2010-08-23

Måndag hela veckan!

Måndagar är inte mina dagar. Upp tidigt, helgen har redan passerat och man har en hel arbetsvecka framför sig. Som tur är rasslar det till och det är tisdag. Så måndagar passeras fort och vips är man inne på fredagsdygnet.

Så vad har hänt sedan sist? Ja lönen kom och lönen försvann endast malen är nöjd igen. Nu är det tomt i plånboken igen och malen kan breda ut sig. När man ser pengarna komma in blir man så glad i ca 4 sek. Det är som de säger: Underbart är kort!!!

Sonen fick sin garderob uppdaterad och nya skor så att han slapp gå med trasiga skor. Nu är han stor pöjken, börjat på gymnasiet. Det märks, vettisjutton vad som hände förra veckan men helt plötsligt tar han eget ansvar. Tjoho för gymnasiet! Det gör små pöjkar till stora pöjkar....

Fredagskvällen gick i slapphetens tecken. Softa och slappa i soffan med lite värmande i glaset och några parti back-gammon med grannen. Meningen var att jag och sonen skulle upp och jobba hos dotera och freunde lördag morgon. Men se det sket sig. hehe För här var det en som tydligen blivit laktosintolerant och tillbringade lördagsmorgon, tidig, på hemliga huset. Men det löste sig snabbt med lite koltabletter och magen var i form igen. Fast dotera vågade inte lita på att det skulle funka så hon fixade en annan som jobbade istället. Japp vad säger man? Ge fasiken i grädden och ät kladdkakan bara. Lördagsmiddagen var bokad hos Jensa som snorade och fixade middagen. Stackarn han är också allergisk mot jobbet. Så fort han började jobba blev han förkyld. Men han var stoisk och fixade middagen för mig och grannen. Så Jensas specialare "kycklingpasta" med rött vin till, lite kortspel och gott sällskap förgyllde lördagskvällen.

Söndagen lunkade på med fika, gräsklippning och fika, god middag och snark i soffan. Nu är det måndag kväll och snart dags för tisdagens inträde. Huvudet har begravt sig i bomull och kranen har sprängt läck. Men måndagen är snart slut, tjoho och det är snart tisdag. Imorgon är en annan dag och då har nog allergin försvunnit.