2010-11-06

Så är kvällen kommen....

... och jag är mätt i magen. Känns konstigt att sitta kl 17:40 och skriva att man är mätt i magen. För alltid annars brukar middagen inte påbörjas förrän nu. Men dagen idag är inte som en vanlig lördag. Nä det är ju Alla Helgons dag och jag har haft främmande från Örebro. Fått ett samtal från Indien och lyckats vända sonens surhet till att åtminstone slutat spotta och fräsa. :o)

Meningen var att kvällen skulle tillbringas hos grannen men han har blivit dålig i magen. Han som aldrig är sjuk. Säger han själv i alla fall. Blev väl lite för mycket igårkväll med både chili corn carne och destillerat vatten. hehe Det var lite svårt att leda honom hem. Man kan säga att vi nästan körde "Prästens lilla kråka". Ni vet: En slank han hit och en slank han dit och en slank han ner i diket....... Men som tur var hade inte mina skor runda sulor......

Idag blev det inte mycket gjort på den gedigna listan jag skrivit. Men vad gör väl det om hundra år?? Varför göra  något idag när man kan göra det i morgondagen? Nä nu ska jag krypa upp i soffan, tända lite ljus och tänka på alla de mina som inte längre finns hos oss. Sippa lite A-Mano från 2008, snaska bilar och läsa Lars Keplers "Paganinikontraktet".  Svappa mellan kanalerna, svära lite över vilket dåligt utbud det är så här en lördagkväll, återgå till Lars Kepler. Ladda batterierna inför morgondagen så att jag kanske kan få lite kraft att beta av litegranna på listan.

Lars Kepler "Paganinikontraktet"

"Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sig egen död....
Generaldirektör Carl Palmcrona hittas hängd i sin paradvåning  på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på.
Samma dygn påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.

De båda dödsfallen hade förblivit en gåta om inte kriminalkommisarie Joona Linna hade varit så fruktansvärt envis. Hans oväntade upptäckt blir inledningen på ett hastigt och våldsamt förlopp. Denna sommar står polisen inför sin farligaste prövning någonsin."

Det verkar ju inte helt fel att tillbringa kvällen med en sådan laddad bok och ett sådant gott vin! Så tjing på er nu kryper jag upp i soffan och avslutar med Jacob Dahlins bevingade ord:

Skål ta mig fan!

Alla helgons dag...

... började med att en före detta arbetskamrat ringde och frågade om han och hans barn kunde komma på en fika. Klockan var bara 10 när han ringde så jag låg fortfarande i sängen. Så hastigt och lustigt fick jag kasta mig ur sängen, fixa iordning lite och sedan väcka sonen. En son som inte blev så glad för han var på party igår och somnade sent. Så istället för ett leende på läpparna muttrade han och svor och gormade över småbarnsföräldrar som inte fattar en tonårsfamiljs vanor. Långa sovmorgnar eller sovdagar rättare sagt. Han pallrar sig inte upp ur sängen innan kl 1 på helgen.

Själv var jag också trött, lite tung i huvudet efter gårdagens vinkväll men glad för det oväntade besöket. Och som tur är så hade jag Gevalia i skåpet! hehe

Sedan ringde telefonen och det var ett långväga telefonsamtal, ända från Indien. Gopesh ringde för att gratulera till lägenheten. Hans fru Neeti gratulerade också. De var lite trötta för de hade firat Diwali, ljusets högtid. En hinduisk religiös ljusfest som firas till minnet av guden Ramas återvändande från exil och som pågår i 5 dagar. Samtidigt firar man även gudinnan Lakshmi (lyckans och rikedomens gudinna). Denna högtid är en av Indiens viktigaste, lite som vårt nyår. Hade gärna varit där för att se hur hela Indien lyses upp av tända ljus och det dansas, skrattas och firas. För överallt tänder man levande ljus, både utomhus som inomhus. Byggnader, sjöar, floder, trädgårdar allt tänds upp och släktingar, kusiner, ja alla träffas och delar med sig av presenter, mat, knäcker kakor med lyckoönskningar osv. Färglada, dansande och sjungande människor runtom. Det är en dag som man ska vara snälla mot varandra, känna glädje och jaga bort sin vrede och svartsjuka.

Här kommer lite fakta om guden Rama:

Rama är den sjunde guden i hinduisk mytologi och inkarnation av guden Vishnu. Gift med Sita som är inkarnation av Lakshmi. Rama kämpade mot ondskan i demonen Ravanas gestalt. För att kunna bekämpa ondskan tog Rama gestalten av en människa eftersom det var det enda sättet att besegra Ravana. Rama och Sita levde i excil i 14 år efter att Rama hade berövats sin kungatron i Ayodhya. Vid deras återkomst tände invånarna i Ayodhya ljus över hela staden för att välkomna dem hem. Vid ryktena om Sitas otrohet försköt Rama henne och hon bad då Moder Jord att ta henne tillbaka. Efter Sitas död återtar Rama sin gudomliga gestalt och återvänder till gudarna. 

Lite fakta om gudinnan Lakshmi:

Lakshmi är gift med Vishnu (uppehållaren). Hon kontrollerar rikedom, ljust, visdom och förmögenheterna. Dessutom kontrollerar hon lycka, skönhet och fruktbarheten. Lakshmi är välståndets och rikedomens gudinna. Hon är en av de mest omtyckta gudinnorna och finns som husgudinna hos många hinduer. Även om hon tillbeds varje dag så är hennes speciella månad oktober, då man också har en puja (ritual) anknuten till henne. Hennes kännetecken är Lotusblomman och hon avbildas ofta ståendes eller sittandes på en lotusblomma. Hon har fyra armar där två av dem håller i lotusblommor. Lotusblomman står för renhet, fruktbarhet och andlig makt. De fyra armarna symboliserar livets olika stadier, dharma (uppfyllelse av rituella och sociala plikter), artha (ekonomisk rikedom och politisk makt), kama (estetisk och erotisk njutning), och moksha (befrielse från återfödelse). Lakshmi avbildas också med guldmynt rinnande ner från ena handen som en symbol för välstånd. Hon bär oftast röda kläder med guldinslag där det röda symboliserar aktivitet och guldet symboliserar välstånd.
Det mest skrämmande för västerlänska kvinnor med Lakshmi är att hon är en förebild för hur en hinduisk hustru ska vara. En hinduisk hustru ska lyda sin man och tillfredsställa hans behov.Här hemma firar vi ju Alla Helgons dag som enligt NE "firas sedan 800-talet i västerlandet till minne av kyrkans helgon. Dess ursprungliga plats var 1 november. Genom helgdagsreformen 1772 förlades firandet till första söndagen i november. Fr.o.m. 1953 flyttades dagen i den svenska almanackan till den m infaller mellan 31 oktober och 6 november. För 1 november har namnet allhelgonadagen bibehållits.
Firandet av de avlidnas minne 2 november, alla själars dag, har flyttats till söndagen efter alla helgons dag. Under 1900-talet blev det sed i Sverige att tända ljus på gravarna under veckohelgen. Romersk-katolska kyrkan firar alla helgons dag 1 november; i de ortodoxa kyrkorna firas helgonen på söndagen efter pingst."
Så denna dag ska vi egentligen fira de helgon som inte har fått sin plats i almanackan. Sedan imorgon först ska vi hedra och minnas våra bortgångna om kyrkan får bestämma. Men se vi gör som vi tycker, eller hur?
2010-11-05

Så är det äntligen klart!

Nu har jag ett kontrakt i handen som säger att lägenheten är min. Dock blev den ju så mycket dyrare än imorse. Men men vill man ha något får man se till att det blir så. Precis som jag gjorde nu fast men sur min. Efteråt känns det bra fast ändå känner jag mig lurad. Fast nu är det uppkorkning av champagnen och god middag hos Jensa. Så nu släpper jag ilskan och går vidare.

En fördel förstås var det ju. Jag slapp ta i tur med min gedigna lista idag. Ännu en gång skjuter jag det tråkiga på framtiden, det vill säga en dag försenad. Så imorgon blir det att beta av listan punkt för punkt.

Nästa sak på agendan är att bli av med nuvarande lägenhet. Förhoppningsvis blir det inte samma tjafs som med den nya.

Tack alla ni som höll era tummar för mig idag! Ni är guld värda.

Nu tar vi fredagkväll tycker jag och njuter av den stundande helgen.

Puss på er alla!

Istället för kontraktskrivning.....

... sitter jag i j...la budgivning. Men f...n den som ger sig. Jag ska ha den där lägenheten, det är bara så. Så håll tummarna att det går vägen och att det inte landar på för mycket pengar.

Faaaannnnnnnnnnnn

Gissa vad som har hänt? Fick precis ett samtal från mäklaren som säger att han har fått ett bud över mitt. Vad f..n får man göra så? Här förberedde jag mig på kontraktsskrivning kl 14 och så ringer mäklaren 1 timme innan och säger att de har fått ett bud över mitt. Jag undrar verkligen om det är juridiskt korrekt att göra så.

Vad jag gjorde var att ringa min mäklare och frågade. Och visst får man göra så. Så länge inget kontrakt är påskrivet så har säljaren rätt att bryta sitt löfte. Sedan om det är moraliskt riktigt att göra så är en annan sak enligt min mäklare. Så nu kanske jag inte sitter med en ny lägenhet i alla fall.

Fasiken jag tyckte bättre om gårdagen än dagen! Den började taskigt men avslutades i ett glädjerus. Denna dag började bra men nu sitter jag här och är skitförbannad. Jävla skitdag!!!!!!!!!!!!!

Gissa vad det är för dag idag? Jo fredag! Tjoho!

Idag är en speciell dag i detta hus. Varför, jo för om några timmar ska jag skriva på kontraktet på den nya lägenheten och dessutom är det fredag. Är jag nervös, nä inte det minsta. Men däremot är jag nervös för att jag ska sittandes med 2 lägenheter i februari nästa år. Jisses har jag gjort rätt? Det får framtiden utvisa. Något jag har lärt mig under åren efter makens död är att grip tag i tillfällena när de kommer annars sitter man på kammaren och grämer sig.

Morgonen började bra jämfört med gårdagens morgon. Fast om man nu ser i backspegeln så slutade ju gårdagen väldigt bra. Så vad gjorde väl det att jag hade en bil som strejkade, en tand som sprack och ett gäng folk sittandes och väntandes på mig? Jag kan säga att igår morse betydde det en jävla massa.

Först att bildj....len inte startade vilket gjorde att jag blev sen till ett viktigt möte. Sedan att jag i ilskan över bilen biter sönder en tand och måste söka tandläkare akut, gjorde inte saken bättre. Jag svor, skrek och bannade, stressade, spottade och hade mig. Som tur var, var de som jag skulle träffa förstående och sa att jag skulle ta det lugnt. När den stressen försvann, så fick jag igång bilen och en tid hos tandläkaren omgående. Så allt löste sig. Sen slutade ju kvällen hur bra som helst.

Dagen idag började hur bra som helst. Ledig från jobbet idag och därmed SOVMORGON. Najs med lite slöande på morgonen innan man tar sig an dagens uppgifter. Och jag kan säga att dagen är smockad med saker som ska göras. För imorse så tog jag mig i kragen och skrev en lista över vad som måste göras. Vilken jag skulle ha gjort igår men inte gjorde. Så nu har jag fått ihop följande lista:

Ringa banken - done
Ringa mäklaren för försäljning - done
Ringa mäklaren för det nya - done
Hämta paket på posten
Byta rör under handfatet
Köpa vinterskor och kläder till sonen
Beställa fönsterpust - japp detta ska jag göra för jag är inte lat men bekväm... :o)
Skriva på kontrakt kl 14 Ingen kontraktskrivning pga sent bud
Städa huset
Röja förrådet
Rensa bort gammalt
Slänga skräp
Fota eventuella saker som jag kan sälja
Sätta ut saker till försäljning

Vad fasiken listan kan ju göras hur lång som helst. Äsch nu skiter jag i det här och går och fikar hos grannen istället. Japp det är jag i ett bananskal. Skit i och gör de tråkiga sakerna nu, skjut dem på framtiden.... Men jag har ju lyckats bocka av 3 av sakerna på listan. Ett bra förmiddagspass tycker jag.

Nu är det dags för kaffe, kaffe och kaffe igen. Så att man kvicknar till och kan börja beta av listan.

Tjing på er! Ha underbar fredag! Glöm inte att njuta av denna dag!!!!!!!!!!!!

2010-11-04

Tänk vad kortlivad ivern är!

När jag fick beskedet om att lägenheten var min om jag ville ha den så pulserade ivern i mig. Ivern att ta tag i saker och fixa och dona. Så fort jag öppnade dörren till förrådet drog ivern sin kos. Stängde snabbt dörren och tänkte: Äsch det där tar jag en annan dag. Gick till köket för att göra en planeringslista istället. Vad händer, jo min fenomenala förmåga att skjuta saker på framtiden gjorde sig gällande. Varför, jo något betydligt roligare dök upp. Grannen ringde och ville bjuda på en tunnbrödsrulle med skagenröra och kall öl. Så jag var inte sen att dyka in till grannen. Suck, så nu sitter jag här och hade tanken att nu så, så ska jag göra en planeringslista. Har jag gjort det? Nä, jag sitter här och skriver istället. Just nu känns inte planering och rensning så speciellt lockande. Vad fasiken klockan är snart halv elva så eller hur, jag kan göra det en annan dag istället!

SysterYster: Hjälp mottages gärna eftersom din kära lillasyster har förmågan att skjuta saker framåt. Så får lillasyster ingen som tar henne i örat så lär hon stå där dagen innan visning och röja som satan. Stupa i säng och muttra om vad fasiken tog tiden vägen.


Nähä kära vänner, nu ska jag dyka ner i sängen och drömma om Alladin och hans lampa. För kan man gnugga fram en ande som tar 3 önskningar så vet jag i alla fall vad jag ska önska.
1. Rensa bort allt jag inte behöver!
2. Få nuvarande lägenhet såld!
3. 100 miljoner på kontot! Ja 100 borde räcka eller? Nä vänta kära ande jag menar äää 200 nej 300 miljoner kronor! Äsch se bara till att jag får lägenheterna fixade så får jag ut och ragga en miljonär istället!

Sov gott och dröm gott!


Novembersolen har värmt idag och nu värmer den även inombords!

Tjoho! Jag är med lägenhet. Japp jag fick lägenheten som jag har lagt bud på och behövde inte ens höja budet. Imorgon kl 14 skriver jag på kontraktet och skiftet sker i februari nästa år. Nu står jag inför nästa utmaning och det är att bli av med nuvarande lägenhet. Det känns nervöst eftersom det är ju inte så bra tid att sälja just nu. December närmar sig med stormsteg och folk tenderar till att gå i ide. Men har jag nu hoppat i båten får jag banne mig ro den iland också. Fast måste medge att jag tycker inte riktigt om detta eftersom jag inte själv kan styra och ställa. Men jag hoppas att den skeppare jag har valt lyckas med bedriften att styra allt iland.

När det gäller jobberbjudandet har jag inte hört något. Men just nu är det inte så viktigt eftersom jag har nu fått en stor utmaning privat. Det är att minska ner boendet från 132 kvm till 88 kvm. Jisses vet inte riktigt hur det ska gå till men på något sätt måste det gå. Så nu kommer denna dam befinna sig i ett crescendo och frenesi utan dess like. Kommer att bli svårt, många minnen att konfronteras mot. Troligen många tårar kommer att rulla och det kommer att bli tufft att rensa ut. Fast det är ju också något positivt. Rensa ut det gamla och in med nytt och fräscht.

Så nu vet ni vad jag kommer att syssla med framgent. Rensa/slänga/sälja och svära, gråta och skratta.

Hjälp mig med att hålla alla tummar för att nuvarande lägenhet får en köpare!

2010-11-03

November november grått och inte så trist!

Hej hopp allihopa! Här händer det saker må jag säga. När hjulen börjar rulla rullar det väldigt fort. Vad händer då? Jo först och främst har jag hittat en ny lägenhet som är betydligt mindre än den jag har idag. Ligger i samma område som jag bor i idag. Endast 500 meter från min befintliga bostad. Det är en 3:a på 88 kvm med 2 uteplatser i bra läge. Har lagt ett bud men inte fått någon respons ännu så går här på nålar och bara väntar. Det vore ack så skönt att få en mer lagom bostad som jag kan bo i även om sonen flyttar hemifrån. Pengamässigt blir det betydligt mer över i plånboken och storleksmässigt mer passade för mig och sonen.

Sedan idag kom ett nytt jobberbjudande som innebär mer i plånboken och betydligt mer utmaning än nuvarande. Dessutom är det en fast tjänst vilket tryggar framtiden för mig. Skulle jag få detta jobb så kommer jag få en stor utmaning att ta tag i. Jobbet är en global roll vilket innebär troligen mycket resande runt om på vår jord. Så även här går jag på nålar och väntar besked.

Yrseln har börjat ge med sig och jag känner att krafterna börjar komma tillbaka. Går inte runt med snurr hela dagarna utan bara någon gång ibland. Den 24-timmars mätningen  jag gjorde på mitt hjärta visade ingenting och jag fick ett brev på posten. Kunde bara småle när jag läste vad den läkaren skrev. "EKG visade inget onormalt utan en bra och jämn rytm på ditt hjärta. Om du fortfarande lider av yrsel råder jag dig att ta en läkarkontakt."
Men hallå, vad det inte det jag hade?? Undrar om läkaren som skrev detta verkligen tänkte sig för när denna skrev detta? Troligen inte eller så ansåg läkaren att hon inte var en läkare, eller? Så nu får man ringa till husläkaren istället för att få hjälp trots att kontakt var redan etablerad med en specialist. Tänk så kortsynt det är ibland inom sjukvården och hur mycket kostar det inte att göra om allt igen.

Ikväll firade jag och sonen lite granna med en storslagen middag (för att vara vardag) och ett glas rött till mig. Vi firade att det börjar hända positiva saker runt oss nu. Som sonen sa: En glad mamma gör det så mycket enklare hemma. hehe Naturligtvis var jag tvungen att fråga om jag hade varit en surkärring eftersom han sa som han sa. Nej det var inte så han menade. Han tyckte bara att jag ser gladare ut och att glädjen når ända upp i ögonen. Själv är han så glad just nu eftersom han har höstlov. Vilket innebär sovmorgon, inga läxor, inga prov och inga krav från skolan. Endast från ett visst håll hemma ;o)

Så till sist men icke minst. TACK ALLA NI SOM GRATULERADE MIG PÅ MIN FÖDELSEDAG!

Tror minsann att just på min födelsedag började det positiva snurra mer än det negativa. Så det här årets födelsedag var minst sagt helt underbar!

Ha det nu så gött därute!