2010-09-24

Vart tog den lilla rösten vägen? Ingen som vet, ingen som vet!

Vaknade upp imorse utan röst och med en hals som kändes som bara ett stort öppet sår. Feberfrossa men ingen speciellt hög feber. Så det var bara inse, inget jobb idag. Nu så här på kvällningen har rösten kommit tillbaks litegranna och febern är bortflugen. Men fortfarande känns halsen som ett värkande öppet sår.

Men för sjutton tanter och gubbar, inte surar jag för det. Nej det är ju fredag och imorgon sovmorgon. Kvällen ska tillbringas med kallt vitt vin och räksmörgås tillsammans med grannen och hans dotter. Fördelen att umgås med grannen är att man behöver inte prata så mycket. För det gör han så bra själv. :-)

Imorgon hoppas jag på att rösten är tillbaka i sin fulla valör så att jag kan skråla och gapa. Skämt åsido, imorgon är det tänkt att jag ska ha middag här hos mig med goda vänner. Middag kommer att bli av ändå men det vore ju trevligt med en röst som bär också.

Så vad tänker ni ha för er då i helgen?

2010-09-19

Idag är det ingen vanlig söndag!

Nä för idag är det en stor händelse i Sverige. Vi ska välja vem som ska styra vårt land 4 år framåt. Ett tungt ansvar att ta men ack så viktigt att göra sin röst hörd. Vem eller vilka ska man välja?? Jag tycker att det är mycket snack men ingen verkstad. Man lovar och lovar men realistiskt hur mycket hinnar man förändra på 4 år?? De enklare sakerna ja de går att ändra men att driva Sverige i rätt riktning med mindre arbetslöshet, högre tillväxt och så vidare. Det tar betydligt längre tid än 4 år.

Hemma hos mig är denna dag inte så upphåsad som hos vissa andra. Kanske är det ett arv jag har från min mor och far. För jag kan inte minnas att denna dag var något mer speciellt än alla andra dagar. Mor och far gick och röstade sen var det inget mer med det. Det enda som var och är viktigt för dem är ATT MAN RÖSTAR. Inte blankt och inget soffliggandes. Så jag gjorde min medborgliga rätt och röstade faktiskt i förtid.

Vi hade förmånen att få en valbuss utanför vår arbetsplats i veckan vilket jag inte var sen att använda. Jag kan säga att det var betydligt mycket mera trevligt att rösta hos de underbara tanterna som skötte det hela än att gå till vallokalen. För i bussen mötes man av goda och glada tanter som tjattrade och skrattade gott. Man fick sig en liten pratstund samtidigt som man stoppade valsedlarna i var sitt kuvert. Det enda som fattades var det heta kaffet som ångande skulle sprida sin doft och värme. Det kändes lite så där nostalgiskt att kliva ombord på bussen. Låter kanske konstigt eftersom jag aldrig tidigare har röstat i en valbuss. Men känslan, värmen från tanterna gav mig en liten släng av "Upp till kamp" känsla som jag inte har haft på hur länge som helst. Helt stressfritt och ingen trängsel gjorde det till en ganska skön stund.

Det gör också nu att jag kan lugnt luta mig tillbaka och ta en kopp kaffe  i lugn och ro utan tvånget hängandes över mig att gå och rösta. Så får jag möjligheten igen vid nästa val att gå och rösta i valbussen så kommer jag att göra det. För i valbussen blev du bemött på ett mycket personligt sätt av härliga och goa tanter. I vallokalen är det trängsel, stress och opersonligt.

Så mina vänner! Glöm inte att göra era röster hörda!