2009-04-11

Påskaftonen med sol och värme!

Nu ska det städas för att kunna ta emot besök. Dammråttorna jagar stackars Caesar så att ligger och gnyr. Sonen svär och domderar över eländet och skriker "Morsan, vad fan, sitter du och bloggar. För i helvetet släpp bloggen nu och sätt igång och städa!" Det är ett himla liv nere hos sonen. Han har verkligen vaknat på rätt sida. hehe

Vi ska byta ut gastuben på grillen så att vi kan grilla fett ikväll. Vi ska äta brunsch och sedan njuta av solen. Nu måste jag sluta innan sonen får krupp. Återkommer senare.


2009-04-10

Långfredag har inträtt!Idag har jag bara tagit det lugnt och suttit med grannen i solen och druckit kaffe. Varmt som rena sommardagen är det när man sitter i lä och mot en husvägg. Snart ska vi iväg på middag hos Mor och Far.

Vaknade sent trots att jag inte var med till Blåkulla. Men troligen behöver kroppen och hjärnan denna paus.Vi skulle städa och fixa men det var alldeles för skönt väder för att sätta igång. Har passat på att sitta ute och laddat solcellerna.

Imorgon ska det grillas och njutas av sällskap av J. Mycket kommer att avhandlas över en flaska vin och lite whiskey. Sonen ska vara med kompisar så han slipper höra vuxentjat.

Påskdagen har jag och sonen blivit bjudna över till grannen. Vi får se hur det blir med det.

Annandagen kommer Caesar få gå på skönhetsbehandling och komma tillbaka som en ny hund. Själv kommer jag pyssla på baksidan och kanske få kaffegästen R som ska hjälpa mig att bygga ett trädäck. När trädäcket blir klart kommmer jag bjuda vänner för att kolla hållbarheten. hehe....

Idag har jag gjort valet - slappa!!!! Imorgon blir det inget val utan då är det dammsugarrejset som gäller.

Ha en fortsatt skön Långfredag!

2009-04-09

Förbannade helvetes kvast!Kvastfanskapet har gett upp så jag missar årets fest på Blåkulla. Har försökt med alla magiska salvor som finns och inte fasiken fungerar det. Min Nimbus från 1880 har nu trätt in i pensionen och vägrar att lyda mig. Näpp jag tänker inte ge mig ut på någon färd till Blåkulla är svarsmälet. Jag är för gammal och behöver nu vila. Jag har flygit tillräckligt. Skaffa dig en ny kvast!

Ha, och var i fasiken ska jag hitta en ny kvast på självaste skärtorsdagen. Varende kvast är ju redan upptagen och piasavakvast skrattar mig bara rätt upp i ansiktet när jag försöker få den flyga. Så jag får sitta här hemma och sukta och prata med de möss som är för gamla för Blåkulla. Frässssssssss!

Så mina systrar och bröder tänk på nedan:Skylten säger "Don't drink and Fly"

Skärtorsdag är det idag!Dagen då alla häxor och häxmännen beger sig till Blåkulla för att dansa med djävulen. Men dagens Häxor associerar denna resa med "rening" eftersom den eld som brinner på Blåkulla kan befria dem från klådan från kvalster kallade "skärtor".

Det är också denna dag som alla barn kläs ut till påskkärringar och lämnar över ett Glad Påsk-kort med förväntan att få godis i utbyte.Men det är också den dagen som Jesus instiftade nattvarden i kristendomen. Namnet kommer från "skära" som förr betydde "rena", Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid tillsammans.Ikväll kläds Altaret av och står lika utblottat som Kristus gjorde denna natt.

Dagens Asatroende använder denna dag till att förbereda Vårblotet som är en bekräftelse till de livgivande krafterna, hälsning till sommaren, önska god kraft till allt som växer samt lämna utrymme till dessa.

Tänk att en dag kan betyda så mycket! Ha en skön Skärtorsdag!

2009-04-08

john blund tittar in!


Ikväll tog orden slut. Härdsmältan har lagt en hjälm av gele över hjärnan. Men snart är det 4 dagars ledighet och det ska bli så skönt. Då hoppas jag att hjärnan samarbetar bättre. Hoppas att ni alla kan njuta av den stundande Påsken.


2009-04-07

Gäsp från en som är nöjd och glad!

Nu är jag tillfredsställd nästan i hela kroppen. hehe...

Har fått en knådning av rygg, axlar och nacke. Fått mig till livs av bästa väninnan ett skrovmål som bestod av Tacos, mums! Har snackat skit (släckt lite av härdsmältan), fått tips om en suverän borste till Caesars päls som är som är en härdsmälta i sig själv. Promenad tillsammans med en god väninna och snackat ännu mera skit. Det känns så skönt att få ösa ur sig ibland till någon som lyssnar, snackar lika mycket skit själv och som framförallt håller tätt utåt. Inget av det vi har sagt passerar våra munnar. Det är vår trygghet att veta att hos varandra kan vi säga vad vi vill och det stannar där. Så nu gäspar jag förnöjt och ska krypa ner under gosiga täcket och bara sluta mina ögon för en förhoppningsvis god natt. Så...

Härlig tisdagskväll!Solen skiner fortfarande och jag är genomknådad i rygg och nacke. Avslutade arbetsdagen med att få massage. Så ljuvligt att bara ligga och bli knådad. :o) Snart ska jag och sonen iväg på middag så denna kväll kan inget annat än vara bra! Knådning och slippa laga middag. Härligt!

Dock stötte jag på ett aber, årets första fästing på Caesar. Blä äckliga varelser. Nu har dessa vaknat och går till anfall i skog och natur. Fy tusan, finns det inget man kan schasa på dem som tar död på dem? Har funderat på vad för nytta de gör i naturen. Hittills har jag inte hittat något svar. De har inga naturliga fiender, så de blir inte till någon mat. De sprider ingen glädje eller pollen utan bara sjukdomar. Så vad sjutton gör de här mer än dricker vårt blod och smittar ner oss med ibland dödliga sjukdomar. Är det någon på andra sidan skärmen som kan svara på frågan vad de gör för nytta?

Ikväll är det ingen risk för härdsmälta utan bara avkoppling som gäller. Ha en skön kväll ni alla på andra sidan skärmen!

God morgon, god morgon här är vår morgonsång...

Kommer ni ihåg den? Det är ungefär vad jag kommer ihåg. Hoppas att ni får en underbar dag i solen och att solen nu har nått även resten av svedala! Här kommer en annan God morgon sång!

2009-04-06

Ops nu har jag verkligen fastnat i skärmen!Upptäckte precis att vad fasiken kl är snart 23 och jag har inte gjort något inlägg ännu. Illa, illa! Men jag har ju varit runt hos er mina vänner på andra sidan skärmen och lagt några kloka ord här och där. hehe... Mycket får man läsa när man hälsar på.

En del stoppar noshörningar i kallingarna, ops!

En del har fått välförtjänta awards - grattis till er alla! Ni är ju bäst!

En del har haft en nostalgitripp till slutet av sjuttiotalet och dansat disko till Baccara. O ja boogi det kan vi!

En del far fram som en racerförare på motorvägen - snart med kort!

En del har fortfarand ångest över att en sketen ruta inte är putsad - trots övrigt blänkande hem!

Ja mycket har jag hunnit läsa under en kväll som denna men inte själv varit så aktiv med inlägg. Nu sitter jag här igen som ni märker och ordbajsar för huvudet är trött och behöver få sin vila. Det pyser och puttrar och börjar ta mig sjutton lukta bränt. Nu är det bråttom snabbt in i duschen för att släcka härdsmältan.

Ytterligare ett snabbt inlägg!Hörrni! Solen skiner! Ut och njut av den så ofta ni kan idag!


2009-04-05

Ett litet snabbt inlägg!

Har tagit det allmänt lugnt idag. Känner att jag behöver hämta krafter. Ska snart iväg till en väninna som flytt sin kos från närområdet och ut på landet nära en golfbana. hehe Så hon och maken kan golfa dagarna i ändan. Ska bli spännande att se hur de har det.

Fick en liten blänkare från en kvinna som flänger och far. Har hela manikyrsetet i handväskan så hon kan fixa till naglarna i pauserna mellan arbetena. Fyndig kvinna! hehe En award jag fick av en kvinna i farten. Full ös nästan medvetslöst ibland. hehe
Jag tackar och niger och fäller ödmjukt mitt huvud för en kvinna som har fart och fläkt! Nu vill jag passa på att ge den vidare till några:

Modestymom för att hon är så go!

Arom för att hon ska återhämta sig snabbare idag efter en partynight!

Mamma Melissa för hennes underbara skildring av livet som en änglamamma!

Fasiken jag skulle kunna lägga denna vidare till hur många som helst. Så till er alla underbara vänner på andra sidan skärmen. Ta gärna denna med er!

Kramis