2011-02-05

Lördag kväll och dags för....

.... en titt i nya lägenheten/radhuset för att sedan dinera med grannen. Lite melodifestival må hända kan ses på tv. Vi får se.

Idag var jag ute och gick en lång promenad med Jens. Vi var ute i nästan 2 timmar. Så Caesar är hur trött som helst just nu och vill bara ut utanför knuten och pinka av sig. För att sedan krypa in i ett hörn och sova. Själv är jag lite trött också.

Men nu ska det inte klagas. Det är ju LÖRDAG och imorgon SOVMORGON igen. Tjoho!!!!!!!!!!

Ha en bra lördagkväll!

Lördag tjoho!!

Vilket innebar sovmorgon imorse. Så himla skönt. Är dessutom själv hemma eftersom sonen sover hos en kompis. Så det är lugnt och tyst endast vovven som sitter nedanför mig och undrar när ska vi gå ut matte??

Någon middag med Per blev det inte. Han kunde tyvärr inte. Likabra det för jag hade blandat ihop dagarna. Vi skulle ha träffats igår vilket jag hade totalt glömt bort. Jag trodde det liksom var som idag. Men icke. Så det var inte helt fel när Per bokade av middagen. Jag hade nämligen möten ända fram till kl 17 igår och sedan hade jag bokat in mig på middag med vänner. I och för sig hade mina vänner inte sagt något men det är inte kul att dubbelboka sig och inte veta om det. Nu ska vi försöka hitta en ny kväll att träffas på. Blir inte helt lätt eftersom Per är en väldigt upptagen man.

Kvällen igår blev bra i alla fall. Som sagt hade bokat middag med vänner och den blev en timme försenad pga en annan kompis som ringde. Kompisen jag var ute med på Nyår. Vi pratade säkert en och halv timme i telefon. Det brukar bli så när vi pratas vid. Vi måste ju ta upp allt som har hänt sedan förra gången vi pratades vid. hehe Messade vännerna att jag blir försenad för att jag pratade med kompisen. De skrev tillbaka och sa: Ok om en timme då eller?? Hehe de känner mig och kompisen allt för väl....

Middagen bestod av kycklingfiléer skurna i strimlor, frästa i curry och sedan kokta i kokosmjölk. Till detta ett nykokt fluffig Basmatiris och ett glas vitt. Mycket prat och skratt blev det också serverat. Efter middagen tog vi en tur till min nya lägenhet/radhus. Jisses vad långt de har hunnit. Ekgolvet är nästan helt på plats, förråd och klädkammare målade, badrummet färdigt för kakling och klinkers. Väggarna spacklade och slipade, redo för tapeter. Nu börjar jag skönja hur det kommer att se ut när det är färdigt. Färgerna faller på plats och jag ser att de fungerar tillsammans. Men mest spänd är jag på badrummet. Hur kommer det att se ut när det är klart. Har jag valt rätt färg på inredningen??  Spännande är det i alla fall och jag börjar längta till flytten.

Nu ska denna dam ta sig i kragen och gå ut med vovven.

Ha en underbar lördag!

2011-02-04

Gjort det igen!!!!!!!!!!

Försovit oss! Nu är snabba puckar som gäller. Sonen ska med tåget och jag ska till jobbet. Tjoho, hör ni vad det svischar och flåsas just nu?

Men idag är det FREDAG och imorgon sovmorgon. Så ha en bra dag därute och sköt om er!

2011-02-03

Snart är det fredag!!

Håll ut, det är bara en dag till sedan är det fredag och helgen är här. Den korta sköna helgen med dess sovmorgnar. Längtar man, japp! Tänk att få ligga kvar i sängens värme med kudden tryckt mot kinden. Mmmm me like! Men nu är det torsdag och en ny vardag med dess arbete och möten som man gör genom dagen. Så nu ska denna donna hasta iväg till jobbet!

Ha en underbar dag och ta hand om er!



2011-02-02

Vilken dag...

...började dagen med att försova mig. Trött som attan tittar jag på väckarklockan och upptäcker, vad fasiken klockan är 7:30. Jihoo vilken studs det var ur sängen. Ner och skaka liv i sonen som ska med tåg till skolan 8:12. Rusa sedan in och genom duschen med tandborsten i högsta hugg. Snabbt på med kläderna, ut till bilen och iväg till tågstationen. Puh sonen hann och blir inte försenad till skolan. Pulsen slår i 120 och magen knorrar och skriker. Var fa.. är frukosten?? Kaffet och den lugna morgonstunden??

Sedan fortsatte dagen med stress, lunch vid skrivbordet, telefon som ringde stup i kvarten, mejl som drösade in och mitt i allt detta en smått förvirrad och trött Aforia. Inte världens bästa kombination. Sedan framåt 2-tiden lugnade det ner sig och en kopp kaffe kunde intas tillsammans i lugn och ro med kollegorna. Pulsen lugnade ner sig och förvirringen började släppa.

Vid 4 loggades det ut från jobbet och iväg till frissan för att fixa till frissen inför middagen med Per på lördag. Väl hos frissan var det samma frenesi som hos Aforia imorse. Frissan var ungefär 30 min efter schemat och svetten lackade i hennes panna. Så då lugnade Aforia ner sig ännu mer eftersom det blev en 30 min extra väntetid. Slöbläddra i diverse blaskor, bliga lite granna på klockan och sucka inombords. Nu blir jag sen hem också. Men vad kan man göra när ens frissa också är försenad? Inget så det var bara att sitta och koppla av. Då slår  tröttheten till ordentligt. Jisses gäspade så mycket att jag smittade alla i salongen också. Fick gå ett varv runt huset för att försöka pigga på mig. Väl i stolen blev det inte bättre. Nickade säkert till 10 gånger under en timme. Detta störde inte min frissa något nämnvärt utan hon bara log och ryckte lite extra hårt i håret så att man vaknade till. : )

Efter 2 timmars sittande hos frissan var man så äntligen klar och kunde börja röra sig hemåt. Väl hemma möts man av en sur tonårsson som frågar: VAD SKA VI ÄTA? JAG ÄR JÄTTEHUNGRIG! VILKEN TID DET TOG HOS FRISSAN. VARFÖR HAR DU KLIPPT DIG SÅ KORT??

Inte: Vad snygg du blev! Är du hungrig? Jag kan slå ihop något så kan du ta det lite lugnt. Nänä bara en sur och trumpen son. Japp jättekul att komma hem. NOT!!!!!!

Det var min dag i ett nötskal. Enda ljuspunkten var en snygg friss.

Hur har er dag varit då?

2011-02-01

Ja tjena vad jag har lagt mig i tid ikväll!

Inte har jag kommit i säng ännu. Snart går vi in på onsdagsdygnet och jag flänger omkring och "Ska bara". För en liten stund sedan var dotera med freunde här och titta på mitt och sonens nya hem. Inte så mycket att se men man skönja hur det kommer se ut när allt är klart.

Så har man skuldsatt sig högt över öronen idag och för det har man fått nycklarna till nya hemmet. Känns ju lite sådär lagom kul. Det var med blandade känslor jag var på banken idag. Lyckan över att äntligen är nycklarna i min hand och vi nu äger det nya. Samtidigt som oron över alla pengar jag har varit tvungen att låna för att kunna köpa denna. Vet att det löser sig när jag får lämna över nycklarna på mitt nuvarande hem och bli rik för en stund i april. Men ändå. Det känns inte så himla kul att lägga sitt liv i händerna på banken. Nu hoppas jag bara att februari och mars går fort som attan och att jag sitter där den 1 april och känner hur tyngden släpper från bröstet.

Samtidigt sitter jag här och känner glädje. Glädje över att vi snart har ett nytt lite mindre hem. Mindre kostnader i månaden som ger pengar över till att göra roliga saker som tex resa eller köpa något nytt till hemmet. Känner förväntan över att snart få flytta in och börja möblera upp och fixa till så att det nya hemmet blir så som jag vill ha det. Så tudelad är jag just nu och trött som attan. Så nu ska jag bara....

Äsch jag skiter i "ska bara" och dyker direkt ner i sängen för att drömma om april när vi sitter i vårt nya hem, med mindre skuld och mera pengar över i månaden.






Tisdag och mörkt utanför...

...hade helst legat kvar under gosiga täcket och den varma sängen. Trött som en gnu är man för inte höll schemat igår inte. NÄ, var i säng halv tolv, i och för sig en halvtimme tidigare än vanligt men det var fortfarandet inte inom tidsgränsen. Förstår inte att det ska vara så dj...la svårt att krypa ner i sängen på kvällarna. Var fasiken kommer alla "ska bara" saker ifrån. För timmen innan finns de inte?? Vaknade en halvtimme senare av att sonen fortfarande höll på att stöka omkring. Så det var bara upp och säga till på skarpen. Så nu sitter man här trött som en gnu istället för pigg och vaken.

Idag blir jag med ett boende till. För idag skiftas pengarna med de gamla ägarna av lägenheten/radhuset. När jag kommer hem från jobbet ska jag gå raka vägen till den nya lägenheten och kolla in vad hantverkarna har gjort och vad som kvarstår.

Till er alla på andra sidan rutan önskar jag er:



2011-01-31

Så är måndagen snart slut....

... och vi på tisdagsdygnet träder in. Ambitionen är att huvudet ska ha landat på kudden innan vi träder in tisdagen. Men som alltid är alltid något som ska fixas eller ska bara-saker. Därför har jag bestämt att nu ska jag ut och valla hunden. Sedan ska jag skutta in i duschen för att sedan krypa ner i sängen. Japp så ska det bli ikväll.

Imorgon är jag fattigare än vad jag är nu. För imorgon ska jag betala den nya lägenheten och få nycklarna i handen. Sedan ska jag smygtitta på hur långt mina kära hantverkare har hunnit. Ska bli spännande att se. Försöker hålla mig därifrån tills jag får "egen" nyckel. Så imorgon kommer jag ränna där hela tiden tills jag flyttar in. hehe

Men för att jag nu ska hålla schemat får jag säga god natt till er alla. Annars spricker planeringen. Så mina vänner på andra sidan glaset:

Måndag morgon och dags för vardag igen..

Så är det återigen måndag morgon och vardagen är tillbaka. Sonen ska gå till skolan för första gången på en vecka nu. Han ligger hur långt som helst efter men jag hoppas att han får stöd i skolan så att han kan läsa in det han har missat.
Själv ska jag tragla mig till jobbet, sprida lite ljus över mina kollegor. :o) Kanske kommer jag få ett antal goda skratt under dagen. Ganska vanligt på jobbet. Kanske ligger det nya produkter som ska köpas in och som jag kommer att få ansvar över. Man vet aldrig vad som sker på jobbet. Till mångt och mycket vet man men inte allt.

Jag hoppas att er måndag blir glad, trevlig och energigivande! Ha det gött!

2011-01-30

Söndag och solen skiner från klarblå himmel!

Nu måste jag nog erkänna att det känns som våren är på väg. Ute är det ett par grader varmt och solen skiner från klarblå himmel. Det droppar lite från taken och fåglarna kvittrar tidigare och tidigare. Så nog känns det som att våren är på väg. Jaja jag vet, vi är bara i slutet av januari och det kommer bakslag. Men just idag tänker jag låtsas att våren är på väg. Så för att stanna kvar i hoppet om att våren är på väg tog jag en rejäl promenad med Caesar och andades in frisk vårluft. För det kändes i luften och hördes från fåglarnas välkomstsång. Våren är på väg och vi alla hälsar dig välkommen. Snart grönskas det ute och solen börjar återigen värma våra frusna själar. Det börjar till och med lukta lite vår på vissa ställen i skogen. Satte mig i en skogsglänta där solen värmde upp marken. Lutade ryggen mot en trädstam och bara njöt av solen värmande strålar. Behövde komma ut efter sonens sjukdom. Lufta lungorna och skaka bort bacillerna.

Jobbade hemma även på fredagen för att kunna hålla ett öga på sonen. Natten till fredagen var kulmen på förkylningen. För vid 3-tiden på eftermiddagen i fredags började sonen bli bättre. Han blev så bra att vi kunde dra iväg på bio bara han och jag. Eftersom han har fyllt hela 17 år i veckan och inte mått så bra, tänkte jag att en kväll på bion skulle muntra upp honom. Vi var och såg Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Som i alla andra Harry Potter filmer var det mycket jagande och trollande men ändå var det något som var annorlunda. Kunde inte sätta fingret på vad det var som var annorlunda med den här filmen men jag upplevde den annorlunda. Frågade sonen vad han tyckte och även han tyckte att filmen skilde sig från de andra. Enligt hans logik så var den annorlunda för att detta är den nästsista filmen om Harry Potter. Antingen överlever Harry Voldemort eller så dör han. Japp så enkelt var det. Tur att man har ungarna så de kan förklara för gamla senila mamma. hehe

Lördagen gick till att fira 17-åringen med fika och hans egenhändigt bakade kladdkaka. Mor och far kom på besök och grattade. Systern hans är i Malmö på hälsomässan och ställer ut sin nya hudvårdsprodukt. Så hon kunde inte vara med. Men hon grattade honom redan förra helgen så det gjorde inget.  Sedan var vi bjudna till grannen på middag, klyftpotatis med fläskfile och champinjonsås. Gottigottgott var det. Därefter bokade vi nu flygbiljetterna ner till Teneriffa. Så nu är sommaren räddad med en 2 veckors resa till Teneriffa.

Så nu ska jag koka mig en kopp kaffe och äta kladdkaka. Njuta av lugnet så här på söndagseftermiddagen. Sedan ta mig an och laga en middag. Ja sedan får det nog bli lite slapp i soffan också.

Ha en underbar söndag!