2009-05-23

Min dator har fått spunk!

Nedrans förbenade idiotiska dator. Har nu kämpat med min kära dator i flera dagar för att kunna gå in och lägga ett inlägg. Men se det vill inte kära datorn. Idag fick jag äntligen till det så att jag kan göra ett inlägg. mutter mutter mutter knorr knorr!

Så nu kan jag skriva! Puh!

Halloj alla goa vänner! Jag lever och har inte glömt bort att göra inlägg utan som ni ser ovan, min dator har strejkat! Tack för alla goa kommentarer. Tassar in hos er vartefter och skriver något klokt. hehe

Vad har jag då gjort när jag inte har slagits med datorn? Som vanligt arbete, sova, äta och pyssla i trädgården. Nu börjar man skönja en trädgård och pricken över i:et kom igår. Min altan är klar! Jabadabadoooooooooo!

Min kompis R kom i onsdagskväll med allt virke och då började hungern efter altanen gro ordentligt. Torsdagen gick åt att handla, ta dammsugar- och svabbvalsen, plocka undan ute samt att ta bilder på hur det såg ut innan altanen kom på plats. Här kommer ett par bilder på före och innan:Ena sidan av "uteplatsen"!

..och den andra sidan!Nu ska ni få se hur det ser ut nu!!!!!!!!!!!!

Blev det bra eller blev det bra??När jag ändå är i farten ska ni få en bild på grannes hund Tyra!

2009-05-19

Vart tog tisdagen vägen?

Vettisjutton vad som hände med denna dag och kväll. Helt plötsligt har klockan igen passerat 23 och man har inte nannat kudden ännu.

Dagen stack iväg utan att lämna något spår och kvällen fortsatte med att köra i 200. Hinner inte riktigt med men samtidigt vad gör det? Har iallafall hunnit med att gratulera M på födelsedagen, käkat tacos och fikat. Sjungit med sin ljuva stämma "Ja må du leva" och sitta med hjärtat i halsgropen när sonen är ute och övningskör moppe. Puh! Nu ska jag bara försöka hinna med att lägga huvudet på kudden innan vi träder in på ny dag.

Så jag avslutar detta inlägg med en skönsjungande gosse som heter Andrew Johnston - Tears in heaven!

2009-05-18

Måndagkväll i regnet som smattrar mot fönstren!

Idag har det regnat i stort sett hela dagen. Lite skönt måste jag säga. Man kastar en blick ut genom fönstret på jobbet och känner att det är helt okej med regn. Det gör att det är enklare att vara på jobbet än när det strålar en sol från klarblå himmel. Dessutom slipper man dra fram vattenslangen och vattna. Naturen får sin rotblöta ändå och pollenallergikerna får en fridag.

Idag har jag faktiskt haft en liten ta-hand-om-mig-dag. Började morgonen med att prata friskvård men C på jobbet. Skönt att prata med någon om sin arbetssituation samt kolla lite tryck och puls. Allt var bra. Det känns skönt! Sedan var det jobb, jobb och åter jobb fram till kl 16 då var det dags för nästa. En skön och genomknådande massage i 45 min. Helt underbart när man får loss lite knutar efter helgens trädgårdsslit.

Så nu sitter jag här snart kl 8 och är mätt och belåten och lite trött faktiskt. Ikväll ska denna dam försöka komma i säng tidigt. Fick faktiskt lite bastning från C pga för få sovtimmar. Så nu ska jag börja skärpa mig och inte vara uppe till 24.

Hoppas att ni alla på andra sidan skärmen har haft en skön dag.

2009-05-17

Söndag kväll och kroppen är trött men huvudet piggt!Så har ännu en härlig försommardag förflutit med all dess grönskande kraft och doft. Tänk vad underbart det är när det är precis så där ljusgrönt och dofterna de underbara börjar flyga runt i luften. Fåglarna kvittrar och människor omkring dig ler. Mmm den ljuva blomstertiden är nu här med allt vad det innebär. Grilldoften sprider sig genom kvarteren. Myggorna börjar komma och myggbetten klia. Humlor, getingar, bin och alla flugfän börjar sin sommardans ute. Barnens skratt ekar genom gårdarna och hundarnas ystra skall skär igenom luften. Solen skiner med sitt vackra ljus genom nygrönskande träd så att spindelnäten glittrar i regnbågens alla färger. Ja säga vad man vill men denna tid är så underbar. Den bär hopp om nytt liv och löften om en varmare tid.

Nu börjar man kunna skönja vattnets blänk vid en soldränkt strand. En iskall öl i handen eller varför inte en läskande Sangria. Åh sommar den ljuva sommaren kommer med stora steg.

Dessa tankar har surrat runt i mitt huvud idag när jag har slitit i mitt anletes svett i trädgården den lilla. Tänk så mycket en dag i solen, krälandes på knä med svetten droppande från pannan kan göra för själen. Idag har jag för första gången i år känt den där riktiga sommardoften av nyklippt gräs. Tidigare när gräset har klippts har det mest luktat gammalt hö. Men idag så kom den där sköna, gröna, mustiga doften från ett nyklippta gräs. Nu luktar inte jorden illa när man krafsar i den utan det luktar verkligen jord. Så nu kan man nog säga att här hos mig har försommaren kommit och det går med raska steg emot sommaren.

Imorgon börjar en ny vecka som dessutom för mig innebär bara 3 arbetsdagar. Tjolahopp tjolahej så skönt det känns! Dessutom stundar tiden för att få till en till skönhet i trädgården. Mitt trädäck, där jag ska ligga och njuta av en iordningsställd trädgård och en strålande sol. Där jag ska grilla med grannar, vänner och familj. Där jag tar mitt morgonkaffe riskfritt utan skvätt och vingel. Äntligen stundar tiden för att bygga det. R kommer och bygger upp trädäcket åt mig under helgen som stundar så förhoppningsvis blir det invigningsgrillning på lördagen eller söndagen. Själv ska jag gå runt och se upptagen ut med en hammare och spik i handen. Kanske försöka att spika i en spik eller två fast förresten man skruvar väl inte spikar. Äh skit samma bara det blir bra och klart. Tror nog att R hellre vill köra själv än att ha mig hängandes runt och förstöra. hehe

Nä nu ni vänner måste jag sluta för det är dags att tvaga sig och krypa ner i sängen.

Söndag och solen skiner!

Har en helt egen dag idag. Sonen har åkt iväg med kompisar till stora stadens nöjespark. Ska som vanligt fixa på tomten och kanske sitta och slappa lite i solen. Möjligen också anstränga mig med att grilla en bit och ta en glas rött i försommaren. Andas in försommarens alla olika dofter, njuta av att det nu grönskas överallt i buskar och snår. Har en granne som har en jasmin och den doftar gudomligt gott. Snart kommmer även doften av nyutsprungna syrener. Själv har jag arbetat som en galning för att kunna få bort syrenhäcken mellan mig och grannarna. Men det är stört omöjligt att utrota dessa när de väl har rotat sig. De är vackra men jag vill hellre ha ett plank emellan oss så att man kan tassa ut utan att grannarna ser en. Så det har vi gjort förutom en granne som ville ha kvar syrenhäcken. På min sida är de bortplockade men på deras sida icke och hur stor är chansen att dessa växer upp hos mig igen. Superstor!!!!!!! Men får jag väl på trädäcket över marktäckningen så ska det nog gå.

Jag har en tomt som är så misskött så det har tagit mig 2 år att få iorndning någorlunda. I år körs det stenhårt i och med att jag har fått en granne som också vill få iordning på sin sida. Så vi sliter tillsammans i trädgården och tar ett parti backgammon emellanåt. För min granne är inte den mest uthållige. Han är lite lik grannen till Beck. Så fort man öppnar sin altandörr hörs ett:


- Halloj grannen vill du komma över på en stänkare! hehe

Sonen hans hjälper till om jag frågor. Min son har inte lyft ett finger för att få iordning. Men då får han istället ta invändigt istället. Någon rättvisa ska det vara.


Gårdagen bara flög iväg. Påtade i trädgården, spelade backgammon med grannen, långpromenad med Caesar och sedan en sista glutt på omröstningen i Eurosongcontest. Lite tråkigt när det inte är något spännande med poängen. Men Europa har vält sin guldgosse detta år. Kul för honom att favorittrycket höll. Vilken dag idag det är för Norge, Nationaldagen samt vinst i Eurosongcontest. Grattis Norge!


Nähä det här duger inte. Nu måste jag ut och fixa trädgård! Ha en underbar försommardag på er!