2011-12-24

Så har den infallit....

... den stora dagen - JULAFTON. Ute lyser gräsmattorna gröna, inne luktar det nystädat blandat med kaffe. Tomten har varit här och lämnat några klappar under granen. Vilken himla tur att jag och sonen fick upp den igårkväll :) För tänk om vi inte hade fått upp granen vart skulle tomten lägga våra klappar?

Någon julkänsla har jag inte fått utan det känns som en normal helg. Kanske är det så när man blir äldre inte vet jag. Men nu ska jag skynda mig lite med sill, lax, janssons med mera. För snart börjar familjen trilla in.

HA EN RIKTIGT GOD JUL!

2011-12-21

Julskinkan har inte rymt...

... utan ligger och gonar på sig i ugnen. Själv småligger jag i soffan och gäspar stort. Tittar omkring mig och ser, kaos. Hela huset skriker, städa mig, men orken finns inte. Som tur är har sonen jullov och har lovat att hjälpa till och städa. Så imorgon när jag kommer hem från jobbet ska vi julpynta och sätta upp granen. Är det något som  behöver fixas får jag göra det imorgon kväll innan vi pyntar. Julmaten den får inhandlas i övermorgon, eller snarare det som behöver kompletteras för Mor och Far har fixat den mesta maten. Så jag kan ligga här på soffan och samla kraft. Kanske kan jag också få till julron nu när Mor, Far och sonen lovat att hjälpa till.

Något jag inte behöver bekymra mig om är julklapparna. De är inköpta och klara, ja förutom förstås inslagningen. Det fixar jag dan innan julaftonen. Så det blir nog en bra jul trots allt.

Hur långt har ni andra kommit? Kan ni ta det lugnt eller blir det stress in i det sista.

Gäsp nu måste jag kolla skinkan så att den inte svartnar.

Pöss på er alla!


2011-12-18

Idag är det 6 dagar kvar till jul....

... och inte har julkänslan infunnit sig. Tittar ut och ser, blötsnö. Tittar in över huset och ser kaos. Bligar in i mig själv och ser, en trött själ som bara vill blunda och försvinna. Är så förbenat trött ända in i benmärgen, snorar och har ont i halsen. Trött efter veckor av vårdande av en lungsjuk son. Trött pga förkylning som inte bryter ut eller drar vidare.

De senaste veckorna har inte varit så bra här hemma. Sonen har legat jättesjuk i lunginflammation som inte velat ge med sig. Efter 3 veckors vak, pysslande, uppvaktande, arbetande så är jag trött, tröttare, tröttast. Känner att orken har flytt sin kos och nu när jag verkligen behöver den så vägrar den infinna sig trots att jag har sovit som en stock.

Denna helg hade jag verkligen behövt köpa de sista julklapparna, julstädat, fixa julmat osv men vad har jag gjort. Jo bara såsat, slappat, sovit,hostat, snorat, tyckt synd om mig själv osv. Medan sonen har fått tillbaka sin energi har min flugit sin kos.

Så då är det verkligen tur att det är 6 dagar kvar till jul. För tänk om det hade varit imorgon. Puh, vilken tur mitt i allt.

Nu ska jag hasa mig från köksbordet till soffan i vardagsrummet. Tända fjärde ljuset och njuta av en nybryggd kopp kaffe och en liten pepparkaka.

Ha en skön 4:e advent!