2009-05-02

Så har ytterligare en skön och härligt dag passerat.

Och en lika skön kväll är det så länge solen är uppe. Så fort den lägger sitt huvud på kudden blir det kallt.

Idag har dagen gått åt att städa ytterligare lite mer i trädgården och grannens son klippte ner hagtornen. Så grannen och jag krattade och fixade iordning efter klippningen. Sedan har vi spelat lite back gammon i solen och druckit kaffe. En skön och avslappnad lördag i solen. Å vad jag älskar den här tiden på året. Alla börjar vakna upp och vistas i sina trädgårdar. Grillarna sprider sina ljuvliga dofter av diverse grillat, korkarna poppar och glasen härligt fyllda med go dricka.

Sonen drog till stora staden med kompisar och har åkt båt bara för att njuta av en mjukglass på ett soldäck. Än så länge har han ännu inte kommit hem. Det är skönt nu när barnen kan vara ute och inte sitter framför dator/tv-spel dagarna i ända.

Alldeles strax ska jag krypa upp i soffan med en god bok och ett glas rött och bara njuta. Ledig imorgon också och förhoppningsvis lika fint väder som idag.

Idag vill jag också hylla min storasyster som fyller stor, 50 år. Hipp hipp hurra för dig idag. Här är en liten hyllning till dig!

Halloj allihopa!

Vilket underbart väder vi har! Det gör att man hinner liksom inte riktigt med bloggen (ja jag vet fy på sig). Vill bara med detta säga att jo då jag lever och bongon har nu valt att lämna boet. hehe.. Det enda som kvarstår är såren han lämnade. Alltså min läpp hehe...
Ha en underbar dag därute i vårt avlånga land och förresten alla oavsett var i världen ni befinner er ska ha en riktigt underbar dag.

2009-04-30

God morgon världen!

Ville bara önska er alla:


2009-04-29

Jag är så stolt och glad!


Jag har fått en ny awards av den helt underbara, superduper undersköna Arom.  Fin va! Denna måste ju genast vidare till följande:

  Afrodite (ja jag vet du har redan fått en men du är bäst!)

  Modestymom (även om du är på resande fot och inte bloggar så mycket just nu!)

  MammaMelissa (din blogg är så bra trots det sorgliga som har hänt!)

  Miranna (för att du skriver så härliga inlägg och bjuder så mycket på dig själv!)

  Ting (för att du ska komma till toppen igen!)

Onsdag kväll och imorgon är det Valborg!Har precis landat från jobbet och kommer på att shit banan det är ju Valborg imorgon och då ska det ju grillas och ha sig. Har jag handlat, nähä. Har jag förberett något, nähä. Paniken kryper sakta in innanför skinnet och jag inser att ikväll blir det ingen vila utan här måste det fixas en massa.

Bongoläppen har inte blivit bättre trots Anti och allt vad det heter. Tack för alla tipsen som har kommit in men inser nog att jag måste nog uppsöka läkaren för att få något starkare som biter på på bongon. Hmpf när man nu ska hinna med det.

Sonen är på gång in från sista teoripasset för moppekortet så nu väntar jag för att få höra när det praktiska ska ske och när han får göra teoritest och uppkörning. Nu ska vi försöka få hem moppen också och det hoppas jag dröjer. För som den hönsmamma jag är kommer jag sitta som på nålar när han är ute och rejsar.

Igår hälsade vi på hos dottera och frende och fick oss en matbit. Lite snack och uppdatering på deras livet.

Nu ska jag faktiskt lägga ner denna kropp fem minuter i soffan och läsa kvällstidningen innan matbudet får kommma med middagen. Har inte orken att laga maten själv ikväll. Dras med en liten kopparslagare ikväll så för att orka handla osv får jag ta en Kronblom (tupplur på sofflocket).

God morgon världen!

Sträcker på mig och vänder lite på huvudet och kikar genom persiennerna. Verkar bli en halvmulen dag idag och det är ju inte så konstigt. Vi börjar ju närma om oss Valborg. Kyla, regn/snö är ju slående inslag just på Valborg. Några varma och goa har vi ju haft men de är sällsynta.

Bongoläppen har inte dragit sin kos ännu men den har inte vuxit heller. Det måste ju vara ett bra tecken. Att det är på väg att läka. Men asså fy bubblan vad äckligt det är med munsår! Brr nu vill jag ha bort detta elände.

Jag önskar er alla därute en riktigt skön dag och tänk på:

Idag är en ny dag och att den kommer att bjuda er på unika tillfällen och upplevelser. Lev idag, känn idag, lukta idag, lyssna idag, se idag och ni har fått er en till erfarenhet.

Ops precis när jag publicerade titta solen fram. Så se dagen börjar bra ändå.

2009-04-28

Gäsp aj och gäsp!Nu har jag passerat Angelina Jouli med hästlängder när det kommer till bongoläpp. Men tyvärr har den inte samma attraktionskraft som hennes. Vad det nu kan bero på? Har ju det snyggaste läppstiftet världen, gulvitrött lite såsigt. Konstigt!Igår blev sonen med moppe men vi kan inte få hit den förrän påställningen är godkänd. Så han går runt nu och suckar. Imorgon har han sin sista teorilektion sedan är övningskörning, teoriskrivning och uppkörning. Sedan är han med moppekort också.

Ikväll har vi varit hos dottern och hennes frende och käkat plankstek. Mums! Sedan var det bara hem för att fixa med årets tråkigaste uppgift, deklaration. Blä så himla tråkigt. När man väl sitter där så upptäcker man att självklart har man inte fått allt man ska ha vilket gör att deklarationen inte kan slutföras. Blä!


Nu ska denna bongobrutta krypa ner i sängen och vakna imorgon utan bongoläpp.


God morgon vänner!


Så är det en ny dag, en ny möjlighet att lära sig något nytt, en ny möjlighet att få uppleva något nytt.

Min nya möjlighet att få uppleva något nytt idag hände redan när jag vaknade. Efter influensan har jag fått världens största munsår på överläppen. Imorse när jag vaknade vad det ännu större. Jag undrar hur stort det kan bli? Så här sitter jag nu och tycker synd om mig själv (igen). För jag har fått världens största pussmun men tyvärr består den av ett par sår som har flytit ihop och blivit en enda röra. Det svider och gör ont som attan. Och jag som skulle agera fotomodell på lördag. Det kan man ju se sig i stjärnorna om. Kan ju förfanken inte komma upp med en bongoläpp fylld med munsår. Förbannande jävla skit helvetes pannkaka!

Jag gick ut på nätet för att hitta en bild på herpes och insåg när jag såg dessa bilder att: Hej du har ingenting jämnfört med de bilder som ligger ute. Så då hade jag inte världens största munsår. Det finns de som har eller haft värre. Skönt att veta men det minskar inte munsåret det minsta inte heller smärtan. Inte heller kunde jag ansöka till Guinness Rekordbok heller. Okej denna dag började great. Hmpf fräs spott och fräs!

Hoppas att er dag började bättre! Ha en underbarbar dag därute!


Nämen glömde att säga att sonen blev med moppe igår. Nu ska allt praktiskt fixas sedan kommer mamma sitta som på nålar för att sonen är ute och kör cross.

2009-04-27

God morgon alla vänner!

Här skiner solen och det är dags för en ny arbetsvecka. Skulle kunna vara hemma denna vecka också bara för att njuta av sol och värme. Men just nu är det inget vidare varmt, 7 grader.

Jag har blivit utmanade av den evigt sprundlande och alerta Anne. Här kommer den:


Utmaningen går ut på att besvara frågorna nedan, utmana utvalda bloggare samt lämna en kommentar hos dom, tala om att dom blivit utmanade och berätta för den som utmanade dig att du gjort utmaningen. Kul sätt att lära känna sina blogg-vänner lite mer!


Vilken mat äter du ofta? Ofta blir det en blodig köttbit med potatis i diverse olika former. Stundar helgen blir det ett glas rött till. Eller så tar jag det enklaste te och macka.

När du är på kalas, är du den som sitter eller hjälper du till att duka av? Det är lite olika faktiskt alldeles beroende på dagsformen och sällskapet vid bordet. Oftast hjälper jag till bara för att jag är så rastlös och det rycker i kroppen av att sitta stilla. Blir tokig när tiden bara segar sig fram.

Var sitter du helst när du bloggar? Jag sitter endast vid köksbordet av den enkla anledningen är att då har jag närmast till dryck och mat.

Köper du trisslotter ofta? Nej endast när någon fyller år och fantasin har trytit. Men jag drömmer om att "Plötsligt händer det" men det är ju svårt om man inte har köpt några lotter eller tippar osv.

Vilken stad eller land har varit din bästa semester? Mina bästa semestrar har definitivt varit när maken levde och vi tillbringade dessa i Toscana. Där fick man allt; god mat, god dryck, värme, sol, bad, shopping och trevligt folk. Ljumma sommarkvällar med lättare bris sittandes på en restaurang eller balkongen och bara njuta.

Vilken TV kanal tittar du mest på? TV vad är det? Sedan jag började blogga har jag nog inte tittat på tv en enda kväll eller helg. Men skulle jag glutta så skulle det nog vara på alla kanaler nästan samtidigt via zappen...

Det var tufft att slänga ihop så här på morgonen men de jag utmanar har ju hur lång tid som helst att svara. Typ som jag flera dagar....

Mina käraste utmanare blir:

Johan - Inger Maryissa - Emsa den mystiska - Tekla Maräng

Jag hoppas att ni alla därute får en riktigt bra dag! -

2009-04-26

Sorry vänner men idag var det en riktigt snurrig dag!

Vaknade kl 8 första gången men bestämde att vända på mig och somna om.. Sedan ringde telefonen vid 8:45 och det var N som var lite deppis. Strul på killfronten. Pratade med henne i nästan 1 tim liggandes i sängen och hon på väg till extraknäcket. Efter samtalaet insåg jag att somna om skulle jag inte kunna göra. Gick upp och tog morgonpromenad med Caesar på nästan 1 tim.

Väckte sonen via telefon som lagade frukost under tiden jag tog morgonprommisen med vovsen. Grannen ville bjuda på kaffe men fick vänta tills frukosten landat i magen. Fika med grannen 1 tim och sedan röjning på den lilla tomt jag har. Tiden rusade och det var dags att hasta in i duschen för att göra mig iordning för middag hos svägerskan och hennes nya. Herrejesses från kl 10 till nu kl 01:40 har tiden bara flugit iväg. Känner som att jag inte har hunnit någonting. Men skönt ändå.

Nu ska jag sträcka ut mig i den sköna sängen för att vakna pigg och alert imorgon kl 8 för att laga frukost åt sonen som ska iväg till Stora stadens nöjespark.

Datorn har jag inte hunnit med förrän nu och då ligger alla och sover. Snyft! Men men imorgon vaknar vi alla till en ny dag och förhoppningsvis en underbar sådan.

Har inte hunnit svara på era kommentarer, det kommer efter trädgårdsröjningen imorgon.