2009-03-21

Klättrar långsamt upp...upp för stegen som ni underbara bloggvänner har gett mig. Puss och kram till er alla! Låg på energi för att den förbenade laddaren laddar upp så långsamt. Men efter en sovmorgon, god frukost och en shoppingrunda plus alla goa kommentarer så börjar livsanden brinna igen.

Sitter med min kopp kaffe och filosoferar.

Om jag vore en robot skulle jag bli laddad då och då. Jag skulle få stå i ett hörn och vila utan att någon skulle kvida. För det vet ju var och en, utan el eller batteri skulle maskineri få fnatteri. Verksamheten skulle stanna och ledningen börja stamma. Pengarna skulle rulla ut och det skulle bedömas som akut. En förlust för ägare gör dem till jägare. Hålla maskinen go och gla vareviga da'.

Men nu jag en människa är och lite prekär. För även jag behöver ladda så att jag inte sladda. Tappa trån och gapa som ett fån. Men om jag nu skulle tappa musten tappar ledningen lusten. Då ställs jag i ett hörn och får stå där utan lön. En människa utbytbar är medan roboten dyrgrip är. Varför är det så här?

Ops kaffet är slut och orden skrivna. Nu måste jag fylla på med kaffe och en walk med liten härskare som inte kan behärska sig. En tur i naturen och titta på alla djuren jag nu ska göra. Kanske får jag höra en fågel kvittra, en vattendroppe plaska när den landar på mark och sten. En marskatt jama efter sällskapsleken, ja ni vet vad jag menar. hehe. Hej hopp det är vår i luften och här sitter jag och deppar. Inte bra inte bra.

Ha en skön kväll och ni glöm inte ge varandra en kram och säg de tre små orden: Jag älskar dig!

Ledsen....men just nu orkar jag inte skriva något! Är helt slut och behöver dra mig tillbaka för att sova och vila upp min själ och kropp. Jag har läst kommentarerna från er alla och de får mig att hoppas på en morgondag.Tack alla goa vänner. Ledsen att jag inte orkar svara.

2009-03-20

Fredag morgon.......och livet blev lite ljusare när jag tittar in i bloggen. Där är mina vänner och kramar, peppar och stöttar mig. Tack underbara vänner!

Nu ska jag hasta iväg igen till jobbet men tänker tamefanken inte jobba helgen.

2009-03-19

Trött, trött, trött!

Jisses vad jag är ledsen och trött, både till kropp och själ. Jag har kämpat och arbetet i motvind för att få till ett fungerande system till mina kära kollegor i ett och ett halft år. Jag har jobbat sena kväller, nätter och helger de 3 senaste månaderna för att vi ska kunna produktionssätta enligt tidplan, vilket vi gjorde. Fine so far so good. En temporär arbetshöjning. Inga problem om det inte vore för att det efterarbete som blir krävs det nu att jag ska få iordning på ett par dagar. Bygga upp nya rapporter, se till att mailfunktionen fungerar, supporta mina kära kollegor, få bort barnsjukdomarna osv. Detta inom loppet av fre-må för att på tisdag måste jag sätta mig i supporten så att mina kära kollegor inte går in i väggen.

Tittar man logiskt på detta skulle det innebära att jag återigen får jobba sen fre, hela helgen och sent in på måndagsdygnet och kommer troligtvis inte vara klar ändå. Då ska jag sköta detta med lillfingret, alltså återigen övertid varje kväll efter kl 16:30, ja så att jag inte belastar mina kära kollegor. Men vet ni, jag har fått nog. Jag orkar inte mer. Jag orkar inte höra mer att jag inget gör, att jag kommer sent på morgonen kl 8:05(efter att ha jobbat till kl 23), att jag inte har förståelse för hur tungt mina kära kollegor har det i supporten, att jag inte har respekt för att de är trötta. Men vem fan tittar på hur min arbetsbelastning är? Vem tröstar min son när jag kommer hem kl 21 och fortsätter att jobba hemma. Vem städar, lagar mat när jag sitter och jobbar helger? Vem visar mig respekt när jag är trött? Vem bekymrar sig för att jag kanske går in i väggen? Nu sätter jag mig i supporten som alla andra, mellan kl 8-16:30, packar sedan ihop mina pinaler och åker hem till min familj. Ingen övertid, inga jobbhelger. Nu får någon annan i gruppen ta över stafettpinnen. Så kära kollegor, vem av er vill ta över?


Trött sliten Lena som nu går och lägger sig!

Jobbar hemifrån på förmiddagen idag.......och har helt glömt bort bloggen. Hur i hela friden gick det till? Jo jag kastade mig med liv och lust för att hjälpa mina kära kollegor som sitter illa till. Då försvann tiden och jag bara helt enkelt jobbade. Konstigt va? Men så var jag tvungen att byta uppkoppling mellan datorerna och Bling så gick en ljusdank upp. Bloggen, för sjutton, bloggen. Så nu sitter jag här och ordbajsar igen. Vill bara önska er alla därute en underbar dag!Här skiner solen men för er som kanske inte har sol så bjuder jag er på en!

2009-03-18

Snart midnatt!Åh vad det är roligt att dela ut Awards till alla goa bloggisar. Det är fasiken nästan det roligaste när man får en själv. Att få dela med sig för det sprider så mycket glädje.

Dottern och hennes frende har precis lämnat huset efter en snabb visit. Det värmer modershjärtat när hon kommer och hälsar på!

Nu är det dags att nanna kudden och slå upp sina blå imorgon bitti som är alldeles för nära inpå. Tänk om den ändå kunde vara långt borta så att man för en gångs skull slår upp sina blå och bara studsar upp ur sängen med sång och glam. Men hehe här kliver surkärringen upp och muntrar och har sig. Men men det är för väl att sonen inte har slagit upp sina innan Mor i huset gör det. hehe

Imorgon är en ny dag som kan bjuda oss på många spännande och utmanande ting. Så nu är det dags att in i drömmens värld träda!Jisses det regnar awards!Ikväll när jag öppnade upp för att läsa kommentarer från er fick jag se att jag har fått tre nya awards. Jisses kanske dags att ge sig ut och köpa den där trisslotten och få uppleva Det är då det händer!!! Jag blir så rörd, glad, lite generad och ja allt man kan tänkas bli när man får så många. Tack snälla underbara vänner en stor kram! Här kommer de och förstås de är helt utan inbördes ordning.

Första awarden har jag fått av Modestymom den snabbskjutande tonårsmamman som siktar högt och skjuter lågt.Denna vill jag skicka vidare till följande helt utan inbördes ordning som man säger i belöningarnas värld, hehe:

Bjornesmagazin för att han är så go och så han ge denna till alla de sina!

Bloggberta för att hon ska skriva mer i sin blogg så jag kan få skratta lite till!

Lina för hennes enorma livsglädje och kärlek till sina djur!

Artista för att hon är så omtänksam mot sina blogg vänner!

------------------------------------------------------------------------

Den andra har jag fått från Anne som värper först och kacklar sedan. =)Hon har gett följande motivering:

Humoristiska vardagsbetraktelser där inget kan tas för givet.

Nej just det. Man ska inte ta något för givet även om jag själv inte rår för det ibland. hehe Med humor försöker jag se livet även om det är svårt ibland och det är det jag försöker förmedla. Säger som på ovan award; denna vill jag skicka vidare till följande utan inbördes ordning:

Bokmalen för att hon delar med sig av sina fina fotografier och ger bra boktips!

CPmamman för att hon så kärleksfullt delar med sig av sin vardag med sin prinsessa!

Tindra den glimrande underbara för att trots hennes oro skriver hon med underfundig humor!

Ting (en annan sorts fe)för att hon blev besjungen i Melodifestivalen!

------------------------------------------------------------------------

Den tredje har jag fått av Annette den underbara glamorösa som önskar alla sin "arom". =)Säger återigen trots att det är tjatigt. Denna vill jag skicka vidare till följande utan inbördes ordning:

Tekla Maräng för hon att oss bjuder på ljuvliga sinnesintryck som får i alla fall mig att njuta och längta.

Paulas Pörte för att hon delar med sig av både det ena och andra som den finnkärring hon är! =)

Mamma Melissa för att hon skriver som en gudinna och får oss att le trots sorger och bekymmer.

MrsLi för att hon har fått sin blogg recenserad! Nä inte bara det utan för hon gör så att man känner sig som recesenten säger Välkommen!

Puh detta tog musten ur mig! Jisses sidan räcker ju inte till att skriva upp alla som jag vill ge en award upptäckte jag. Därför säger jag nu:

TILL ER ALLA SOM JAG INTE HAR RÄKNAT UPP. DESSA AWARDS ÄR TILL ER OCKSÅ. DET VAR BARA DET ATT SIDAN RÄCKER JU FÖR SJUTTON GUBBAR INTE TILL!

Här kommer den stora kramen!

God morgon!Vaknade sent som vanligt trots att huvudet lades på kudden före kl 23. Nu är det bråttom igen till jobbet. Till Er som lagt en kommentar hinner inte svara just nu. Svarar ikväll. Love You!2009-03-17

Vill bara...

gratulera Afrodite till sitt VG på hennes nyss avslutade kurs!

Lilla jag har fått en award......från underbara goa Afrodite. Jag blir så stolt och rörd över denna award. Tack så mycket!


Du får den direkt tillbaka vännen för att du är den du är! Skickar denna vidare till:

Tesstamente
Lallis
Sus

Ja det finns så många fler som jag skulle kunna räkna upp men nu är huvudet helt tomt och jag ska krypa ner i sängen.

Att det ska vara så svårt att bifoga något!


Har nu försökt bifoga en fil till en vän som mår dåligt. Men jag lyckas inte och inte hittar jag någon mejladress heller. Skit och pannkaka. Får göra som vanligt. Lägga ut det här och sedan be vännen hämta den hos mig.

Så detta är till dig Häxmamman.Aha äntligen har jag fått i mig något att äta!

Jag blev inte avskedad utan är fortfarande kvar och Afrodite - nä Il Divo rövade inte bort mig. De hade inte behövt röva bort mig. Jag hade följt med helt frivilligt. Åh underbara män med röster som berör. Suck, trån och suck igen. =)


Remedy fungerade bra med några snabba fixar bara. Som tur var hade vi Tord där så att han kunde fixa till de småfel som dök upp. Dagen rusade bara iväg och jag sprang som en liten tätting mellan skrivborden för att hjälpa mina kollegor. Men allt som allt det fungerade! Puh!


Vid halv 3 rörde jag mig hemåt för att snofsa upp mig inför kvällens evangemang. Var tvungen att lämna bilen till dottera så att hon och frende kunde hämta upp mig och P efter konserten. Så jag drog iväg vid halv 4 och kommer halvvägs till dottern när P ringde och påminde om att biljetterna ska med. Shit de låg hemma på köksbordet. Snabbt vända bilen och åka hem och hämta dem. Till slut satt vi på tåget kvart över 4. Det blev lite stressigt där men jag hann med tåget. hehe


Väl framme vid Globen skulle vi leta efter ett ställe att äta. Men det tänkte alla de tretusen (?) personerna som skulle på konserten också göra. Så vi sprang fram och tillbaka för att hitta ett ställe där man kunde få i sig en liten matbit. Till slut hittade vi plats och kunde sätta oss till bords. Vi åt en underbar middag med gott vin till, fläsknoisette med kantarellsås som jag tog och P tog fläsknoisette med bernaisesås, räkor och sparris. Vi tjattrade och fnissade och bara njöt. Som tur var, var konserten en halvtimme sen så vi kunde äta i någorlunda lugn takt. Väl framme vid entren så stog alla de andra 3000 där så det var en kö utan dess like. Men till slut kom vi in och letade rätt på våra platser.


Konserten var helt underbar och stämningen likaså. Jag satt och njöt och P satt och tjöt. Hon blev så himla berörd av Il Divo's stämmor så hon började tjuta. Tårarna bara rann ner för kinderna på henne. Ni som kommer ihåg så drömde jag ju om konsert med Il Divo och det hände en del tossiga saker. De slog inte inte in. Lika glad för det är jag. Utan konserten flöt utan några tossiga saker mer än då att P satt och tjöt och roade våra bänkgrannar. Visst jag kan erkänna att mina tårar rann också till och från. Speciellt när dessa gentlemän börjar sjunga: "Regresa a Mi." Ståpälsen kom när de sjöng "Desde El Dia Que Te Fuiste" och "Alleluja". Jisses vilken musikalisk resa vi togs på. Det enda tråkiga var att de hade inte på Storskärmstv hela tiden så man såg inte så bra. Men vad sjutton de hördes destomer. Jag ryser bara jag tänker på gårkvällen.


Nu till det tråkiga. Jag blev matgiftad. Blä har tillbringat natten och morgonen med att köra porslinsbussen. Nu börjar det kännas bättre och jag har lyckats få i mig lite te och knäckebröd. Är helt slut i kroppen. Det är tungt att köra porslinsbuss och dessutom att köra så långt. :( Fick ett gulligt litet sms från P imorse. "Va är du bakis?" Nä det är jag inte utan bara matförgiftad av en jävla svampsås som inte var rätt uppvärmd. Har försökt att hålla humöret upp med att lyssna på Il Divo och tänka tillbaka till gårkvällen. Har hjälpt lite! Men fy satan ingen mer resa med porslinsbussen vill jag göra på länge.


2009-03-16

Idag gäller det på många sätt!


Idag börjas det använda systemet Remedy som jag har slitit med så länge.

Har inte kunnat sova riktigt inatt. Har drömt mardrömmar om det ena

och det andra. Har säkert fått sparken tio gånger inatt. Om 10 min cirka

loggar den första in. Hu vill inte gå till jobbet! Men det är bara att bita i det

sura äpplet och ge sig iväg.
Idag får underbara Tindra sitt besked. Håller alla tummarna jag kan att

det är ett positivt besked.
Ikväll då ni ska jag avnjuta IL DIVO!!!!! För vi se om min dröm om dem

går helt i uppfyllelse. Hugaligen hoppas verkligen inte.
Nu måste jag hasta till jobbet för att kunna vara där när första loggar in.
Ha en så underbar dag ni kan därute!
Tindra tänker på dig!

2009-03-15

Åhh det doftar så gott!Jag är så himla nöjd. Jag har lyckats städa hela huset och det
på en dag och kväll. hehe Normalt brukar det ta 2 dagar
eftersom jag är så himla bra på att hitta ursäkter för
att smita undan. Men idag blev jag klar och nu blänker det
så att jag nästa blir förblindad. Nä lite överdrivet men det
är så det känns. Det luktar gott och sonen gick iväg och
köpte mig en belöning. En stor fet godispåse! Nyduschad,
skrubbad och insmörjd sitter jag här nu och njuter av mitt
dagsverk med dammsugaren, dammtrasan och svabben.


Imorgon kommer en dag som kommer att bli extra jobbig för en
vän! Jag har försökt kopiera in en bild som jag har gjort till
henne men lyckades inte. Lägger därför den här och hoppas
att Tindra du sköna orkar titta in här! Detta är till dig!

Nu ska jag nanna kudden!

Söndag och solen skiner men hemmet ser för djävligt ut!

När solen för en gångs skull är uppe och skiner så sitter man hemma i skiten. hehe Här måste städas och röjas så att jag, sonen och Caesar kan njuta av doften från ett nystädat hem. Skulle så gärna bara stänga dörren och gå ut med Caesar på lång promenad men det kan jag glömma för här måste verkligen städas. Har verkligen blundat tillräckligt länge. Så jag har satt på mig hucklet, tagit fram dammsugaren och tänker ta en vals, dammsugarvalsen. Sedan ska dammvippan fram och jag ska sjunga "Mamma är lik sin mamma". Därefter ska jag sätta på stereon på högsta volym och stäng ute alla vackra fåglars sång. Rulla ner persiennerna så att jag inte ser SOLEN.... Detta skulle jag ha gjort redan i förmiddags men inte kommit dit än. Men nu jäklar....

Nä det får vänta ett tag ska bara: skriva ett inlägg, svara på kommenterar, ringa en väninna, gå ut en sväng med Caesar! hehe


Ha en skön söndagseftermiddag!

Nu är det verkligen dags att...

nanna. Nu har C gått och vi har haft en underbar kväll och delar natten. Nu ska jag lägga mitt söta huvud mot kudden och sova länge imorgon.