2009-10-29

Har varit ute på en bloggrunda och tydligen....

...kvarstår problemen med att kommentera hos en del. Vissa bloggar går inte ens att öppna. Är det bara jag som har dessa problem eller?

Har fått frågan om vad jag ska flytta till och om jag ska flytta. Nja vet inte om det blir en flytt. Men har börjat kika på objekt som är mindre än mitt radhus. Jag och sonen delar på ett radhus bestående av 132kvm i 2 plan. Så radhuset är för stort för mig och sonen dessutom dyr i månadskostnad. Det var helt okej när dotera bodde hemma men när hon flyttade blev läget lite annorlunda. Så därför har jag nu funderat och funderat och bestämt mig för att ge mig ut på bostadsmarknaden igen. Än så länge är det inget tvång att flytta men vill gärna bestämma själv! Därav fotograferingen och förberedelser inför en ev flytt. Att jag bara behöver ringa mäklaren och säga att nu vill jag sälja.

Just nu väntar jag på en 3:a som ska säljas i ett gammal hus från 20-talet. Denna håller på att totalrenoveras just nu efter att hyresgästen innan flyttat ut. Saken är det att man har bildat en bostadsrättsförening men en del av de boende ville inte köpa loss sin lägenhet utan har hyrt. Nu har en av dem flyttat och då passar föreningen på att renovera upp lägenheten. När detta är klart ska jag få en förhandstitt och möjlighet att lägga ett bud.

Har en väninna som bor i huset bredvid och det är därför jag har fått nys om denna lägenhet. Det som tilltalar mig med dessa lägenheter är att de har behållit den gamla charmen i lägenheterna. Stuckaturen är kvar i taken och runt lampkroken i taken. De gamla golvtiljorna är kvar, kakelugnarna står kvar även om man inte kan elda i dem. Det är högt i taket och rummen är oftast bra planerade. Månadsavgifterna är lägre än min nuvarande och dessutom ligger husen centralt vilket gör att man har nära till kafeer och restauranger osv.

Dock finns det också lite nackdelar förstås. Husen ligger nära en kyrka som kyrkklockorna verkligen fungerar i. I husen ligger också träningslokal, pub, restaurang som har ljud som kan störa och människor som stör. Endast ett fåtal lägenheter har balkong men det finns ett bygglov på att bygga balkonger till en del andra lägenheter, som givetvis man får betala själva. En annan nackdel är staden jag bor i börjar bli alldeles för stökig och det har blivit väldigt mycket vardagsvåld runtom en. Har därför kikat i kranskommunerna och den stora staden men där är priserna alldeles för höga för min plånbok. Så jag får vackert hålla mig kvar i denna stad alternativt flytta till en annan del av Sverige. Men då kommer nästa problem, jobb! Det måste finnas jobb i den delen av Sverige och som jag kan få. Och så länge jag inte har något på gång får jag försöka se om mitt hus där jag bor.
Japp så nu vet ni varför jag har stökat och fotograferat mitt radhus och varför jag inte har varit ute så mycket på bloggen. Nu ska det bli skärpning på bloggandet och jag ska vara en duktig flicka! hehe I alla fall ikväll för jag har redan hunnit med ett inlägg denna kväll!

Avslutar med ett litet citat:

"Den som tror sig vara för obetydlig för att kunna påverka bör betänka hur det är att försöka somna när det finns en mygga i rummet."

Jag har blivit utmanad!

Nu var det länge sedan jag blev utmanad men nu har det hänt. Sköna Tekla Maräng har gett mig denna utmaning:

Utmana 5 personer och berätta för dem samt personen som utmanat dig. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn. Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar på samma bokstav som ditt, får du inte ge samma svar som hon/han har gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt namn som svar (förutom på fråga 1).


1. Vad heter du: Lena
2. Ett ord på fyra bokstäver: Lust
3. Flicknamn: Liselott
4. Pojknamn: Lars
5. Yrke: Logoped
6. Färg: Lila
7. Klädesplagg: Lovikavantar
8. Mat: Lasagne
9. Sak i badrummet: Lampa
10. Plats/ort: Leksand
11. En orsak att vara sen: Låsproblem
12. Något man skriker: Le för sjutton gubbar!
13. Film: Leva och låt dö!
14. Något man dricker: Ljummet te
15. Band: Lustans Lakejer
16. Djur: Lejon
17. Gatunamn: Lerstigen
18. Bil: Lada
19. Sång: Love me tender

Jag utmanar följande sköna bloggare: MirAnna, Afrodite, Vilsen, Inger Maryissa, Nastasia

Blir spännande och se vad ni kommer upp med!

2009-10-27

Nu är det inte måndag hela veckan längre utan tisdag!

Jisses vad det har snurrat på härhemma. Hela förra veckan var det ju förberedelser inför fotografering av hemmet. Fredag var jag ledig och tänkte att det är lugnt. Jag har hur mycket tid som helst innan fotografen kommer. Jo tjena, kl 14:45 var jag klar och kl 15 kom fotografen. Hann precis slänga i mig en paj innan det ringde på dörren. Själva fotograferingen trodde jag skulle ta en halvtimme men se där fick jag tji igen. Det tog en och halv timme. Var helt slut efteråt men var tvungen att stressa iväg och handla inför Heléns ankomst och även för middagen på lördagen. Men jag lyckades med även det, att handla innan Helén kom.Tjoho vilken härlig fredagkväll det blev. Helén var helt slut efter att ha tillbringat ett antal timmar på tåg, sedan ett par timmar i Storstaden för att sedan ta sig hem till mig. Jag efter en veckas stress för att få iordning hemma. Man kan inte klaga på att det blir tristess i vardagen inte. hehe

Här kommer några bilder ur hemmet.

Vad tycker ni? Tror ni det blir några intressenter ifall jag säljer?

Lördagen började med uppvaktning från Dotera och Frende med frukost och persenter. Fick parfym och kläder som Dotera hade köpt in. Sonen gav en fin blombukett på fredagen och väntade bara på att Dotera skulle lämna över presenterna. Sedan kom Mor och Far och uppvaktade på gott humör. Telefonen ringde, mejlen rasade in, facebook gratuleringar osv. Kvällen avslutades med middag tillsammans med mina vänner. Så stackars Helén blev inkastad i virrvarret direkt. hehe

Söndagen gick åt att återhämta sig från kalas, städning och stress veckan innan. Helén åkte vid halv 4 tiden och sedan var det bara soffan och Dan Browns "Den förlorade symbolen" som gällde. Kaffet, middagen, kvällsteét intogs i soffan i ryggläge. hehe...

Måndag var bara att överleva!!! Och nu ikväll, börjar livet återvända till det normala. Sonen ute och ränner medan Mor sitter i stugan och oroar sig. hehe

Är det fler än jag som har haft problem den senaste tiden med att försöka göra inlägg och dessutom kommentera hos andra? Jag har inte glömt bort er utan Blogspot kajkade tydligen ur så det gick inte att göra några inlägg. Blogg.se vägrade släppa in mig hos er för att lägga kommentarer. Därför har det varit så tyst här ifrån. Nu ska jag försöka få i mig något så magen slutar att skrika.