2009-09-12

Lördag eftermiddag och trist väder!

Idag blev det en lång och skön sovmorgon. Inget som störde morgonen med att skrälla och skapa irritation. Låg och drog mig länge i sängen och sträckte ut mig som en katt. Mmmm så skönt med sovmorgon. Enda aber var att jag hade en huvudvärk som gjorde mig illamående. Antagligen för att jag sov så länge.

Sonen fortfarande krasslig med nu rethosta och täppt näsa. Lite allmänt hängig för att han orkar inget. Lite halvdeppig för att han inte orkar gå ut och umgås med sina kompisar. Typisk höstförkylning som drar ner en i soffan. Stackarn!

Denna helg kommer att gå åt att kurera sonen, slappa och bara vara i nuet. Inget tvång utan bara softning ligger på schemat. Känner att kroppen är lite lagom slö och huvudet lite trögt. Ja mer än vanligt. hehe Kanske dammsugaren kommer fram om andan faller på. Skulle behövas men har bestämt att just denna helg ska inte innehålla någon form av tvång.

Tittar ut genom fönstret och ser endast grått, grått och återigen grått. Solen tittade fram en liten stund imorse men sedan har den gått i moln. Enda fördelen, man ser inte hur skitiga ens fönster är.

Ta väl hand om varandra och njut av stunden!

2009-09-11

Fredag kväll och jag har bölat!

Så har fredagskvällen inträtt och snart gått över till lördag. Idag hade jag flexfredag vilket är en underbar fredag. Slutar kl 15 om man inte fått ett supportärende som drar ut på tiden. Jag kom iväg vid halv 4 pga supportärende men det var skönt ändå.

Väl hemma börjar mobilen ringa. Sedan ringde jag dotera för att höra hur det var med dem. Så min föresats att handla innan kl 16 var körd. hehe Till slut kom jag iväg och handla och var ändå hemma före kl 17. Vilken känsla, helgen blev helt plötsligt längre. Najs! Sedan var det middag som drog ut på tiden och därefter ett efterlängtat samtal från Leksand. Så nu är det bestämt vi åker dit igen nästnästa helg. Jabadabado.....

Därefter hamnade jag för ovanlighetens skull framför tv och fastnade där. Halkade in på filmen Flight 93. Har medvetet inte sett denna film eftersom jag vet att det är en riktigt bölfilm men se till slut kunde jag inte längre undvika denna film. Och som den bölgroda jag är, började jag böla förstås mot slutet på filmen. Trots att man vet slutet så hoppas man på att Hollywood lägger in i alla fall någon som överlever, men inte. Alla dog precis som den 11 september för 2001. Böööölllll!

Kommer ni ihåg vad ni gjorde den 11 september för 8 år sedan när nyheten om att ett flygplan kraschat in i ett av Twin Towern? För att sedan följas av det fasanfulla att ytterligare i ett plan har kraschat in i nästa tvillingtorn?

Jag satt i möte när vi blev avbrutna av ett telefonsamtal. En av deltagarna blev alldeles kritvit i ansiktet och rusade ur rummet. Folk utanför flaxade omkring i korridoren och var allmänt stissiga. Vi fattade nada tills en vänlig själ upplyste oss om katastrofen. Senare fick vi reda på att deltagaren hade en släkting som jobbade i det högra tornet på en av våningarna ovanför det krashade planet. Han satte sig på första bästa plan till USA för att stödja familjen. Hur det gick vet jag inte men utgången är väl inte så svår att gissa.

Så nu har jag gråtit ögonen ur mig och känner mig upplagd för en god natts sömn. Hoppas att ni andra har haft en trevlig fredag kväll.

Good Morning, Ladies & Gentleman!

Idag är det fredag och är snart helg. Så skönt det ska bli med en riktigt rejäl sovmorgon imorgon.

Nu märker man att hösten har kommit när man vaknar. Solen har lite jobbigare att komma upp på himmelen precis som jag har att komma ur sängen. Löven på träden börjar ändra färg och snart står vår natur i brand. Vissa träd har börjat fälla sin löv och höstblommorna börjar blomma. Rönnbären lyser klarrött och bara dignar i klasar på träden. Igelkotten arbetar förbrilt för att fylla sitt inre förråd för den dvala den snart ska gå in i. Pilar över gräsmattan, rotar i lövhögar för att finns sig ett näste. Kanske börjar det gamla nästet bli för trångt eller så har någon ovetande människa rensat bort det. Man ser på de djur som går in i vinterdvala att de arbetar hårt på att fylla sina förråd. Även de djur som kryper ner i jorden jobbar hårt. Myrorna kämpar och stretar med sitt. Stacken växer och blir större. Getingarna börjar tappa stinget och bina arbetar med att samla nektar som vanligt. Själv arbetar jag med att förstå att sommaren är över och vi börjar närma oss vinter. Brr och fy och usch. Men kanske kan vi få en riktigt vinter i år. Med snö som ligger kvar, några minusgrader och en strålande vintersol som gör att snön blir så där gnistranden. Mmm då är vintern vacker och uthärdlig.

Men nu måste jag förbereda mig lite ännu mer för att ge mig av till jobbet!

Ha en bra dag!

2009-09-10

Är ni redo?

För imorgon är det fredag och i övermorgon sovmorgon. hehe

Imorse var det lite av kalabalik hemma. Först så drömde jag om vänner som dog och återuppstog. Hmm konstiga drömmar man kan ha ibland. Undrar vad det betyder? Ja ja det får tiden utvisa. Sedan försökte jag övervinna klockskrället med att totalnonchalera den men det gick inte. Klockskrället vann. hehe


Sedan började sonen känna sig hängig. Men inte så att han var hemma. Utan han tragglade sig iväg till skolan och klarade av att köra igenom ett prov i Fysik. Men sedan orkade han inte mer utan blev sämre och sämre. Då knatade han hem. Så nu har Sonen lyckats ta över stafettpinnen med ont i halsen och förkyld. Än så länge har han inte fått någon feber. Men han mår rätt dåligt i alla fall. Så nu pågår huskuren nummer 1, nummer 2, nummer 3 osv för att se till att han blir frisk tills på lördag. För han har nämligen bokat med en kompis att han ska sova över där och har väntat hela veckan på detta. Så det är väl så typiskt att han går och blir sjuk.


När jag sedan skulle köra till jobbet så var det trafikkaos vilket gjorde att jag blev lite smått stressad. Inte bra så tidigt på morgonen. Men jag kom inflåsande till jobbet 07:59 pip. En minut tillgodo. Pju det var på håret. hehe


Och nu så inträder ju så klart kvällens tecermoni. 2 koppar Chai och sedan en nätt avrundning med jordgubb&champagne. Imorgon då ni, då avrundas det nog sprakande riktig champagne istället, eller? Nä det blir lugnt, håller mig till jordgubb&champagne te eller möjligen kan jag truga i mig lite rödtjut. hehe

Här kommer Champagne High - Sister Hazel.

2009-09-09

Onsdag kväll och jag ska faktiskt sätta mig framför tv!

Snart är det dags att sätta sig framför tv:n ett tag för att kolla Idol uttagningar, True blood för att sedan nanna kudden.

Morgonen kunde ha börjat bättre med en hjärna som fungerar. Snacka om att man är trött när man går in i duschen, duschar och sedan upptäcker men va fan jag har inte tvättat håret. hehe Då är man trött liksom!

Nu ska jag koka vatten och intaga min kvälldos av te.

Så är det morgon igen!

Imorse var det helt omöjligt att förstå att det inte är lördag morgon och det är bara att somna om. Det enda som störde denna bild var den förbenade klockskrället. Varför i h....e hade jag satt den på ringning en lördag morgon. Långt bak i hjärnbarken bankade en enveten röst som sa: Näha du lilla gumman, det är bara onsdag idag. Så upp och hoppa! Till slut lyckades rösten få resten att hjärnan att fungera och inse att det är faktiskt dags att gå upp. Så mycket motvilligt börjar kroppen fungera och man är utanför det underbara varma täcket. Rimfrosten hänger längs väggarna och isbanan är klar att beträdas. Försiktiga kliv på golvet, hasa i tofflorna, på med varm morgonrock. Hasa sig ut i köket, på med kaffe och tevatten, fram med allt som ska till en frukost. In snabbt i varm dusch, ut och äta frukost och nu äntligen är hjärnan och kroppen samspelta.

Så hur har er morgon varit då?


För att ni ska kunna luta er tillbaka och vakna kommer här en pigg liten visa med Uno & Irma

2009-09-08

Tisdag kväll och andra kvällen i rad jag pratar med dotera!

Tänk så konstigt det kan vara ibland. Dotera har ju som sagt flugit ur boet och bor ihop med sin frende. Ibland kan vi lyckas prata med varandra flera kvällar i sträck. Vissa andra gånger kommer vi inte i kontakt med varandra på flera dagar. Nu har vi kommit in i en Flow och har lyckats prata med varandra flera kvällar i sträck. Tjoho! Skönt att höra hennes röst även om våra scheman inte passar så att vi kan träffas. Innan detta flow har man möts av en stressad dotter som har hela restaurangen full med gäster och som då givetvis inte har tid med sin gamla mor. Eller så har hennes mobil fått fnatt och man möts av: Numret går inte att nås för tillfället. Försök senare igen. Då ringer man restaurangen och möts av Ingen. Signal efter signal går fram, man kopplas vidare till mobilsvar för att ingen hör att just jag ringer. Tyvärr har vi ju inte riktigt samma tider på dygnet. Jag jobbar 8-5. Hon från 5- till sista gästen går. Vilket kan innebära 01,02 eller senare. Eller som idag, då kan de åka hem redan kl 21. Då kan vi prata om ditten och datten.

Sedan igår har jag nu fått en ny kvällsrutin. hehe Efter middagen kokas kvällens första tebrygd, Chai. Efter någon timme blir det en ny kopp med nytt te. Sedan avslutas kvällen med teét Jordgubbar&Champagne. hehe Helt plötsligt har kaffetåren på kvällen byts ut mot te och vet ni. Det är tamifasiken lika gott om inte godare. Nu funderar jag starkt på att köpa mig engångsfilter som man kan lägga löste i och vika ihop som ett kuvert. Allt för att kunna ta med mig på jobbet och njuta och sprida goda dofter. Det kan behövas hehe....

Nähä hörrinini, nu ska jag nog ut och florera i teéts värld och inhandla mig en ny smaksensation.

Good morning world!

Fick just filmen "Good Morning Vietnam" trackspår i huvudet, I feel good, do do do.... En sådan väckning hade jag behövt nu imorse. Har slagits som en väderkvarn med klockskrället. Kudden och täcket har snott in mig så jag inte har kunnat kliva upp ur sängen. Rummet var utkylt så det hängde nästan istappar från taket. Så inte fasiken kände jag mig mogen att kliva upp ur en varm skön säng inte. Nähä, säng säng säng, sova sova sova. Var det enda som fanns i mitt huvud. Men nu har jag fått i mig 10 liter kaffe, 2 liter te och ett par mackor och insett shit jag måste till jobbet!

So long friends, see you all tonight!


2009-09-07

Måndag kväll och käken nästan ur led!

Ikväll när jag kom hem mötes jag av en underbar doft. Öppnade locket till brevlådan och där i låg mitt tepaket från Te Frossa. Rooibos Chai(rött te) och Jordgubb & champagne (grönt te) samt citronmarängpaj (svart te). Olala vad det doftade gott. Grannen kom ut och frågade vad är det som doftar så gott? Hon hade kämpat hela dagen med att låta bli att öppna locket till brevlådan. hehe

När jag öppnade min mail låg ett brev från Te Frossa där de berättade att de nu har tagit in olika sorters honung. Mamma Mia vilken butik.

Har precis avnjutit en kopp av Rooibos Chai och mmmm vad gott det var. Men nu måste jag bara testa Jordgubb&Champagne. Sedan blir det väl cintronmarängpajs avsmakning. hehe

Hoppas att ni har haft det bra därute idag och att kvällen har varit skön! Nu ska jag koka mig lite vatten och fixa lite Jordgubb&Champagne te. Känns lyxigt så här på en måndag kväll. Till detta tänker jag ta mig en liten mörk choklad bit och sjunka ner i soffan med en bok.

Denna gång står Stjärnspådd - ett fall för Kate Brannigan av Val McDermid på läslistan. Har ingen aning om hur Val är som författare. Men det kan ju inte var helt pjåkigt när man sörplar jordgubb&champagne te till.

Nu bär det av!

God morgon!

Vaken är jag, snart färdig med frukosten. Är jag pigg? Nä inte ett dugg. Ögonen hålls uppe av ren viljestyrka. Pigg på att knata iväg till jobbet? Näe inte det heller. Skulle hellre ligga och gosa i sängen med en go bok, lite chokladpraliner och kaffe.

Sonen ligger och snarkar och likaså gör Caesar. Var nere för att väcka Caesar man lyfte bara på ett öga och vände sig demonstrativt bort. hehe Snacka om att ha en morgontrött hundrackare. hehe

Solen har gått upp och tempen ligger på höst. Fukten stiger från marken så att det bildas lite lätt morgondimma. Det är nu den trolska morgonstunden kommer. När småknytt och troll gör djävulskap ute naturen. hehe

Ta nu och drick ert morgonkaffe och bläddra förstrött i morgontidningen istället för att vara ute och läsa bloggar.

Ha en underbar dag därute!

2009-09-06

Snart dags att nanna kudden igen!

Sitter här mätt och belåten efter en trevlig kväll med M och hennes barn. M bjöd på spaghetti och köttfärssås med grönsaker till. Mums, tänk att mat smakar så bra borta. hehe

Är lite ledsen i ögat efter att har fått lite tråkig information. Tänker inte skriva något om det här för den debatten florerar runt om i bloggvärlden ändå. Men tack till Nyingen som skrev och berättade för mig vissa saker. TACK! och jag menar verkligen det eftersom Nyingen visade mig den omtanken. Att blogga kan ställa till mycket trassel och man kan få många elaka kommentarer. Men så dyker det upp en sådan som Nyingen och gör det kul igen. En människa för mig okänd visar omtanke och tar sig tid att skriva. Det gör mig lite gladare även om informationen inte var så kul.


Och jag undrar också vart tog försvaret vägen??? En passning gjordes men försvaret försvann. 8(

Så är det återigen söndag kväll och ny vecka börjar. Klockskrället kommer att skrälla imorgon bitti extra tidigt eftersom Far kommer för att byta bil med mig. Han är så snäll så han tar min bil till verkstaden och lämnar sin bil hos mig. Allt för att jag ska slippa vara borta från jobbet. Det är så snällt!

Morgondagen ser jag inte direkt fram emot eftersom det tandläkarbesök med borrning och allt på eftermiddagen. Kanske rycker tanden till och med. Brr, isch och fy!

Jag hoppas att er dag blir bättre än min!

Söndag och snart har första helgen i september gått!

Tänk vad tiden går fort ibland. Inte för så länge sedan pratade man semester och vad man skulle göra. Nu är vi redan inne i september och nu börjar man prata höstgöromål. Snart börjar vi väl prata jul också. Ja jisses vad tiden flyger.

Har precis blivit feberfri och det halsonda börjar gå över. Känner mig dock fortfarande lite tjock i halsen. Men det är bara att kämpa på med te och honung, kang jang osv.

Idag var det meningen att denna dam och en kompis skulle ut i den stora skogen och plocka svamp. Men Kompisen fick besök så nu blir det inget. Så istället fick det bli tvättdag istället. Håller just nu på att tömma en tvättkorg som hela tiden verka öka på sig med tvätt. Oavsett hur mycket jag tvättar är det lika mycket kvar. Kan någon förklara detta fenomen för mig? Som tur är skiner solen och det blåser liten lätt vind. Vilket gör att tvätten torkar fortare och luktar så där himmelskt gott.

Ett litet tips så här inför svininfluensa, vanlig influensa, vanlig höstförkylning är ett slags te som jag nosade upp på nätet. Kom in på hemsidan MellanHimmelochJord där Anne-Marie har skrivit lite om olika örter. Där hittade jag detta och jag har testat den fast med lite mindre vitlök.

Anne-Maries specialdryck är timjan, honung och vitlök. Man kokar upp vatten i en kastrull och lägger i ca 2 tsk timjan, (till 3 dl vatten) lägger på ett lock och låter det dra i ca 5-10 min. Häll upp i en kopp, ta i lite honung och pressa i eller skiva en vitlöksklyfta och lägg i. Drick i små klunkar, och njut!!Hoppas att den kan hjälpa även er därute!