2009-03-26

Yes jag har inte somnat ännu!


Klockan är 22 och jag är vaken. hehe Inte somnat i soffan eller somnat med näsan i tidningen. Visserligen jobbade jag till kl 8 men ändå. Framsteg för tanten... =)

Måste ju berätta om den stora balen som var i tisdags. Dagen började inte så bra. Först så glömde jag festkläderna hemma klantarsle som jag är. Så paniken var nära för när i helvetet skulle jag kunna åka hem och hämta stassen när vi skulle sitta i konferens hela dagen? Sedan blev jag yr i huvudet och höll på att svimma ett antal gånger under dagen. Som tur var gjorde jag inte det. Men dagen gick i yrselns tecken och då tänkte jag att hur ska jag kunna gå på balen med denna yrsel. Inte blev det bättre att jag var tvungen att stressa hem för att byta om på 1 timme. Var tveksam ända fram till kl 17 om jag skulle gå eller inte. Dock bestämde jag mig för att det är bara bita ihop och gå. Det kan inte mer än att gå käpp rätt åt helvete. För inte vill jag sitta vid fönstret och titta på månen och sucka efter en kväll på balen och missa chansen att haffa prinsen. Näpp så iväg bar det.

Som alla fester börjades det med champagne i foajen men de hade glömt rulla ut röda mattan. För att sedan följas av en superb 3-rätters middag med gott vin till. Under middagen roades vi av Claes-Johan Larsson gammal nattpratare i radion. Känd bland som kommentator i radio för schlagerfestivaler. En charmerande man med glimten i ögat och van att ta diverse idioter. hehe Festen gick ju i Oscarsgalans tecken och många vackra människor var vi där uppklädda till tänderna. Årets uppdrag till oss festdeltagare var att utse arbetskollegor till Bästa manliga skådespelare, Bästa kvinnliga skådespelerska, Bästa manliga biroll, Bästa kvinnliga biroll och sist men inte minst Årets nykomling. Ett kul tema med många goda skratt under prisutdelningarna. Jag nominerade Världens bästa JanE till Bästa manliga skådespelare och han vann. Kul! Mycket hände det under middagen inte bara prisutdelning av ovan nämnda kategorier utan en hel del andra också dessutom skulle kvällens vackraste klänning utses så vi damer fick göra cat walken. Inte fasiken vann min klänning trots min vackra Top Model walk.

Efter middagen är det ju den obligatoriska dansen. Inte fanns det någon prins bland alla karlar inte utan jag fick nöja mig med arbetskollegorna istället. Men vad gör väl det, jag hade skitkul och dansade hela kvällen fram till 24. Kan nog säga att jag var en av dansgolvets flitigaste besökare ja om man bortser från JanE som studsade, shakade och hoppade på golvet. Tyvärr var Världens nästbästa Åsa lite hängig och orkade inte vara med oss när vi stuffade omkring. Men som med allt skoj så har det ett slut och även det här. Helt plötsligt var klockan midnatt och vips var alla borta. Hmm undrar om det fanns någon liten fe som satt med trollspöt och trollade bort alla så att man skulle ge sig hemåt? Det var bara ut för att se om droskan stog där och väntade och inte hade förvandlats till möss och pumpor. Den stog där så fint och glänste så in hoppade jag trött och lycklig med lika lyckliga medresenärer. Kom i säng vid 1-tiden men vad gör väl det när man har fått varit en kväll på balen. Inte fasiken suckar man i alla fall.

Good Morning Sweden!



Idag är jag inte så trött faktiskt. Men här kommer morgonens tips från en partykvinna.
När ni kommer hem från jobb/plugg osv gå inte och lägg er och läs det första ni gör kvällen efter balen. Garanterat somnar ni och sover länge om ingen är hemma och väcker dig.

Det var precis det jag råkade ut för igår. När jag kom hem från jobbet efter en hel dags konferens så tänkte jag att jag lägger mig och läser lite i tidningen. Tjohej vad bra det var. Somnade som en klubbad katt och sov till 20:30-tiden och väcktes av min dotter telefonsamtal. (Sonen var på bio så han kunde ju inte kolla upp mamsen.) Dottera och hennes frende behövde hjälp med att installera/koppla in tv:en för de får inte det att fungera. Så då ringer man till fixarmorsan och frågar om hon kan komma ut en sväng. Så mamsen åkte ut dit med sonen vid 21-tiden och kopplade in tv:en via digitalmottagare till dem.

Vi var väl hemma vid halv tolv och då skulle man ju ta nattsvängen med Caesar. När man väl kommer in så kastar man sig ju inte i sängen direkt. Utan det ena och andra ska fixas innan man kunde lägga sitt partyhuvud på kudden. Svårt och somna var det när man väl kom i säng. Men lyckades på något sätt i alla fall komma in i ett halvslummer halva natten.

Fortsättning kommer ikväll om balen, gårdagen.

Afrodite ja du hade rätt jag somnade... hehe

2009-03-25

God morgon!

Pigg, pigg, pigg jättepigg, glöm det. Här är man sleten efter nattens övningar. Träningsvärk i vaderna, skavsår på fötterna, huvuddunk och allmänt sleten. Men ack så kul det var igår. Har dansat hela natten lång, inte tappat skon vid tolv-tiden, klänningen höll hela kvällen, ingen limo som förvandlades till möss, prinsen hade rymt till andra sidan Sverige men jag hade kul ändå.

Mer kommer ikväll.

2009-03-24

Efter en natts vakenhet...



Ett råd till er alla därute. Somna inte i soffan på kvällen för då är det lögn i fan i att somna sedan. Fasiken också jag som behöver sömn just nu. Men men inatt blev jag liggandes och vridandes, läsandes bok, drickandes varm choklad osv allt för att somna. Till slut vid 3-tiden somnade tant in, tant skulle legat kvar ihopknycklad i soffan istället. Tjoho idag av alla dagar när jag behöver vara pigg ikväll till företagsfesten. Kommer somna mitt i middagen. Dish ner i tallriken, med maten rinnandes ner för ansiktet. hehe.. Eller så kommer benen inte vilja vara stadiga och blicken kommer att fördunklas av ett konstigt dis. Får hålla mig till vatten hela kvällen för att inte slokna. Jag som hade tänkt ta ett eller två glas vin, liten avec till kaffe. Men det är bara att bita ihop och le och svänga sina lurviga ikväll. Stapla hem framåt nattkröken med skavsår för skorna är nya, frysa häcken av sig för man har kortärmad klänning, svart under ögonen av rinnande mascara för man har dansat livet ur karlarna. Men åh det är ju en kväll på balen, måste inte sitta hemma med mössen och sucka och tråna för man har biljetten. Men å den andra sidan så vore det kanske inte så dumt för då kanske det kommer en god fe och förvandlar en till en vacker ung dam.hehe.. Kanske träffar man prinsen också hehe...


2009-03-23

Holy makaroni!



Nu har tant Lena gjort något som hon inte har gjort på länge. Somnat i soffan framför tv:n. Vaknade med ett ryck och trodde att det var morgon men upptäckte shit kl är ju bara 23. Ah okej, skönt, kl är bara 23,kan kravla in till sovrummet och krypa ner i sängen. Nej men vad fasen jag har ju inte gjort något inlägg. Hmm skynda skynda innan alla går och lägger sig. To late baby! De flesta har krypit ner i sängen där du också skulle ligga just nu och inte hopknycklad i soffan. Sorry allihopa men det sliter på en gammal kärring att hålla sig vaken för att blogga.


Nu ska tant Lena kravla sig till sängen så att tant orkar festa imorgon. =)Alla vänner därute jag orkar inte just nu kommentera era inlägg men imorgon kväll/natt nykter och dann ska jag läsa era inlägg, när jag kommer inkravlandes genom ytterdörren, hasandes upp för trappen, plirrandes med råttögon, ångandes sprit, då ska jag läsa era inlägg och försöka komma med något klokt. Hick skål tamefan!

Måndag morgon och ute är det vitt, grått och tråkigt!



Det gör ju inte att man vaknar och kliver upp med ett leende på läpparna. Om man hade ett slocknar det snabbt när man ett öga kastar ut. Detta eviga vita som faller från skyn. Hallå Kung Bore var snäll och låt Gumman Tö komma nu!!

Här kommer något till er alla därute!

2009-03-22

Nu är det söndagskväll och jag börjar...



närma mig toppen på stegen igen. Skönt efter en svacka.

Morgonen började med frukost hos dottern och hennes frende i deras nya hem. Fint är det liggandes så att de ser vattnet från sitt sovrumsfönster. Takhöjden är knappt 1,75 så det får inte vara några långväxta där inte. Frendes barn var där så det var livat kan jag säga. 3 döttrar i åldrarna 9, 8 och 2 och två hundar. Och jag som kan tycka att en hund och en tonårsson kan bli livat värre. Men det är inget emot livet hemma hos dottern. hehe Sedan blev det en god lunch på frendes restaurang.

Därefter tog vi med oss stortjejer och åkte hem och hälsade på min väninna M som börjar komma tillbaka hon också. Tog först en kopp kaffe och sedan en liten glutt på Greace. Det var längesedan man såg den filmen och trånade efter Travolta. Jisses vad ung han såg ut och vilken kropp. hehe. Vilka moves den mannen hade och sjunga kunde han också. Kommer ni ihåg, 1978 var det året. Men det var 1977 då Travolta dök upp som diskokung i Saturday Night Fever och flickorna föll som känglor.hehe Nu är han man i aktningsvärda åldern av 55 år.

Sedan blev det en promenad i skogen med hundarna. Det slank även ner en middag, fläskfilegryta med basmatiris. Mums.. Sonen provade tillsammans med S att köra moppe och ögonen lyste på dem. Trots snöyra så var de ute och körde. Brr att de inte frös.

Till slut kände jag att det var dags för oss att lämna M och S för att röra sig hemåt till oss. M var rätt trött och behövde vila. Hon har inte riktigt fått tillbaka krafterna. Nu spelar tonårssonen Wii med tjejerna och det är lugnt och skönt. Strax kommer dottern och hennes frende och hämtar tjejerna för att köra hem dem till mamman deras.

Sonen är lite ledsen i ögat för vi lyckades inte få tag i T för att köpa moppen av henne. Men hon skulle höra av sig imorgon så då kanske mungiporna upp igen. Han är bra sugen nu så jag måste boka in honom på körlektioner eftersom det är en EU-moped. Nu blir man fattig igen eftersom jag ska betala halva moppen. Suck men vad gör man inte för sina barn.

Nästa vecka kommer gå i festens tecken. Först är det firmafest på tisdag som går i filmgalans tecken. Vi har fått utse bästa manliga skådespelare, bästa kvinnliga skådespelare, bästa manliga biroll, bästa kvinnliga biroll samt årets nykomligen. En av de som blivit nominerade till bästa manliga är världens bästa JanE. =) Tror att det blir den här stassen till höger som åker på på tisdag. hehe Måste bara ångbasta typ hela måndagen och halva tisdagen för att komma i den.

Sedan blir det party med storasyster på fredag. Jisses man kommer vara som urkramad disktrasa på lördagen. Men det ska bli jättetrevligt. Nu hoppas jag bara på att den förbenade snön slutar komma uppifrån och att solen och värmen gör sitt intåg. Kung Bore är seg i år på att släppa in Gumman Tö.

Livet är hårt...



..men vi tragglar på ändå. Men nu efter en lugn och avslappande lördag i sällskap med sonen över en god middag så känns det bättre. Imorgon ska vi äta frukost hos dottern och hennes frende i deras nya hus. Trevligt ska det bli.

Till er alla som tragglar som jag och även er andra!