2009-09-17

Snart fredag och vi börjar närma oss vintern med stormsteg!

Kikade just nu på termometern och vi är nere i 5 grader just nu. Fy bubblan, det som var så skönt idag på dagen. Nu börjar solen gå ner tidigare, temparaturen sjunka och kroppen vill gå in i vinterdvala. Men samtidigt är det en skön årstid för man tänder levande ljus, kokar sig en kopp te eller något annat varmt, sjunker ner i soffan och bara softar. Nu har tiden kommit för återhämtning, sänka pulsen och bara stressa av.

Det är precis det jag har gjort ikväll. Softat i soffan och druckit varmt te. Nu ska denna dam nanna kudden.

2009-09-15

Så är tisdagen avklarad!

Jisses vilken smockad dag det har varit. Läkarbesök, och jo jag hann med både mötet med chefen, avdelningsmöte och aktivitet med middag samt titta på idol. Jajamänsan här är man effektiv, Fast and Forward, som är vårt nya motto på jobbet. hehe

Vi har inte drabbats av någon svininfluensa i familjen utan en rejäl jävla bonnförkylning som läkaren sa. Nästa på tur är nog morsan, eller vad tror du Sonen, säger läkaren. Snacka om att man nästan trillar av stolen när läkaren svär som en borstbindare och tuggsnuset nästan far ur munnen. hehe Men enligt Sonen var läkaren Cool och man fatta ju vad han sa. Skönt att någon i familjen kan uppskatta språkbruket.!!!!

Hem med Sonen, byta kläder, iväg till jobbet med en nedrans fart. In som ett jihu på jobbet, upptäcka att fasiken, konferensen ligger på andra sidan området, en promenad på en sisådär 10 minuter. Tjoho vad kul! Nästa sekund, panik, system gått ner och det måste läggas ut stormmeddelande till alla användare. Vilken himla tur att just du kom nu. Fixar du? Jaha sen redan men okej några minuter till och från spelar ingen roll. Hosta upp sig, dricka lite vatten och sedan med så ljuv stämma som möjligt: Idag tisdagen den femtonde september har vi stängt på eftermiddagen samt att vi har systemfel på systemet men vi arbetar så fort som möjligt på att lösa problemet. Lät det bra, äsch shit the same, here we go.....

På med meddelandet, hasta iväg till andra sidan området, instolpandes, flåsandes och bang: visst ja, vi skulle ju starta med lunch. Puh, då gör det inget att man var lite sen. En lunch bestående av rostbiff och potatissallad, muffins till kaffet. Det var inte så pjåkigt. In med lunchen, påfylld med kaffe och muffins, sedan skaka om hjärnan och ställa in ny frekvens. Pejla in Storbritannien och lägga om talet. Jäpp det går med lite vilja och mod.. hehe...

Därefter pejla in ny station, Sverige och mer lokala nyheter. Japp det gick det med. Snabbt klara av diverse punkter för att sedan ila iväg till minigolfbana och gå arton hål. Här kan vi prata om Fast and Forward. Tjong, bang, kling i med bollen i hål innan sjunde slaget. Förbannat, ops, vad är det för fel på klubban egentligen. Bollen närmar sig ju inte ens hålet. Äsch vi skiter i det här och sätter oss på en parkbänk med nunan fejsandes solen istället. Nähä, va, kan man vinna priser, okej girls here we go.... Vann jag, nä men en hedrande 4:e plats. Men herre jesses man kan ju inte slå chefen heller, eller hur? slick slick!!!!

Middag intogs på en grekisk restaurang med lite oxfile, råstekt potatis och lite rödtjut i glaset. Äntligen, pusta ut, slappna av och bara njuta av den goda maten och drycken. Därefter en smarrig efterrätt serverad med grekiskt kaffe. Olala kvällen var räddad. Snacka lite goja med kollegorna i en avslappnad miljö. Det var en trevlig afton i kollegornas sällskap.

Hemma lagom till Idol börjat. På med softkläderna, landa lagom mjukt i soffan, på med volymen på tv:n och sedan bara vara i sång både falskt som klara toner. Brorsan till Jidé blev antagen och ska till Stockholmia för att visa sin talang. Det stämmer nog som det sägs. Vi har alla en dubbelgångare någonstans i världen. I alla fall Jidé. Sedan swappa lite runt och hamna på Kändisdjungeln. Världens bästa program, nja inte direkt, men alldeles lagom efter en sönderstressande tisdag som avslutades med lugn.

Här kommer tisdagens avslutning med en snutt ur BrokeBack Montain musik Metallica Tuesday's Gone

Tisdag morgon och solen strålar från klarblå himmel!

Dock är det inte så varmt ännu, endast 8 grader. Brrr!

Sitter med mitt morgonte och försöker ringa läkaren. Sonen har blivit sämre och jag måste försöka få en tid. Han har dock ingen feber men en hosta som gör att han hostar nästan upp lungorna och igår började han flämta lite lätt. Klagar även på att han börjar få ont i lederna. Så nu är det nog dags för ett läkarbesök!

Som alltid är det ingen lämplig dag egentligen att sitta här hemma och försöka boka tid. Idag är vår engelska chef på besök och vi ska ha ett möte med honom. Men förhoppningsvis kan jag både besöka läkaren och hinna med mötet. Sedan i kväll ska det vara en avdelningsaktivitet med avslutande middag på det. Visst är det väl typiskt att sådant här händer när det händer spännande saker på andra ställen? Men men that's life!

Sovit dåligt har jag gjort de senaste nätterna eftersom sonen har hostat och hostat. Ena ögat på honom och det andra slutet. Man känner att kroppen är bra mör just nu och käken har snart gått ur led efter alla gäspningarna. Men förhoppningsvis ska vi nu få lite lättnad genom läkarbesöket.

Här kommer John Denvers - Sunshine on my shoulder

2009-09-14

Måndagmorgon och ögonlocken tunga!

God morgon alla ni där ute. Hoppas att ni vaknade pigga och glada och skuttade ur sängen.

Här var det mer ett hasande och släpande ur sängen. Ögonlocken fastlåsta i en position. Sova!

Dagens väderrapport: Ömso sol och ömso moln, temparaturen ligger runt 9 grader och en liten vind. Höst har intagit vårt land och naturen börjar sitt tåg mot vinterdvala. Träden börjar växla i färg, flyttfåglarna har redan dragit sin kos. Nu är endast de vinterhärdiga fåglarna kvar som ensamt kvittrar i skogen. Nu börjar skördetiden i skogen. De gula kantarellerna börjar sina och upp ploppar höstkantarellerna, fingersvamp, trumpetsvamp. Lingonen lyser röda på sina små buskar och än så länge kan man hitta blåbär. Har man tur kan man stötta på dessa ingredienser i skogens skafferi och då gäller det att plocka och fylla på sitt egna skafferi. Tänk en mustig köttgryta med höstkantareller och enbär, lite gin i för smaksättning. Serverad med pressad potatis eller ris och en klick gelé.
Nu ska jag hasta iväg till jobbet igen.

Här kommer en vacker visa av T Lindholm

2009-09-13

Söndag kväll tillsammans med Kommisarien och havet!

Så har helgen gått och det är söndag kväll. Sitter just nu och tittar på Kommisarien och havet - Mari Jungstedt. Filmen måste absolut vara dubbad för talet ligger efter.
Har läst ett par böcker av Mari Jungstedt och de huvudrollsinnehavarna stämmer inte överens med hur de beskrivs i böckerna. Än så länge är den lite tradig och långsam. Inte alls samma puls som i böckerna. Synd!

Idag har hostan blivit bättre på Sonen men han får hålla sig hemma imorgon också. Hans hosta är riktigt skrällande och det känns inte bra. Men själv säger han att han mår bättre och då är det väl så.

I eftermiddag var jag och tittade på en 3:a mitt inne i staden som är till salu. Precis mina färger, min önskan om planlösning men ändå kändes den inte helt okej. Inga större förvaringsutrymmen, litet badrum men i övrigt helt nyrenoverad. Så jag förstår inte vad som gör mig tveksam. Avgiften till bostadsrättsföreningen är mer än okej, 458:-/mån. Precis vad min plånbok behöver så logiskt sätt är lägenheten helt perfekt. Men ändå känns det som ett motstånd. Hmmm för väl sova på saken innan budgivningen börjar.

Nu ska jag strax fortsätta titta på filmen och dricka mina teér. hehe
Hoppas ni har en skön söndag kväll!