2010-06-15

Planering planering panna i djupa veck!

Hur mycket man än planerar blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Har nu i flera dagar sagt att jag måste börja planera inför Indien resan och framförallt börja packa. Har jag gjort det? Nä inte det minsta. Det är liksom så overkligt att jag har inte fattat att det är dags snart. Det var först idag som jag fick en aha-upplevelse. Shit banan, det är ju på lördag jag åker och resväskan står fortfarande tom. Så nu är det bråda dagar med att planera för sonen, inköp av lite nytt och fräsht att ha på sig, fixa annat behövligt som ska tas med, tvätta osv. Som tur är, är det viktigaste fixat, visumet och vaccinationerna. Resten löser sig säkert. Har jag glömt något får jag väl köpa det på plats. Har nog aldrig varit så lugn innan en sådan här lång resa som jag är just nu. Har levat efter devicen, det löser sig alltid, hela vägen. Men det är snart dags och väskan packar ju inte sig själv. Inte heller tvätten tvättar sig själv. Fasiken nu måste jag verkligen ta mig i kragen och fixa resten också. För inte tog jag mig i kragen ikväll heller. Nä jag drog ut till dotera och freunde för en trevlig liten middag istället. Kändes betydligt mycket skönare än att packa. Men det blir ju surt imorgon istället. Så nu har pannan veckats ännu mera och rynkorna har fördjupats. Håret har bleknat och de söta små svarta ringarna under ögonen har blivit HUR STORA SOM HELST. Så från och med imorgon så ska jag banne mig börja. Det är i alla fall ambitionen just här och nu. Imorgon är ju än annan dag som alla vet. hehe

Dock har jag förbjudit mig själv att göra några som helst bloggbesök, facebook tittande, inlägg osv från och med nu. Så nu kommer det vara lite tyst och tomt på bloggen. Ska dock försöka komma in någon kväll under resan och skriva lite granna från Indien. Kanske även lyckas få in lite foton. Men om inte så kommer garanterat säkert världens längsta blogginlägg när jag är tillbaka.

Därför alla ni på andra sidan skärmen, får jag önska er en riktigt glad midsommar med sol och värme, kanske lite snaps och sill också. Kanske kommer några av er också påbörja er semester, så då önskar jag er en trevlig semester. Vi synes och höres om inte tidigare så senast om två och halv vecka!


GLAD MIDSOMMAR ALLIHOPA!

PS. B hinner inte ringa eftersom jag har skjutit på allt. DS

2010-06-14

Måndag eftermiddag och snart bär det av till Indien!

Fattar fortfarande inte vad som händer med tiden. Dagar och kvällar flyter ihop. Ena dagen är det måndag och vips så är det fredag igen. Tyvärr försvinner helgerna också lika fort. Idag har kroppen sagt ifrån och jag är hemma för tarmvred. Nedrans vad ont det har gjort. Nu börjar det stilla sig lite och jag har äntligen lyckats äta något milt för magen.

Vad har då hänt sedan senaste inlägget? Ja, jobb på nya jobbet och jobb på det gamla. Har jobbat dubbla pass för att försöka få ihop det hela. Dock har jag även lyckats klämma in en liten tripp för de som jag lär upp. Jag och en kollega tog med Sameer och Preeti till det berömda Taxinge Slott för att frossa i deras kakbord. Sedan tog vi en middag på Doteras restaurang. Här kommer lite bilder från vår eftermiddag.


Här förbereder sig Preeti för att doppa tårma i vattnet!


Och så stog hon då äntligen i svenskt vatten!Sameer var mer sugen på att skjuta kanon!

De var alldeles saliga när de fick vandra omkring runt och i Taxinge Slott. Intrycken var många och de kunde inte för sitt liv förstå hur vi svenskar kan klaga så mycket. Vi har en vacker natur, vatten runt om oss, vi har bra väder (enligt dem som har varmt, soligt och nästan aldrig mulet). Rent och snyggt, ingen luftförorening att tala om, inga dagliga rapporter om terrordåd och mord. Folk är oftast väldigt artiga och trevliga. Hygieniskt och sällan några problem med matförgiftningar, gulsot osv. Så vad gnäller ni för? är deras ständiga fråga. Njut istället av det ni har, för inget är som Sverige. Efter att ha spenderat så mycket tid med dem alla så börjar jag faktiskt bli böjd till att hålla med dem. Vi borde njuta mer av vårt Sverige och dessutom vara stolta över vårt land och folk. Visst har vi problem men inget kommer i närheten av det som indierna har i sitt land. Vi retar oss mycket på småsaker, gnäller om väder och vind, vi tjatar och gnatar om hur illa det är i Sverige. Vi svenskar har blivit hemmablinda. Vi ser bara det dåliga och inte de bra sakerna. Vi ser inte den frihet vi har och framförallt vi har glömt bort att njuta av alla de fördelar vi har! Så alla på andra sidan skärmen. Ut och njut av vårt vackra Sverige.För sommaren är kort - som Thomas Ledin sjunger!