2011-02-11

FREDAG.........


...äntligen är det fredag igen. Imorgon stundar helgen till. Med det, SOVMORGON!! Ute är det vit, vit, vit men det har äntligen slutat snöa. Men jisses vad det har vräkt ner. Detta ställer till det i vår kommun. Tågen är 30 minuter försenade eller inställda, bussarna går inte och vägarna är inte så bra plogade. Japp det är vad som möter en när man vaknar denna morgon.

Sonen kommer inte till skolan pga inställda tåg. Han glad för en sovmorgon, jag irriterad för att han inte kan komma till skolan. Själv ska jag snart ut och raisa med bilen. Får se hur det går. I alla år som jag har bott i denna stad har det fungerat med friktionsfria däck. Men de senaste två åren skulle jag behövt dubbdäck.

Japp detta var morgonen här. Hoppas er morgon var bättre.


2011-02-10

Okej okej jag fattar....

.... våren är inte på gång. Ledsen att ha förolämpat dig Kung Bore men ge dig nu. Du behöver inte straffa mer. Det räcker, jag har fattat meddelandet!!!

Har ni samma väder som jag?? Snöstorm, snöstorm, snöstorm?? Här har det hållit på enda sedan lunchen att snöa. Vi har fått ungefär en meter snö och jag har fått varit ute och skottat 3 ggr sedan jag kom hem kl 6 ikväll. Jisses vad det vräker ner. Hoppas att man kan ta sig till jobbet imorgon och att man inte är mer insnöade än vanligt.

Jag börjar oroa mig för hur ryggen klarar sig. Har ju inte bara utanför nuvarande dörr att skotta, nä jag har ju även det nya och garaget som ska skottas och göras framkomligt. Så egentligen har jag skotta 9ggr redan. Puh inte undra på att ryggen värken och ögonen svider, håret droppar och snoret rinner. Men men detta går väl över också.

Men nu måste jag ut igen och skotta för sista gången. Men nu är jag lat. Jag tar bara utanför nuvarande dörr.

Sov gott och dröm sött! Var försiktiga i ovädret.

Torsdag och vart har veckan tagit vägen??


Så är det torsdag igen. Vettisjutton vart de andra dagarna tog vägen? Men jag ville ju att det skulle snurra på snabbt och det gör det verkligen.

Nu är det dags att äntra en ny dag men nya utmaningar och härligheter. Så gå ut och ta för er mina vänner!


2011-02-09

Ett snabbt god morgon.....

... och sedan iväg till jobbet. Har ju förmågan att sova så länge jag bara kan...

2011-02-08

Go kvällen alla!

Så har ytterligare en dag gått denna vecka och man ska försöka göra middag eller så. Dagen började lagom bra. Trött som en gnu på morgonen, kannor av kaffe innan hjärnkontoret öppnade. Stress iväg till jobbet.
Väl på jobbet fortsatte stressen eftersom jag jobbar på 2 olika ställen i den staden jag bor. Det innebär en massa åkande fram och tillbaka. Har kontor utanför staden och kunderna inne i staden. Idag vart det lite struligt! Hade möten inne i staden och sedan möten vid mitt kontor påföljandes varandra. Tjoho vilken bra planering jag hade gjort.

Hann till mötet inne i staden och hann även klämma in en lunch för att sedan springa på ett annat möte. Under detta möte ringer min privata telefon envetet. Svarade till slut och det visade sig att mitt larm hemma hade gått. Samtidigt som jag pratade med larmcentralen ringer någon enveten på mig så jag ber att få återkomma. Det visar sig att det är min kära doter som ringer, helt hysteriskt för hon har utlöst larmet och vet inte hur man stänger av. Ber henne vänta så jag kan ringa tillbaka till larmcentralen och meddela att det är lugnt. Inga inbrottstjuvar mer än dotera. Ringer tillbaka och försöker guida henne hur hon stänger av larmet. Nu är hon ännu mera hysterisk eftersom utomhussirenen tjuter i högan sky och grannarna börjar undra vad som pågår. Till slut lyckas jag guida henne så att larmet stängs av. Hon lugnar ner sig och jag kan återgå till  mötet.

Efter mötet som blev då lite försenat pga strulet med hemlarmet stressade jag ner för att ta internbussen tillbaka till mitt kontor. Tror ni inte att jag hade missat den med 20 min och att den gick inte igen förrän 20 min senare. Så där står jag och telefonen ringer och folk undrar vart jag är. Men man är inte dummare än att man lugnt lutar sig mot en husvägg och försöker sola nunan en stund. Det var riktigt skönt måste jag säga. Stog i lä och solen gassade. Till slut efter många om och men var jag tillbaka på kontoret och ordningen återställd. Puh, svettigt värre på fler än ett sätt blev det. Solvarm och stressvarm...

Nu försöker jag komma ner i varv för att kunna inta en middag. Sonen drog precis iväg på träning något försenad för att han inte "orkade" åka tidigare utan hoppades på att jag skulle skjutsa honom. Men icke, han får ta sig själv till träningen så hämtar jag honom. Så har vi lagt upp det för att jag ska kunna koppla av när jag kommer hem och inte behöva stressa iväg det första jag gör. Så nu börjar lugnet lägra sig och jag ska försöka få mig något till livs.

Ha en bra kväll därute!

PS: Afrodite, kommer inte in och kan kommentera. Gör det därför här!

Lycka till! Kämpar själv just nu med låta bli. Tufft men fungerar. Go girl! DS

2011-02-06

Nu är det snart dags att nanna kudden...

..men först ska jag bara.....

Så är det alltid precis när man ska lägga sig. Ska bara fixa det och det. Men nu har jag bestämt mig. Jag går och lägger mig och struntar i "ska bara".

Måste se till att få lite sömn ifall sonen ringer mitt i nassen och vill bli hämtad. Han ska tillsammans med sitt amerikanska fotbollslag titta på finalen i Superbowl som börjar kl 24. Följde pojken precis till bussen och passade på att ta sista nattsvängen med Caesar. Imorgon bitti vid 5-tiden kommer pojken hem igen. Så då måste mor i huset ha fått lite sömn innan. Gillar inte att han är ute och ränner så här sent men i det här fallet kan jag nog känna mig ganska trygg för hela seniorlaget samt juniorlaget kommer att vara där tillsammans. Sedan kommer grannpojken att titta på den samma och hålla ett vakande öga över sonen. Så då kan jag känna mig någorlunda trygg. Men helt trygg är jag inte förrän han är hemma.

Så alla på andra sidan: Sov gött och dröm sött!

Söndag eftermiddag och solen skiner

Vaknade urtidigt imorse, redan vid 6-tiden. Tvingade mig själv att somna om för vad fasiken. Är det sovmorgon så är det sovmorgon.

Låg och drog mig, läste bok och njöt av lugnet hemma. Fåglarna kvittrade utanför och solen sken från klarblå himmel, taken droppade och snön smälter mer och mer. Så visst är våren på väg även om det fortfarande är långt kvar innan man kan sitta ute och njuta av solen.

Tog en promenad idag också, fast denna gång med grannen. Vi var ute och gick och njöt av solens strålar. Caesar skuttade omkring och njöt av promenaden och alla meddelanden som andra vovsar har lämnat. Jisses en annan tycker att man läser mess, e-post till tusen. Men en hund har ännu mer att läsa av. Undrar vad de får ut av alla dofter, vilka meddelanden de får? Ibland morrar Caesar och krafsar, ibland blir han alldeles till sig. Ibland får han tics så hela käken skakar och då förstår man att det har varit en löptik precis innan. Då sätter hormonerna fart och han vet inte hur han ska göra. Stackarn han hela han börjar skaka och gnälla och leta efter tiken. Inte lätt att vara en liten hanhund när tikarna löper. :)

Var i nya lägenheten och tittade igårkväll. Golven är lagda i alla rummen, hallen är målad och badrummet snart klart för kakling och läggning av klinkers. Nu börjar jag skönja hur det kommer att se ut när det är klart och känner mig nöjd med färgvalen. Kommer att bli precis så som jag vill ha det och planerat för. Nu börjar jag längta efter att få flytta in och färdigställa så att man kan koppla av och bara njuta av det nya.

Nu ska det drickas kaffe och läsas bok igen. Ha det gött så här på söndagseftermiddagen!