2009-05-08

Jag har fått ytterligare en ny vän!

Och jag är så glad. Min nya vän heter Tant Brun och skriver om sin vardag på ett roligt och finurligt sätt. Just nu kämpar hon tappert mot "Stinkis". Gå in på hennes sida och peppa henne.

Just nu håller jag på att försöka fylla min korg med glädjekorn som jag skrev igår kväll. Så i onsdags var jag på bio med en kollega - Män som hatar kvinnor. Ja jag vet, den har gått länge nu men vi har liksom inte fått till det. Innan bion var vi på en japansk restaurang och åt sushi. Mums det var länge sedan. Sedan strosade vi omkring lite för att sedan ta oss till bion. När jag går på bio är det ett måste att ha den största popcornsbunken man kan få. Mums det liksom tillhör att äta popcorn på bio.

Vad tyckte jag om själva filmen. Eftersom jag har läst boken blev jag tvungen att ställa om mig lite eftersom filmen inte riktigt täckte boken och blandade in lite från boken - Flickan som lekte med elden (som jag håller på att läsa nu). När jag väl hade gjort det så var filmen bra. Skulle jag se den igen. NÄ så bra var den inte. Blev faktiskt lite besviken på Mikael Nyqvist rolltolkning av Mikael Blomkvist. Den var lite tam eller så var det så att Noomi Rapace rolltolkning av Lisbeth Salander glänste över Mikaels. Vet inte riktigt. Men hur som helst filmen var bra, klart sevärd, sällskapet supertrevligt och maten god. J tacka frugan för att du fick lysa upp min kväll.

Nu ska jag kura ihop i soffan med just boken - Flickan som lekte med elden, ett glas rött och vänta på att sonen kommer hem så vi kan äta middag ihop.

Ha en riktigt trevlig fredagkväll allihopa!

2009-05-07

Tassar in så här sent på natten för att bara säga......jo då jag finns kvar. Men just nu försöker jag fylla min korg med små glädjekorn och framförallt tassa in hos er mina vänner på andra sidan skärmen. Så helt plötsligt är klockan sen och det är läggdags.

Nedan får avsluta min dag idag och berätta för er vad jag önskar just nu.2009-05-05

Go kvällen allihopa!

Inatt hade jag en sådär nedrans tung natt igen. Somnade inte förrän kl 4 och väckarklockan ringde halv 7. Bestämde mig för att sova en liten stund tid för att orka igenom dagen. Chefen blev ju inte direkt glad när jag ringde och meddelade att jag skulle bli sen. Men vad sjutton ibland orkar man bara inte förklara utan hoppas att personen på andra sidan kan höra hur djävla dåligt man mår. Svullna rödgråtna ögon är inte det vackraste att blicka mot i spegeln. Men men det är bara att pallra sig upp och ge sig i kast med den nya dagen.

Dagen har varit tung och dyster men helt genomförbar. Dock hann jag aldrig ta ett öga-mot-öga samtal med chefen och hennes tunga suck imorse. Får ta det imorgon istället. Kanske orkar jag då berätta för henne så att hon förstår. Har ikväll suttit och gjort en psykoanalys av mig själv. Vad är det som sätter igång tårkanalerna så mycket som det har gjort denna vår? Rannsakat mig själv ordentligt, bannat och försökt peppa mig själv. Från att ha haft en underbar helg till att tvärdyka ner i sorgeträsket. Fattar inte riktigt men tror kanske att det är någon form av brytningsperiod just nu. Det är ju 4 år sedan maken dog.

Kanske känner själen att nu börjar kärringen komma över till andra sidan och se ljuset i slutet av tunneln. Stirra på pojks och fantisera. Dregla över snygga hanar som väcker en längtan i kroppen. Längta efter sommar och bad, sol och värme. Gemenskap och kamratskap. Kanske är det så.

Kanske är det för att jag inte vet om jag har något arbete att gå till efter sommaren. Kanske är det slitet på arbetet som drar igång försvarsmekanismen. Kanske är det att vänner runt om mig insjuknar i den ena sjukdomen efter den andra. Den ena allvarligare än den andra. Kanske är det att vänner som funnits skiljer sig. Kanske är det att man ser sin omvärld med andra ögon och blir mer kräsen när det kommer till vänner. Kanske är det att släkten minskar och högtider firas i ensamhetens tecken.

Ju längre jag kom i analysen desto tyngre och fylld blev korgen. Inte konstigt att den börja skvimpa över och släppa ut överskott. Eller är det så att det negativa får mer och mer plats i mitt liv än det positiva. Nä så får det inte vara. Det tillåter jag inte. Nä summan av kardemumman är nog trots allt att under de 4 åren som har gått har det hänt så fruktansvärt mycket så själen orkar inte med hur mycket som helst. Någon gång måste den få släppa ut allt det eländiga och släppa in ljuset i slutet av tunneln. Sorgens huva har legat så tungt på huvudet att nu när den börjar mista sin makt så kämpar den hårt emot för att inte förlora makten.

Nä nu måste den här kärringen ge sig i kast med livet och ta vara på det. Bygga sig en ny framtid med allt vad det innebär. Våga ta för sig mer av det som erbjuds på vägen. Släppa det dåliga samvetet som gnager som en ilsken bäver. Lufta korgen och lyfta sorg för sorg och titta på den och konstatera. Ja det här har hänt och jag kan inget göra åt det nu. Utan acceptera att så här har det blivit. Så här har mitt liv gestaltat sig hittills. Kapsla in taggarna som sitter i hjärtat och försöka ta bort udden ur dem. Lyfta i alla de små glädjekornen som har funnits och som finns. Byta ut det onda mot det goda och på så sätt fylla korgen med glädje, vemod och rikedom istället.

Så är nu analysen gjord, lösningen framtagen så nu är det bara att bita ihop och se till att få ihop lösningen. Skovla ur sorg efter sorg och i med glädjekornen istället.

2009-05-04

Jag har fått en superduper award!Från den underbara och häftiga MirAnna som lyser upp min vardag och helg med goa kommentarer. Denna award skickas tillbaka till dig eftersom du tillhör änglaskaran min som lyser upp min väg.Självisk som jag är tänker jag behålla denna alldeles själv för det betyder så mycket.

Ni mina andra änglar kommer att få er något senare. Nu ska jag hasta iväg till dottern och fixa papper inför sonens prao hos henne. Undrar hur detta kommer att gå. Brorsan prao hos syrran. Luktar katastrof. hehe Dotter du får lova att inte vara för elak mot bror din.

God morgon världen!Har ni tänkt på en sak? När det regnar och skvalar ut så sover man superskönt. Just ljudet av skvalande vatten/skvalpande vatten är tydligen något som många människor blir rofyllda av.

Jag har sovit som en stock inatt och inte drömt något som har stört mig. Så skönt att sova utan att bli störd på något sätt. Nu är det dags för en ny arbetsvecka så jag önskar er alla en riktigt skön dag idag! Avslutar med några underbara bilder!

Ska vi spela schack?

Vad då, jag? Nä jag har inte gjort något.

Kom så springer vi ikapp!

2009-05-03

Åh vilken härlig helg det har varit!

En helg full av solsken, umgänge, grillning, vin i mängder, rensning i rabatter, klippning av hagtornshäck m.m. Det var längesedan jag njöt av en hel helg som jag har gjort denna helg. Jag har känt mig privilegerad som har fått denna helg fylld av glädje, sol och goa vänners sällskap. Fått slagits med en taggig häck (ops!), slitit i mitt anletes svett i trädgården för att få den sommarfin. Vaknat med träningsvärk i kroppen och plåtslageri i knoppen. Men ack vilken helg!

Jag hoppas att ni alla har fått en underbar och solig helg. Något man kan blicka tillbaka till när livet känns dystert och tungt. Jag hoppas att ni alla har fått sol på er och laddat era batterier. Får det är vi alla väl förunnande oavsett vilka vi är och vad vi än går igenom.

Denna helg har verkligen gett mig försmak på vad komma skall. Ljumma vindar, sol och klarblå himmel, solkatter som dansar över vattnet. Den ljuva sommartiden är på gång in över vårt land. Säg är det inte skönt?

Låter följande avsluta kvällens inlägg!

Där gullvivan blommar - Grymlings