2011-10-20

Idag är det bara en dag kvar till fredag!

God morgon alla goa! Så är det torsdag och bara en dag kvar till fredag. Tjoho!

Jag hoppas att er vecka hittills har varit bra. Här har den inte varit så go!

Måndagen var en hektiskt dag eftersom jag har en sak som jag måste fixa och det har en dead-line på 3 dagar. Tiden började ticka i fredags. Tick tack tick tack. Efter diskussion med chefen beslutade vi att jag skulle be mina kollegor hjälpa till under 3 dagar så att våra kunder inte skulle lida pga att jag inte hinner lägga order. Tyvärr kunde jag inte lägga så mycket tid på "projektet" utan det var en massa brandkårssläckningar som var tvungna att göras. Så mer än halva min dag gick åt att ta hand om bränderna. Men sedan kunde jag koncentrera mig på "projektet". Kunde inte jobba över så mycket eftersom jag skulle på styrelsemöte i föreningen kl 18:30. Det slutade med att jag var också tvungen att ringa till ordförande och berätta att jag kunde bli sen till mötet. Vilket inte är så bra eftersom jag är sekreterare. Jobbade till kl sex, slängde mig in i bilen, körde som en galning, hämtade Caesar hos far, körde igen som en galning, rusade hem med Caesar flåsandes i kopplet, grabbade en macka, packade ner datorn och damp ner på stolen i styrelserummet prick kl 18:30. Puh! Kl halv tio var mötet slut. Hem och försöka få i mig något att äta. Skriva rent protokollet från mötet och lite annat från mötet. Sedan ut med Caesar för sista kissrundan och damp ner i sängen halv 12.

Tisdagen var en ingen bra dag på jobbet. "Projektet" som jag jobbar med tar mycket kraft och tid från mig just nu och jag hinner inte ta hand om mitt ordinarie arbete. Men det var inget problem för mig eftersom jag förlitade mig på att mina kollegor skulle hjälpa till.Varje morgon har vi ett kort avstämningsmöte för att checka läget hos varandra. Denna morgon var vi inte så många och framförallt chefen var inte med.  Så på mötet denna morgon tyckte en del av mina kollegor att jag kunde sköta mina order själv. Herregud de hjälpte ju till på fredagen och måndagen så att lägga en timme på att ta hand om mina order borde väl inte vara något. Men det är just det. Det tar inte bara en timme utan betydligt mycket längre tid. Detta gjorde att jag blev så himla ledsen och förbannad så hela min dag blev förstörd. Det gjorde också att jag inte kunde varken fika, äta lunch eller sluta i normal tid. Visst att jobba över då och då är inga problem. Men när man ber om hjälp och blir så totalt ratad kraschar ens arbetslust. Dessutom hann jag inte äta lunch vilket man borde men för att försöka hinna med dead-line var jag tvungen att försaka lunchen. Hann heller inte med något eftermiddagskaffe utan jobbade och stretade på tills jag kände mig svimfärdig. Då var klockan sju på kvällen. Hur effektiv är man då, inte så mycket inte. Insåg att det var dags att bryta upp. Jag skulle inte kunna prestera något mer.  Packade ihop mina saker och stängde ner dator och kände mig totalt misslyckad. Så jag var inte på något toppen humör kan jag säga. Nu tyvärr måste jag gå till chefen och be att få ytterligare lite tid. Visst, jag fick inte backning från mina kollegor men ändå, jag har misslyckats. Som tur var, var inte sonen hemma när jag kom hem. Utan jag kunde sätta mig och tjura och försöka äta något. Matlusten hade försvunnit och jag kände mig inte ett dugg hungrig. Men tvingade i mig lite mat. Sedan kröp jag ner i favorit pyjamasen och slog på tv:n.  Slötittade på tv:n samtidigt som tankarna malde. Jag skulle ha gjort så där eller jag skulle ha sagt så där osv. Till slut var jag så helt utpumpad att jag knappt orkade gå sista kisserundan med Caesar. När jag väl låg i sängen, vad händer då? Jo helt plötsligt kunde jag inte sova. Efter mycket om och men lyckades jag somna i alla fall.


Gårdagen var inte heller så  munter på jobbet. Det känns liksom inte så roligt längre. Vet att jag borde skaka av mig tisdagen men det gick inte. Ligger så efter dead-line just nu att allt känns tungt. Igår skulle jag ha varit färdig men är det inte. Det återstår ungefär hälften att göra samtidigt som jag ska sköta mitt ordinarie jobb. Får inte ihop det. Den enda ljuspunkten var att jag hade tagit en halv semesterdag för att kunna följa med sonen till kiropraktorn för att få resultatet av hans undersökning. Skippade även denna dag lunchen för att hinna med, men hann i alla fall inte. Förmiddagen gick åt att fixa mitt ordinarie jobb. Att jobba med projektet var kört. Funderade allvarligt på att ringa till sonen och säga att han fick gå själv. Men sedan bestämde jag mig. Nähä kan jag inte få den back-up jag bad om för att köra projektet i hamn så ska jag banne mig heller inte slita ut mig. Så kl 13 slog jag igen datorn och gick hem. Åkte hem för att hämtade upp sonen för att åka till kiropraktorn. Vad ser jag när jag kommer hem. Jo sonen ligger fortfarande i sängen och har inte ätit någon "frukost". Eftersom jag redan var irriterad kände jag stormen växa inom mig. Ni vet, den där elaka-mamma-stormen. Men jag besinnade mig. Inte ska sonen få fan för att jag har det jobbigt på jobbet. Nä jag gick ut igen genom dörren. Skakade på mig och tvingade mig själv att ställa ryggsäcken utanför. Gick in igen och ropade ett glatt "God morgon". Sonen brast genast ut, jag sover inte. Nähä för mig ser det i alla fall ut som du sover. Men strunt i det. Nu är du vaken. Fixa i ordning dig nu så vi kan åka. Den tid sonen tog på sig att göra sig i ordning gav mig tid att äta lunch. Då höjdes humöret ännu mer. Nu kunde jag till och med le. Till slut kom vi i alla fall iväg och i tid kom vi. Vi fick resultatet presenterat för oss och det ser ut som att kiropraktorn kan hjälpa sonen. Så även om det är dyrt så kör vi. I längden är sonens hälsa viktigare än pengarna. Efter presentationen av resultatet och prislappen fick sonen en genomgång av nacke och rygg. Lite knäck där och lite knäck där och sonen suckar förnöjt. För stunden är han nu hjälpt.
Efter kiropraktorn var det besök på banken inplanerat. Sagt och gjort, jag drog till banken och sonen drog hem. Efter bankbesöket var det dags för lite styrketräning. Så iväg och köra lite för att sedan upp till Far och hämta Caesar. Tanka bil, handla mat för att sedan landa innanför ytterdörren kl 19. Fixade middagen och intog den mollallena. Sedan en liten bloggrunda. Lampan släcktes vid halv elva.

Och nu är det torsdag morgon och en ny dag att ta sig an. Peppar mig själv med att idag kommer det bli en bättre dag än igår. Upprepar som en papegoja för att få bort negativa tankar. Äter min frukost samtidigt som jag peppar mig själv. IDAG KOMMER DET BLI EN BÄTTRE DAG ÄN IGÅR! Så nu är jag peppad och laddad för att anträda en ny BRA dag på jobbet.

Ha en alldeles underbar torsdag! Pst imorgon är det fredag, tjoho!

2011-10-19

Onsdag den 19:e oktober....

... exakt tio dagar sedan förra inlägget. Ska jag börja bloggen som vanligt med att tiden ....... Nä tråkigt med upprepning. Jag börjar med det här istället:

Halloj alla goa på andra sidan rutan. Jag hoppas er dag har varit bra och att ni nu njuter av en skön onsdagskväll. Vad har hänt på den här sidan av rutan sedan förra inlägget månntro? Jo förra veckan innehöll massor av saker att utföras.

Måndagen gick i sin gilla lunk med jobb, jobb och sedan hem och laga middag. Trött donna drösade ner i sängen sent.

Tisdagen tillbringades med sonen. Först och äntligen gjordes en dyslexi utredning på sonen. Denna tog 4 timmar. Sedan bar det iväg till kiropraktorn för undersökning av sonen värkande rygg. Detta är vårt sista halmstrå för att få hjälp med värken som sonen dras med sedan ett år tillbaka. Läkarbesök har inte resulterat i något, mer än, Han är så ung så det växer bort. Kul diagnos för en sjuttonåring med värkande rygg som suger all hans kraft. Kiropraktorn tog sig rejält med tid att undersöka rygg och nacke. Sedan gjordes en datorscanning av ryggen och därefter en mätning av nerverna. Scanningen visade på tre ställen i ryggen som behöver åtgärdas. Nervmätningen visade att ett antal nerver har nedsatt funktion. Idag fick vi besked på om kiropraktorn kan hjälpa till eller inte. Men det återkommer jag till.

Onsdagens morgon börjades med att jag försov mig och missade tiden hos bilverkstaden. Men det var inga problem. Fick ny tid torsdag morgon istället. Sedan bar det iväg till jobbet. Senare på kvällen körde jag ett styrketräningspass.

Torsdag morgon började tidigt hos bilverkstaden för byte av lampor eftersom att försöka byta själv sket sig. Sedan iväg till jobbet och en upprepning med ett styrkepass.

Fredagen lunkade på i lugn takt och kvällen avslutades med en go film och god middag.

Lördagen började med SOVMORGON och sedan ett par timmar i skogen med Caesar. Återigen ploppade trattisarna upp vart jag än vände mig skogen. Så kom hem med massor av svamp till kvällens middag. Middagen intogs tillsammans med Jensa. En middag som började med en liten förrätt på salami, serranoskinka, mozzarella och tomater. Fortsatte sedan med fläskfilé fylld med pesto gjord på soltorkade tomater och vitlöksost. Till detta serverade jag potatisgratäng och trattissås och naturligtvis ett gott rött vin. Efterrätt blev en slät kopp kaffe. Sedan blev det film - Svinalängorna. Lite tung film för en lördagskväll.

Söndagen fick bli en städdag. Senare på kvällen fick vi fikabesök av familjen Hjortsberg. Där flög ett par timmar med både skratt och prat. Så när det var dags att sova var denna donna rejält trött.

Så var min förra vecka! Hur var er?