2009-11-07

Aforia filosofierar!:o)

Hur kommer det sig att trots att man vet hur vädret normalt är i november så är man ändå inte förbered? När man slår upp sina blå på morgonen och efter att man har mornat sig så tittar man ut genom fönstret och möts av mörker. Man blickar förvånat ut och ser vått grått dis som inte verkar ljusna någonting under dagen. När klockan är 2 och det är fortfarande mörkt slås man av insikten att nu är det verkligen november. Den gråa tunga våta luften sänker sig som en huva över naturen och trycker ner allt mot marken. Bladen har kapitulerat och ligger ruttnande på marken. Träden sträcker sina bara grenar mot himlen och bara skriker: Ge oss kraft, ge oss ljus. Alla levande varelser kurar i sina bon och bara suckar tungt. Inväntar december som ger oss lite mer hopp och mer ljus i våra bon. När november går ut mot sitt slut stiger december in med advent, glögg, julklappsstress och för att sedan avslutas med ett hejdundrande kalas där man firar in det nya ljusa året. Är det så att november finns bara för att vi alla ska eftertänksamt sätta oss ner och reflektera? Låta lugnet krypa sakta in i vår själ och ge oss en eftertänksamhet, en tid för att begrunna vad är det vi gör? Är det därför en del av djuren går i ide för att sedan krypa ut och ta sig an den nya ljusa tiden?

Många är vi som ofta säger: Vi skulle göra som björnen. Gå i ide för att sedan komma ut när ljuset är hos oss igen. Många av oss suckar tungt och blickar ut med trötta ögon. Men vem säger att november måste bli årets tråkigaste månad? Nu om något behöver vi vänner, släkt och familj för att umgås. Tända ljus, laga goa middagar, skratta över fåniga spel, suga i oss den gemenskap som ändå någonstans finns där. Nu om något behöver vi glädjen, ljuset från våra nära och kära för att härda ut och hämta kraft för nästa anstormning som kommer. Den stressiga, tvångskrävande december månad. Då vi anstränger oss för att trycka undan mörker och tristess med adventsljusstakar, adventsfika och planeringen inför för jul och nyår. Hysterin som pyser över allt. Affärerna slår på stort med julpynt och glitter. Folk som stressar omkring och förebereder den stora kvällen, julaftonen. Planer som smids för att se till att just denna jul ska bli den bästa av de alla. Så vad är det som gör att vi ändå inte kan ta till oss novembers gråhet och väta? Tillåta oss att bara vara här och nu. Hämta kraft och ork. Varför klagar vi och suckar tungt över denna månad när den är där för att just ge oss lugnet?

November är den enda månaden på året som lugnet härjar i vårt land. Djuren har redan förberett sig och sitter lugnt och bligar på oss människor. En del har travat in i sina iden och ligger nu sover. Magarna är försedda med mat, hjärnans aktivitet har släckts ner och de sover djupt. Vi människor far omkring som skållade råttor för att hindra lugnets huva sänka sig över oss. Låt oss i stället acceptera novembers gråhet och lugn. Sätta oss i våra soffor, hälla upp något drickbart i våra glas. Kanske slänga på en film eller varför inte öppna våra munnar och prata med varandra. Låta oss själva sänka våra krav på aktiviteter och bara låta kropp och själ få ro. Låta naturen ha sin gång och inte försöka tvinga på den våra krav om ljus och forcerad glädje. För hur vi än försöker så är november här. Så låt oss istället höja våra glas och skåla in november. Motta denna månad med sin gråhet och väta precis som naturen gör. För vet ni, hur vi än vrider och vänder på oss så är det fortfarande november månad och vi kan inte göra något för att ändra det.

Så mina vänner på andra sidan skärmen. Jag höjer mitt glas och säger som Jacob Dahlin brukade säga: Skål tamifan!

2009-11-06

Test av simultanförmågan!

Halloj allihopa, jodå jag lever men har haft fullt upp. Just nu testar jag min simultanförmåga. Blogga, titta på Idol och sörpla rödtjut. Fasiken det verkar fungera. Lite stavfel blir det men vad sjutton. Tur att man kan förhandsgranska. hehe

Alldeles nyss hade jag gåshud när Erik sjöng Queens "The show must go on". Killen är ju helt suverän. Tyvärr tycker jag att Eddie tog vatten över huvudet. Mycket falskt och gåshuden uteblev. Anders Bagge är en skön lirare. Hoppar upp på scenen i slutet och förstärker idolerna i You´re my insperation. Suveränt. Tror fasiken att vinet har stigit mig åt huvudet. hehe

Vad har då hänt som gör att jag har haft bloggtorka. Hmm mycket på jobbet i ett månadsslut eftersom jag numera jobbar inom den del som har hand om bokslutet. Sedan är det ett antal tester som måste ske i början av varje månad där jag är ansvarig att se till att alla underlag kommer in såsom balansspecifikationer, protokoll till bokslutsredovisning osv. Nu börjar det äntligen att lossna på jobbfronten och jag börjar kunna sätta mina egna rutiner. Hittills har jag rationaliserat ner en del av uppgifterna och nu håller jag på att försöka strukturera upp så att system utnyttjas bättre och är ett stöd istället för motmedel. Blir en hel del övertid.

Sedan har mäklaren ringt och sagt att nu är det nära att jag får kika på lägenheten och hon skulle kolla var föreningens utgångsbud ligger så att jag kan buda. Håll nu tummar och tår så att jag och sonen trivs med lägenheten och att vi får köpa den för en smärre summa.

Nu är Idol slut och min simultanförmåga fungerade! Jippiaye kaye...

Ha en underbar fredagkväll och en skön helg!