2009-07-02

Intet nytt under solen!

Även idag har vi haft det varmt och skönt för de som har semester. Själv stretar och svettas jag på jobbet. En vecka kvar sedan är det semester. Hoppas att det fina vädret kan hålla i sig och vara lika skönt under min semester.

Här har det inte hänt något speciellt under veckan som gått mer än att jag har hjälpt grannen att bygga sitt trädäck efter jobbet. Har dock svårt att somna vilket brukar vara ett tecken på stress. Antar att jag är stressad pga hotet om att bli utan jobb i höst. Inget jag direkt tänker på men det ligger väl och gnager. Under semestern lär väl beskedet komma per telefon. Så det gäller nu att koppla av och njuta av det jag har idag.

Orkar tyvärr inte att tassa in till er och lämna spår. Men snart är helgen här och dock ska väl orken komma. Har inte glömt bort er alla goa människor på andra sidan skärmen.

Hoppas att fredagen bjuder er på glädje och värme!

2009-06-30

Tisdagkväll och värmen håller i sig fortfarande!

Men läste att det har varit åskoväder lite varstans i landet. Hoppas vi slipper det. Lite regn på nätterna och en och annan åskskur kan man stå ut med för att rensa luften så att säga. Men det oväder som dragit igenom landet är väl inte så önskvärt. Hoppas ni som har haft detta inte har råkat ut för något illa.

Själv har jag spelat backgammon med grannen och vunnit en del upplevelse: Bio med middag och besök på jazzfestivalen i staden. Loosade en middag men det var det värt. hehe. Jisses jag vet inte hur man ska hinna med allt man vunnit. Men än så länge har varken jag eller grannen planer på att flytta så det löser sig.

Förresten, Världens bästa Åsa var uppe på jobbet med kaffe Latté till oss som försmäktas i icke luftkonditionerad öppet landskap. Puss på dig Åsa, du är som sagt Världens bästa Åsa.

Ikväll har jag inte hunnit gå in och kommentera hos er mina goa vänner men jag har läst era kommentarer. Så puss på er också!

Saknar dock La Familia Afrodite. Vart har du tagit vägen????

Nu ska jag slå ihop mina blå och nanna kudden.

Sov gott och njut av morgondagen!

2009-06-29

Måndag kväll och värmen håller i sig!

Alla ni som har semester, grattis till er. Ni har lyckats pricka in det superfina vädret. Själv försmäktas jag på jobbet hela dagarna och försöker snika till mig en liten solbränna på kvällarna. Det går inget bra. Är inte riktigt lika vit som en alvedon men inte långt ifrån. Men förhoppningsvis är sommaren lång och varm så att jag till slut kan stoltsera med en solbrun kropp. Brukar ta mig hela sommaren att få någon slags brun färg men den håller sig desto längre in på hösten. I år vettisjutton hur det blir. När solen till slut kom till denna avkrok i Sverige käkade man medicin som gjorde att man inte kunde sola. Har vackert fått suttit under markisen och suktat. När man till slut hade chansen så brände sonen sönder ryggen. Inte ger jag upp för det. Nej då här ska det nu stekas fläsk och brännas kalorier i kvällssolen fram till helgen. Då ska det banne mig bli en tur till stranden.

Idag har sonen äntligen lyckats bli av med solsvedan och stickningarna. Nu är han ute och roar sig med moppen och kompisar. Tror minsann att nu försöker han ta igen helgens vedermödor. hehe

Världens bästa Åsa! Jag hoppas att du har haft en bra måndag och önskar dig en lika bra om inte en bättre tisdag, trots brännan som kom till i helgen.

Även alla ni andra som sitter på andra sidan skärmen önskar jag en härlig och bra tisdag.

2009-06-28

Go kväll i sommarkvällen!

Oj oj har är det varmt och skönt. Nu börjar till och med kvällarna att vara ljumma. Skönt!!!!
Tyvärr har det inte blivit någon stranden denna helg eftersom sonen lyckades bränna sönder ryggen i fredags. Så jag har fått försöka heala brännskadan så gott det har gått. Ikväll börjar blåsorna spricka och då ylar sonen igen. Det kryper, sticker och gör ont. Så jag har jagat runt i kvarteret efter salvor som bedövar och läker. Lyckats få tag i några stycken och hoppas att de räcker hela kvällen och natten. Imorgon får jag ge mig iväg till apoteket och handla in fler.

Fredagen bjöd på 3 st överraskningar, 2 goa och en inte så god. Min väninnan A ringde och undrade om jag ville grilla med henne. Och det är ju klart att jag vill. Så hon kom över och vi satt på altanen fram till 01:00. Snackade massor och drack en del och grillade gott. Grannen kom över och satt med och snackade. Det var den ena goa överraskningen.

Den andra är att försäkringsbolaget har äntligen tagit beslut om vems felet var till krocken härom veckan. Det blev den andra föraren. Så nu slipper jag betala någonting för reparationen av bilen. Det var den största goa överraskningen.

Den mindre goa överraskningen var att sonen som sagt var brände sönder ryggen, vaderna, och armarna. Det blev till att smörja, smörja och smörja för att häva brännskadorna spridning. Lyckades till viss del men inte fullt ut. Så hela helgen har gått åt till att se till att brännskadorna har hållits fuktiga så att inte huden krackelerar. Men ikväll börjar läkningsprocessen tära på sonen. Han har inte kunnat vistas ute pga solen. Han har nog lärt sig läxan nu. Smörja in med solskyddsfaktor så att man inte bränner sig. .....

Själv har jag försmäktats på altanen i nya solsängen. Druckit kallt rosévin och sprungit in i duschen till och från. Grillat med grannen och kompisen T igår. Idag blev det kallskuret med hemmagjord potatissallad. Dock fick grannen värmeslag och höll på att svimma ett antal gånger. Såg till att han drack vätska och fick i sig lite salt. Dock hann vi med en fika på en liten udde.

Nu sitter jag här och försöker fatta att sommaren verkligen har kommit. Hoppas att den håller i sig även när min semester börjar om 2 veckor.
Hoppas att ni har haft en underbar helg och inte har försmäktats för mycket i värmen.