2010-05-20

Vet inte riktigt vad som händer och sker med tiden!

Har precis upptäckt att ibland kan åkturen med bergbanan vara rolig. Just nu händer det så otroligt mycket saker, både bra och dåliga, men faktiskt mest roliga. Enda nackdelen när mycket händer att man inte får riktigt tid att sansa sig och sjunka in i händelserna. Utan allt går så fort och man måste hålla i sig ordentligt för att inte kastas omkull.

Slutet på mitt nuvarande jobb närmar sig med stormfart och med den stormen kommer den ena överraskningen efter den andra. Vilket gör att det faktiskt är kul att gå till jobbet även om man vet att det snart är slut. Just nu har vi fått ett nytt team från Indien som ska läras upp och det är väldigt intensivt. Kvällarna bara svischar förbi och plötsligt har man jobbat alldeles för länge. Snart har det gått en vecka med det nya teamet och jag vet inte riktigt hur det har gått till. Tyckte det var alldeles nyss måndag och så lyfter man lite på huvudet och vad flimrar framför ögonen? Jo att det är fredag imorgon. Det har varit en tuff, intensiv, nervös, spännande och rolig vecka. Inte bara att det nya teamet har kommit utan vi har också mitt i alltihopa bytt ekonomisystem till det berömda SAP. Så det är inte bara att lära upp de nya utan man måste själv lära sig ett nytt system samtidigt förklara vad man gör och hur man gör det. Tjoho vilken kombination, nytt system som man fattar nada av, nya indier att lära upp i rutiner, processer och arbetssätt som inte finnns på plats ännu. På toppen av detta ska allt ske på engelska. Men som tur är har man ju blåa ögon, blont hår och då kan man alltid klämma ur sig. I'm blond, have blue eyes and my brain is dead. Sedan fladdrar man bara lite med ögonfransarna och plutar lite med munnen på Marilyn Moonroe vis så fixar sig allt. Japp lätt som en plätt!

Min sista tid på detta jobb blir, förhoppningsvis, 2 veckors jobb nere i Indien med det nya teamet. Stötta dem i deras övertagande och supporta med kunskapen jag förvärvat. Då ska jag visa ledningen vad de har missat när de inte lät mig vara kvar i organisationen. Visa dem vilken pärla de har släppt iväg. Sedan ska jag vifta lite drottningsvis på handen och säga bye bye och anträda min nya roll.

Riktigt när jag ska börja på det nya jobbet vet jag inte ännu eftersom min nuvarande chef har så här i sista minuten kommit på att jag först måste vara kvar över månadsboksluten för maj. Vilket börjar den 1 juni och håller på ett par dagar. Sedan resan ner till Indien som ska ske någon gång runt midsommar och två veckor framåt. Men förhoppningsvis kan jag påbörja så smått på det nya fram till resan ett par dagar i veckan. För jag behöver minst 2 dagar i veckan för att skaffa mig kunskapen om det nya systemet på mitt nuvarande jobb. Men men vi får se hur det rullar på. Vill inte riktigt än berätta vad jag ska göra för att allt är inte 100 % satt på pränt ännu. Så tills jag har en skrivet papper i handen där det står att jag ska börja på det nya jobbet är allt föränderligt.

Japp som sagt här händer det saker och tiden att berätta har inte riktigt funnits. Har fått prioritera och förändra för att få ihop min tid. Så bloggen har fått stått åt sidan ett tag för när jag väl har kommit hem har liksom lusten att skriva inte riktigt funnits eftersom hjärnan har havererat lagom till när man har klivit innanför dörren. Troligen kommer detta fenomen pågå ett par veckor till eftersom det indiska teamet ska vara här så länge. Fasiken vet ju knappt de svenska orden längre. Me pratar english massor nowadays.

Så tills nästa gång jag gör ett inlägg:

HA DET SÅ HIMLA GÖTT NI DÄR PÅ ANDRA SIDAN SKÄRMEN!

OCH TILL SIST:

ÄLSKADE GOA FINA FIGHTER! SÄNDER MINA BAMSEKRAMAR TILL DIG OCH DE DINA!