2010-05-30

Ömso Sverige ömso Indien!

Jisses Amalia vad det var mycket att göra både på jobbet och privat. Som jag skrev tidigare har vi fått ett nytt indiskt team att lära upp i allt vad vi gör. Och det är bråttom att lära dem allt för de är bara här i 4 veckor. Fattar inte riktigt hur man ska kunna lära ut allt på 4 veckor. Det verkar helt omöjligt speciellt som vi nu har ett månadsbokslut att dra igenom det i det nya systemet. Har jobbat till 10-11 på kvällarna för att försöka föra över min kunskap till Sameer och Preeti. Upp i ottan för att hasta iväg till jobbet. Hem sent och försöka uppdatera sig på hur livet är för sonen.

Just nu snurrar det en massa lösningar i huvudet för att lösa våra problem med det nya systemet, den nya banken och nya processer. Vet att jag borde låta bli att engagera mig så mycket eftersom jag inte ansågs tillräckligt bra för att stanna kvar i den nya organisationen. Men nu är jag tyvärr inte funtad så utan jag blir bara mer envis och ihärdig för att visa vilken jävla tabbe de gjorde när de inte behöll mig. Tror att detta börjar gå upp för vissa chefer runtom och de börjar se konsekvenserna.

Jag vet att jag är bra på system och systemlösningar. Jag vet också att jag är en bra pedagog och kan överföra min kunskap snabbt till andra, även om det är på engelska. Jag vet också att även om jag fixar och trixar för att lösa problem så kommmer inte alla vara lösta och all min kunskap kommer inte hinnas föras över innan jag slutar. Det gör att det kommer bli problem framöver för Sameer, Preeti och den nya organisationen. Att den nya organisationen kommer få problem berör mig inte så mycket. Men däremot att Sameer och Preeti kommer att få problem det gör mig bekymrad. För de kommer att få skulden för en dålig planering och dålig tillsättning av personal. Fast att de faktiskt inte har varit inblandade. Men som det är kan jag faktiskt inte göra så mycket åt det.

Nu börjar tiden närma sig för mig att ta mig an nya arbetsuppgifter och jag har ju lovat att berätta om det. Fr o m den 5 juli kommer jag att börja arbeta som inköpare för direkt material inom det företag jag jobbar för. Som inköpare för direkt material köper man in materiel osv till produktionen så att de kan tillverka det de är satta till att göra. Man jobbar mer efter dead-lines och mer nära produktionen än många andra. Eftersom produktionen är viktig för företaget ställs det därmed högre krav på de kringorganisationer som finns som stöd för produktionen. Har tidigare arbetat som inköpare men då för indirekt material. Där arbetar man mer med att köpa in tjänster och service för att stödja de kringorganisationer för produktionen. Så själva grunderna för inköp kan jag på alla mina fingrar men hur inköp av material till produktion sker och går till vet jag inte. Det blir ytterligare ett nytt område att uppdatera sig på. Är inte direkt orolig men visst lite nervös är jag och det tycker jag man ska vara. Kommer att börja lite försiktigt den 9 juni till den 16 juni för att få en introduktion. Därefter kommmer jag att jobba 2 dagar på mitt gamla jobb innan jag åker ner till Indien den 19:e juni.

Är faktiskt lite orolig för resan till Indien. För jag vet vilka höga krav personalen i Indien har på sig och att den bygger på patriarktisk ledning. Vad cheferna än säger måste personalen utföra det även om det är åt helvete fel. Ingen vågar protestera utan gör precis som de är tillsagda. Det för mig som svensk är helt vansinnigt. Har redan haft djupa diskussioner med chefer från Indien och frågat hur de hade tänkt att vissa saker ska lösas när de ger helt fel information. Tack vare att jag är svensk så har de lyssnat och bemött mig med respekt. Men det är här i Sverige. Hur blir det i Indien och dessutom nu när de vet att jag lämnar rollen snart? Ja det kommer jag få svar på när jag är därnere. Får väl ta till det berömda: Blonde, blue eyes and braindead... Det har funkat hittills och de har fått många goa skratt. Lovar att återkomma med många bilder från min tripp och på de människor jag möter.

Jisses detta blev ett långt inlägg. Hoppas att ni orkade er igenom det. För här kommer belöningen!


YOU ARE SO....