2009-12-19

Lördag och alla julklappar inhandlade!

Tjoho, alla julklappar är inhandlade, armbågarna gul och blå, huvudet värker och benen svackar. Idag har det varit den stora julshoppardagen bland alla andra som är sent ute. Att hitta en parkeringsruta tog 40 min. Här talar vi om tålamod, folk, tålamod. Inte en enda svordom kom över mina läppar utan jag bara coolt gled omkring i bilen med väninnan M och letade parkeringsficka. Till slut fann vi en där en annan bil höll på att lämna. Ställer mig snällt och blinkar. Tålmodig som få och småpratar med M. Helt plötsligt ligger en bil bakom och tutar som den värsta bildåren. Då brast det och ett antal svordomar kom över mina läppar. Jag öppnade bildörren för att snällt och beskedligt tala om för bilen bakom att om ni inte har sett så väntar jag på parkeringsfickan. Blinkers är på och tålamodet på topp.... M tar försynt tag i min ärm och säger: Hmm vad är du på väg då? Snart har de kört ut och det vore ju bra om vi kunde parkera. Så snäll och go som jag är stänger jag bildörren och avvaktar ledig ruta. Till slut lyckades vi komma in i parkeringsfickan och båda pustade ut. Nu kommer bara nästa nöt att knäcka. Armbågas med resterande av Sveriges befolkning som bestämt sig för att julshoppa idag.
Bilen som tutade drog fort som attan iväg när vi till slut parkerade bilen. Synd!

Vi knattade in i den stora gallerian och började bana vår väg till alla julklapparna. Ops förlåt såg inte att du var där. Nämen förlåt för att du hade din fot under min. Osch det var inte meningen att du gick där. Trångt närå fanns fortfarande plats för armbågning. hehe Efter nästan 3 timmars shopping och en lååååååååååång kaffepaus var allt klart. Ut till bilen knöka in påsarna, i med nyckeln och starta bilen. Köra ur garaget och ut på the Highway. Vad skådar våra ögon. Nej skit banan det är ju för fanken snöstorm med blixthalka som följd. Hej och hå vad det gick. Lite sladd hit och en sladd dit men ingen ner i diket. Nämen vad sjutton tog sikten vägen? Endast en enda vit tjock vägg framför bilen och helljuset lyckades inte gå igenom. Vilken pärs det är att julshoppa mitt i vintern. Tror jag kommer att julshoppa mitt i sommaren istället hädanefter.

Nu återstår slaktning av grisen för att få korv, skinka, prinskorv och köttfärs. Sedan ut i landet och harva lite potatis och kål. Jaga hönorna så att de ger ifrån sig sina ägg, sticka ner till havet och fixa lite räkor och sill. Hmm nu ska vi se, söndag kan vi slakta grisen. Måndag sticker vi till havet. Tisdag jagar vi hönorna och onsdag hugga granen och harva i landet. Torsdag.... visst fasen det är ju då julafton är. Ops I did it again! Glömde ju att jag måste jobba. Sjutton hur löser vi detta nu då. Ah jag vet! Mamma Scan kan du leverera lite prinskorv, färdiggjord julskinka, köttbullar? Ja jag vill ha detta levererat tills på onsdag. Åh tack You made my day!

Hallå Björn kan du fixa lite sill till mig? Vad då sjunger bara Mamma Mia. Men hallå vaddå är det inte ABBA jag kommit till? Jamen då så, hit med sillen. Okej en liten check på listan vad som återstår. Okej ägg, gran, potatis, kål, räkor. Räkorna rycker så då återstår bara lite grann.

Hmm host blink blink kurr kurr Pappsen, jag har tänkt lite på julaftonen. Skulle vi inte kunna köra ja typ ett knytis? Vad bra, ni skulle kunna ta med potatis, helst redan färdig, ägg, kål och sedan skulle väl du kunna lämpa av en gran den 23:e? Blink blink kurr kurr.... Så check fasiken vad bra jag är. Allt är klart inför julaftonen men vänta lite. Ja just det, fasiken, städning och julpyntning återstår. Hmm hur löser jag det här då?

Sonen nu är det dags att träna inför 9:ans bal. Vaddå för tidigt. Bättre att vara ute i god tid än att misslyckas. Okej bra, du vet den där bruna saken den kan lära dig hur en vals går och hur du ska föra utan att stöta i saker. Ja just det dammsugare heter det. Vaddå, det är ju ett skitbra redskap att träna dans med. Sedan kan du ta den där röda och blåa saken och föra försiktigt fram över golvet. En kvinna förstår du ska styras med en lätt hand. Vaddå vad ska jag göra. Jag ska julpynta förstås! Kling listan färdig och allt fixat inför jul.

Det är inte så dumt med jul i alla fall!

Midvinternatten är mörk och kall...

Satan i gatan vad kallt det är just nu, -15 grader. Brr hit med värme och sol fast inte innan julaftonen. Snälla tomten jag vill ha sol och värme. Kan du ge mig det?

Ikväll har jag och Sonen sagt adjö till Indierna Deep och Gopesh. De var lyckliga för de har fått uppleva både snö och kyla. Fast de var väldigt tacksamma att de fick åka hem och det bara efter en dags kyla. hehe Nä det var nog snarare så att de längtade efter sina familjer, fru och flickvän. De åkte hemifrån oss mätta och belåtna med julklappar i handen. De fick smaka både whiskey och konjak samt svartvinbärsbrännvin. hehe Lite lulliga och ostadiga på fötterna satte de sig i en taxi och åkte till lägenheten för att packa. De var samtidigt lite ledsna att lämna Sverige som har så frisk luft, snö och kyla, trevliga svenskar som Sonen och jag. Där har både jag och Sonen fått vänner för livet, tror jag. Så nu är vi bjudna på både bröllop och besök hos dem. Deep ska gifta sig och bjöd oss till hans bröllop, april 2012. Snacka om framförhållning. Kanske tar vi en liten semestertripp ner till dem och hälsar på så de får visa sitt land och sina seder. Ja mycket har man fått uppleva med dessa herrar. Tänk att man finna två vänner så där bara och dessutom i några som vi absolut inte vill ha på jobbet. De är där för att ta över våra jobb och vi kommer att bli arbetslösa. Men det svårt att inte tycka om dem för de är otroligt snälla och artiga.

Sonen fann dem också som vänner trots åldersskillnaden och språket. Fasiken han börjar verkligen få sväng på engelskan. Ibland slår han till och med morsan på uttryck och ord. Hmm illa illa!

Nu ska denna dam lägga sitt trötta huvudet på en varm och skön kudde för att få sin skönhetssömn. Imorgon bär det iväg för julklappshandling, julmatsinhandling tillsammans med M. Så tills vi hörs igen!

Var försiktiga därute!!


Pst Gumzan studera inte för hårt! Tänk på att njuta också!!!DS

2009-12-17

Vintern lägger sitt täcke över vårt avlånga land...

Nu har verkligen Kung Bore visat vad han går för. Idag har det blåst nordanvindar och snöat samtidigt. Snön har yrt både från mark och tak. Säga vad man vill. Men sitter man inne och tittar ut så ser världen bättre ut nu än för en vecka sedan. Den är vit, ljus och det är vackert utanför våra fönster. På tomten ser man kanske spår efter nissarna som tassar omkring och letar ingång till tomten.

Tänk just nu ser världen ut som den gjorde när jag var liten. Höga snövallar, yrande snö och den lockar till snöänglar och snöbollskring. Jag kommer inte ihåg en endaste vinter som var snöfattig när jag var liten. Kommer ni ihåg det? Det jag kommer mest ihåg är när vi bodde i Hudiksvall och Far fixade av all snö tillsammans med grannen en pulkabacke från garagetaket. Byggde en trappa upp av hårt packad snö så att vi barn kunde klättra upp med våra pulkor för att sedan svischa ner från taket. Vi byggde snögrottor under all snö med små gångar emellan våra grottor och alla vi barn var ute hela dagarna och kvällarna. Aldrig satt vi inne oavsett väder. Titt som tätt fick Far gräva upp mig ur snön eftersom jag bara var en tvärhand hög. Fnissande stog jag och väntande på att Far skulle gräva fram mig. Far fnissade då sannerligen inte. hehe Jag undrar när känslan av lycka försvann när snön faller? Kan inte förnimma mig om någon speciell ålder där den försvann. Plötsligt var den bara borta.

Men nu ikväll kan jag känna lite av den glädje när jag tittar ut genom fönstret och ser all snö. Dock har jag inte hört ett enda stimmande barn sedan jag kom hem från jobbet. Inga skratt ekandes mellan gårdarna. Endast pustande och stånkande vuxna som skottar och svär. Plogbilens blinkande och skrapande ljud. Så vart har barnen tagit vägen?? Vart har glädjen över snön tagit vägen? Förväntande barnaögon som tittar ut genom fönstret och ser stora snöflingor falla. Vart är pulkorna, kälkarna och snögubbarna? Vart har vinterns förtrollande värld tagit vägen?

2009-12-16

Snön yr utanför mitt fönster!

Nu har Kung Bore verkligen satt sitt avtryck hos oss. Snön yr och vinden viner utanför. Mysigt att titta ut men fasiken inte så skönt när man väl sticker ut näsan. Dock är det vackert ute och några har satt upp ljusslingor som gnistrar i snön. Trots detta har jag fortfarande inte fått julkänslan i kroppen. Fasiken det är bara ett par dagar kvar till julafton och jag har ännu inte kommit iväg och handlat in julklapparna. Julskinkan har rymt för den ledsnade att vänta på att få komma in i den varma ugnen. Prinskorvarna skruttade iväg över till grannen och köttbullarna rullade ner i Caesars mage. Så nu får man börja om igen. hehe

Indierna har frusit som attan denna dag precis som vi andra. Men för dem är det ju lite värre. Hemma har de omkring 16-20 grader varmt och saknaden börjar slita i kroppen på dem. Snart får de åka hem en kort stund för att sedan komma tillbaka efter årsskiftet. Här kommer några glada bilder på dem i snöyran. Dock inte i gummistövlar som herr Björne önskade. hehe

Bilden är inte så bra eftersom den är tagen med mobilen. Men den visar i alla fall deras fascinering av snön eftersom de ställer upp på ett sådant kort.Har inget nytt att förtälja på bostadsfronten. Mäklaren har inte ringt tillbaka så det är väl bara att lägga ner tanken inför flytt till vårkanten i malpåsen. Synd, för den var superduber fin och lagom stor för mig och Sonen.

Nu ska jag ut och vandra i snöyran och kyla ner stackars Caesars kul... Det kan han behöva för att han är inte riktigt sig själv just nu. Ligger och sover nu men när natten kommer ligger han och gnyr, snyftar och ylar. Så sömnen har varit obefintlig dessa tre nätter som varit. Typ 8 timmar eller något sådant. Så ögonen kippar och munen har fastnat i ett läge, gäspning.

Så mina vänner på andra sidan skärmen. Sov gott och ha en bra torsdag!

2009-12-15

Vintern har kommit med buller och bång!

Hej och hå så slädarna går. Här har vi nu haft snöfall sedan gårdagen och det verkar inte ha gett upp ännu. Snön ligger djup i skog och mark men på gatorna omkring susar plogarna omkring. Tyvärr försvinner lite av det vackra pga saltningen som gör att bilarna skitar ner den vackra vita snön. Nu får vi hoppas att detta ligger kvar till julaftonen så att vi äntligen kan få en vit jul.

Några som är helt fascinerade av snön är våra kära Indier. Detta är något som de kan ta med sig hem och berätta att: Visst är det så att Sverige har snö. Men inte några isbjörnar som går på gatorna. Kameran går flitigt nu kan jag säga. Det ska fotograferas hela tiden. Speciellt när snön yr och de fnittrandes försöker skyla sina öron och näsborrar. hehe En mycket roande situation. Dock tycker de att det är en nackdel med snön och det är att den är våt. De blir blöta om fötterna eftersom de inte har några rejäla vinterkängor att sätta på sig utan endast ett par lågskor. Så de har anammat en ny policy. Vart de än ska så är det taxi som gäller. Även om det bara rör sig om en promenad på 5 minuter. Men jag förstår dem. De har bara ett par skor med sig och blir de våta om fötterna har de inget att byta mot. Så när de kommer tillbaka efter nyår ska jag skjutsa iväg dem så att de kan köpa sig ett par rejäla vinterkängor.

Något jag har fått med mig av Gopesh, Deep och Savro är den fascination och förtjusning de visar inför alla nya situationer, saker och människor. De ser på Sverige med helt andra ögon än vad en annan gör. Så en liten dish i huvudet har jag fått av dem för att jag inte ser det vackra och fascinerade runt mig. Och visst har de rätt. Sverige är vackert i alla dess skruder. Våren med sin nygrönska och uppvaknande. Sommaren med värme, mygg och bad. Hösten i sin färggranna skrud och vintern med sina olika ansikten. Grått, disigt, regnet, mörkt men mysigt när man tänder upp antingen en brasa i sin kamin eller blockljus som sprider sitt svajande ljus över väggar och tak. Snön med sin vita glans och yviga dans över våra nejder. Snön som lyser upp mitt i det mörka och leder tomtefar rätt. Ja så nog har vi det vackert i Sverige. Så när det är trafikstockning försöker jag intala mig själv att vi har det bra och vackert i Sverige. Hjälper det? Nä, jag svär lika förbannat. Ops där slank en svordom ur mig. ;o)

Uppdatering på lägenhetsfronten: jag har nu backat och sagt att jag inte har råd. Kontring var då vad för summa jag har råd med vilket innebär att jag återigen fick lägga ett bud. Så jag gick ner 50 000 kr till för det är det jag behöver för att fräscha upp och fixa till resterande i lägenheten. Så nu återstår det att se om tomten tycker att jag och Christoffer är värda denna lägenhet eller inte. Tänkte visa upp den lite nu så får jag höra vad ni tycker.
Köket
Vardagsrummet


Så nu har jag lytt gumzan Afrodite och skrivet idag igen. Men gumzan det blev ju ett lika långt inlägg i alla fall. hehe......

2009-12-14

Måndagkväll med huvudbry!

Helgen har rusat iväg trots att jag var ledig i fredags för att julstäda och julshoppa. Kom jag iväg på julshoppning. Nä utan jag fastnade inne i vårt förråd och röjde ur det rejält. Så någon julstädning blev det inte heller ifredags utan jag fortsatte under lördagen och söndagen.

Lördagkvällen tillbringades i goda vänners med god mat och glada skålar. Lite kortspel på det samt lite mer skålning. Var väl hemma vid 2.30 på söndagsmorgonen. Upp och fortsätta städa inför besök på kvällen. Vi, jag och sonen, tog hand om våra kära Indier under söndagen. 3 mycket försynta herrar från olika delar av Indien. Var på Ica Maxi och handlade i 3,5 timmar. Jag har nog aldrig skrattat så mycket inne i en mataffär som jag gjorde då. Indierna var runt högt och lågt i affären. Stora ögon, en massa åh ah osv. Precis som att släppa in ett litet barn i en jättestor leksaksaffär. Något som de var helt galna i var choklad i alla dess former, smaker och förpackningar. Likaså knäckebröd, kaviar, ostbågar, tomtar. Det fotograferades och poserades vid alla möjliga hyllor och stånd. Fick stå modell på många av korten. Kan ju säga att bilen var fullastad av inte bara oss utan av en massa kassar också när vi åkte från Ica Maxi. Frågan är bara hur de ska få hem allt helt till Indien.

På kvällen bjöd sonen och jag på middag hemma hos oss. Middagen var helt vegetarisk eftersom Gopesh är vegetarian. Vad de åt, smaskade och drack öl. Första gången som denna dam lagar hel vegetarisk måltid och den gick åt som smör i solsken. Kul att den föll dem i smaken. De var i och för sig väldigt försiktiga i början eftersom de var lite misstänksamma mot min och sonens vegetariska matlagning. Men efter första tuggan så sa det bara slurp. De till och med bad om receptet. hehe Inte illa gjort av en köttälskare.

Efter middagen plockade vi fram det svenskaste av svenskaste i samband med julen. Glögg och pepparkakor.hehe Starkvinsglögg dessutom, saknades bara Kalle Anka och Arne Weisse. De var helt fascinerade av smakupplevelsen från pepparkaka och glögg. Kan säga att glöggen var tydligen betydligt godare än pepparkakorna. Framåt 22-tiden skjutsade jag hem herrarna och då precis lagom så började det snöa. Det var ju den största upplevelsen av de alla för dessa herrar. Vilket fniss och skratt och frustande det var när snöflingorna yrde. Lämnade av 3 mycket nöjda och trötta herrar vid deras hotell. Enligt dem själva var detta nog en av de största händelserna i deras liv. Hmm jag undrar det, men inser att det vi gjorde för dessa herrar var stort. De var otroligt tacksamma och alla sken som solen i Karlstad. Själv var jag helt slut när jag kom hem och dunsade rakt ner i sängen.

Denna dag började inte så bra eller snarare natten till denna dag och hela morgonen. Caesar, den stackaren, har fått problem med sina små testiklar, pungkulor. Han har legat och gnällt hela natten pga smärta och av att det antingen sved eller kliade. Så det var bara att ringa veterinären och boka tid. Innan vi kom dit trodde jag att Caesar skulle krypa ur skinnet. Jisses stackarn, han måste ha haft skitont. Väl inne hos veterinären så togs det ytliga prover och som gav resultatet Inflammation i huden runt pungkulorna. En annan diagnos som den kära veterinären sa att det kunde vara var, testikelcancer. Så nu blir det till att se om den inflammatoriska salvan hjälper annars blir det en ny utredning och antagligen en knippsning. Vet inte om det även blir till att ge honom cellgifter eller vad man nu gör med djur som får cancer. Man kanske bara avslutar plågan. Men men det får vi ta då, inte nu.


Så är återigen en måndag snart slut och jag sitter med annan huvudräkning än senaste inlägget. Denna gång en genomgång av inköp av ny lägenhet. Siffrorna snurrar och hjärnan kokar. Insatsen är hög och månadskostnaden inte så låg som jag hade hoppats på. För att ännu mer förvirra mig så var jag, sonen och grannen iväg och tittade igen på lägenheten. Då föll kronan eller femöringen ännu mer ner och kostnaden i samband med inflytt ökade markant. I och för sig så blir månadskostnaden totalt sett något bättre än idag men frågan är om det är tillräckligt för att flytta. Hmm ja inatt blir det inte till att sova mycket heller eftersom jag måste lämna besked imorgon. Fasiken att inget kan vara lätt någon gång.

Jisses detta inlägg blev visst lite långt. Hoppas att ni inte somnade vid skärmen. Om ni gjorde det så: Men Hallå vaddå, detta skulle ni väl ha orkat!
Om ni inte gjorde det: Bravo nu är detta inlägg snart slut!

Jag avslutar med det som min älskade Storasyster alltid avslutar med (nä inte en spark i röven utan)

Puss på pannan!