2010-07-30

Tänk vad regn kan ställa till med

Här satt man i sin egen tråkighet och bara önskade att något spännande skulle hända. Regnet vräkte ner och dammsugaren skrek i sitt hörn. Satt bara och väntade på att någon eller något skulle stoppa en från att ta en vals med dammsugaren. Och nog hände det grejor alltid. Grannen ringde och bjöd på lite grillat. Sonen var ute med hunden och kommer hem och säger: Mamma grannarna behöver nog lite hjälp. De har översvämning och behöver hjälp med att leda bort vattnet. Alltid redo som man säger inom scouterna. Sagt och gjort, på med regnjackan och stövlarna. Grabba en spade och ut för att hjälpa grannarna. Jisses, ska nog inte klaga något mer om att inget händer. 100 mm regn ställer till med mycket. Tack och lov inte hos mig men hos mina goda grannar. Tomterna var översvämmade och vattnet trängde in i husen. Så det var bara att ge sig ut och försöka stoppa vattnets framfart. Lite sent men ändock en liten hjälp att stoppa vattenflödet. Grävde med spade, händerna så att fingrarna blödde och skavsåren ökade. Ops glömde visst sätta på mig strumpor i regnstövlarna. Försökte komma ihåg vad min far sa var bra att stoppa väta. Mossa, sten, kottar, grästuvor och pinnar är en bra start. Byggde fördämningar som en riktig bäver. Stoppade det mesta av vattenflödet men lite för sent. Räddningstjänsten var hos grannarna och försökte pumpa undan vattnet men vattnet är envist och tränger in överallt. Dyngsur, hungrig och tvär, svor jag över vattnets framfart och tänkte i mitt stilla sinne. En vals med dammsugaren är nog inte så dumt ändå. Jag sitter nu torr och varm i mitt lilla hus medans grannarna pumpar vatten och svär över regnet. Men fortsätter det att regna så sitter jag nog inte så torr i mitt hus länge till.

Så min kväll har bestått i att bygga fördämningar, grilla med grannen vilket inte var så tråkigt. Ut igen och försöka hjälpa till så gott man kan. In till grannen igen, dricka lite rödtjut för att värma sin frusna kropp. Spela lite kort, vinner förstås. Hem igen och kolla om vattnet har börjat tränga in hos mig också. Peppar, peppar, ta i trä, än så länge inget vatten hos mig. Tomten står utan vatten men grannarnas tomter är översvämmade. Vattnet flödar utanför och bygger på översvämningarna hos grannarna. Grannarna får pumpa vatten både utomhus som inomhus. Hmm en vals med dammsugaren ter sig inte så dumt ändå så här efteråt.

Nu får det räcka med regnet. Har faxat en beställning högre upp och bett om lagning av vattenläckaget. Än så länge verkar inte beställningen gått igenom. Det läcker fortfarande och det kommer vatten uppifrån. Hoppas och tror att grannarna nu har fått så att det räcker och att beställningar faller väl in. Så mycket mer kan jag inte göra just nu utan nu är det dags att lägga sitt huvud mot en kall kudde och försöka vila ut till imorgon. Då ska jag nog ta den där valsen i alla fall.

2010-07-29

Vad händer här då?

Tittar ut genom köksfönstret och vad ser man där? Genomgrå himmel som släpper en massa vått. Tittar jag lite ner mot höger ser jag rakt in i nya grannens kök. Vilken vy är att föredra? Alternativen är ju inte så trevliga någon av dem. :( Det har nu regnat konstant med olika styrkor sedan inatt. Vet att detta är behövligt för naturen men vad fasiken kan det inte vara en kompremiss. Regn på nätterna och strålande sol på dagarna. Det är ju det optimala både för naturen och mig. Så hör min bön: REGN PÅ NÄTTERNA OCH SOLSKEN PÅ DAGARNA!

Idag fick jag som vissa andra oväntat besök. Dotera och freunde kom på en kopp kaffe. Det var ett trevligt avbrott för jag hade just bestämt mig för att ta en vals med dammsugaren. Puh det slapp jag! Nu sitter jag här och funderar igen på att ta en vals men hoppas på något trevligt avbrott istället. Tamtamtam händ något då. Hallå dörrklocka ring eller telefon ring..... Får väl blaja på lite och se vad som händer....

Igår var jag och grannen i huvudstaden och tog båtturen "Under Stockholms broar". Det var ett helt nytt sätt att se Stockholm på. Vilken underbar huvudstad vi egentligen har. Mycket vatten, många fina öar och en grönska som är stadens lungor och som det sjungs på Skansen - en blandning mellan sött och salt. Turen tog ungefär 2 timmar och under denna tid hade vi perfekt väder. Inte för varmt och inte för soligt. Tyvärr glömde jag kameran hemma och att försöka fota med mobilen funkar inte så bra. Senare på kvällen blev det grillad fläskfilé med god sallad till. Så nu har jag löst in en av mina vinster hos grannen. hehe Nu ska det bara planeras in när resterande vinster kan lösas in. :-)

Japp väntar man bara tillräckligt länge så händer något. Är man smart eller är man? Jag skjuter på valsen och grillar med grannen istället. Vad sjutton gör lite regn när man kan grilla med grannen istället för att valsa omkring med dammsugaren. Tur att han har tak på altanen så att vi slipper stå med paraply. Helt plötsligt ser det lite ljusare ut igen trots hällregn. hehe

Nu vänner på andra sidan glaset måste jag förbereda inför grillningen! Ciao! Här är inga sura miner inte!!

2010-07-27

Sommar, sommar, sommar!

Så är semestern här och jag njuter fullt ut. Startade upp semestern med att grilla med grannen och vänner. Härligt med grilloset hängandes över nejden, solen långsamt går ner, glasen är fyllda till randen med något gott att dricka. Köttet puttrar och fräser, myggorna surrar runt om, grönsakerna svettas och glasen klirrar. Magen börjar långsamt vakna och ge ifrån sig ett skrik: Hungrig, nu, hit med köttet, potatisen, grönsakerna, skit i drickat. Jag vill ha maaaaat nuuuu! Tids nog kommer mat, nu är det dricka som gäller, svarar Hjärnan! Handen lyfter ett glas långsamt mot munnen och hjärnan skriker. MMM gottigott. Drycken rinner långsamt ner för strupen och landar till slut i magen. Ahhh, det var gott. Törsten är släckt och det börjar vattnas i munnen när köttet lyfts från grillen. Hjärtat börjar flämta och plötsligt bubblar det upp ett skratt. Lyckan brakar igenom allt och man bara känner: Japp det här är livet, grillning, vänner och sommar!

Har nu haft en veckas semester, eller ja nästan en vecka, eftersom jag även har varit uppkopplad mot mitt gamla jobb och försökt hjälpa till. Tyvärr så fick Sameer och hans team alldeles för liten tid här i Sverige att lära upp sig på det vi har gjort. Det visar sig nu när jag har slutat och semestrarna har börjat. Det är mycket som inte fungerar pga för lite upplärningstid och det straffar sig nu. Så därför har jag försökt hjälpa till och stötta lite för att få igång processerna, arbetssätten osv. Men nu är det slut med det. Här ska det nu tagas fullständig semester och jag ska bara njuta.

Har faktiskt också hunnit med en tur till Leksand och Helen och familjen. Var där i helgen och njöt för fulla drag. Sonen och jag tog bilen i torsdags och åkte hem i söndags. Tänk så konstigt egentligen, när jag kommer dit så känns det bara så skönt och som att jag alltid har varit där. Jag kopplar av och bara njuter av familjens sällskap. Vi pratar, fnittrar och gör en massa tokiga saker tillsammans. Till och med sonen njuter att vara där för då kan han retas med tjejerna. :) Tiden går bara för fort när man är där. Vips är det dags att dra hemåt igen och då slår saknaden till direkt. Familjen vi älskar er och saknar er!

Från det ena till det andra. Eftersom jag har lagt ut en bild på mig i sari på FB så kan jag lika gärna göra det här också. Här kommer jag i sari plus bilder på hur mina händer såg ut efter mindimålning. Så mina vänner nu vet ni hur jag såg ut när jag var i Indien. :)