2009-06-06

Del 2 - Världens bästa student är firad!

Efter fadäsen med studentplakatet styrde denna Moder sin bil hemåt till ilskna sonen. Sonen hade helt plötsligt kommit på att han hade ett arbete som skulle lämnas in senast fredag. Så han gick upp extra tidigt (kl 10:00!!!) för att skriva sitt arbeta. Han plitade och skrev och sparade för att sedan skriva ut sitt arbete. Vad händer?? Jo han får inte igång skrivaren och vad gör då denna frustrerade tonåring. Jo ringer och skriker på sin stackars Mor som sitter i all sin godan ro på jobbet. Jag försöker lugna ner min smått hysteriske son med att - Ja ja men jag kommer ju snart hem och då kan jag hjälpa dig. Sonen: Oma asså jag måste lämna in detta före kl 12 och du lär ju inte vara hemma till det. Den här förbannade skrivaren och din j****a dator är ju helt kassa. Inget fungerar (rösten börjar gå up i falsett)och jag måste lämna in arbetet före kl 12. Jag: Lugna ner dig lite. Skrivaren och datorn är det inget fel på utan det är väl snarare så att du är ute i sista sekunden... Sonen: Jamen asså vaddå bara för att jag glömde bort det igår behöver väl inte datorj****n strejka och skrivaren inte fungera..... Pedagogisk som denna Moder är så säger hon: Okej men lugna ner dig lite nu. Jag sitter på jobbet och kan inte lösa situationen just nu. Jag fixar detta när jag kommer hem. Skärp dig nu!

Sagt och gjort, sonen lugnar ner sig och jag kan fortsätta lösa problem på jobbet. Tiden närmar sig för att hämta Dotterns studentplakat. Denna Moder loggar ut och drar sig ner på staden för att hämta plakat. Hur det gick kan ni ju läsa i förra inlägget.

Väl hemma visar det sig att skrivaren var ju inte alls trasig och datorn var inte kass. Men eftersom jag nu är smått förbannad och sonen halft hysterisk så blev det lite kalabalik innan utskriften kunde göras. Men ut kom den och vi begav oss iväg till skolan för att lämna in arbetet. Väl framme visar det sig att skolexpeditionen var lunchstängd så att sonen inte kunde lämna sitt arbete. Hur sonen var när han kom tillbaka till bilen behöver nog inte beskrivas. hehe

Okej okej inget att göra något åt just nu. Vi råder inte på denna situation utan vi får åka hit innan vi åker till Dotterns utspring! Säger denna Moder pedagogiskt vilket föranleder en viss harang från sonen. hehe Jag och sonen beger oss till affären för att handla lunch och sedan vidare hem för att äta den.

Efter lunchen gjorde vi oss iordning och packade ner blommor, kamera osv för att bege oss till Dotterns utspring (kallas tydligen det). Jag checkar en gång till att kameran har fulladdat batteri och fungerar. Japp det gör den. Så iväg till skolan för att ta emot Dottern. Himlen mörknar och blåsten ökar. Regndropparna dalar ner från en mörk himmel. Mobilen ringer och där är M som ska stå och ta emot Dottern med oss. - Du vi kommer inte till utspringet. S är fortfarande hängig och orkar inte stå där. Men vi kommer till fikat. Åh inte det också. Till råga på allt så vränger sig paraplyet och där står vi, jag och sonen, i regnet nervöst väntande. Ytterligare en sak som inte fungerade.

Så basuneras det ut att snart kommer ungdomarna. Jag plockar upp kameran för att förbereda för fototagningen. Vad händer? Jo kameran lägger av och slutar fungera. Vad ända in i glödheta.... Vad är det med den här dagen? Så där står vi utan kamera när sonen säger. Men mamma du har ju din mobil med dig. Ja just det, det har jag ju. Då i samma sekund rusar ungdomarna ut och folkhavet av släktingar pressar sig mot trappan. Sonen och jag skuffas längre och längre bort från trappan. Dottern ringer och frågar - Var är ni? Jag ser er inte någonstans. Besvikelsen dryper i rösten. Hmm undrar hur hon reagerar när hon inte får sitt plakat? Jo men vi står precis framför trappan men blivit undanskuffade längre bak. Bana din väg genom folkhavet så ser du oss. Där står vi och trampar och spanar efter Dottern. Men kan man se något i folkhavet. Nä jag kunde inte ens sträcka på mig och ta en bild på Dottern stående på trappan. Vi väntar och väntar. Sonen säger: Mamma snart ringer syrran och säger att vi ska träffas någon annanstans. Och vad händer. Jo Dottern ringer och säger kom till parkeringen. Så vi skuffar oss fram och där står hon, spanandes ut över folkhavet. Hon ser oss och ögona söker. Inget plakat, bara mamma och brorsan. Besvikelsen står skriven i hennes ansikte. Sedan smyger leendet fram och hon får sina blommor över halsen och grattiskramar. Sedan säger hon: Var är de andra? Förklarar för henne. Hon bara nickar och säger: Ja okej men vad bra att de kommer till fikat. Då stammar denna Moder fram att plakatet gick åt helvete och att hon ber om ursäkt.

Sedan drar vi oss mot bilen för att åka till mottagningen. Under tiden berättar Dottern hur hennes dag har varit. Om champagnefrukosten och alla koppar kaffe hon druckit för att klara strupen. Hesheten gör det svårt för henne att berätta men hon tjattrar på. Febern gör hennes kinder rosenröda och ögonen glansiga. Dagen har varit jobbig för henne. Hennes överseende med andra är låg och hon berättar om den ena fadäsen efter den andra. Då i denna stund är jag glad att Dottern är febrig och att hon inte är riktigt sitt sanna jag. För tänk om hon varit frisk. Hur mycket champagne hade hon druckit och i vilket stadie hade hon varit då? Sen inser jag att Nä hon skulle aldrig tillåta sig bli onykter och göra bort sig inför sina släktingar och vänner. Det här är hennes stora dag och den ska inte förstöras av fylla.

Del 1 - Världens bästa student är firad!

Så har Dottera tagit sin studenten i 39 graders feber och halsont. Så synd om henne när detta skulle vara en glädjens dag och ett målsnöre avklarat. Målsnöret revs med en glansig blick och en liten hängig dam. Vädrets makter var inte med henne utan det var snålblåst och regntunga moln som släppte lite då och då. Dagen fortsatte med ett antal problem men Dottern är nu klar!

Uppvaktningen började med att denna Mor skulle hämta ut plakatet som gjorts till Dottera. När hon kliver in i affären och ska hämta plakatet ser hon något som inte riktigt stämmer. Denna Mor hade nämligen sett ut ett antal fotografier från det att Dottern var 6 mån till det att hon började gymnasiet. Dessa bilder skulle läggas i ett collage och i mitten skulle bilden på Dottern när hon var 6 mån sitta. Vad skådar denna Moders öga om inte att det har smugit sig in en okänd unge i denna bildfrekvens. Dotterns foton satt där men i mitten på detta collage har ett stort j*****a klantarsel satt en bild på någon annans unge som dessutom inte ens var lik Dottera. Denna Moders Dotter är vacker, blond och blåögd. Men bilden i mitten satt en icke lika vacker unge, mörkhårig med ett stort burr och bruna ögon. (För ingen annans unge är ju vackrare än sin egens, eller hur?) Denna Moder gick då upp i taket och var inte vacker i munnen.

- Hur i alla glödheta djävlar kan man sätta fel bild på fel collage. - Dessutom inte se skillnad på en mörkhårig och en blond unge? - Kan ni förklara detta för mig?

Ja jag sa en massa annat också som inte behöver skrivas ut. Jag tror nog att ni kan föreställa er vad som hoppade ur denna mun. Döm om min förvåning så blir "kärringen" på andra sidan disken förbannad på mig och knäcker Dotterns collage och slänger i papperskorgen och ber mig Dra åt helvete.

- Har du någon aning om vad detta kostar oss att framställa dessa plakat? Du har mage att komma här och anklaga oss för att vara klantarslar. Men vet du hur många sådana här plakat vi har gjort de senaste veckorna? Osv malde "kärringen" på andra sidan disken på.

Då stiger ilskan ännu mer i denna Moder och hon sätter upp en hand och säger rent ut - Håll käften och inse ert misstag. Jag skiter fullständigt i hur många ni har gjort de senaste veckorna. Det rör mig icke i ryggen. Men det som rör mig i ryggen är hur ni kan vara så j***a klantiga och sätt fel bild på något så viktigt som studentplakat! Nu är du så j***a god och förklarar för mig om du tycker att dessa två barn är lika varandra eller inte? Du kan dessutom se dig i stjärnorna efter några pengar! Du borde betala mig för du har just förstört ett antal foton som är ovärdeliga för mig och min dotter. Du har dessutom knäckt plakatet i 2 bitar. Så stå inte här och gnäll. Det är faktiskt ni som har utlovat en tjänst och inte lyckats följfölja denna.

Det hela slutade med att denna Moder gick därifrån fortfarande kokande utan något plakat och "kärringen" på andra sidan disken stog högröd i ansiktet med 4 st förlorade kunder. Under tiden som vi stog där och käbblade kom det in 3 st nya kunder och dessa kunder gick bara fram och sa till "kärringen" - I denna affär vill vi inte handla. Inse ert misstag och kompensera denna dam för det ni har gjort! Så lite plåster på såren fick denna Moder. Men vad hjälper det när hon inte kom ut med något plakat? Vad hjälpte det när besvikelsen i Dotterns ögon skulle komma?

2009-06-04

Så har stolt moster firat sina syskonbarn!

Vilka underbara ungdomar det har blivit av Syster Ysters och mina barn. Idag satt Syster Yster och Svåger stolta som tuppar över sina yngsta. Vilket inte är mer än rätt. De eller snarare P har tagit studenten idag och S tar sin imorgon. Men eftersom det är fredag och PARTYYYYYY imorgon fick vi, släkten, fira av bägge idag. Så stora och vackra de är. Där kan Syster Yster och Svåger sträcka på sig. Från de smågryn de var har det nu blivit 2 nästan vuxna med livet framför sig. Man såg lättnaden i deras ögon samtidigt den där livsglädjen som gnistrar i ungdomarnas ögon. Nu ska det levas livet! Jag önskar dem all lycka framgent och kommer hålla ett öga på dem. hehe

Imorgon är det dags för att fira Dottern. Då kommer man nog inte kunna låta bli att fälla en tår. Stoltheten som finns i mitt bröst vill bara spräcka bröstkorgen och bubbla ut. Skulle inte förvåna mig om jag har vuxit en tum runt bröstkorgen. hehe Att beskriva känslan är svårt, men den är liksom bubblande, pysande och bara vill ut. Ut och förkunna för hela världen vilken dotter jag har och hur stolt jag är över henne. Japp så känns det. Imorgon kommer jag att försöka hitta de rätta orden och kanske försöka mig på ett tal. Men vi får väl se hur Dottera reagerar först.

Nu till något annat! Jag har fått "Mitt Fancy Award Pris" av L med följande motivering:

Lena För alla dina kloka ord du gett mig under min resa. Du ställer upp för alla i din omgivning och behöver få lite uppskattning tillbaka. Gillar dig skarpt. Detsamma gumman detsamma. Trots det du går igenom orkar du bry dig om oss andra. Starkt och awarden går tillbaka till dig med detsamma.Nu måste jag fnula och fundera på vem/vilka som jag ska skicka denna vidare om jag nu gör det. Återkommer senare om det.

Grannen tackar och bugar för era hälsningar. Han såg ut som ett frågetecken när jag hälsade från er. Öh!?! Vilka är de? Har jag träffat dem?

Fick förklara för honom om er mina vänner på andra sidan skärmen och han blev ännu en gång ett stort frågetecken. Men hallå, vilka är de? Jamen hallå mina vänner på bloggen så klart. Efter ett tag fick jag honom att förstå att ni är mina vänner men vi har inte setts IRL. Då blev han ännu en gång förvirrad och undrade hur ni visste vad som hade hänt. Jamen dummer jag har ju skrivit om det på bloggen. Ähum vänta har du skrivit om mig på bloggen så att hela världen kan läsa om mig? Ja än sen då? Men vänta hallå menar du att hela världen kan läsa detta? Ja! Har du lämnat ut mitt namn och foto också? Nä självklart inte! Näha vad synd, annars hade man kanske fått lite kontakt. hehe... Tror inte det vännen, ingen vill ha en fet avdankad styrkelyftare som dricker som en svamp! Jodå det var vad jag svarade. Tonen är hård men hjärtlig... Svar: Och vad f** vet du om det? Skam och säga. Nä det vet jag ju inte. Men G jag kommer inte namnge dig och jag kommer inte publicera några bilder på dig och framförallt jag kommer inte agera som en PR-kvinna för dig. Detta får du faktiskt sköta själv! (Om du skulle läsa detta G!)

Ops! Ikväll sprang slant fingrarna rejält på tangetbordet. Jisses jag hoppas att ni orkade läsa ända hit! Och gjorde ni det, WELL DONE PALS!

Tjing nu går jag och sover!

2009-06-03

Studentdags!

Hej och hå vad tiden går. Hinner inte med nästan någonting känns det som just nu. Fullt upp med att fixa till våra studenter som går ut imorgon och i övermorgon. Syster Ysters barn firas imorgon och Dottera på fredag. Fest två dagar i sträck. Ja inte så mycket att fixa inför studentfika utan mer samordna kring presenter, shoppa dessa och beställa blommor och blad osv.

Tänk när man själv var där vilken förväntan man hade på framtiden. Nu skulle man ut i det verkliga livet och inte sitta i och tråka i en skolbänk. Man tågade ut från skolan, skrikandes "För vi har tagit studenten". Karavann upp till mötesplatsen där föräldrar, pojkvän, släktingar och vänner stog och väntade för att kunna gratta. Lite lullig efter champagnefrukost med färska jordgubbar. Hem och äta smörgåstårta/tårta och sedan försöka avsluta så fort som möjligt. För studentfesten hängrade och alla vänner. Nu var man vuxen tyckte man. hehe Inga förmaningar från föräldrar var acceptabelt längre, inga tider att passa och framförallt inga prov att klara av. Jisses vad tiden flyger iväg med en. Nu står man där som stolt moster och framförallt en stolt Mor. Våra ungdomar har klarat skolan och tar studenten. De tågar ut med samma förväntning som en annan hade. Livet skall lekas och sommaren ska njutas. Champagnekorkar ska flyga och blommor hängas på halsen. Presenter ska växlas och leenden ska bytas. Efter det får vi gamlingar krypa in i boet igen och låta ungdomarna njuta. Vad är det man brukar säga? Det är inte på sig själv man märker att man börjar bli gammal utan det är på sina barn.

Jag måste få skryta lite om Dottern. Hon har kämpat och kämpat med skola och arbete och den sorg vi har. Hon har haft en tuff resa men kliver av med högt huvud och höga betyg. Hon har kämpat upp sina betyg så att hon kan söka in på läkarutbildningen om hon så vill. En riktig fighter har det blivit av henne och hon kan verkligen stoltsera med att hon har lyckats väldigt bra. 19 år och egen företagare med höga betyg trots motgångarna som har kantat hennes unga liv. Slitit nästan heltid på arbetet samtidigt som hon har pluggat. Varit med att bygga upp en restaurang i stora staden från grunden och dessutom fått vara projektledare för renoveringen av den lokal restaurangen nu ligger. Tyvärr så gjorde omständigheterna det så att hon inte kunde fullfölja projektet och vara med men gav hon upp? Nä då satsade hon på annan restaurang. Nu kan hon lugnt luta sig tillbaka och fundera på om hon vill studera på universitet i höst. Eller lugnt och lugnt eftersom nu börjar säsongen för restaurangen och då blir det att slita till i höst. Men hon har ingen skola att tänka på utan kan satsa på restaurangen istället.

Så kan man vara annat än en superstolt Mor och önska sin Dotter ett STORT GRATTIS?

2009-06-01

Måndag natt och snart är vi inne tisdagsdygnet!

Ikväll blir det ett snabbt inlägg. Är så trött!

Idag har sonen tagit sitt moppe-kort. Klarade teorin och missade bara med 2 fel. Stolt som en tupp ringde han Mor sin och meddelade detta. Sedan bar det iväg för honom på sin praovecka hos storasyster och frende på restaurangen. Han började 17 och skulle vara klar till kl 21 men det kom så många gäster så de var inte klara förrän kl 22:30. Munnen gick i ett på honom när vi åkte från dottern. Han berätta allt han hade fått gjort ikväll. Hackat rödlök, skära tomater, diska, plocka undan från borden osv. Och tydligen har han skött sig eftersom han inte fått något skäll. hehe Nu har han precis fått i sig middagen!!! Inte bra inte bra. Skällde lite på dottern eftersom mat måste man få äta och inte behöva vänta till kl 23.30. Då förklarade hon att sonen hade inte berättat att han inte hunnit äta någon middag. Hmm så då fick jag skälla lite på honom istället. Men han "glömde" bort att berätta att han inte hade hunnit äta eftersom de hade haft rusch nästan ända från början. Så förlåt Dottera min för att jag skällde lite på dig. Men imorgon kan du kanske se till att han får i sig lite mat?

Själv hann jag knappt landa hemma innan grannen kom förbi och var superledsen. Hans bästa vän somnade in idag efter endast ett par månaders kamp mot aggressiv hudcancer. Så från kl 17 till 20:30 tröstade jag grannen och försökte roa honom med ett par parti backgammon. Givetvis lät jag honom vinna så att han skulle vara lite glad. Sedan bar det iväg för att hämta sonen men det gick ju inte. Fick ta hand om frendes flickor istället så att de kunde få komma hem och lägga sig. Men tror ni att de somnade. Nä inte då! Det var ju så kul att ligga och prata och få höra historier från när mina barn var små. Till slut kom i alla fall dottern och kompani hem så att jag och sonen kunde åka hemåt.

Tyvärr kommer jag inte iväg på någon Bruce Springsteen koncert. Far orkar inte ha Caesar över natten på torsdag och eftersom sonen jobbar så fick jag hoppa över detta. Så nu är jag lite ledsen i ögat. Hade ju varit häftigt att stå och rocka till Brucan. Men men sånt är livet ibland! Nu ska jag lägga mitt trötta huvud mot en kall och skön kudde. Får kika in till er mina vänner imorgon istället och lämna några kloka kommentarer.

Sov gott allihopa!

2009-05-31

Vart tog alla dagar vägen?Helt plötsligt är det söndag och dags för ny arbetsvecka. Fattar inte riktigt var dagarna och kvällarna tar vägen. Tiden den bara rusar i 220 km och jag försöker hålla mig kvar. Inte har jag haft kraften till att göra inlägg för det har bara dundrat på.

Hann inte knappt hem ifredags förrän det var dags för gräsklippning med påföljande grillning. Satt ute och käkade och njöt och helt plötsligt var kl 02. Så huvudstupat ner i sängen och vakna till en strålande lördag.

Lördag förmiddag skulle jag och sonen åkt ut till Dottern och fira Mors dag. Men det gick inte. Så där vann jag i och för sig en stund till på lördagen men lite besviken var jag över att få träffa dottern. Som tur var bokade vi förmiddagen idag istället. Lördagkvällen skulle ske i dansens tecken ute med vänner men orken tröt och sonen mådde inte så bra. Så jag valde att hoppa av danståget och satsade på en grillafton istället. Så det blev en grillafton med ett litet öga på sonen och ett öga på backgammon brädan istället. In i sängen vid 2-tiden men kunde inte somna utan låg och läste till halv 4 innan ögonen slog igen.

Imorse hände något som inte har hänt på evigheter. Vaknade med ett ryck, slängde ett öga på klockan och den stog på 10. Satan i gatan, dottern med frende skulle ju komma mellan halv 11 och 11. Så jag kastar mig ur sängen. Snabbt in i duschen, fram med dammsugaren och dammsuga av lite. Sedan gjorde jag iordning frukosten och sätter mig till bords. Slänger ett öga på klockan för att hinna väcka sonen innan besöket kom. Ve och fasa kl var bara halv 8 på morgonen och jag hade bara sovit 3 timmar. Jisses vad tokigt det kan bli. Men jag är inte dummare än så. Åt min frukost i godan ro och sedan kröp jag ner mellan lakana igen och somnade som en stock till kvart över 10.

Kl 11 kom dottern med frende och barn för att gratta på Mors dag. Fick jättefina smycken, en silverring med stenar och ett jättefint halsband med ett hjärta i silver. Sedan var de tvungna att hasta vidare för att öppna restaurangen. Vid kvart över 2 kom Far och hämta mig och sonen för att äta middag hos Mor och Far och för att fira Mor. Mor fick som i vanlig ordning en ny bok att läsa och några nyutslagna syrener. Middagen bestod av baconrullade kalkonfiler med svensk färsk potatis och smarig sås. Lite vin serverades också och för en gångs skull drack Far 2 glas han också.

Alldeles nyss ringde P och bjöd mig på Bruce Springsteen koncert på torsdag. Typiskt att det skulle vara på torsdag för enligt väderkartan kommer det vara kallt och regnigt. Men men vad gör man inte för att kolla in Brucan?

Nu tänker den här damen sluta sina blå för annars gäspas munnen ur led. Sov gott allihopa!