2013-03-02

Lördag den 2 mars...

... och snön yr utanför. Vart tog våren vägen? Kung Bore är verkligen stark. Känns lite som april väder utanför. Ena stunden vräker snön ner och nästa stund skiner solen.

Måste säga att här händer det saker. Den ena efter det andra ramlar in över tröskeln. Vänner som jag inte har hört av på länge hör av sig. Fester trillar in och pockar på. Andra möjligheter som kan skapa trygghet trillar in men som kräver eftertänksamhet och mod framför allt. Mitt i allt detta står jag och gapar av förvåning. Vad är det som händer?

Måste ha med att jag nu har bestämt mig för att  kasta ut negot och ta emot och skicka ut positiva tankar. Det man skickar ut i universum kommer för eller senare tillbaka oavsett om det är negativt eller positivt. Just nu känns det som att negobubblan har spruckit och att det inte styr lika mycket över mig. Vilken skön känsla det är må jag säga. Efter alla år med negot som det största sällskapet trillar det in mer och mer glada överraskningar.

Visst finns negot kvar och gör allt för att trycka ner mig men jag har gett mig fasiken på; ALDRIG MER, ska negot få styra. Visst händer det saker som inte är positiva utan väldigt jobbiga men NEJ jag tillåter mig inte att falla ner igen. Där jag har varit vill jag inte tillbaka.

Nu är det bara full fart framåt och vända det negativa till något positivt istället. Skita i vad alla andra säger och tycker och bara gå på sin egna känsla. Vad är rätt för mig, vad gör mig glad och vad för mig framåt.
Försöker följa något som har har funnits inom mig men som i min djupaste sorg raderades och som återigen har smugit sig tillbaka. Något som är det mest universala och hållbara sättet för att man själv ska må bra.  Något som Shakespeare via Hamlet förmedlade i rollgestalten Polonius:

Och detta framförallt; var sann mot dig själv, och det måste följa som natten följer dagen. Då kan du inte vara falsk mot någon man.

Så enkelt egentligen men ändå så svårt. Att gå på sin egen känsla, att följa sin egna övertygelse, att vara sann mot sig sjäv och strunta i alla Jantar som anser sig veta bäst.

Så vänner på andra sidan rutan:

Var sann mot dig själv och det blir så mycket lättare att leva i det som kallas livet.

Fasiken glömde att säga: Nä pojkvaskern har inte svingat sitt spö när det gäller min garderob. Varje kväll när jag kommer hem hänger samma gamla paltor kvar. Men det kanske gäller att ha tålamod, garhg :-)2013-02-24

Söndag kväll och jag....

.... gäspar snart käken ur led. Ikväll blir det tidigt i säng för helgen har varit intensiv med bara party party. Märks att man inte är 20 längre utan 25 :-) Det har verkligen varit hur kul som helst.

Började redan i torsdags kväll med en kvällsfika med goaste Carolina. Vi har inte setts på ett tag så att äta, dricka kaffe och tjattra samtidigt krävs en viss begåvning :-). Timmarna bara flög iväg och munlädret började värka hehe. Men oj vad gott det var att se henne.

Fredagen fortsatte med bara gobitar. Först en superhärlig lunch med Päivi där tiden var alldeles för kort. Attans att man måste jobba också.

Kvällen blev det först tantsnack med vin och varma mackor tillsammans med goaste Kerstin och Ann. För att sedan hamna i baren med en massa härliga människor omkring som TYVÄRR var alldeles för givmilda med det drickbara hehe. Lite på snusen blev man och vaknade igår morse bakfull. Herrejesses det var typ hundra år sedan man var det. Fast vad gjorde väl det när man hade haft det supertrevligt kvällen innan.

Vid 2-tiden kom härliga Susanne för en helg tillsammans. Började förstås med något ätbart i form av Caesarsallad. Lite motigt var det att äta :-) Sedan en massa tjattrande, skrattande och mycket vattendrickande. Vid 19-tiden var det dags igen att förbereda sig för nästa party.


Denna gång iväg och fira doteras kock som fyllde år. Så iväg bar det till doteras restaurang och få i sig god mat, gott sällskap och en massa skratt igen. Även här var det givmilt med det drickbara fast eftersom man är duktig på att lära sig av sina misstag så inmundigats det endast vatten. Susanne däremot fick sig lite värme inombords.Sedan vaknar man upp till denna underbara dag med takdropp och värmande sol så det blev en riktigt lång promenad för att njuta.

Så nu har jag träningsvärk i de vilande magmusklerna och i munlädret och är attans trött men otroligt nöjd.

En tidig kväll lär det bli!