2010-08-04

Regn, regn, regn och åter igen regn!

Nu börjar det bli lite tråkigt med allt regnande. Fasiken man kan ju inte göra speciellt mycket utan sitter inne och kurar. Visserligen har jag fått tiden att vila upp mig men nu vill jag ha sol och värme igen.

Ska väl inte klaga allt för mycket eftersom jag hittills har haft en bra semester även fast solen inte behagat titta fram. Har fått tid till att återhämta mig från det hektiska år som gått och verkligen kunnat slappna av. Nu sitter jag inne på min tredje semestervecka och börjar så smått bli rastlös. Har nu sovit, ätit, sovit och bara varit. Så nu känns det som att det är dags att solen kommer tillbaka så att man kan ta sina små utflykter här och där. Längtar till sol, bad och värme, får väl kanske bli en sista minuten då.

Hur har ni det, där på andra sidan rutan?

2010-08-01

2 veckor av semestern har redan gått!

Jisses vad tiden flyger iväg. Det har redan gått 2 veckor av min dyrbara semester och det verkar som resterande semester kommer att gå lika fort. Men jag har njutit av semestern och vilat, umgåtts med vänner, sovit ut på morgonen, druckit mitt kaffe i lugn och ro. Så jag har inget att klaga på mer än att det vore trevligt om solen kunde komma tillbaka och värma upp mig igen. Den senaste veckan har det varit si och så med värmen. Mer likt höst faktiskt, med regn, blåst och åskoväder.

Det senaste regnovädret som drog förbi gjorde mer skada än nytta. Många var det som blev drabbade av översvämningar och förstörelse. Det känns som vi nu faktiskt måste börja tänka om när det gäller väder och vind. De senaste åren har ju vädret och jorden reagerat på vår förstörelse och nu är det dags att återbetala. Vi bör nog tänka lite längre än näsan när det gäller hur vi bygger, var vi bygger och vilka material använder vi. Vilka resurser använder vi från naturen och hur kan vi återanvända dessa så att vi inte suger ut allt.

Vi i Sverige har varit förskonade från katastrofer skapade av Moder jord men nu börjar vi också få känna av detta. Vi borde bli mer ödmjuka mot vår jord och dess olika varelser. Inte vara så själviska som vi är idag. Med tanke på den evolutionära utvecklingen vi har gjort som ras så borde vi också kunna börja använda den kunskapen till att börja leva i harmoni med naturen och Moder jord. Jisses vad tungt detta blev då. Det var ju inte riktigt meningen men jag känner faktiskt en oro för hur Moder jord reagerar på vårt blottanden av hennes själ. Vi måste nog börja tänka om i utnyttjandet av de resurser som Moder jord förser oss med. Vi borde arbeta mer på förnyelsebar energi, nyttja solen, vinden och vattnet mer naturligt än vad vi hittills har gjort. Sprida kunskaperna runt hela vår jord och inte bara inom de rika länderna. Tänk att sätta upp enorma solceller under Afrikas heta sol, vilken energi som skulle kunna utvinnas där. Eller att utveckla vågfångarna mer och sätta ner dem runtom vår jord. Eller sätta upp fler vindkraftverk. På så sätt får vi till mer naturvänliga kraftstationer än de vi har idag. Sprida kunskapen om att panta plastflaskor och glasflaskor, ölburkar, lämna papper till återvinning osv. Tänk att vi inte har kommit längre kring detta.

Hmm tror att jag nu har tänkt tillräckligt och behöver nog lägga mig en stund för att vila hjärnan. hehe För snart är det dags att grilla igen.