2010-08-30

Så var det måndag igen!

Jisses jag tror tamefasiken att veckan bara består av måndagar. I alla fall om man tittar på mina inlägg.

Vettisjutton vad som händer runt om. Ena dagen är det måndag och nästa dag är det måndag igen. Någonstans där emellan tappar jag minnet och kan inte för mitt liv förstå var alla de andra dagarna tog vägen. Fasiken måste leta i minneskortet och försöka återskapa de mellanliggande dagarna. Hmmm tänktänktänk. Näe fasiken jag kommer inte ihåg. Har förträngt vad som har hänt. Måste bero på att man gör samma sak varje dag.

Slåss med klockfan, skaka liv i tomtarna, kravla ut och fixa frukost, dusch, kaffe kaffe kaffe, jobba, kaffe, jobba, lunch, jobba, kaffe, jobba för att sedan åka hem. Fixa middag, läsa posten, krypa upp i soffan, gå och lägga sig och sedan är det samma visa igen ända fram till Fredag kväll. Då vaknar tomtarna till liv och ställer till fest, ropar efter julskinka och snaps, suckar besviket endast rödtjut finns det hemma. Undrar när de lär sig, här serveras endast läckra drycker som är röda eller vita, ibland även lite skummiga. Har gett dem ett förslag att de ska flytta till grannen istället. För där serveras det snaps oftare än här. Men de vill inte, så då får de skylla sig själva. Enda problemet är att då går de och lägger sig och loftet slutar att fungera. Autopiloten sätts på och forslar kroppen till sängen.

Lördag förmiddag vaknar tomtarna igen och ropar: Tjohej nu är det jul igen, hit med snaps och skinka. Va fasiken, vaddå kaffe och macka. Det är väl inget mat för tomtar? Nä men för den här tomtemoren är det det. Slokna och besvikna försöker de stänga av loftet men se det går inte. För då har Nissarna vaknat och ska fjäska för tomtemor. Här ska arbetas, har ska jobbas, putsa, diska, tvätta, damma varje lördag är densamma. Det enda är ju att det är ju stackars tomtemor som gör allt medan Nissarna styr. Här är autopiloten satt ur funktion. Fast nog är hon nöjd när allt är skinande blankt och inget dammkorn synes så långt ögat når eller snarare tomtemors öga. :-) Vad gör det väl att hörnen samlar råttor och det knastrar under fötterna när man tassar omkring? Huvudsaken att det är skinande blankt.....

Till slut lyckas denna tomtemor ta befälet och styra mot betydligt trevliga saker. God middag, gott i glaset, glada vänner runtomkring. Glad son som har fått sova ut och serveras en god brunch och en ännu godare middag. Rätt som det är är man inne på söndagsdygnet och det är dags att lägga sig igen. Vad som händer under söndagen är glömt och gömt för vips är det måndag igen.

Nämen jag kom visst ihåg i alla fall!