2009-07-31

Nästa Loftahammar!

Nu drar vi ut på nya äventyr. Denna gång inom Svedala. Imorgon bitti bär det iväg till Loftahammar tillsammans med vänner och deras ungdomar. Vi ska grilla, tjattra och umgås. Värmen blir ju inte det samma där som i Turkiet. Men värmen inombords blir betydligt mycket varmare. Vi kommer att vara där i 3 nätter sedan bär det hemåt för ompackning för att sedan dra till Leksand.

Kan ta ett tag nu innan nästa inlägg kommer och det lär inte innehålla någon magdans. hehe Den kan ni se er i stjärnorna efter. Detta är en seriös blogg och ingen blaj... hehe....

Må nu gott allihopa så hörs vi om några dagar.

2009-07-30

Efter hemkomsten från Turkiet!

Hmm att lägga ut filmen på min magdans kommer icke på fråga. Fasiken vill ju inte skämma ut mig för hela världen. Hehe Det räcker med gästerna på hotellet. Får lite gliringar från Helen till och från. hehe

Sedan vi har kommit hem från Turkiet har världen snurrat i 250. Jisses vi hann inte mer än landa så började telefonen gå varm. Avsa allt under lördagen för vi var verkligen jättetrötta. Jag gick och lade mig rekordtidigt för att vara mig. Kl 21:30 stöp denna dam ner i bingen. Somnade som en stock. Kl 23:45 ringer telefonen och jag fattade nada. Det var Dottern som ville höra att vi mådde bra och hur det hade varit nere i Turkiet. Hon blev alldeles chockskadad stackarn, när hon förstod att mamsen krypit ner i sängen för kl 00. hehe

Söndagen vaknade man utvilad och dessutom sovit i 9 hela timmar. Jisses vad skönt det var. Ingen svett som blötte ner lakana. Inga grannar som flyttade möbler. Utan fåglarnas sång och humlornas surr spelade sin morgonvisa. Men hua vad kallt det var. Var tvungen att plocka fram vintertäcket. hehe Hela söndagen hasade jag omkring i mina fårskinnstofflor och fleecetröja på. Det är ju en rätt stor kontrast i temparaturen. Från 45 grader i skuggan till 15 grader i skuggan. Brrrr!!! Fick en rapport från Helen hur det var nere i Side. Tydligen bröt kalabaliken ut ordentligt efter det att jag åkte. Det anlände 20 nya gäster och hälften av dem fick inga rum. En del fick till och med ligga på solsängar och sova. Så alla de reseföretag som nyttjar detta hotell hade sina resevärdar där för att lösa situationen. Fortfarande är det problem på hotellet. Visste det, hotellägaren är en riktigt orm.

Söndagen gick åt att åka och handla med Far eftersom bilen min fortfarande inte är lagad. Gaahhhhhh hur länge ska det ta för att fixa till en bil egentligen? På kvällen grillade vi med grannen G och kompisen J. Mycket dricka, mycket snack och sent blev det. Båda grabbsen hade haft tråkigt när lilla jag varit och roat mig i Turkiet. hehe Känns skönt att man är saknad när man är borta. Det värmer ens lilla hjärta.

Måndagen gick åt att fixa altanen tillsammans med grannen G och dricka kaffe. Som jag tidigare har nämnt är denna herre inte världens snabbaste. Stående uttryck från denne herre är: Rom byggdes inte på 3 dagar. hehe Så ett litet bygge som normalt kanske tar 30 min att göra tar 3 timmar för man måste ju vila emellanåt. Dricka lite grogg/kaffe, lägga in ny snus och sedan kan man sätta igång igen. Mitt i allt ringde P och undrade vad jag gjorde på kvällen. Hon var sugen att komma över och höra hur det var i Side. Vi bestämde att sätta på grillen vid sju-tiden. Strax därefter ringde A-S och undrade vad jag gjorde. Så även hon skulle komma över på en grillbit och massor av snack. Nu blev det bråda tider. Gasolen tog slut igår så det måste inhandlas. Något kött för grillning hade jag inte hemma, så det måste också inhandlas. Kl 18:30 kastade jag mig in i lånebilen jag fått för att fixa allt detta till kl 19. Hrmm kan säga att prick kl 19 var jag hemma och strax därpå dök P upp. Men vi fixade och trixade så kl 20 stog maten på bordet. Drickat upphällt och alla på plats. Sonen hade besök av S så även han var med och grillade. Kvällen gick över till natt. Natten gick över till morgon innan vi hade tjattrat färdigt och var trötta. Kl 4 slöt denna dam sina blå.

Ops vad sjutton det ringer på dörren. Måste kila, Ciao!

2009-07-29

Till mina bloggvänner!

Vettisjutton vad som händer ikväll. Har nu försökt kommentera hos Afrodite, MirAnna och Björnesmagazin m fl men jag får inte till det. Finns det fler än jag som inte kan kommentera ikväll? Sorry vänner men jag kan tydligen inget göra några kommenterar ikväll. Återkommer imorgon kväll.

Ännu lite mer om Turkiet!

Söndagen och måndagen gick åt att acklimatisera sig till värmen. Satan i gatan vad man svettades och sola var otänkbart. Så fort jag låg en stund i solen blev jag illröd och hotellpersonalen kom och sa till. No no Madam you will look like a lobster if you're not careful. Så det var bara att hålla sig i skuggan, bada och torka liten stund i solen och sedan in i skuggan igen. Kvällarna tillbringades på restaurang och sedan barhäng. Nätterna tillbringades i full AC och svettandes ändå. hehe På dagarna hade vi runt 45 grader i skuggan och nätterna runt 38 grader. En kväll sjönk temperaturen ner till 36 grader och då frös man nästan.

Vissa nätter åkte öronproppar in för att "grannarna" flyttade lite väl hårt på möblerna. Guess what they did? *ASG* En del roade sig inte bara på dagarna utan även kvällar och nätter. Hmmm fattar inte hur de orkade i den värme vi hade. Okej en gång men flera gånger per natt.

Onsdag kväll var det turkisk afton med magdansös som underhållning på hotellet. Maten bestod av grillbuffé och sallad. Någon vidare flyt hade de inte på serveringen och grillningen. Utan först kom de olika rörerna in, sedan riset och pommes friten, sedan grillspetten. En del ej helt genomgrillade och en del som kolbitar. Logistiken fungerade inte tipp topp. Men vad sjutton vi blev i alla fall mätta. Magdansösen var helt otrolig på att rulla höfter, rulla magen och skaka brösten. Som en del i showen naturligtvis togs en del av oss upp på golvet. Och gissa vem som naturligtvis blev upplockad. Jo jag. Så det var bara att skaka höfter och bröst och rulla magen så gott det gick. Sonen filmade dansen med handen framför ögonen. Han skämdes för att mamma var på golvet och dansade magdans. hehe Som tur för mig så var skärpan inte den bästa. hehe Efter showen bar det iväg till en bar där vattenpipan kom fram. Så nu har man rökt äppeltobak i vattenpipa också. Var inte så starkt som jag trodde. Rätt gott faktiskt med den fräscha äppelsmaken. Månne kanske man ska införskaffa en liten vattenpipa.

På torsdagen träffade vi världens goaste människa, Helen och 3 av hennes barn. Eller snarare så att vi började umgås på torsdagen. Vi hade börjat prata redan under onsdagen. Så roligt som vi hade med dem har vi inte haft på länge jag och sonen. Det skrattades, busades och pratades i flera timmar. När vi satt som bäst och skrattade kom hotellägaren fram och erbjuder oss en nyfångad fisk till middagen. Eftersom vi hade fullt upp med att hålla oss för skratt tackade vi ja eftersom det lät som vi skulle bli bjudna. Jo tjena där blev vi rejält blåsta kan man säga. Efter middagen var det dags att betala och jag trodde jag skulle flyga på fanskapet. Så var kalabaliken igång. Hornen växte i pannan på mig kan man säga. Men vad hjälpte det. Det var bara att punga ut pengarna eftersom vi hade ju faktiskt ätit upp fisken. Inte nog med att vi fick betala dyrt på torsdagkvällen utan fredag morgon kommer de och säger att vi hade betalat för lite. Personalen skämdes och strök efter väggarna hela fredagen. Vågade knappt titta oss i ögonen och stammade dessutom när man tilltalade dem. Hotellägaren höll sig undan hela fredagen för han hade ju fått hört både det ena och andra från mig kvällen innan. Det är fasiken den dyraste fisk jag någonsin har ätit tror jag.

Fredagen blev ju inte så kul heller pga den svenska såpoperans höjdpunkt. Efter middagen på torsdagskvällen (efter fiskdj....n) säger Kvinnan att hon mår lite dåligt och är trött. Klockan är väl runt 22 och ingen av oss andra var trötta. Så jag frågar om det är okej att vi kanske drar ut på en liten barrunda med hennes man. Jodå det var helt okej, svarade hon. Så sagt och gjort. Kvinnan går och lägger sig och vi drar glada i hågen ut på en liten barrunda. Men innan vi går säger jag till Mannen att han kanske ska gå upp till Kvinnan och säga att vi går nu. Men han svarar bara: Nä för f..n då kommer hon bli tvärarg att jag väcker henne. Okej vi gick iväg och var hemma vid 1-tiden. Jag och sonen knallar upp till oss och lägger oss. Men hemma hos Mannen och Kvinnan brakar helvetet lös.

Fredag morgon när vi kommer ner för trappen sitter Kvinnan och Norska tösen vid receptionen. Jag och sonen går fram glada i hågen för att fråga hur hon mår idag. Hon svarar inte utan vänder bort huvudet. Jag frågar igen och hon snäser: Jodå magen är det inga problem med men det finns annat som stör nu. Jag bara gapar och frågar: Vad då? Hon svarar: Äsch Mannen har fallit ur fåran och hon är skitförbannad. Jag och sonen fattar noll. Vad då fallit ur fåran? Fasiken gick han inte och la sig när vi kom hem? Frågorna hopade sig men Kvinnan vänder bara sig bort och börjar prata med Tösen. Så jag och sonen knatar iväg till frukostbuffén. Där sitter Mannen och underbara Helen och ungarna. Vi sätter oss till bords och jag frågar Mannen vad som har hänt. Då berättar han att Kvinnan är skitförbannad för att vi drog iväg på en barrunda och hon har fått för sig att jag och Mannen har något ihop. Helen börjar asgarva och frågar: Vad sa du? Skulle du och hon ha något ihop? Men vad f..n L har du börjat ragga pensionärer också med sonen i bakhasorna, säger Helen och asgarvar.

Så under fredagen var det inte bara ilska över att man har blivit blåst på fisken utan man är nu också anklagad för att spinna på en pensionär. Fast som tur är hade vi Helen och tjejerna som bara skrattade åt det hela och sa: Äsch skit i det. Ni åker ju iväg imorgon bitti och slipper träffa paret igen. Så vi ryckte på axlarna och umgicks med Helen och tjejerna istället. Men framåt eftermiddagen kommer Kvinnan tillbaka till hotellet och sätter sig vid vårat bord. Börjar prata med sonen och Helen men inte med mig. Då flög fan i mig och jag konfroterade Kvinnan och frågade vad hon höll på med. Nä hon var absolut inte sur på mig utan bara på hennes man. Sedan fjäskade hon för att hon ville inte äta middag själv med mannen. Vi måste byta telefonnummer osv. Jaja tänkte jag, hon får väl hålla på då. Skit samma vi åker hem imorgon och behöver aldrig mer träffa detta par. Sonen och jag bestämde att vi skulle gå på favoritrestaurangen och käka sista kvällen och Kvinnan frågar om de får följa med. Nja, jag drog lite på svaret men hon tjatade så jag sa okej vi käkar väl ihop igen. Middagen blev väl ganska trevlig förutom att Tösen och Kvinnan pratade mest med varandra. De försmådda kvinnornas afton. Själv bestämde jag mig för att nochalera detta totalt. Efter middagen blev det dags för en liten shoppingrunda men tyvärr blev det inget mer än äppelte som inhandlades eftersom priserna var i stort sett samma som hemma. Då kan jag lika gärna köpa hemma och slippa pruta. Som vanligt avslutades natten med ett besök på Kiss för en nattfösare. Trevligt trevligt men jag och sonen behövde pallra oss hem och packa färdigt. Vi lämnar Mannen och Kvinnan i baren och drar oss till hotellet. Men där sitter Helen och tjejerna och Helens man. Så vi stannar och pratar en stund med dem. Eller snarare en ganska lång stund. Rätt som det är när vi sitter där och skrattar och myser kommer Mannen och Kvinnan hem. Kvinnan först och Mannen efter. Kvinnan säger inte ens hej utan går raka vägen upp på rummet. Mannen säger God natt i förbifarten. Vi fortsätter och prata och skratta ett litet tag till sedan pallrar jag och sonen oss upp för att packa.

Lördag morgon kl 7 ringde klockan för det var dags för avfärd hemåt till Svedala. Sonen och jag pallrade oss upp och packade det sista. Knatade ner till frukosten vid 8 och träffade Mannen. Även denna natt hade helvetet brakat lös i hotellrummet deras och återigen handlade det om att han och jag skulle ha något ihop. Tanten måste vara helt bakom flötet. Mannen försökte hålla hennes hand och pussa henne under hela kvällen men hon drog sig undan. Varken jag eller mannen kom i närheten av varandra under hela kvällen. Så jag fattar inte hur och när vi skulle ha haft ihop det. Vad fasiken skulle jag spinna på en gift 67-åring för? Dessutom inte speciellt tilldragande heller. Nä Kvinnan måste ha en skruv lös någonstans. Men som tur är. Vi kommer troligtvis aldrig mer träffas så hon kan få strutta omkring och tro att hennes man hoppar på alla kvinnor som kommer i hans och hennes väg.

Så det var vår Turkietresa i stora drag. Ömsom vatten ömsom vin. Nu väntar vi bara på att Helen och tjejerna ska komma hem sedan sticker vi över en sväng till dem.

Ops detta blev väldigt långt ser jag. Hoppas att ni orkade hela vägen.

2009-07-28

Fortsättning Turkiet!

Okej nu kör vi vidare med Turkiet!

Vi kom till hotellet kl 01:30 turkisk tid (svensk tid + 1 tim)på natten och det visade sig att vårt hotellrum innehöll en dubbelsäng bara. Så personalen fick sätta igång mitt i natten och städa ett rum med enkelsängar. Vi kom upp på rummet kl 02:30och gjorde oss iordning för natten. Stoppar in våra pass, pengar osv i safetyboxen och låser den. Upptäcker att vi glömt stoppa in mobilerna och slår in koden och skiten går i baklås. J...la skit där sitter vi mitt i natten, vid kl 03:00, och har allt verkligen innanför lås och bomm. Vi försökte och försökte få upp skåpet men det gick inte. Så det var bara knalla ner till receptionen, blinka lite med sina blå och säga: Excuse me!!!!! Med stora bokstäver. Men inte heller Ilias lyckades öppna safetyboxen. Där satt man mitt i natten och bara flåsade. Det var varmt 37 grader, safetyboxen gått i baklås med alla våra värdesaker och vi kunde inte somna. Till slut kl 04:00 fick jag och sonen upp safetyboxen. Vi stöp ner i säng och väckarklockan ringde kl 09:00.

Vi vaknar till 42 grader i skuggan och en frustrerad hotellägare. Han kunde inte för sitt liv förstå vad vi hade gjort med Safetyboxen för att fått den gå i baklås. Han trixade och micklade med boxen och till slut gick det att använda. Där fick man blinka väldigt mycket med sina blå och säga: Sorry Sorry!!!!

Satte oss vid frukostbordet och spanade in hotellgästerna. En salig blandning av kön och ålder,, soldyrkare och skuggdyrkare hehe. Knödde ner oss i ett par solsängar och upp med parasollet. Mycket bad och lite sol blev det. Träffade ett par från Jönköpings-trakten, Åke och Ann-Marie. Supernajsa människor. Låg och snackade och badade, drack vatten, svettades och snackade. Framåt 4-tiden var vi rätt svettiga och trötta så då bar det upp till rummet för en liten siesta. Vid 8-tiden knorrade magen och det var dags att leta upp ett ställe där man kunde få sig lite till livs. Vandrade gata upp och gata ner. Hade inte den blekaste vart vi skulle käka. Turkarna stog och skrek efter en både det ena och det andra. Men det var bara att nochalera och titta ner i backen. Till slut möte vi en familj som blivit rekommenderade en restaurang så vi hakade på.

Restaurang Gül där Delik, Ali, Ahmed och Malin som drivande. Vi träffade aldrig Delik och Ali men däremot Ahmed och Malin. Malin kommer från Stenungsund och är gift med Ahmed. De har precis fått en liten son, 7 veckor, Kan ska han döpas till. Maten var perfekt och likaså servicen. Inte speciellt dyrt heller om man jämförde med andra restaurangen. Vi hade många givande samtal med Ahmed under veckans gång. Fick lära oss en hel del om just Side och Turkiet. Han rekommenderade ställen för oss där jag som ensam mamma kunde gå utan att bli trakasserad. Vi hamnade på en bar som heter Kiss och där ägarna var helt crazy, 2 turkar och skotska. Mycket show, bra drinkar och inte farligt dyrt samt nära till hotellet. Gül och Kiss blev våra andningshål i all kommers bland turkarna. Gül när vi inte var ute med andra och åt och Kiss på vägen hem för sista drinken.

Vi träffade många underliga människor men också många mysiga. Åke och Ann-Marie var ett av de guldkorn vi träffade på. Åke gick under namnet Ali Babi bland turkarna för att han var lång och var hur mysig som helst. När han gick utanför hotellet ville alla turkar bjuda in honom på kaffe eller te. Ann-Marie tyckte det var lite jobbigt eftersom de kunde inte gå gatan ner utan att ha blivit stoppad 10 gånger. Sedan var det ett annat par som anlände samtidigt som oss. Tyvärr fick vi aldrig namnen på detta par. Dessa hade vi många pratstunder med. Några norska par träffade vi också men där var det så förbenat svårt ibland att förstå vad de sa.

Hmm inser att jag måste nog göra flera inlägg om resan annars blir det för långt. Så jag avslutar här och fortsätter senare.

2009-07-26

I'm back!

Halloj allihopa, nu är vi tillbaka i Svedala och fryser som attan. Veckan har bara flugit iväg och vi har svettats och svettats. Något brassande har det inte blivit tal om. Vi har mest hängt i skuggan eller i vattnet. Som varmast var det 45 grader i skuggan och då flydde till och med soldyrkarna in i skuggan eller ner i vattnet.

Vi har haft det både bra och dåligt. Hotellet var ingen hit. Trasiga dörrar, balkonger, tak osv. Underhållet var nada. Ägaren var en riktig falsk djävul. Från början var han hur mysig som helst likaså personalen. Men ju längre veckan gick desto mer avslöjade han sina sidor. Nästsista kvällen blåste han oss rejält. Vilket gjorde att personalen strök efter väggarna och höll sig undan sista dagen. De skämdes så mycket och trodde att vi var arga på dem. Blev lite energitapp där.

Vi hamnade i 2 st såpoperor, en svensk och en norsk. Sonen den stackaren han visste inte riktigt vilken fot han skulle stå på.

Den svenska såpoperans deltagare var ett äldre par med riktigt stora problem. Mannen 67 år och kvinnan 62 år. Varit tillsammans i 45 år så de hade mycket bagage i ryggsäcken. Till en början hade vi hur trevligt som helst med detta par. Vi var ute och åt på kvällarna tillsammans och hade det gott. Sedan gjorde jag och sonen ett misstag. Vi gick ut efter en middag med Mannen och gick på en bar tvärs över gatan. Det skulle vi inte ha gjort. Jisses vilket liv det blev. Till saken hör att Kvinnan var trött och gick och la sig. Jag frågade om det var okej ifall vi ville fortsätta vidare och det var det. Något jag lärde mig var att gå ensam med sonen på byn föranledde en svans av turkar efter oss. Hua! Därför kändes det tryggt att gå med en äldre herre där turkarna trodde att han var min pappa. Men se hon fick för sig att jag var ute efter hennes man. Spelade ingen roll vad jag sa. Så då blev det lite tungt där ett tag.

Den norska såpoperans deltagare var 3 norska pojkar och 1 tös. De var i Turkiet för att parta byxorna av sig och bada och sola. Åldern var mellan 18-22. En av pojkarna var ihop med tösen. Efter 2 dagars festande gjorde pojken slut med tösen och då började det hela. Till saken hör att tösen var blonderad, blåögd både färgmässigt och huvudmässigt (hehe). Tösen förstod inte att man inte kan springa i kortkort, urringat och högklackat i muslimskt land. Men hon fick lära sig ganska snabbt. Vi försökte varna henne men hon lyssnade inte. Fajten var igång och osämjan var riktigt rejäl. Det tråkiga i det hela är att tösen inte ville betala för sig när hon åt utan hon försökte lägga matnotan på andra hotellgäster. Hon försökte med mig men jag såg till att snabbt få tillbaka pengarna. Men sedan hängde hon sig på den svenska såpoperans deltagare, kvinnan, som köpte tösens historia helt och hållet. Så nu blev ytterligare en fajt i den svenska såpoperan. Om tösens utnyttjande. Det hela slutade med att tösen gick under namnet Parasiten både på hotellet och på restaurangerna utanför. Så till slut blev det en svensk-norsk såpopera med mycket skitsnack och utfrysning.

Nu till allt det roliga. Oj det ringer på dörren. Får berätta mer sedan.