluta kvällen med en liten bön som jag läste med mina barn när de var små. Inte för att jag är troende eller så utan för att jag tycker den är så fin.

Det går en Ängel runt mitt hus
med sju förgyllda ljus och med en bok uti sin hand.
Vi somna nu i Jesu namn.


2009-01-27

Tisdag hela veckan

Idag var en sk...tjobbig dag på jobbet. Mina stackars kollegor som sitter tillsammans med mig har hört mig svära, sucka och pusta. Stånk och stön och en massa klagovisor. Som tur är är de förstående och goa kollegor. Vi sitter i öppet landskap vilket gör att man kan inte hemlighålla sin frustation. Men eftersom att jag sitter med världens bästa kollegor så kan man ha en sådan dag. Eller snarare varje dag i en hel vecka. Stackars satar säger jag bara. De är verkligen guld värda. Någon dag ska de få sig en liten överraskning var just för att de är BÄST!!!!

Det här världens bästa JanE.och det här är världens bästa Åsa.
Ni är BÄST!!!!


När jag till slut kom iväg från jobbet så var vi , sonen och jag, bjudna ut till restaurangen av dottern och hennes frende på Plankstek. Precis när vi skulle åka så ringde min väninna Marie och hade tråkigt. Så vi bestämde att hon och hennes son Simon följer med oss ut till restaurangen och äter med oss. Vilken humörhöjare det är att äta god mat med goda vänner och familjen. Caesar fick stanna kvar hos Far och sova över så att vi kunde ta det lugnt och bara njuta. Härligt, härligt.

Nu är vi så mätta och belåtna så nu går vi och lägger oss! God natt världen!


2009-01-26

Tävling, Tävling, tävling

Var och kollade in en av mina favvis (bokmalensvardag)här på näten. Vad hittade jag inte där? En tävling om ett halsband från Zann Smycken. Självklart som den tävlingsmänniska jag är måste jag bara vara med och tävla. Inte bara för att jag är en tävlingsmänniska utan också för det halsbandet skulle verkligen hänga perfekt på mig.

Maria med bloggen Hem och Lycka lottar i samarbete med Zann smycken ut ett halsband som heter MARIA!! Så här skriver hon på sin hemsida.


"Jag har äran än en gång att få lotta ut ett smycke från Zann, denna gång halsbandet Maria (vilket passande namn!). Smycket är 70 cm långt inklusive hänget som är 12 cm. Materialen består av glaspärlor, metallpärlor, bergkristaller, Swarovskikristaller och äkta läderband."
Så här kommer ni till tävlingen.Klicka på länken Marias Tävling

Må bäste man eller kvinna vinna men hoppas förstås på att det är jag!


Nu har Poppy åkt hem!


Nu så har Poppy åkt hem med Dottern och hennes frende. Poppy har känt på sig att det skulle hända något idag för hon har varit som ett plåster på mig hela dagen. Legat i mitt knä medan jag har jobbat och sovit i stort sett hela dagen. Så fort jag har rört mig så har jag haft ulltotten efter.

Dottern och hennes frende kom direkt hit från flygplatsen för de saknade sin lilla Poppy. De kom vid två-tiden och Poppy blev jätteglad och hoppade och visste inte riktigt var hon skulle ta vägen. Men hon avslutade sin visit hos oss genom att kissa i soffan och bajsa bakom den.

Som tack för hjälpen med Poppy fick jag en massa presenter.Belgisk choklad, Barack Obamas bok "Dreams from my father", lite värmande sprit och duschsaker.

De överlämnade också C's födelsedagspresenter, EU-godkänd Mopedhjälm och moppehandskar. Så det som saknas nu är det viktigaste, Moppen! Så här fin blev C i sin hjälm och handskarna.När Caesar kom hem från dagen hos Far så blev han lite förvirrad. Ingen Poppy som gläfste och hälsade honom välkommen hem. Ingen som busade, hängde i hans skägg eller nafsade honom i öronen. Far berättade att han har i stort sett bara sovit idag. Det tär på kroppen att ha valp hemma. Det första Caesar gjorde var att ta tillbaka sin sovplats. Lite avvaktade för vem vet, när som helst hoppar Poppy fram och börjar busa. Men nu har han lugnat ner sig och ligger nere hos C och sover.

Senare på kvällen åkte jag iväg med en väninna och skänkte kläder till Myrorna eftersom hon hade städat ur sin garderob. Som tack för hjälpen bjöd hon mig och C på middag, thailändsk hämtmat. Vi åkte hem till mig och åt middagen sedan började P att gäspa och ville hem. Så hon åkte hem vid 8-tiden. På söndag ska vi hem till P och få oss en 2-rätters middag som tack för hjälpen med hennes flytt. Då är även Dottern och hennes frende bjuden. Så vi blir ett gäng med en storhund och en liten ulltott.

Nu tänker jag ta en skön dusch, hälla upp lite värmande sprit och krypa upp i soffan med Barack Obama som sällskap.

Första dagen på veckan

Så har måndagen startat och jag sitter hemma och arbetar. C riktiga födelsedag är idag och naturligtvis ordnade jag frukost åt honom imorse också. Han var lite trött men knallade iväg till skolan. Tyckte nog att när man fyller 15 år borde man få ha sovmorgon men icke sa nicke. Det är bara att knalla upp och ge sig iväg till skolan. Som tur var kom Far för att hämta Caesar så då fick han skjuts till skolan och kunde därmed ta det lite lugnare imorse.

Idag kommer Dottern hem och då hämtas Poppy. Det kommer att bli tomt utan henne. Nu har man liksom vant sig med att ha en liten ulltott som kretsar runt fötterna på en. Igår kväll hade hon det lite bekymmersamt med att sova. Hon hade absolut ingen lust att sova utan ville bara busa. Till slut gick ljuset upp för henne att nu är det dags att sova eftersom huset är släckt och alla ligger och sover. Caesar fick i vanlig ordning krypa ner till C för att kunna få sova ifred. Ikväll blir det nog en stor förvirring för Caesar när Poppy inte är här och biter honom i öronen. Får se hur hans reaktion blir.

Jag hoppas att dagen blir bra för alla er därute och att ni kan njuta av den. Det ska i alla fall jag göra trots det väder som är ute.

2009-01-25

Läste nyheterna på nätet och...


..kunde inte bara låta bli att skriva om dem. Ja jag vet, jag har fått bloggsjukan.

Här kommer lite axplock från dagens nyheter runt om i världen. De som jag tyckte var bäst.

Axplock från Expressen:

En get är misstänkt för väpnat rån och sitter nu häktad. Detta skedde i staten Kwara i Nigeria där det är mycket vanligt att folk tror på trolldom och häxkonster. Artikel "Get misstänkt för rån". Tjohejsan stackars get, tänk om den stackaren är oskyldig.

Man kan också ladda ner Bruce Springsteens nya låt, Life itself, gratis. Men man får skynda sig. Här är länken! Life itself

Sverige tog WM-guld i Bandy. Hipp hipp hurra! Första sedan 2005.

Toyota tror sig ha kommit på den första bilen som drivs med solceller. Hur skulle det gå här i solfattiga Sverige kan man undra. Men får de till det är det ju bra.
Här är artikeln: Solcellsbil

Axplock från DN:

Påven har anammat nätets inverkan och öppnar en egen kanal på Youtube.
Här är artikeln: Påven går live

Hugaligen nu kommer mikrobloggen där man blandar blogg med chat. På max 140 tecken ska man uttrycka vad man vill. Skit där sket det med detsamma eftersom jag använder mer än det. Här är artikeln: Mikroblogg

Okej nu får jag ge mig och pallra mig ut med hundarna för den sista kissrundan.

Over and out from bloggoholic Lena

Vad fick Christoffer av mig?


Hmm, glömde berätta vad Christoffer fick av mig i födelsedagspresent. 500 kr och löfte om en sponsrad EU-moped samt körkort för denne. Vi har letat efter en moped till Christoffer men varenda gång vi försöker köpa någon så är de sålda. Så han letar och letar efter någon som han tycker är cool. Han får dessutom hjälp av sin kompis Simon som är en hejare på mopeder och meka. Det är tur det. För varken jag eller Christoffer är några hejare på att meka. Är det något knas med bilen så åker den direkt på karantän hos bilverkstan'. Så blir det knas med moppen åker den på karantän hos Simon.

Nu skulle jag bara behöva en go snickare som man kan ta till när något knasar sig i huset. En elektriker vore också bra. Oj jag kan komma på många goa män som skulle kunna komma hit och hjälpa mig.Tänk att vakna med en sådan här goding som kommer för att snickra och fixa till lite. MMMMMMM

Födelsdagsfika!Nu har Mor och Far varit här och firat Christoffer. Själv kan han inte bestämma hur han vill fira sin 15:e födelsedag. Som tur är så struntade Mor och Far i det och kom iallafall. Det ger ju lite glans över dagen.Far gjorde som vanligt efter födelsedagsfikat. Gick ut och rastade Caesar. Poppy passade på att charma Mor. Nu har de åkt hem för de är ju åldringar som inte orkar så mycket.

Far hade dessutom bakat piroger till Christoffer och de slukade han i ett huj. Jag hann inte ens få en liten smakbit. Men Far lovade att ta med sig till mig imorgon då han hämtar Caesar. Far är daghusse till Caesar när jag arbetar och Christoffer är i skolan. Det är skönt för då vet man att Caesar har det bra.

Mycket händer det när man har 2 st hundar hemma. Speciellt när den ena är valp och inte en 4-åring. Caesar har fullt sjå att få ha sin mat själv när maten serveras. Trots att både Poppy och Caesar får maten samtidigt. Så här ser det ut då:


Söndag förmiddagIdag har vi sovit ännu längre än igår. Poppy, dotterns valp, hade svårt at komma till ro inatt. Hon ville bara busa med Caesar (min & sonens hund). Till slut fick jag se till att Caesar fick gå ner till sonen och sova hos honom. Då till slut kom Poppy till ro och somnade kl 2:15. Sedan sov hon till kl 8:15. Tog upp henne i sängen och sedan sov vi till 10:30.


Då gick vi upp och gjorde iordning en frukostbricka till sonen som fyller 15 år imorgon. Jag, Caesar och Poppy sjöng Ja må du leva och lämnade över frukostbrickan till sonen. Men han kunde inte äta den för att det var 2 st som busade omkring i hans säng. Till slut lyckades vi få till det så att sonen kunde njuta av frukost på sängen.

Nu är det dags att ta fram kvast och trasa för att damma av lite innan Mor och Far kommer för att fira sonen.


Har nu bestämt mig att det är här jag kommer att fortsätta med att blogga.