2010-03-28

Söndag med kaffe och choklad!

Kikar ut genom fönstret och det lilla man ser igenom det är grått, dystert men ändock en vår på gång. Sitter med en kopp kaffe och chokladbitar och försöker samla kraft att ta mig an kommande vecka. Påsken närmar sig och likaså en jobbig tid. Undrar om jag kommer att orka att klättra upp igen för stegen eller om jag bara ska stanna där jag är nu? Stannar jag där jag är nu och struntar i att titta uppåt så kanske fallet inte blir så hårt. Börjar komma närmare dagen D då maken lämnade oss och jag vet inte om jag orkar med att kämpa vidare just nu. Så mycket har hänt, både goda som onda ting. Tyvärr tar de onda tingen över allt för ofta och energin tryter. Livet är verkligen en pest att leva många gånger samtidigt som det kan vara helt underbart. Önskar bara att det underbara kunde stanna kvar lite längre och ge hopp om en ljus framtid.

Tänk att vakna en morgon med hela kroppen och själen fylld med glädje. Att vakna och sträcka sig och veta att glädjen är här för att stanna. Även om jag har fyllt på min självboost och försökt ladda batterierna så pockar det onda på ändå. Glädjen är alldeles för kortvarig medan sorg och elände stannar för länge. Försöker leva här och nu och inte titta tillbaka. Men alltför ofta vandrar tankarna tillbaka till förr och sorgen greppar tag i mig. Så mycket man missade att säga och göra. Så mycket man hade som gav ens liv en mening. Varför är man alltid så efterklok? Varför inser man inte detta förrän det är försent? Får göra som Syster Yster säger: Lev här och nu! Skit i det förgångna och titta bara lite försiktigt på framtiden. Framförallt glädjs över det du har idag och skit i att grotta i saker. Ta dem för vad de är istället. Erfarenheter som leder dig framåt och gör dig starkare för det som kommer i framtiden. Skit i vad folk och fä tycker om det du gör så länge du inte trampar eller sårar någon. Lev ditt liv inte någon annans!

Det ska jag göra men inte idag. Idag ska jag bara samla kraft så att jag kan fronta det som kommer. Sedan ska jag lägga in en beställning om att 2010 ska bli det år då allt vänder och livet blir återigen en glädjekälla.