2012-01-07

Snopet!

Här gör man god middag med Rostas och potatis kroketter och svampsås. När man väl smakar på köttet är det härsket fast det har legat i frysen. Konstigt, hur sjutton kan köttet bli härsket i frysen? Så någon gourmet middag blev det inte utan endast potatis kroketter och svampsås. Fick komplettera med julskinka och hur gott är det? Inte alls!

Hungrig är jag och vet inte vad jag ska laga till nu. Sonen sprang iväg med kompisar så för honom blir det väl någon pizza eller så. Det här var inte riktigt vad jag hade tänkt mig en lördagskväll. :-(

Men men sånt är livet ibland. Nu gäller det att hitta något annat att äta, ta ett glas rött och ramla ihop på soffan för att se om det är något på tv.

Grannarna har fest med glam och stoj. Känner mig lite som askungen, utanför, längtande, trånande efter att få vara med. Men skillnaden är att jag har ingen god fe som kommer med sitt trollspö och förvandlar mig till en underskön donna.



Nä här är snarare Medusa som hångrinar tillbaka från spegeln. Det är livet på en pinne. Så tjing nu drar jag något gammalt över mig och gömmer mig i soffan!



Okej jag måste medge....

att gruppen Within Temptation är bra. Har ni hört dem? Det hade inte jag förrän Lilitha introducerade mig för dem. Här kommer en låt med dem som jag bara älskar.



Hoppas ni gillar dem lika mycket.

Idag mår en vän inte så bra!

Därför vill jag bara säga:






EN STOR PÖSS PÅ PANNAN LIVETS MARATHON

Idag verkar det vara.....

..... julgranens sista dag hos många. Många är vi som vill kasta ut den och föra in våren i våra hem. Min kastas inte ut, utan packas snyggt ner i en kartong till nästa jul. Vi har nämligen skaffat oss en plastgran pga allergier i familjen. Så här kan det inte klagas på att granen barrar. Nä utan snarare är det så att, hade vi haft en riktig gran, hade den inte hunnit börja barra ännu. För granen kom inte upp före den 23 december, vilket är jättesent för oss. Vi brukar ta in granen senast helgen innan jul men i år blev det inte så.

Dock något som fortfarande lever kvar är julskinkan. Jag, sonen och Caesar är barnsligt förtjusta i julskinka och därför gör vi alltid en extra stor, så att den ska räcka länge. Och i år var det inget annorlunda. Julskinka finns kvar dock är det väldigt svårt att få ta i vörtbröd. Men det gör inget, för skinkan är den som vi vill åt :-)

Så nu har jag fått i mig lite brunch bestående av julskinka, ägg, vörtbröd, lite prinskorv. Vaknade sent och låg och drog mig länge. Sonen den rackaren han ligger fortfarande och drar sig. Caesar ligger och sover hos sonen. Denna familj är väldigt trötta på förmiddagen må jag säga. Snart ska Caesar och jag ut på en långpromenad, om jag nu får med mig honom :-)

Ha en skön lördag1

2012-01-06

Trettondagen

Efter att suttit med sonen och pluggat, läst lite i boken Lasermannen, slappat i soffan, gluttat på tv, kinkat lite, tyckt synd om mig själv beslutade jag att nä nu är det dags att laga middag. : )

Kvällens middag blev:

Förrätt: Toast ala Aforia m kräftstjärtsröra

Varmrätt: Tallegio fyllda lövbiffar med rösti och sås smaksatt med tallegio

Efterrätt: Glass i stora lass

Sedan kröp vi upp i soffan och laddade på Jägarna 2.


Visst var den spännande men ack så förutsägbar. Men helt klart sevärd. Kjell Sundvall har återigen fångat folket, jargongen, doften av termoskaffe och skoterångor. Det enda som var lite tråkigt var att man hade klippt in vissa scener från Jägarna och har man inte sett Jägarna är det svårt att fatta sammanhanget. Fick berätta för sonen lite om Jägarna eftersom han inte har sett den.

Vad har ni företagit er idag då?

Uppdatering:

Inte blev det någon förrätt inte. Nä för sonen hade ätit upp alla kräftstjärtar tidigare och jag dum nog kollade inte vad som fanns i kylskåpet. Glassen var också uppäten så vi fick nöja oss med varmrätten. Men den var god och uppvägde förlusten av förrätten och efterrätten. : )

Efter Jägarna 2 blev det Twilight: New Moon när sonen drog ut med kompisarna. Snart är det dags att krypa till kojs.

Sov gott!



Så har Trettondagen infallit....

... och med den sovmorgon. Det blev en lång sovmorgon både för mig och resten av familjen (sonen och Caesar). Igår började jag må dåligt med frossa inifrån och illamående. Det är likadant idag, ena stunden fryser jag så in i Norden för i nästa svettas. Huvudvärk och illamående har jag också. Är det samma som jobbarkompisen har haft så är det över till imorgon. Dagen kommer således tillbringas växelvis i sängen, soffan och framför datorn.

Sonen måste plugga för att komma ikapp efter sin lunginflammation som gjorde att han var sjuk i tre veckor. Han ska skriva en uppsats om "Lasermannen" utefter material som han har fått låna. En ljudbok och själva boken "Lasermannen - en berättelse om Sverige". Han ser verkligen framemot det, NOT!

Har roat mig med att kolla vad som händer utanför mitt fönster. Här kommer lite axplock från det som tidningarna skriver om på sina nättidningar.

Aftonbladet - Toppnyheter

Gömdes mitt i ödemarken - 26-åringen nekar till brott. Idag kl 16 hålls häktningsförhandlingen mot de två som misstänks ha kidnappat och hållit en 25-årig miljonären fånge i ett gammalt skolhus i en liten by utanför Robertsfors.

Naturligtvis plockade Aftonbladet upp gamla kidnappningsfall men man måste vara Plus medlem för att läsa.

Expressen - Toppnyheter

Har samma nyhet men lite annorlunda vinklad.
Mordet på Marina - HD prövar inte Marina-mordet


DN - Toppnyeter

Han kan skrämma skiten ur borgarna. Jonas Sjöstedt vald till V:s partiledare.
Småkronorna vann VM-guld i JVM.
Nya Iphone slukar tredubbelt så mycket
Riskfritt att fildela för vardagspirater.

SvD - Toppnyheter

Sjöstedt vald till V:s partiledare
Telefonhot före massakern i Norge
Sex döda av fentanylplåster

Inte så upplyftande nyheter precis. Kollade därför runt på andra länders tidningar och där var det lite annorlunda artiklar.

The Independent skriver bl a om Premiär Ministerns initiativ till att förbättra sjukvården, fler arresteringar i fallet med telefonhackningen.

Die Welt  skriver bl a om misslyckandet mellan Unionen, FDP och de gröna, Kai Diekmann ville publicera Christian Wullfs hotfulla e-post budskap.

Le Monde skriver bl a om L'Elysée förnekar eventuell upptrappning av FN, digital teknik har inte tagits på allvar av Kodak.

La Repubblica skriver bl a om dubbelmordet i Rom, dåligt väder med fallande träd över spår.

El Mundo skriver bl a om att Kungen uppmanar militären att "få ut det mesta av sina resurser", en storvinst har delats ut.

Tänk så annorlunda man skriver i de olika tidningarna i andra länder. Har länkat in tidningarnas nätadress ifall någon av er blev intresserade av att läsa nyheterna.

Ha en bra Trettondag.

2012-01-05

Äntligen helg...

Så är det äntligen helg och SOVMORGON i hela tre dagar. Skönt ska det bli. Det har varit en hektisk vecka med massor av jobb.

Här kommer det bli en riktigt lugn helg med mycket vila och god mat (hoppas jag). Har inte hunnit handla något ännu utan får ta det imorgon. Ikväll blir det bara slapp i soffan framför tv:n.

Blir ett kort inlägg just nu för utanför smäller de kinapuffar och Caesar är helt knäckt.

Återkommer senare.

2012-01-04

Nu är det bara en dag kvar....

...innan sovmorgon. Tjoho, det närmar sig.

Har precis kommit hem från jobbet. Bråda dagar så här efter julledigheten. Som tur är behöver jag inte laga någon middag för Far har fixat köttbullar till oss. Så nu sitter jag och snaskar kalla köttbullar eftersom sonen har dragit ut. Då behöver jag inte anstränga mig. : ) Som efterrätt blir det cambozola med knäckebröd och ett glas rött. Vilken gourmet middag.




Bredvid mig har jag en skälvande Caesar för någon liten busunge/några små busungar går utanför och smäller kinapuffar. Undrar om de inte har fattat att Nyår är slut. De kanske var helt väck när Nyåret ringdes in och missade alla raketer och smällare. Nu har det hållit på och smällt utanför i över 2 veckors tid. Börjar bli lite less på detta. När ska lugnet infinna sig?

Nu ska jag snart dyka ner i soffan och vältra mig framför tv:n.

Avslutar med visdomsord från självaste John Steinbeck:

Förmågan att i dag tänka annorlunda än i går skiljer den vise från den envise.



Asså hallå!

Kan ni tänka er jag är vaken, har inte snoozat klockskrället, inte blivit övertalad att stanna kvar i sängen utan jag är uppe. Har ritat kors i almanackan eftersom det hör till ovanligheterna. Till och med Caesar tittar förundrat på mig och undrar om jag är sjuk eller så. Men det är jag inte, inte vad jag vet i alla fall.




Så GOD MORGON ALLA PÅ ANDRA SIDAN!



2012-01-03

Okej ikväll är jag på hugget men jag bara måste....

....dela med mig av detta. Hittade det inne hos Vilsen.




Efter att ha besökt.....

.... världens bästa Afrodite så var jag tvungen att kolla när jag startade med att blogga. Jag startade blygsamt  på blogg.se den 16 januari 2009 kl 19:30. Då skapade jag mitt första inlägg. Vad stod det i det. Jo:

Välkommen till min nya blogg.

Kl 20:18 fortsatte jag mitt bloggande med ett litet inlägg:

Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar!

Nalle Puh



Hehe man var verkligen i gasen där....

Sedan rasade det bara på men se den 24 januari samma år vart jag trött på blogg.se.

Så den 25 januari hade jag tröttnat på blogg.se och gick över till denna blogg istället.

Så snart får jag korka upp champagnen och skåla för 3 års bloggande.

Hmm kanske ska man göra något radikalt, som att byta blogg motor kanske. Nä orkar inte.

Avslutar med dessa visdomsord.

Jag skulle gilla morgnar bättre om de började senare!


Åh är det bara tisdag.....

... Om det var svårt igår att gå upp när klockskrället ringde så kan ni gissa hur det var i morse. Gårdagen var ingenting jämfört med i morse. Vet inte hur många gånger jag snoozade men inte fasiken blev jag piggare för det. Nä utan det vara bara att övertala sig själv att inte är det så jäkla besvärligt att lämna sängen. Och sängen är inte något vidare på att hjälpa till. Nä utan snarare tvärtom:

Jag - Nu kan jag verkligen inte ligga kvar längre.
Sängen - Men inte ska du väl lämna mig nu, det är ju så kallt utanför!

Alltför ofta lyssnar jag för mycket på sängen och det hela slutar med att jag kastar mig ur sängen och far omkring som en ilsken Dagmar eller Cato.

Caesar är en klok hund, han drar in till sonen och hoppar upp i sängen hans. Lägger sig och tittar nyfiket på vad matte håller på med. Fnyser lite och somnar om till ljudet av sonens sovande andetag. Om sonen har stängt sin dörr tar han nästa gömställe.




Han gör allt för att hålla sig undan från matte på morgonen. Sedan när matte fått i sig sisådär tjugo kannor kaffe kommer han vankades och undrar när matte tänker servera hans frukost.
När han har fått sin frukost lägger han sig vid ytterdörren och väntar på att Far min ska komma för att rädda honom från matte.

Oftast hinner de gå innan jag är klar och då suckar Caesar förnöjt. Se där matte, det är så här det ska gå till. Inte fara omkring som ett argsint monster. Utan bara softa så hinner man allt, sova lite längre, äta frukost och välkomna Far din.

Ha, fnyser jag tillbaka. Du behöver inte duscha, sminka dig, laga frukost, dricka sisådär 20 kannor kaffe, klä på dig, plocka undan från frukost, borsta tänder och checka fejjan en sista gång innan du går ut genom dörren. Nä du får allt serverat och kan glatt gå ut på morgonrundan.

Nu är ju dialogen inte så givande eftersom Caesar lägger bara huvudet på sne, drar upp överläppen till ett smajl, flaxar lite med öronen och tittar förundrat på matte. Se människor så de bär sig åt!

Men men iväg till jobbet kom jag och blev inte så jättesen. Senare än kollegorna givetvis men de å andra sidan släntrar de in på jobbet vid 7-7.30. Finns inte en sportmössa att jag skulle lyckas med det. Nä jag nyttjar flextiden : )

Dagen idag flög som vanligt bara iväg och det var dags att ge sig iväg till den veckovisa knäckningen hos kiropraktorn. Sedan hem, fixa något att äta, mol allena, eftersom sonen redan hade ätit. Sedan släntra iväg till vicevärdskontoret för att skriva under några papper.

Det enda positiva är att snart är det vilodag igen. Endast 2 dagar sedan är det helg och SOVMORGON igen. För denna vecka är det bara 4 arbetsdagar för mig, tjoho! Ja jag vet, men låt mig få glädjas en liten stund till innan klockskrället ringer igen för en ny arbetsdag.

Så nu ska jag njuta och hasa mig iväg till soffan en stund. Ha en bra kväll!

2012-01-02

Okej andra dagen på det nya året.....

... startade ganska bra. Jag kom i alla fall upp ur sängen och i väg till jobbet. Det var en stor bedrift måste jag säga för hujedamig vad trött jag var när klockskrället ringde. Tänk så fort man vänjer sig vid SOVMORGON varje dag. Sedan ska man inte tala om alla dessa sena kväller/nätter man har lagt sig till med. Vänt dygnet helt totalt bara på några dagar. Så jag måste säga att dagen började ganska bra med tanke på förutsättningarna för att komma upp.

Gårdagen startade också bra, för då hade jag SOVMORGON efter en lugn nyårsafton. Tog det lugnt på morgonen för att sedan ge mig ut i snöslasket på en promenad om 2½ timme med Caesar och Jensa.  Skorna började läcka, jackan började läcka och jeansen var dygnsura. Caesar den stackaren såg ut som något som katten släpat in.  Men skönt var det, speciellt när man sedan kom in och hoppade i myskläderna och sedan ner i soffan med en rykande varm kopp kaffe, muffins och pepparkakor. Till detta visades filmen "Knight and Day" med Tom Cruise och Cameron Diaz.

"Knight and Day" är en amerikansk action/komedi från 2010 regisserad av James Mangold. Handlar om en vanlig tjej June Havens (Cameron Diaz) som är på väg hem till sin systers bröllop. På flygplatsen träffar hon Roy Miller (Tom Cruise) CIA agent som ses som en avfälling och detta leder till både det ena och andra. June dras in i Roys flykt från onda och ännu ondare människor. Något super betyg får den inte men den dög att titta på så där dagen efter Nyår. 




Efter filmvisningen blev det en middag på lördagens rester. Efter middagen blev det slapp i soffan och lite tv-tittande för att sedan krypa ner i sängen. Somnade först vid 1-tiden efter att ha legat och vänt och vridet mig länge.

Så än så länge har 2012 startat bra. Hur har era två första dagar på året varit?