2011-01-27

Torsdag morgon och svinkallt igen!

Fy fabian, kolla precis termometern, -14 grader! Men solen skiner och det blänker fint i snön. Fasiken jag vill inte gå ut i kylan men måste ju iväg till jobbet fast jag skulle behöva vara hemma med sonen. Han är rätt dålig. Vem har bestämt att barn från 12 år ska kunna vara hemma själva och sköta om sig  när man är sjuk?? Har inte förstått den regeln riktigt. Helt plötsligt när barnen är 12 år ska man inte kunna vara hemma med föräldrarpenning. Men barnen blir ju sjuka även fast de är 12 år och äldre. Inte logiskt, eller hur?

Som tur är har jag en förstående chef och vi har precis pratat med varandra och jag kommer att arbeta hemifrån idag. Min nuvarande chef är nog en av de bästa jag har haft. Hon har alla de kvalitéer som man vill ha hos en bra chef. Så jag passar på att njuta av både ett arbete som är kul, bra arbetskamrater och en chef som är toppen. För första gången på länge är det roligt att gå till jobbet. Känns riktigt bra!

Nu mina vänner är det dags att ta sig an en ny dag med dess möjligheter! Ha en bra dag och akta er för kylan!

2011-01-26

Onsdag mitt i veckan


Sätt inte kaffet i vrångstrupen nu. Var försiktigt med frukostmackan så att den inte sätter sig på tvären. Njut av frukosten och läs morgontidningen i lugn och ro.

Idag tar jag det lugnt och stressar inte iväg till jobbet. Har huvudvärk och känner mig allmänt lite hänging. Men snart börjar tabletten verka och då blir det genast lite bättre.

Undrar om detta beror på detoxning av kroppen nu när jag inte röker? Ända sedan jag fimpade sista så har jag känt mig förkyld och haft en lätt huvudvärk. Inget skönt men har gett mig den på att detta ska fungera.

Idag blir det en lång dag. Har en workshop som börjar efter lunch och den kan dra ut på tiden. Puh, därför tar jag det lugnt nu istället.

Ha en bra dag, ta hand om er och njut av dagen!

2011-01-25

Nu är det dags att nanna kudden!

Ögonen kippar och huvudet bankar. Kroppen skriker och munnen är snart ur led. Japp verkar vara dags för sängen.

Dagen har varit bra och sonen börjar bli lite bättre. Så förhoppningsvis blir det en rejäl sömn inatt.

Sov gott och dröm sött!

God morgon, NOT!

Sitter här med mitt kaffe och önskar att det fortfarande var natt så att jag kunde få sova. Natten i det här huset har inte varit speciellt lugn pga sonens hosta. Har inte kunnat sova mer än 10-15 min i sträck innan hans hosta har väckt mig. Till slut tvingade jag i honom hostmedicinen Cocillana så att både han och jag skulle få sova några timmar.

Eftersom han låg och sov hela dagen igår kunde han inte somna inatt. När han till slut gick med på att dricka lite hostmedicin var klockan kvart i fyra. Men  nu sover han som en gris den rackaren medan jag måste iväg till jobbet.

Hoppas att er natt var bättre och att ni vaknade utvilade för att ta er an en ny dag med nya möjligheter. Ha en bra dag!

2011-01-24

En enda stor gäsp!

Jisses tror jag ska gäspa käken ur led. Är så trött så trött. Det är inte bra att vakna innan väckarklockan ringer. Nä för då är man helt sänkt på kvällen.

Efter att ha jobbat ikapp förra veckans svinn på jobbet så var man lagom klar att gå hem vid 5-tiden. Hem och checka av sonen. Ingen feber men en riktig lunghosta har han. Duschat säkert flera gånger under dagen för att han har svettats så mycket. Men han verkade ändå lite piggare än igår.

Sedan hem till grannen och hjälpa honom att söka jobb. Han är totalt värdelös på datorer och internet. :-) Sedan checka efter flygbiljetter till Teneriffa i slutet av juni. Snacka om svårt eftersom det inte är högsäsong där under juni-juli. Men eftersom vi har fått boende 2 veckor är det skit samma tycker jag. Teneriffa har ungefär samma klimat som en svensk högsommar. Det duger åt mig.

Framåt 8-tiden var man åter igen hemma. Då ringer telefonen och Per som jag träffade på nyår undrade om han kunde få bjuda på en middag inom snar framtid. Det tackar man ju inte heller nej till. Trevligt sällskap, förhoppningsvis en god middag ute någonstans verkar vara ett bra fördriv en fredagkväll. Eller hur??

Nu så känns det som man har hunnit med en massa och hjärnan börjar långsamt stänga av sig själv. Så då är det dags för den sköna, goa sängen. Fast innan dess ska Caesar ut och nattkissa. Sonen ska ha sina förmaningar. Sedan är man klar att lägga sitt trötta huvud på en go och mjuk kudde.

Sov gott och dröm sött!!!!!!!

God morgon, klockan är över sju!

Så har det hänt! Jag vaknade utan väckarklocka. Alldeles för tidigt slår jag upp mina blå och undrar vad sjutton har hänt. Klockan har inte ringt så jag vänder mig om för att somna om. Lyckas jag? Not, lika bra att erkänna. Så det var bara att kliva upp och gå raka vägen till duschen.

Så just nu sitter jag här alldeles chockad och undrar vad fanken har hänt med min inre klocka. Eller snarare min inre klocka som inte har funnits tidigare. Men men kanske är det så att jag är lite spänd för idag börjar de renovera nya huset. Ska dit och lämna nyckeln så att de kommer in. Kanske är det därför jag inte kan sova eller känner mig trött.

Ja hur som helst vaken är jag och ska sätta lite fart för att fixa lite innan snickarna kommer.

Ha en bra dag därute!

2011-01-23

Vilken underbar dag det har varit idag!

Vaknade till fågelkvitter och solsken. Dropp från taken och snorig son. Sträckte långsamt ut lekamen och kände att idag blir en bra dag. Åt frukost i lugn och ro för sonen tog lång sovmorgon. Kikade ner till sonen och kollade så att han inte hade feber. Nej bara en rejäl förkylning. Skönt, sov du en liten stund till. Klapp på sonens huvud och bädda om lite granna.

Ut i solen på lång promenad med Caesar och Jensa. Fåglarna sjöng i skogen och vattnen porlade i bäckar små. Nu känns det att vi är på väg mot ljusare och varmare tider. Solen blänkte i snön och vattendroppen. Det var nästan så att man blev bländad. Fick kisa lite för att solen visade sin starka sida idag. Mmmm så skönt med lite sol på nunan. Andas in och andas ut, känna löftet om en nalkandes vår och sommar. Men attans vad saker luktar illa när det börjar tina ute. Blä, då känns det inte så skönt med våren.

Sedan hem och dricka välförtjänt kaffe med dopp. För visst är man väl värd det efter nästan 2 timmars promenad. Kände hur den tunga kvarnstenen som har hängt runt halsen ett bra tag nu har släppt sitt grepp om mig. Äntligen kan jag känna glädjen spridas långsamt i kroppen. Var tvungen att besöka den nya lyan för att se i solljus om jag har missat något. Japp, nu såg man betydligt mycket mer än i vinterns skumma ljus. Attans såg att golvet måste bytas ut i kök och hall. Fasiken där flyger ytterligare några tusenlappar iväg. Men men bättre att byta golv nu än när man har flyttat in. Så väl när man har flyttat in är man fattig som en kyrkråtta. Fast det är det värt det. Jag får precis som jag vill ha och helt nyrenoverat förut i köket. Köket får jag angripa när pengarna har trillat in igen.

Nu ska det lagas middag och sedan ska ändlyktan hamna i soffans mjuka dynor.

Ha en skön söndagskväll!