2010-08-19

Torsdag kväll och imorgon är det FREDAG!

Hej hopp vad fort denna vecka har gått också. Fasiken jag har ju precis fått tomtarna på loftet att fatta. Semestern är slut och det är dags att jobba. Så är det fredag imorgon. Jihoo vad det går undan. Känner fartvinden som trasslar till mitt hår och ger mig en liten lätt förkylning. Här har man klarat av hela sommaren, kylslaget kontor och 47 graders värme i Indien utan att få en förkylning. Men så fort man börjar jobba så smyger sig förkylningen på eller vänta. NÄ nu vet jag, det är ju för sjutton allergi. Jag har blivit allergisk mot att jobba. Hur fasiken får man läkarna att skriva intyg på det??? Några tips???

Likadant är det med sonen. Han har inte varit förkyld en enda gång under sommaren. Men så fort han började gymnasiet så kröp förkylningen på. Nu sitter han i soffan och snorar, flämtar efter luft för att han är "däppt" i näsan. Sjutton också, han har blivit allergisk mot skolan. Hmm får pula i honom en massa allergitabletter så han kan gå i skolan medans jag ligger i soffan och pillar magen (om jag lyckas få en läkare att skriva intyg förstås.)

Tittar ut genom fönstret och undrar vart ljuset tog vägen. Även här har tiden rusat och nu kryper hösten närmare och närmare. En tid för eftertanke och reflektion. Tända ljus, varma drycker och en sjuhelsikes lång väg till ljuset. Men då gäller det att lysa själv, fortsätta umgås med vänner och familj. Inte krypa in i idet och sedan kravla ut fram till våren. Nä egentligen är det ju nu vi verkligen behöver umgänge, värme och ljus. Så denna höst ska ägnas åt goa vänner, goda middagar och en massa värmeljus. :-)

Nu börjar tomtarna på loftet vakna. Vad fan är det jul snart. Då måste vi skynda skynda. Nä nä vad fabian det är ju långt kvar till jul. Nu ska vi ägna oss åt kräftor, nubbe och sång. För en del andra ägnas det åt rutten fisk som luktar apsväng. För nog måste ni hålla med om att augustinätterna är något speciellt. Stjärnorna lyser så klara och känns så nära. Syrsorna spelar sin nattsång och fukten smyger sig in. Mörkret sänker sig och lampor tänds i trädgårdar runtom. En del tänder upp med ljus och plädarna tas fram för att man ska kunna njuta lite till av sommaren. Kanske eldas det i en kamin eller utegrill, lågorna fladdrar i vinden. Sakta sänker sig tystnaden över nejden och man börjar viska. Trolskt dimma sveper in och det är nästan så att man ser älvorna dansa och hör deras bjällror spela i natten. Visst sjutton är augusti en vacker månad!

2010-08-18

Jäklar annåda vad jag är trött!!

Så är semestern slut och man har börjat jobba igen. Jisses vad det ska vara jobbigt att komma igång igen efter en semester. Men denna gång är det ju lite annorlunda eftersom jag nu kan börja på "riktigt" på mitt nya jobb. Men innan jag skriver mer vill jag passa på att:

Gratulera Afrodite till jobbet. Grattis gumz det är du värd.

Okej så vad har hänt sedan senaste inlägget? Vad har hänt de senaste 8 dagarna?? Asså ja vad sjutton har hänt? Hmm, tänk, tänk, tänk, ljusdank.

Jo just det solen kom tillbaka så att semestern kunde avslutas med ett par dagars slappande på stranden. I år hittade vi en strand som inte så många ligger vid. Det bästa är också att det är inte så långt ifrån oss. Eller strand och strand, mer en liten vik med gräsmatta och lite sand närmast vattnet. Men ack så vacker utsikt och inget kacklade från Canadagässen heller. Utan endast ett par fridfulla små änder som vaggar fram och nafsar en i tårna ibland.

Sedan grillades det en hel del också tillsammans med vänner. Fredagen veks till kräftskiva tillsammans med den stora La Familia. I sommar bestämdes det att La Familia är numera bestående av mig, sonen, grannen Gunnar, Jens och Josefine, Marie och Simon + flickvän Ida. Så från att vara en familj på 2 blev vi helt plötsligt 8 st, 4 vuxna och 4 ungdomar. Sedan när dotera har tid och hälsa på ingår hon självklart i La Familia likaså hennes freunde med barn. Även Gunnars ungdomar ingår också när de så känner för det. Så när hela La Familia är samlade är vi ungefär 15 st. Jisses det vart en omställning kan jag säga men en mycket trevlig sådan. Så på fredagen blev det kräftskiva tillsammans med "lilla" "stora" La Familia. Många kräftor, goda pajer, mycket skratt och stoj, lite spel och faktiskt inte så blött heller. En lyckad kräftskiva!

Lördagen ägnades åt återhämtning och sedan grillning igen på kvällen. Söndagen ägnades åt sovmorgon, födelsekalas för freundes ena dotter och senare bara en kväll i soffan eftersom Dagen då semestern tog slut närmade sig med stormsteg.

Kl 06:30 måndag morgon började den förbenade väckarklockan att skrälla igen. Tomtarna på loftet fattade noll. Vad fan är det här? Va ska vi gå upp nu, mitt i ottan. NÄ fan så heller. Men till slut gick signalen fram, Jodå vi ska gå upp nu för semestern är slut och det är dags att börja jobba igen. Shit banan vad trött man var. Men upp kom man, in i duschen kom man också, frukosten hamnade på rätt bord och tomtarna fattade. Jaha så är det dags igen. Sonen började gymnasiet och var uppe utan knot. Så det var bara att bita ihop och försöka vara lika positiv som sonen. Tur att man är duktigt på att le.....

Till jobbet kom man leendes för till slut lyckades kaffet skingra dimbankarna. Måndagen var egentligen den första riktiga dagen på det nya jobbet så då var man tvungen att skaka tomtarna i liv och le. Allt för att ge sken om att man bara har väntat på att semestern skulle ta slut så man kunde hugga tag i det nya. Men det genomskådades tidigt av nya arbetskamraterna. :-) Måndags kvällen tillbringades i ett trångt styrelserum för det första styrelsemötet efter sommaren i bostadsrättsföreningen. Många punkter att gå igenom och efter ett par timmar landade man äntligen hemma igen. Många koppar kaffe har det gått åt under både måndagen, tisdagen och idag för att skaka liv i tomtarna så att de rensade ut för att få in ny information. Men det har inte varit lätt, maskinen har varit tvungen att oljas och smörjas, lagret rensas och maskinvaran uppdateras för att kunna få in det nya. Så nu sitter jag här, onsdag kväll, gäspandes och kippandes med ögonen. Snart kan man dyka ner i den sköna, mjuka sängen och bara sträcka ut sig och SOVA. Tomtarna har börjat gnola:

SÄNG SÄNG SÄNG, SOVA SOVA SOVA!

Men än kan inte dessa blå släckas för sonen är på äventyr och väntas hem först om en timme. Eftersom han inte var hemma när jag kom hem vill jag gärna höra hur dagen varit innan de blå slår ihop för natten. Sedan kräver mannen i huset (doggen) en sista tur för att läsa mail och brev, skriva ner och lämna nya mail och brev, skvätta av sig så att han kan släcka sina svarta. Japp så om ungefär en och halv timme kan de blå slå ihop för ikväll.