2010-12-04

Helgen är här och snart är det 2:a advent

Så har helgen infunnit sig med lugn och ro. Imorgon ska andra ljuset tändas och vi närmar oss med stormsteg julen. I år kommer julen att bli lugn och ingen hets. Vi ska umgås bara familjen på julaftonen och sedan på juldagen träffas vi stora "La familia" och firar tillsammans. Denna jul kommer att bli en stor härlig ledighet med mycket god mat och massor av värme.

Denna vecka har varit riktigt tung för jag har legat nerbäddad med huvudvärk, feber och ont i kroppen. Dras fortfarande med lite huvudvärk och lite feber. Känner dock att nu börjar det lätta.

Inget bud har kommit på huset utan det får bli en visning till innan jul. Sedan är det bara att hoppas att någon tycker att huset är fint nog att köpas. Tråkigt men sant!

Ikväll blir det middag och umgänge med Jens och Gunnar. Lite glögg och pepparkakor och sedan en middag med räkor och vin. Mums!

Imorgon ska vi ha adventsglögg inom vårt kvarter. Lite skvaller med grannarna och god glögg.

Hur ser er helg ut?

2010-11-28

1:a advent och snöstorm!

Utanför viner vinden och snön yr. Lite julkänsla börjar lägra sig så här den första advent!


Här kommer en ramsa som vi alltid brukar läsa när vi tänder ljusen i adventsljusstaken.

"När första ljuset brinner står julens dörr på glänt och alla människor glädjas att fira få advent

När andra ljuset brinner lucia snart är här, hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär

När tredje ljuset brinner vi juleklappar syr, bakar kakor och har ett fasligt styr

När fjärde ljuset brinner vi hämtar julegran och alla barnen räknar dan före dan före dopparedan."

Så denna ramsa fick jag läsa för dotera och hennes familj eftersom hon hade glömt bort den. Familjen fick inte tända första ljuset innan ramsan var läst. :o)

Gårdagskvällen var bra. Martin Stenmark tog oss igenom ett par timmar med skönsång, humor och spex. Dock tyckte jag att publiken var lite "fisförnäm" och vissa saker föll platt ner på marken. Synd! Innan showen var vi på restaurangen "Café Milano" och åt supergod middag. Oxfilé i 4-pepparsås och potatisgratäng, ett gott toscanskt vin "Salveggio" (tror att det stavas så). Där träffade vi Lasse och Micke, två killar på väg på en annan show på Berns. Trevligt middagssällskap och Pinglan bestämde träff efter showerna med dessa två herrar. Men så fort de gick utanför dörren glömde hon bort dem.


Bild lånad av blogg.expressen.se/anders

Iväg till Grand och Martin Stenmark. När vi väl hittade stället vi skulle på, eftersom det inte var själva Grand, så sattes vi i baren i avvaktan på att våra platser skulle vara klara. Vi beställde mousserat vitt vin och fick vanligt vitt vin. Frågade servitören vart tog bubblorna vägen och han  fattade nada. Vi upprepade då att vi ville ha ett glas mousserat vitt vin igen. Vettisjutton var hans tomtar var någonstans. Inte var de hemma i alla fall. Ett annat gäng tjejer beställde husets vita och då räcker han över det vin vi hade fått. Sedan snurrade han iväg någonstans. Efter mångt och mycket kom en supertrevlig tjej fram och hjälpte till. Men servitören strulade till igen och kom ut med någon konstig drink. Då tappade vi tålamodet och frågade hur svårt kan det vara att få ett glas mousserat??? Tjejen som var ansvarig för serveringen tog över och som plåster på såren fick vi vip-platser. Hon lotsade oss igenom och korkade sedan upp deras bästa champagne. Så vi fick plåster på såren rejält. Speciellt som servitören snurrade till det ännu mer och lämnade tillbaka pengar dubbelt upp.

Efter showen hamnade vi på Cadier baren med några andra killar än dem som Pinglan hade stämt träff med. Där åt vi räksmörgås och drack vitt vin till. Jag ville försöka ta sista tåget hem men Pinglan var partysugen och ville stanna kvar. Det slutade med att vi missade sista tåget hem och hamnade på Operakällarens veranda med technodunk och dans. Till slut stängde även detta ställe och vi skulle nu försöka ta oss hem. Klockan är nu 3 på morgonen och inga tåg eller bussar har börjat gå. Vad gör man, jo letar efter någon snäll taxichaffis som kan tänka sig att köra hem 2 halvfulla glada tanter. :o) I snöyra, -6 grader och halka vandrade vi omkring för att hittta en taxi. Kl 4 lyckas jag äntligen övertala en chaffis att köra oss hem till ett någorlunda bra pris. Nä då vill inte Pinglan åka utan tycker att vi kan sätta oss och dricka kaffe till kl 5:40 då första tåget börjar gå. Aldrig i livet sa jag, jag tar den här taxin och åker nu. Du gör som du vill. Äntligen bestämmer sig Pinglan och vi sätter oss i taxin. Kl 5:15 landar mitt trötta huvud på kudden.

Så nu är man lite trött idag och häckar i soffan!